Top
Nekretnine: Od objave do prodaje - OLX blog
fade
3490
post-template-default,single,single-post,postid-3490,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Nekretnine: Od objave do prodaje

Nekretnina čiju ste prodaju/izdavanje oglasili putem OLX.ba ima toliko prednosti, a interes kupaca je i dalje ispod očekivanog?

Provjerite da li vam je nešto promaklo pri samoj objavi oglasa.

Objava nekretnine

Već u prvom koraku objave nekretnine, bit će vam ponuđene tri opcije:

  • prodaja
  • iznajmljivanje ili
  • potražnja

Važno je da vašu nekretninu postavite u pripadajuću (pod)kategoriju, te precizno navedete o kojoj vrsti nekretnine je riječ. Na taj način olakšavate potencijalnim kupcima da u određenoj kategoriji pronađu baš vašu nekretninu.

Screenshot_12

Putem sljedećih linkova pogledajte ponudu nekretnina na OLX.ba:

OLX.ba na prvi pogled

Nakon što završite sve korake pri objavi nekretnine, pogledajte kako vaš oglas izgleda.

Ono što je uočljivo na svakom oglasu je: naslov, podnaslov, fotografija i cijena, te su to stavke na koje trebate posebno obratiti pažnju, jer je to prvo što potencijalni kupci primjete i od toga zavisi da li će njihovo početno interesovanje prerasti u otvaranje vašeg oglasa, kontakt i konačan ishod – kupovinu/najam.

Screenshot_13

Naslov/Podnaslov

Naslov znatno utječe na povećanje posjeta, te bi trebao sadržavati bitne informacije kao što su: kvadratura, broj soba (ukoliko je u pitanju stan ili kuća), bliža lokacija, naziv grada…

Iako su to informacije koje ste zasigurno već naveli u oglasu, mnogi naši korisnici vrše pretragu po određenim riječima, naprimjer:

Ako neko traži dvosoban stan u Tuzli i to upiše u pretragu, rezultat pretrage će biti isključivo stanovi iz Tuzlanskog kantona kojima je u nazivu naznačeno da se radi o dvosobnom stanu.

U podnaslovu navedite nekoliko karakteristika nekretnine, koje će vaš oglas učiniti originalnim i svakako zainteresovati potencijalne kupce da otvore vaš oglas, pročitaju detaljnije informacije i opis.

Cijena

Ukoliko vašu nekretninu nije procijenio stručnjak, odabir cijene je nešto na što biste trebali posebno obratiti pažnju. Istražite nekretnine sličnih karakteristika kao što je vaša, te na osnovu toga odaberite korektnu i tržišno konkurentnu cijenu, što će dodatno utjecati  na uspješnu prodaju/iznajmljivanje.

Pri objavi nekretnine, imate opciju označiti “cijenu po dogovoru”, ako iz nekog razloga ne želite navesti cijenu ili ostavljate mogućnost pregovora sa ozbiljnim kupcima. Međutim, to se pokazalo kao “mač sa dvije oštrice” jer mnogi naši korisnici pretražuju nekretnine u određenom rasponu cijena, te im vaša nekretnina na taj način nije vidljiva.

Stoga svakako preporučujemo da upišete barem okvirnu cijenu nekretnine, a u opisu dodate da cijena nije fiksna, te da ostaje mogućnost dogovora iste.

“Slika vrijedi više od hiljadu riječi”

Pri objavi oglasa putem OLX.ba imate mogućnost dodati čak 10 fotografija besplatno. Iskoristite to na najbolji način. Pripremite vašu nekretninu za fotografisanje, zapitajte se šta je ono što biste vi voljeli vidjeti na fotografijama da želite kupiti stan, iznajmiti poslovni prostor, kupiti zemljište…

Posebnu pažnju posvetite početnoj fotografiji. Neka bude vizuelno najljepša od svih koje ste dodali.

Mnogi naši korisnici označe pretragu nekretnina isključivo sa fotografijom i ukoliko ju izostavite, vaša nekretnina neće biti izlistana u rezultatima pretrage.

Već ste objavili nekretninu, ali želite izvršiti neku promjenu?

Artikal koji želite urediti pronađite među svojim aktivnim artiklima, gdje će vam biti ponuđene opcije uređivanja, izdvajanja ili brisanja, kao na slici:

Screenshot_22

Druga mogućnost je svakako da iskoristite opciju uređivanja koja se nalazi sa desne strane vašeg artikla, pomoću koje možete dodati/promijeniti slike, urediti detaljne informacije, korigovati cijenu ili izvršiti bilo koju izmjenu opisa vaše nekretnine, koja vam je ponuđena i pri samom objavljivanju oglasa.

Uredi-artikal-izmjeni-oglas-olx

Promocija

OLX.ba vam nudi brojne mogućnosti promocije artikala koji će vam, pored navedenog, svakako pomoći da potencijalni kupci dođu baš do vaše nekretnine.

Pa tako možete odabrati opciju “istakni naslov” što će vašem oglasu dati upečatljiviji izgled:

Screenshot_14

Izdvajanjem u kategoriji, vaš oglas će u odabranom periodu biti ispred svih oglasa koji se svakodnevno objavljuju u kategoriji “nekretnine”, te da bi često bio na vrhu izdvojenih, OLX.ba nudi opciju obnavljanja artikla svaki dan ili svako osam sati.

Screenshot_15

Ukoliko, pak, želite svoj oglas izdvojiti u kategoriji i na naslovnoj stranici OLX.ba, imate i mogućnost obnavljanja artikla svaki dan ili svaka tri sata, a izgled vaše nekretnine na naslovnoj strani bi bio sljedeći:

izdvojeni-naslovna-olx-blog

Iskustvo agencija za nekretnine na OLX.ba: Agencija za nekretnine Rental  

Kad smo prije nekoliko godina redefinirali poslovnu strategiju Rentala, odlučili smo da pristup prezentacije naših nekretnina približimo ljudima. Naime, shvatili smo, i sami kupujući svoje prve stanove, da je taj proces vrlo intiman, emotivan, s druge strane težak i da iscrpljuje, pa smo onda sve te faze posla željeli prepoznati i olakšati svojim klijentima.

Stoga, svaka naša nekretnina, (što ćete najviše i odmah vidjeti iz naših naslova oglasa na OLX.ba), prepoznata je po nekoj svojoj osobenosti i time izdvojena iz sivila sličnih nekretnina. Time se insistira da i nekretnine, kao i ljudi, imaju svoj karakter. A zadatak nas, kao agenata tj. posrednika jeste da gradimo mostove između ljudi i njihovih domova, a prema njihovim potrebama, željama i mogućnostima.

Dosad smo nasmijali i obradovali naše klijente, kako prodavce koji se prijatno iznenade nakon što objavimo njihovu nekretninu, tako i kupce kojima smo upravo naslovom na OLX.ba skrenuli pažnju na njihov budući dom.

Kad je riječ o kupcima, gotovo svi kupci žele isto: što bolju nekretninu za što manje novca. Međutim, najbolje dobiju oni kupci, ali i prodavci, koji su svjesni tržišta pa u odnosu na njega grade svoje ambicije i ciljeve.

Takođe, u Rentalu smo uvijek raspoloženi dati dobar savjet i naravno, uvijek smo na strani dobro obavljenog posla, gdje su sve uključene strane zadovoljne, što obavezno rezultira poznatom „slatkom“ po potpisu ugovora.

Neskromno ću zaključiti da klijenti koji imaju povjerenja i rado slušaju savjete iskusnih u poslu, uvijek profitiraju zbog toga”, istakla je Alma Abdagić, izvršna direktorica agencije za nekretnine Rental

 

Korisno:

Kako pravilno napisati naslov?

Iznajmljivanje stana u BiH

Dodavanje linka u detaljni opis

Amela
Nema komentara
  • Natalija

    Prodaje se dvosoban stan u Stocu komplet renoviran 64m2 sa garazom.Cijena po dogovorh Kontakt 0038763382709

    29 Jula, 2018 at 16:53 Komentariši
  • Kennza

    Imam problem prilikom mjenjanja artikla, u pitanju je nekretnina, iz kategorije izdavanje u prodaju. Da li mi neko moze pomoci

    4 Augusta, 2018 at 12:02 Komentariši
  • Ana

    Upravo sam objavila nekretninu na Piku i pise mi nevidljivi artikal. Nabodno lokacija nije upisana ( a jeste) . Kako da to popravim,molim pomoc?

    20 Septembra, 2018 at 17:36 Komentariši

Objavite komentar