Pokrenuta prva profesionalna kupoprodajna internet mreža u BiH

Iz ‘laboratorija’ osnivača popularnog društvenog portala Dernek.ba, internet diva, koji je za manje od dvije godine postojanja okupio više od 400 hiljada aktivnih korisnika iz Bosne i Hercegovine, dolazi novo remek-djelo, ovaj put namijenjeno kako mlađoj tako i starijoj populaciji. Njegovo jednostavno ime je PIK.ba, što je skraćenica za “Prodaja i Kupovina”.

Pik.ba je prva profesionalna kupoprodajna internet mreža na bosanskohercegovačkim prostorima i kao takva otišla je korak dalje od svih uobičajenih oglasnika na ovim prostorima. Svojim korisnicima (pored klasične interakcije) između ostalog Pik.ba nudi i opciju ostavljanja dojma. Osim toga, svakom napravljenom transakcijom osvaja se medalja koja ovisno o broju kupljenih odnosno prodanih artikala može biti bronzana, srebrna ili zlatna.

Po prvi put na bosanskohercegovačkim prostorima korisnicima kupoprodajne mreže Pik.ba pružena je mogućnost otvaranja i učestvovanja na aukcijama gdje se umjesto dosadašnjeg cjenkanja (obaranja cijene) zapravo diže cijena proizvoda online nadmetanjem.

Još jedna korisna stvar koju Pik.ba nudi jeste opcija besplatnih SMS notifikacija kad god neko ostavit upit na artikal koji prodajete/iznajmljujete, kao i besplatna alatkica za promociju artikala.

‘Zaboravite oglase tipa “Unajmljujem stan…” jer dovoljno je da samo posjetite Pik.ba, kažete šta tražite i to je sve. Inteligentna Pik tražilica će uraditi sve umjesto Vas! Više ne morate provoditi sate i sate vrteći oglasnike, ne morate čak ni biti online! Izađite, prošetajte, odmorite se ili završite druge obaveze koje imate, a Pik.ba tražilica će Vas putem maila obavijestiti čim pronađe artikal koji ste tražili!’

Pik.ba je koncipiran tako da pored svog primarnog servisa (prodaja i kupovina) korisnicima omogući uvid u stanje bosanskohercegovačkog tržišta, bez obzira na branšu (automobili, nekretnine, mobiteli, bijela tehnika, video igre, umjetnost, itd.), dok je konačna vizija kupoprodajne mreže Pik.ba da postane centralno mjesto za informisanje o cijenama novih i polovnih proizvoda koji se mogu kupiti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Nadamo se zajedničkom upjehu !

Vaš Pik.ba Team

4 mišljenja za “Pokrenuta prva profesionalna kupoprodajna internet mreža u BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *