Top
Od decembra online plaćanje preko PikPay-a - OLX blog
fade
270
post-template-default,single,single-post,postid-270,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Od decembra online plaćanje preko PikPay-a

Dragi korisnici,

Pik.ba je od svog nastanka (31. mart 2009.) do danas težio da postane centralno kupoprodajno mjesto u BiH i da kao takvo svojim korisnicima omogući jednostavnu i sigurnu prodaju i kupovinu (pik) preko interneta. Drago nam je da se polako ali sigurno naš cilj počeo ostvarivati i da smo danas među tri najposjećenije BH internet stranice sa blizu 700 hiljada apsolutno jedinstvenih posjetilaca mjesečno.

Većina naših korisnika je svjesna da je BiH kao država jako nepopularna kada je u pitanju online plaćanje (izuzevši elektronskog bankarstva). Trenutno ne postoji niti jedan servis koji korisnicima iz BiH može ponuditi online plaćanje, online naplatu i podizanje novca u lokalnim bankama. Takva nepovoljna situacija nas je prinudila da kao firma razmišljamo “van kutije”. Kroz naporan rad i istraživanja, uvezali smo se sa uspješnim firmama iz BiH i regije, te zajedničkim snagama uspjeli da kreiramo proizvod koji još niko nije ponudio, ne samo u BiH, već na području cijele bivše Jugoslavije.

Neki strani biznis portali ga oslovaljavaju kao “Balkanski PayPal”, ali njegovo pravo ime vuče korijene iz same web stranice čijoj korisničkoj bazi je inicijalno namjenjen, te ono glasi “PikPay”.

Ukratko o PikPay-u

PikPay će biti internet servis koji će vam ponuditi virtualnu i fizičku PikPay Mastercard debitnu karticu s kojom ćete moći da kupujete na svim VISA/Mastercard platnim mjestima (internet stranice, radnje, restorani, benzinske pumpe, bankomati, itd.). Ono što je još bitnije, moći ćete da naplatite novac tako sigurno, brzo i jednostavno kao što je primanje e-maila.
Vjerujemo da će ovaj način primanja i slanja novca biti naročito popularan kod naše dijaspore jer će putem interneta u samo par klikova moći da pošalju novac svojim najbližima, a da pri tom izbjegnu birokraciju, čekanje po bankama i plaćanje skupih provizija.

Novcem će korisnci PikPay-a raspolagati putem web interfejsa, a dopunjavanje sredstava će se vršiti na tri jednostavna načina, a to su:
– dopuna preko interneta sa druge debitne/kreditne kartice
– dopuna preko uplatnice na račun neke od lokalnih banaka
– prebacivanje sa drugih PikPay naloga

Servis će biti dostupan korisnicima BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Prednost i sigurnost PikPay-a u odnosu na Keš

Kada je u pitanju trgovina na Pik-u, postojalo je nekoliko načina plaćanja od kojih ni jedan nije nudio potpunu sigurnost. Imali smo iskustva sa:
– nađemo se, vidimo artikal i keširamo ga
– pošaljemo artikal po vozaču autobusa i na isti način preuzmemo pare
– pošaljemo artikal poštom nakon što kupac izvrši uplatu na nas račun
– i brojne druge kombinacije

Kod PikPay plaćanja, korisnicima će biti ponuđena dodatna “Pik zaštita kupaca” jer će sredstva koja kupac uplati biti rezervisana i sve dok kupac ne potvrdi da je artikal onakav kakav je opisan, prodavac neće dobiti novac. Kako bi se izbjegle potencijalne prevare, ova opcija će biti ograničena samo na tipove transakcija koje se budu odvijale putem preporučene pošiljke (s povratnicom).

Način lansiranja PikPay-a

Očekivano puštanje probne verzije ovog servisa je u prvoj polovini Decembra. PikPay će na početku biti limitiran i dostupan samo izabranim Pik.ba/Pik.rs korisnicima i radnjama, a onda ćemo lagano povećavati svoje kapacitete.

Ukoliko želite da budete među prvim korisnicima, rezervišite svoje mjesto, kontaktirajte nas putem www.pikpay.ba.

PikPay u praksi

Interna verzija PikPay-eve e-commerce usluge je još u septembru lansirana na piku u formi prodaje naše virtualne valute – Pikredita. Do sada je bilo na stotine uspješnih transakcija i ovim putem želimo zahvaliti svima onima koji su nam ukazali svoje povjerenje. Više informacija o ovome možete saznati ovdje.

Hvala!
Vaš Pik.ba

Aida
Nema komentara
  • Ubavka

    Nisam uspjela da otvorim vasu web stranicu i dobijem vise infornacija.

    S postovanjem,

    7 Februara, 2014 at 20:31 Komentariši
  • Dražen

    A kako zaštititi prodavača u slučaju da kupac dobije ispravan i točan artikal, a odluči da navede da nije, da bih zadržao i artikal i novac?

    17 Oktobra, 2014 at 08:14 Komentariši
  • Mirza

    Vecinom sve stoji na engleskom,pa ne trgujem diljem svijeta,nego u BiH.Premalo informacija na sajtu o svemu…

    15 Oktobra, 2015 at 12:09 Komentariši
  • Ermo

    Bravo , zasto bi pik pay musterije koristile kad imaju PayPal opciju koja je books za prodavca I kupca.
    Ta ideja nece proci da se novac zadrzava Dok je robe kod kupca.
    BiH gradani nemaju etiku za online shopping,pokusaj je positivam puno Srece.

    5 Novembra, 2018 at 20:46 Komentariši

Objavite komentar