5 savjeta za online sigurnost na PIK-u

Vrijedni Pik.ba Team je za Vas pripremio 5 edukativnih tačaka o internet sigurnosti koje bi mogle biti od velike pomoći da ne postanete žrtva prevare.

U svrhu spječavanja prevara na Piku, preporučujemo svim korisnicima da nakon registracije verifikuju svoj telefon, e-mail, kao i adresu adresu prebivališta kako bismo minimizirali broj lažnih profila, prevara i obmana.

S obzirom da je internet nedovoljno istražen medij, te da još uvijek postoji primjetan rizik, potrudili smo se da vas kroz kratak pregled osnovnih parametara na koje trebate obratiti pažnju zaštitimo od prevara i obmana.

Prema odabiru našeg Teama, 5 je osnovnih zadataka koje trebate ispuniti i vaša potencijalna razočarenja će biti svedena na minimum:

1. I virtuelno je realno
2. Vodite računa o privatnosti
3. Ne vjerujete „slijepo“
4. Prijavite prevaru
5. Kako da se zaštitim?

Pročitajte cijeli članak o online sigurnosti.

Vaš Pik.ba Team

4 mišljenja za “5 savjeta za online sigurnost na PIK-u

 1. 25.09.2012
  ID korisnika
  472796
  Kanton
  Unsko-sanski
  Lokacija
  Bihać osoba koja se na pikuprestavlja kao Diana_dr juce je prevarila studentice,nudila je stan preko pika,uzela pare i nestala,koristila je brojo62 543486,a danas je mene blokirala izbacuje druge artikle i koristi novi broj o61 327990,obavjestite o toj prevarantici,da nebi i drugi nasjeli,hvala puno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *