Sjećate se super junaka našeg djetinjstva? Super Mario!

Nedavno smo objavili blog o nastanku mobitela (Jeste li znali kada su nastali prvi mobiteli?), te smo se svi prisjetili svojih prvih mobilnih uređaja. Prema brojnim komentarima naših korisnika, reklo bi se da smo tekstom evocirali neke lijepe uspomene.

Prisjećanje na prvi mobitel vraća u još dalju prošlost, period djetinjstva i igranja na Nintendu.

To je bio kraj devedesetih i većina nas je imala tu malu plastičnu konzolu sa malim kasetama, te dva joysticka i eventualno plastični pištolj.

Super Mario je bio glavni, preskačući sve one silne prepreke, skačući po kornjačama i izbjegavajući topove. A još kad mu se pridruži drug Luigi, eh tek onda su bili nepobjedivi.

To je bio popularni Super Nintendo. Inače Nintendo je ime japanske firme koja se bavi proizvodnjom igračih konzola. Prva konzola je proizvedena 1977. godine, dok je Super Nintendo početkom 90-ih godina zavladao svijetom.

Danas imamo mnogo savremenije igrice i konzole, sa odličnom grafikom i nevjerovatnim opcijama, ali nekako ona, za današnje pojmove “smješna” grafika iz Super Maria je obilježila djetinjstvo cijele jedne generacije i mislim da se svi rado sjećamo tog perioda.

Pik.ba sajt svim prošlim, sadašnjim i budućim zaljubljenicima igrica nudi preko 10.000 artikala vezano za video igre, bilo da je riječ o konzolama, igrama ili dijelovima i opremi.

Došla je zima, manje izlazimo, pa nije loša ideja izazvati nekoga na dvoboj, a na Piku pronađite igricu baš za vas 🙂

Jeste li i vi dragi Pikovci voljeli Super Maria ili je neki drugi junak obilježio vaše djetinjstvo?

16 mišljenja za “Sjećate se super junaka našeg djetinjstva? Super Mario!

  1. Tacno kako ste rekli,obiljezio dobar dio naseg djentinstva..Takozvana “Sega-Mega” je bio vrhunac u tadasnje vrijeme,dok sada generacije se i ne sjecaju sta je to ustvari.Super Mario je jedna od vrhunskih nekadasnjih igrica,al zasigurno medu najpopularnijima.

    Lijep pozdrav svima koji su nekada znali uzivat u posebnim stvarima.

  2. To su bila dobra vremena. Sjećam se da sam kao dijete satima znao igrati tu igricu. Najbolji osjećaj je kad dođeš do kraja i oslobodiš kraljicu. Nažalost, ta igrica se više ne može kupiti. Sad se sve te igrice mogu igrati preko interneta, ali meni je ipak bilo draže uzeti onaj džojstik i početi igrati.

  3. Kako se ne sjecam. Pa popularne su bile i igrice: galaksije (sa onim specificnim zvukom), pa oni tenkovi te sa plasticnim pistoljem cijeli dan pucanje po patkama i meksikancima 🙂

    Svakako vraca uspomene.

  4. A sjeca li se iko igre za PC Prind od Perzije? Hehe..igra0 sam je na 286 sa mono ekranom hehe…aha,nisam ljubitelj konzola..niti sam bio, niti cu..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *