Novosti o riješenim greškama na PIKu – treći dio.

bugovi_vol5
Poštovani čitatelji
,

Nastavljamo sa radom na poboljšanjima.

U trećem članku ćete moći vidjeti neka poboljšanja i ispravljene greške.

Ako želite da pregledate riješene stavke, one su:

– Pretraga “golf -tdiće isključiti sve artikle koji u svom nazivu imaju samostalnu riječ “tdi”.
golf -tdi
– Objava u kategoriju “Medalje i ordeni” je ponovo moguća
– Ponovo je moguća pretraga nekretnine po spratnosti
spratnost_dodatnaforma
– Unutar poruka ponovo možete vidjeti aktuelne članke na blogu:
pik blog u porukama
Pretraga nekretnine po mjestu više ne gleda lokaciju sa profila korisnika koji je objavio, već u obzir uzima samo onu lokaciju koju je korisnik izabrao za lokaciju nekretnine pri objavi, kao što i treba da čini (postojala je privremena greška):
napredna_lokacija
Rad na Android mobilnoj aplikaciji čiji ishod ćete vidjeti uskoro, a za sada nam javite vaše kritike i sugestije za trenutnu verziju kako bismo ih razmotrili i utvrstili blagovremeno.
Pik.ba trenutna aplikacija:
app_android

Hvala VAM na čitanju našeg bloga i ovog članka.
Lijep pozdrav za sve i hvala na prijavljenim greškama!
Pik tim 🙂

77 mišljenja za “Novosti o riješenim greškama na PIKu – treći dio.

 1. Ono što zasigurno fali na Androidu je notifikacije. To jest kad dođe poruka/pitanja da dobijemo notifikaciju na telefonu, da ne moram(o) stalno otvarati aplikaciju i gledati da li ima išta novo.

 2. poslao sam vam već poruku, molim vas da mi vratite povjerenje, koje mi je pokvario neko ko je to uradio iz nekog svog inata a ne zbog nikakvog nesporazuma, i ni zbog kakve trgovine, i neko ko ima samo jednu transakciju na piku

 3. Zasto ovako unazad mjesec dan sitna slova skoro dase nemoze citati docim prije je bilo sve normalno kao i svaki dan redovno posjecujem Pik stranice u ch srdacan vam pozdrav

  • Prijatelju provjeri zumiranje stranice, mozda si slučajno postavio veličinu ispod normalne 100% veličine stranice, pa su ti zato mala slova. Mislim da je to problem kod vas.
   Pozdrav za CH

 4. Kada sam otvorio profil na pik-u verifikovao sam i broj telefona. Kasnije mi je dosla notifikacija za verifikaciju telefona i kad sam ponovo upisao broj svog telefona dobio sam odgovor da je broj vec verifikovan na drugog korisnika. kako da rijesim problem?
  pozdrav

 5. imam jedan problem nevezano za ovaj post. naime na jednom profilu na kojem sam dobio blok radi gluposti mi je ostao verifikovan broj, i sada kada hocu da dovrsim verifikaciju, ne mogu jer ne mogu uci na stari profil da ponistim verifikaciju, molim vas dajte neko rijesenje za ovo poz

 6. Zasto na ovom piku “gospoda” iz uprave nista ne radi osim ovog Denisa. Milion puta sam do sada prijavila one sa duplim artiklima, pa onda artikl prodan, pa protuzakonito i nikad nisam dobila odgovor jer naravno gospodi se nista ne radi. Treba da vas bude sramota, Denis se jedini trudi na sve strane ga ima, a vi ostali najbolje bi bilo da se maknete sa tih radnih mjesta i date da radi neko ko zeli i ko hoce kad vi vec necete. Nije ni cudo kakva nam drzava pa moze da radi ko sta hoce.

  • Hvala na praćenju rada Pika, te Vas želimo obavijestiti da ćemo sve vaše kritike uzeti u obzir i iznijeti timu. Mnogo kolega rade druge operativne stvari i nemaju direktni kontakt sa korisnicima, te je moguće da zbog toga ne primjetite njihov rad. Svakako, Pik ne bi mogao funkcionisati bez angažmana svih članova tima. Lijep pozdrav i tu smo da pomažemo.

  • Prethodnih dana je u nekim momentima znao da se dogodi problem koji se odrazio na rad Pika, međutim svakodnevno činimo sve kako bi takve greške bile sve manje. Molimo Vas za razumjevanje. Lijep pozdrav.

 7. Denise,

  možete li u dijelovima za automobile dodati kategoriju “Karteri” jer to je jako tražen dio pa nema smisla da se objavljuju u “ostalo”. Hvala, pozdrav!

 8. hej, upravo nadoplatih pik kredit preko SMS-a i dobila sam kod i sve i na kraju mi kaže da kod nije ispravan???a skinulo mi s računa :O pa sad kako da to riješim ako se uopće može riješiti

 9. Ili se meni cini ili je stvarno tako.
  Preko Iphone aplikacije kada odgovorim na neka javna pitanja ili poruku te poruke ne dodju…..Notifikacije nedostaju…

 10. ono pravilo da se na aukciju koja počinje od 1 KM može dati samo veća ponuda,to jest 2 KM ili više vam je nepotrebno…
  pa ponuda od 1KM je u svakom slučaju veći iznos od nijedne ponude…
  nema logike da aukcija koja počinje od 1 KM,da je prvi iznos koji se može ponuditi 2 KM.

 11. Zasto ne dobivam sms obavjest na mobitel kad mi dode poruka na moj profil na piku a ukljuceno mi je….I zasto neki korisnici ne mogu da kliknu na moje ime i da vide ostale artikle na profilu…Hvala

  • Molimo Vas da ažurirate verziju na posljednju, a kolege su radile na tome da kada neko pritisne na Vaš profil, da će se prikazati drugi aktivni artikli i mislimo da je sada to tačno. Obavijesti su u osnovi postavljene da dolaze u vidu push notifikacija, međutim molimo da provjerite postavke otvaranjem glavnog Android menija, te otvaranjem “Postavke”. Lijep pozdrav.

 12. Može li se dodati pod stanje artikla – kao novo, pored već postojećih novo i polovno. Ovdje ljudi ne shvataju ispravno pojam novo. Za mnoge je novo nešto što je staro i godinu – dvije, samo da izgleda lijepo.
  Trebalo bi baš razgraničiti pojmove novo, kao novo, nekorišteno…
  Pozdrav.

 13. Puno se javlja istih ili slicnih artikala koje ruse cijene nas ostalih,recimo stavi nesto jeftino i onda napise pogledaj ostale artikle na mom profilu,i onda mnogi korisnici pokusavaju da se tim pravdaju

  • Pojedini, odnosno mnogo profila nam se javilo da žele ponovo da koriste Pik, a inaktivnost je trajala više od godinu dana, s toga moramo uzeti u obzir da su pojedini kontakti koje su korisnici ostvarili sa svojih profila bili upravo sačuvani na tim profilima, pa s toga nismo skloni da brišemo. Molimo Vas za razumjevanje. Lijep pozdrav.

 14. Da li ste u skorije vrijeme planirali popraviti dodjeljivanje pik kredita na osnovu posjeta sa fejsbuka? Pouzdano znam da ne funkcioniše ispravno, jer sam u više navrata zamolio najmanje 10 prijatelja da klikne, i nekada dobijem 1-2 kredita, nekada ništa.

   • Ne vidim šta je smješno, smješan si ti sa takvim izjavama. Ako neće da daju kako treba, neka ukinu opciju. Prije je ovo normalno funkcionisalo.

     • Možete li nam reći na šta se tačno odnosi vaša kritika, da li je to u pitanju pikredit dodjela putem banera?
      Molimo da znate da nekada to ne zavisi samo od nas već i od parametara koji se odašilju između Pika i Facebooka, te ukoliko primjetimo problem želimo ga i uspješno ga u kratkom periodu otklonimo.
      Dodjeljivanje pikredita bude izvršeno samo za unikatne klikove, te bude evidentirano u narednih 24h nakon zabilježbe broja unikatnih klikova tog dana. Lijep pozdrav.

   • Nipošto nemojte smatrati da Pik “guli” korisnike, te ćemo ukoliko postoje greške reagovati i ispraviti iste. Vjerujte da ne postoji ni najmanji razlog zašto bismo to činili i u prilog tome ide činjenica koliko pikredita bude podjeljeno na dnevnoj osnovi, na razne načine. Svakako smo tu da saslušamo svaku vašu kritiku. Pozdrav.

    • jednom prilikom sam prijavio minimalno 20 zloupotreba za duple artikle, i to sve od jednog korisnika, i administracija ih je sve uredno izbrisala a ja sam za to dobio 0 pik kredita

 15. Pozdrav,

  U privatnim porukama piše konverzacija sa korisnikom

  Valjda bi trebalo username korisnika sa kojim komentarišem, ne treba mi info da sam sa sobom 🙂

 16. Treba te u podkategoriju kacige ubaciti jos jednu kategoriju tj. jos podkategodija
  ( Integralna , Cross . itd ) posto kad trazim kacigu treba mi po 30.minuta da nadjem onu vrstu koja mi odgovara …

 17. Zdravo,imam problem sa otvaranjem slika od artikla. i sa objavom novih artikala.Procitao sam na vasem blogu da se treba vrijeme podesiti meni su vrijeme i datum podeseni.Koristim Mozilla browser.pozzzz

 18. Stranica Pik.ba je daleko najgora stranica na koju sam ušao,ja sma korisnik vec 3 godine i potrosio sam vec 3115 pikkredita pa vi sada izracunajte koliko je to novaca…..kada planirate nešto poduzeti i rijesiti greske na stranici???
  Stalno blokira,znači nemože se uci na stranicu.
  Kada trazis neki artikal nece da prebaci na narednu stranicu.
  Nemožeš pogledat slike od artikla.
  Sa poteškoćama se objavljuje artikal.
  itd itd….

  • Žao nam je što je Vaš komentar i iskustvo upravo takvo. Stranicu nastojimo svakodnevno da unaprijedimo i u tome zaista uspjevamo, međutim problem sa slikama je nekoliko dana bio prisutan zbog same činjenice da smo htjeli trenutnih više stotina miliona slika da prebacimo na brži server. Molimo Vas za razumjevanje. Lijep pozdrav.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *