Novost na Piku – Servisi i usluge

servisi_pocetna slika copy
Poštovani čitatelji bloga, korisnici i posjetitelji,

Pik.ba tim je prethodno vrijeme koristio kako bi vam ponudio još bolju uslugu, sve u nadi da Vaši oglasi imaju što bolje, njima namjenjeno, mjesto.
Rezultat naših radova je nova komponenta sajta koja će objediniti oglase za vaše servise i usluge koje nudite, ili ih i sami potražujete.Screenshot on 27-Jan-13 at 23.53.39

Trenutne oglase možete pogledati klikom na Svi servisi i usluge gdje će vam se otvoriti sve kategorije za oglase koji se nude, a objavu novog na Objavi servis ili uslugu, također birajući kategoriju u koju želite da smjestite Vaš servis ili uslugu.

Nadamo se da ćemo ovim pomoći Vašem povećanju obima uspješnih poslova.
Sretno!

VAŠ Pik tim.

45 mišljenja za “Novost na Piku – Servisi i usluge

 1. Čestitke cjelokupnom timu Pik-a.Izuzetno dobra suradnja sa kupcem/prodavačem.Ekspeditivnost na upite i pomoć .Čestitke za sve novitete.

 2. ŠTA BIH TREBALO DA ZNAČI OVO;Servis ili usluga koju želite da otvorite ne postoji, izbrisan je iz baze ili nije POTVRDJENA,OBJAVIO SAM OGLAS PRIJE 1 VREMENA…

  • U prvim danima puštanja nove rubrike na Pik.ba bilo je potrebno da Vaš servis ili usluga budu odobreni, međutim to se sada događa automatski i Vaš servis možete pronaći na Vašem profilu, ilu u tražilici servisa i usluga. Lp.

 3. MIslim da je došlo vrijeme da počnete da sankcionišete ove što napišu cijenu 3000km i pod detaljno piše cijena je u eurima. Mislim da bi trebali nesto uciniti i po pitanju toga. Hvala i molim da se razmotri moj prijedlog.

 4. meni nece da se objavi artikal na sevris i usluge , ja kada objavm i udjem u artikal pise mi artikal je izbrisan iz baze – 404. Molim za pomoc

 5. Trebate objaviti ako više ne radi ovaj servis za prijavu zloupotrebe isticanjem u pogrešnoj kategoriji. Za zadnjih 7 dana prijavio sam najmanje 300 artikala, i još su u tim istim pogrešnim kategorijama.

  • nije samo problem za pogrešne kategorije vec opcenito za prijeve zloupotrebe

   niti se prijavljeni artikli brišu niti dodjeljuju pik kredit

 6. Nevezano za temu, ali kako mogu obrisati artikal koji sam kupila i razmijenili smo pozitivan dojam, isto tako kako obrisati prodati artikal na kojem smo već razmijenili dojmove ( pozitivine) ?

  Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. lp

 7. Dragi moj pik ako tako mogu nazvati vas tim, ako je intencija ovog weba fer i istinita objava i prodaja onda povedite računa jer ako netko laže i obmanjue ljude onda to treba spriječiti naravno ako želite da ostanete ozbiljan sajt a ne da se dešava kad nekog na uljudan način korigirate oko istinitosti podataka a isti vas blokira pozivom pik timu ja mislim da bi pik tim trebao nešto poduzeti pročitati barem a ne blokirati na prvu,hvala

 8. ja mislim da bi trebali izbrisati il privremeno nlokirati sve koji nisu 100%verifikovani jer 30-40%ljudi se bavi prevarom na piku a kad su verifikovani bar ima adresa i moze se prijaviti nadleznim organima a ovako tim ljudima nemozemo nista adrese nebudu prave

  • Trebalo bi napraviti online formu koja ce biti validna bez pecata i potpisa kao i racun koji ti dodje na vrata,a koju ce obje strane prilikom transakcije ispuniti i u kojoj stoji da se pridrzavaju detalja datih za artikal.ukoliko se ustanovi da su podaci netacni ostecena strana zakonski ce dobiti nadoknadu te da moze tuziti prodavca koji ga/ju je prevario.

   To barem nije tesko napraviti samo je stvar sto se pik ovim ne zeli baviti i ogradjuje se od prevara.Nije dovoljno imati 100% verifikovani profil.Mene je covjek iz vogosce prevario,a ima transakcije,pozitivne dojmove,prave slike artikla…itd.

   • Žao nam je što mislite da nemamo sluha za pronalazak sumnjivih profila, obzirom da većinu dana cijela Pik podrška sve svoje resurse troši većinski na takve slučajeve. Nekada ipak nismo u mogućnosti da utvrdimo da li je neko prevarant, nažalost, pa vas tom prilikom molimo za razumjevanje. Lijep pozdrav.

 9. PIK je dobar…odličan, funkcioniše kako treba, moje pohvale. Imao bih predlog za sve koji oglase postavljaju na PIK-u….. da ostave i broj telefona radi bržeg kontakta ili makar mail.

 10. Htjeo sam da se registrujem da bi mogao reklamirati ili prodavati pojedine artikle,pa nesto nisam dobro uradio.Ako moze jednostavnije objasnjenje.Pozdrav!!!

 11. Iskreno ne svidja mi se ova Vasa nova usluga. Moj oglas koji je sada prebacen u kategoriju “Sevisi i usluge” je imao aktivirno automatsko obnavljanje i koje je sada prekinuto, dakle one 2 km sto sam platio su propale… Mogli ste barem napraviti da se i usluge mogu obnavljati ili rucno ili automatski…

  LP, Arnes.

 12. ma sve je za 10 svaka pohvala administraciji bi bila suvisna ali ja cu opet da dam jednu zasluzili ste sve naj naj kako vam mogu poslati jednu tortu …..veliki pozzzz

  • Potrebno je da pri objavi, na koraku 3, izaberete lokaciju Vaše nekretnine, misleći na regiju/kanton i grad/mjesto, a zatim će Vam se prikazati i mapa na kojoj trebate pozicionirati market. Također, možete pritiskom na “Uredi artikal” na trenutnom artiklu da dodate ovakav prikaz. Lijep pozdrav.

 13. Poštovani, kada želim da pogledam sliku artikla izlaze adovi preko nje i nije moguće pogledati cijeli artikal. Inače ostalo sve za pohvalu. Pozdrav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *