Novosti o promjenama i riješenim greškama na PIKu – šesti dio.

bugovi_vol6

Pozdrav svim korisnicima,

U tekstu koji slijedi, informisat ćemo vas o ispravkama koje smo izvršili na stranici.
Naime, ispravke su rezultat vaših brojnih prijava i pomaganja rada stranice, a to su:

– Brža pretraga putem dodatnih formi, pritiskom na tipku ENTER:

dodatne forme - enter
– Prikaz kvadrature u rezultatima pretrage nekretnina:
kvadratura_pretraga

– Ispravka prikaza TOP aukcija:

top aukcije

– Uvrštenje kategorije “Turistički smještaj” na početnu stranicu:

turisticka_ponuda

– Formiranje kategorije “Satelitska oprema” sa pripadajućim kategorijama:

satelitska_kategorije

Nadamo se da ćete uživati u promjenama.

Želimo vam uspješnu kupopoprodaju!

VAŠ PIK.ba!

41 mišljenje za “Novosti o promjenama i riješenim greškama na PIKu – šesti dio.

 1. Kada pretrazujem Blu Ray, bilo rezace ili diskove, ponudi mi 99% DVD rezace i diskove, iako niko od prodavaca nije naveo Blu Ray u svom oglasu…. Treba mi 30ak minuta da pronadjem ono sto trazim, kod kod ostalih oglasa to mogu uraditi za 10 sekundi. To je mala zamjerka, ostalo mi se sve svidja, mislim da je ovo balkanski ebay 🙂

 2. Poz. Dali je moguće da se onemogući prikaz neki oglasa koje neželite,a koje vas zamaraju.

  PRIMJER: Kada upišem ,, AUTOMOBIL DO 5000KM” da mi neprikazuje automobile koji nemaju navedenu cijenu jer su to u najvećem slučaju auta koja daleko prelaze traženu cijenu i koja me nikako neinteresuju samo smaraju u pretragi. Hvala

 3. U polju “Moj PIK”, nakon što dobijem javno pitanje dobijem informaciju o notifikacijama, označenu crvenom bojom. I u svakom slučaju kada odgovorim na javno pitanje, ostaje mi aktivan prikaz o notifikacijama.
  Jedini način da uklonim taj crveni prikaz notifikacije je da potpuno izbrišem javno pitanje.

  Da li je moguće riješiti ovaj moj problem tako da nakon čitanja javnog pitanja nestane i obavijesti o notifikaciji, i kako?

  • Molimo Vas da klikom OVDJE navedete sve detalje, te ukoliko ste u mogućnosti da snimite video, jer ne primjećujemo problem sa notifikacijama, osim što je poznato da notifikacija vrlo kratko, do 2 sekunde stoji označena crvenom bojom pod “MOJ PIK”. Lijep pozdrav.

 4. možete li uvesti opciju odabira stranice koju želimo pogledati npr ako sam ja na 1. stranici a želio bi brzo doći na 50. da samo ukucamo broj te stranice i da nas automatski prebaci na željenu… a ne da moramo ići malo po malo. Hvala

 5. Mozete li napokon srediti problem sa prikazom slika u Chrome (i ostalim WebKit) browserima gdje se popup okvir od slike ne uvecava/smanjuje shodno dimenzijama slika.

  Npr. ukoliko je velicina prve slike manja od velicine druge slike, pri ucitavanju druge slike, okvir ce ostati u velicini prve (prethodne) slike te ce zbog toga biti vidljiv samo dio druge slike. Problem se desava i obratno, kada je prva slika veca od druge, tada se pojavljuje prazan sivi prostor oko manje slike.

  Pozdrav,

 6. Poštovani,
  Predlažem da uvedete “Odustani” dugme na uploadu slika za artikle pošto se često dešava da se proces zablokira kod neke slike i onda moram ponoviti kompletan unos svih podataka i slika, tj ponovo kreirati kompletnu objavu pošto ne mogu odustati samo od te slike, već moram izaći “na silu” iz procesa. Ovo se dogodilo već nekoliko puta. Browser je IE9, provajder Elta Kabel.

 7. bar 3 puta sam prijavljivao ali nista se ne desava.
  to znaci da ili ne razumijete primjedbu ili ne smatrate da vrijedi truda da se ispravi.
  elem, kada korisnik u kategoriji o el.gitarama zeli da govori o magnetima (p.i.c.k-u.p.), vas “filter pristojnosti” to maskira u p****p. (valjda PIK misli da gitaristi osim na gitare misle samo na “ono”).
  To je prilicno lako ispraviti, mozda cak nije ni najvaznija stvar za ispravljanje, ali salje poruku o vama da ste neprofesionalni.

 8. Objavljujem artikal vec sat vremena,dodjem do opcije za upload slika i tu se vrti po petnaest minuta, pa moram prekinuti i pokusati sve iznova sa istim negativnim rezultatom…..slike su optimizirane i pokusao sam promijeniti bar 5-6 velicina i nista….jednostavno je nemoguce uploadovati sliku na pik!!!!!!!!….Internet je OK jer ostale stranice vrti bez i najmanjeg problema…..
  Nesto mi je privukla paznju ona vasa reklama…UPLOADUJ SLIKU I PRODAJ ARTIKAL 😀 Ja mogu postaviti artikal samo bez slika!!!
  Vec nekoliko dana se desava ovaj problem….Takodje slike na drugim artiklima kod bilo kakve pretrage ili se ocitaju nepravilno,ili nikako ili mozes vidjeti samo jednu a ostale ne!!!!
  Hvala i LP!!!!!!

 9. Svaka vam cast sto ste uveli opciju “odustani” tokom upload-a slika…

  A jest me mucio nedostatak te opcije ljudi moji ljudski 😛

  Sad fino ko umno bice kliknem samo odustani 😀

  E vala ste mi dan uljepsali,odoh odma klikat ! 😀

 10. Da li je moguće da uvedete opciju “Stavovi korisnika” gdje bi se moglo napisati sve onošto se kod pojedinih korisnika vrti u detaljnom opisu svakog artikal.

  Kao npr:
  – Da je u njihovom mjestu moguće lično preuzeti artikal,
  – Da za kupnju više artikala sa profila daje popust,
  – Da ne šalje po uzećem korisnicima koju imaju negativne dojmove,
  – Da paket šalje nakon uplate na račun, …

  To bi uveliko olakšalo posao prodavačima a i odma bi upoznalo kupca o načinu posovanja dotičnog prodavača.

  LP

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *