Novosti o promjenama i riješenim greškama na PIKu – deveti dio.

bugovi_prijedlozi_vol1

U proteklom periodu smo radili na određenim potkategorijama i njihovim dodatnim formama, a rezultate rada možete vidjeti u nastavku.

Istinski se nadamo da će vam sljedeći dodaci pomoći pri kupoprodaji.

DODATNE FORME:

Vozila – Nautika:
– Vrsta broda;
– Vrsta pogona;
– Materijal izgradnje

NAPRAVLJENE KATEGORIJE I POTKATEGORIJE:

Gedore i ključevi – vidi ponudu

Elektromaterijal:
– Produžni strujni kablovi
– Utičnice i prekidači sa dodatnim formama/filterima
– Utikači i razdjelnici sa dodatnim formama/filterima
– Industrijske sklopke i prekidači

Sve forme smo dodali sa mogućnošću odabira opcija.

Nadamo se da ćete što prije pronaći kupce vaših artikala, ili uz pomoć objave potražnje pronaći željene.

Vaš PIK.ba – Svijet kupoprodaje.

31 mišljenje za “Novosti o promjenama i riješenim greškama na PIKu – deveti dio.

 1. Dakle ovako, imam jednu sugestiju ili primjedbu….sve je odlicno ali kada se stavi neki artikal na aukciju i stavi se pocetna cijena od npr. 100km i posle tu cijenu nije moguce korigovati, ako je slucajno zelimo povecati ili smanjiti….i da vam prijavim jednu gresku…kada se stavi artikal na aukciju i kada se klikne na opciju “uredi artikal” i ako ubacimo dodatnu sliku ili promjenimo neke detalje pocetna cijena automatski spada na 0 koju naravno posle ne mozemo promjeniti zbog gore navedeng razloga….nadam se da cete pokusati riesiti ovo

  Lijep Pozdrav

 2. Poštovani,
  želio bih da vam predložim da uvedete opciju promjene nick-a (u mom slučaju kingston5). Mislim da bi to bila dobra ideja.
  Srdačan pozdrav.

 3. veliki propust na aplikaciji za mobitel, tacnije za iphone koju sam ja koristio i vise ne . cak sam je pobrisao, je taj sto ne mozete pogledat povjerenje tj dojmove za osobu sa kojom zelite trgovati, a to je najvaznija stavka na ovoj stranici

 4. poštovani,
  sve je ok što meni treba ali jedna mi se opcija nikako nesviđa tj. svaki korisnik može skinuti sliku mog artikla i staviti je kod sebe i prodavati svoj artikal preko moje slike s tim da sam prijavljivo to na piku i nikakve promjene nema on i dalje prodaje svoj artikal a prikazuje moju sliku.
  Nije mi jasno da pikova administracija to neriješi jer je svakom u interesu da dobije što je vidio i platijo.

 5. Bilo bi dobro da se kod svakog artikla mora navesti željena cijena kao što je to na ebay slučaj i to bi bilo dobro i za kupce a pogotovo za prodavače jer ja sam naprimjer stavio opciju da mi pokazuje samo artikle sa cijenom jer me artikli bez cijene ne interesuju jer to je za mene gubljenje vremena pitati nekoga za cijenu i tek onda vidjeti da li mi to odgovara.Trebalo bi izbaciti ono “Cijena po dogovoru.”

 6. Blokirali ste mi mogućnost prijave lažnih oglasa, sada skoro na svakoj drugoj stranici imate po jedan takav oglas, nije mi potreban pik kredit ali poznato mi je da jedan dio korisnika vaših usluga ne poznaje dovoljno tržište vozila, gubi vrijeme i može biti prevareno od osoba koje takve oglase postavljaju.

  L.p.

 7. Zdravo.Ne znam da li je neko predlagao ovo što ću sada reći, ali bilo bi dobro kada bi nekako napravili da kada kupac ili prodavac sakrije artikal koji je kupio ili prodao, da to automatski bude sakriveno i kod druge strane.Jer ovako,ako jedna strana sakrije artikal, a druga ne, opet se može saznati ko je šta kupio ili prodao.Ako me razumijete šta hoću reći. Pozdrav!

 8. Sve ok, sve pohvale za sve. Za sada imam samo jednu primjedbu, malo mi je nelogicno pretrazivanje po regijama, u mom slucaju Doboj i Bijeljina su u istoj regiji iako smo poprilicno daleko itd. mislim i Bc i Tz su dosta blize i te neke varijante.
  Pozdrav

 9. Mozete li omoguciti prodavacima da prihvate ponudu od nekog kupca ali da dojam mogu ostaviti kasnije a ne iskljucivo prilikom privhatanja kupovne ponude.
  Ovo je vrlo bitno u slucaju da se prodaja ne vrsi licem u lice.

  Ma ovaj nacin kupac i prodavac ce zakljuciti prodaju a dojmove ostavljaju nakon sto kupac dobije artikal i prodavac dobije pare.

  Trenutno ukoliko kupac trazi da prodavac prihvati njegovu ponudu prije nego posalje artikal prodavac mora odmah ostaviti dojam. U slucaju da kupac ne preuzme paket prodavac mu ne moze ostaviti negativan dojam jer je vec ostavio pozitivan.

 10. postovanje,kao prvo hvala vam sto postojite,uprilicili ste nam kao prvo lijepo druzenje a uz to i prodaju kao i kupovinu po pristupacnim cijenama,imam za vas jednu molbu,kad kupimo 3 artikla i dobijemo 2 umjesto 3 artikla platila sam pouzecem dobila sam 2 dojma od pik korisnice naravno treci nisam jer bi dobila dama negativan dojam jer ga nije poslala dakle ovo je primjer a ovo je konkretna molba UVEDITE OPCIJU DA KLIKOM KUPCA NA OPCIJU KUPI ARTIKAL I KUPAC I PRODAVAC DA IMAJU NEZAVRSENU NOTIFIKACIJU tako da u ovakvim slucajevima i kupac moze ostaviti dojam,unaprijed hvala

 11. Meni nesto nije nimalo jasno,kada kliknem da je moguca zamjena artikla…samo sto se odjavim s profila ponovo pise da nema zamjene..znaci ponovo uredim artikal i ponovo isto,samo sto kliknem bilo sta….ne moguce je urediti,nesto se desava…samo se ispravlja…nisam upucena bas da li tako treba,ostalo je ok….molim objasnjenje 🙂 🙂

 12. Postovani zasto mi nece kada hocu neku sliku na pik-u nece da udje i nece da se loguje nerazumem ja klik na login nece da izadje tamo gdje se pise email i pasword

 13. Poštovani, kod kategorije “vozila” prilikom trazenja odn.unosa podataka u dodatni filter (cijena,gorivo,godiste,kilometri…) mi se ne sviđa zašto se prilikom kucanja svakog podatka odmah mijenjaju i oglasi.Zar to ne bi trebalo tek da se desi kada zavrsim sa filterom i kliknem na konacno “dugme” ili kako ga vec nazvati.To je rijeseno na nekim Njemackim stranicama,npr.www.mobile.de i sl.Ne znam da li je to isto i za druge kategorije.pozz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *