Više artikala objavi i prodaju ostvari!

Objavite-vise-artikala
PRVI SLUČAJ: Objavili ste oglas “Apple iPhone 5 16GB“, u detaljnom opisu takvog oglasa naveli prodaju više artikala pod istim artiklom i očekujete javljanje potencijalnih kupaca.
U detaljnom opisu ste naveli:
Prodajem i iPhone 4, Samsung S4, masku za S3 i Univerzalni punjač.

Rezultat:
Vaša objava će rezultirati zabilježbom tek određenog broja posjeta i interesovanja (privatne poruke, pozivi i notifikacije) više od 95% za artikal iPhone 4. Posebno ćete primijetiti smanjen interes za drugim artiklima koje ste naveli u detaljnom opisu objavljenog artikla.

Razlog tome jeste da niste iskoristili mogućnost neograničene objave različitih artikala i niti jedan od 4 artikla iz detaljnog opisa neće moći biti pronađeni putem glavne PIK tražilice, te jako teško putem Google, Yahoo i Bing pretraživača.
Ovakav oglas neće doseći i krajnje kupce koje ste željeli dovesti do Vašeg oglasa!

Šta mogu učiniti da izbjegnem loš doseg kupaca i smanjen broj posjeta?
Svaki artikal, bilo da se radi o autodijelovima, odjeći, tehnici, nekretnini i bilo kojoj kategoriji, objavljujte odvojeno ukoliko posjedujete dva različita artikla. Rezultati će vrlo brzo biti vidljivi.
Objavljujući 5 artikala za prodaju različitih artikala, umjesto jednog u ovom slučaju,  naravno rezultira najmanje petostruko većim brojem posjeta, a time i ponuda! Učinite to.

DRUGI SLUČAJ: Objavili ste oglas “Ženska ljetna haljina H&M”  kako biste isprobali način trgovine na Piku, te očekujete završetak prve prodaje kako biste objavili novi artikal.

Kao i u prethodnom slučaju, objavljujući ponudu drugih artikala koje želite staviti u promet ili ih više ne koristite, uveliko povećavate šanse da ostvarite prihod. Nema razloga da ne izvršite objavu, a zajednica sa više od 700.000 korisnika čeka možda upravo Vaš artikal!

Zašto čekati, a ne objaviti čitavu ponudu?
Broj artikala koje objavite direktno utiče na Vašu prodaju!
Ponuda stvara potražnju, drugačija formula ne postoji!

Povodom navedenih situacija istinski Vas ohrabrujemo da objavite ponudu svih artikala koje imate na stanju, čineći to u skladu sa Uslovima korištenja koje možete pronaći OVDJE.

Lijep pozdrav od PIK tima!

25 mišljenja za “Više artikala objavi i prodaju ostvari!

 1. Kao prvo da vas sve pozdravim i pohvalim!!!
  Evo imam jedan prijedlog,ne znam da li je vec bio ili ne,ali ja cu ga napisati.
  Meni se cini da bi bio dobar.
  Bilo bi dobro kad bi uveli opciju prilikom objave artikla da korisnik ako zeli moze izabrati opciju da blokira javna pitanja i privatne poruke, ako zeli da ga kupci kontaktiraju samo putem telefona. Znaci da korisnici ne mogu pisati poruke i pitanja na taj artikal.
  Nadam se da razumijete sta hocu reci.

  Jos jednom lijep pozdrav i svako dobro!!!

  • Koja glupost! Onda fino dajte oglas u novine ili idite na pijacu, za vas i nije internet ! Cuj bez poruka ccc jos bi i na dodatni trosak kupca da saljes. E svasta!

 2. imam problem zaboravio sam sifru kako da vratim profil imam dosta stvari na njemu pa mi se ne pravi novi i da ubacujem sve staro molim za pomoc

 3. Vaš rad je za svaku pohvalu, pik je stvarno korisna stvar svima, svi imamo nesto za prodati i svi bi htjeli rađe kupiti neku polovnu a jeftiniju stvar tako da je ovo bio pravi potez u pravo vrijeme… Ja bih još dodao količinu artikala pri objavi, ukoliko neko ima više komada određene robe da može staviti i količinu, da se završetkom prodaje jednog komada određenog artikla zadrže informacije o transakciji i dojam kupca ali da artikal ostaje aktivan sve dok se ne proda poslednji komad tog artikla ili dok kupac potpuno ne završi prodaju.

 4. Kako mogu rjesiti imam jedan problem na pik stranicu . Prije par dana mi je pik bio normalan sad mi se skroz promjenio . nemogu gledati slike logovanje sa strane sve haman skroz se promjenio možel li pomoc

  Hvala

 5. oduzeli su mi korisnički račun pika i stalno me banuju kao razlog da dolaze prijave od pojedinaca da ih vređam a to su me prijavljivali zbog artikala i cijene radili su zbog ljubomore zbog mene kako da vratim pik u funkciju da me odblokiraju koji god račun napravim administracija me banuje

 6. Molim vas, ali molim vas kažnjavajte-brišite-blokiratjte over tag ili nebulozne oglase… npr. “Prodajem Golf,mercedes,pasat,clio… ” itd. u naslovu oglasa, očigledno je da prodavac pokušava preko što više tagova ostvariti što više posjeta ali mi nije jasno kako ne vidi da ljude koji traže nešto određeno to ne interesuje… napravite neki “engine”, tag marker, na kraju oglasa da prodavac može da doda ali za određenu količinu pik bodova više tagova… npr. nešto kao na Craigslist, možeš tražiti oglas po naslovu ili po određenim riječima koje se spominju u oglasu.

 7. Kako vas nije sramota jesam li registrovan,imate li sve moje podatke sta jos trebate od specijaliste nalaze,dali sam bio kaznjavan,u kojoj sam stranci,za koga glasam na izborima,dali spavam sa zenom itdsve te podatke jos postavite i neka vjece zasjedne da vide jesamli podoban za vas carski oglas.Mi Bosanci nebi bili ovo da ne komplikujemo,napisemoglas dok stavim sve podatke oartiklu i na kraju da predam a gospoda ili ponovo e-mail pa kad to uradi se onda niste registrovani ,pa ponovo pasavort stidite se pronacu i sjediste vase totreba ukinuti dati nekom da vodi ko zna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *