Hvala na izvrsnoj godini. 1 milion registrovanih korisnika.

blog-2014

Hvala VAM,

što ste dio centralnog kupoprodajnog mjesta u Bosni i Hercegovini, jer bez vaše podrške online kupoprodajno tržište ne bi bilo kvalitetno kao što je to danas. Uz vašu podršku i transakcije koje su realizovane, s ponosom ulazimo u 6. godinu rada. Ovaj članak ćemo iskoristiti kako bismo iznijeli posebne pojedinosti koje su obilježile prethodnu, 2014. godinu.

5. rođendan, vaučeri i sličice

U martu 2014. godine, PIK.ba je proslavio svoj 5. rođendan, te smo objavili statistiku koja je tada bila aktuelna, što možete vidjeti OVDJE.
baloni
Rođendan je protekao u slavljeničkoj atmosferi, osvrnuvši se na početke koji su prethodili 31.03.2014. (PIK.ba lansiran), ističući značaj korisnika u svakom smislu rada PIK.ba

Prepoznavši potrebno za što lakšom promocijom na PIK.ba, u partnerstvu sa domaćim lancem trafika i partnerskih prodajnih mjesta, omogućili smo kupovinu pikredita putem vaučera na prodajnim mjestima širom BiH. Više informacija možete saznati klikom OVDJE.

BH fudbalska reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nakon čega širom naše Države zavladao hobi skupljanja sličica. Kako naš tim nastoji uvijek biti u korak s vremenom, zaključili smo da našim korisnicima trebamo pokloniti nešto novo, korisno i jednostavno. Kao rezultat toga nastala je online alatka za razmjenu sličicaPIK.ba/sličice.

Kategorije, detaljne informacije i obavezne forme

Sve vrijeme nakon najave nove verzije PIK.ba, 10 uzastopnih mjeseci, iskorištavali smo za kreiranje brojnih kategorija, čiji broj je danas veći od 1600, uz izuzetno bitne opcije, kao što su forme u detaljnim informacijama, te obavezne forme koje smo smatrali najznačajnijim u kategorijama. Od momenta puštanja nove verzije, o kojoj će riječi biti u nastavku teksta, više nećete morati kontaktirati Prodavača za detalje o kilometraži, vrsti i jačini motora, tačnoj lokaciji nekretnine na mapi, procesoru računara, kvalitetu kamere na aparatu, jačini bušilice ili veš mašine, jer sve takve informacije već duže od 4 mjeseca prodavači moraju unijeti pri objavi artikla. Posebno smo ponosni na tu dimenziju koju je svim korisnicima donio novi PIK, a kako to izgleda pri objavi, pogledajte ispod:
obavezne

Nova verzija stranice, unaprijeđenja i integrisana Premium dostava

Obavezne forme, “Drag and Drop” dodavanje slika, 15 besplatnih slika, veće fotografije na naslovnici, brza pretraga i “one-click” na naslovnici, slikovni rezultati pretrage, te mnoštvo drugih opcija, su razlozi zašto je puštanje nove verzije iziskivalo dodatne radove i kada smo odugovlačili dan kada će nova verzija biti oficijelno puštena. Svi korisnici su pokazali veliko strpljenje, a mi smo se potrudili pružiti novu verziju koja će biti odgovor na pitanja zašto nam je toliko dugo trebalo.

Premium-dostava---blog-main
Nakon višesedmičnih priprema, lansirali smo uslugu brze dostave u saradnji sa A2B Express Delivery kompanijom, putem koje je već u prvim danima nakon lansiranja realizovano skoro 100 narudžbi. Više detalja možete saznati klikom OVDJE.

1.000.000 registrovanih korisnika, posjećenost
stats graf
Brojka na koju smo jako ponosni jeste i broj registrovanih korisnika. Vi činite zajednicu koja obuhvata skoro 40% internet populacije u Bosni i Hercegovini. Drago nam je što svi imate priliku plasirati svoje oglase pred tolikom publikom, kao i velikim brojem posjetilaca koji nisu registrovani. Na PIK.ba mjesečno pristigne oko 18 miliona posjeta sa oko 5 miliona različitih uređaja (izvor: Google Analytics)Kao rezultat takvih parametara posjećenosti, nameće se činjenica da na Piku možete prodati ili kupiti artikle u roku od nekoliko minuta ili sati.

Hvala svima na fantastičnoj godini koja je sada iza nas, uz čvrsto obećanje da ćemo u novoj, kako joj i samo ime kaže, pružiti kreativna, jednostavna, te prije svega za vas korisna rješenja.

VAŠ PIK.ba!

35 mišljenja za “Hvala na izvrsnoj godini. 1 milion registrovanih korisnika.

 1. Zahvalan sam sto postoji vasa stranica, covjek na njoj upozna o nekim stvarima i ono sto nije znao.
  Svaki dan posjecujem vasu stranicu svaka cast onoj osobi ili grupi ljudi koji su smislili ovu veb stranicu.
  Zahvaljujem se na vasoj cestitci i ja Vama zelim sve najbolje u 2015 godini kako poslovno tako i u licnom zivotu.
  Marko Milatovic

 2. Svaka pohvala za stranicu, mnogima ste pomogli na ovaj način da dođu do stvari koje su im potrebne, a po povoljnim cijenama! Hvala i što su vaše usluge za običan narod besplaten, a naplaćujete od onih koji imaju novac i koji si mogu priuštiti da objave reklame.
  Srećna vam Nova Godina, neka bude uspješna, ispunjena radošću za vaš tim i Božjom naklonošću!

 3. Ovo nam uljepšava, olakšava, uveseljava svakodnevni život, približava nas ljudima, čini novi način druženja i komunikacija koje nam itekako nedostaju na ovim balkanskim prostorima. Samo naprijed, mi smo svakodnevno sa vama. Mnogo sreće u novoj i u svim idućim godinama.

 4. Moj je zivot uljepsan kada kupujem i prodajem ne mogu da zamislim kako bi bilo bez vas.Hvala za sve sto ste ucinili da moj svijet izgleda jos ljepsi.

 5. Prvo pohvala za stranicu..
  Mislim da bi vam sljedeci dobar potez trebao biti da organizirate prevoze barem jednom sedmicno sa nizim cijenama prevoza barem izmedju vecih gradova.
  pozdrav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *