Testirajte novu PIK.ba Android aplikaciju (beta) na OLX platformi

PIK-OLX-Android-aplikacija
Vodeći bosanskohercegovački website, PIK.ba, u saradnji sa OLX mrežom, vam donosi potpuno novu, naprednu beta verziju mobilne aplikacije za Android mobilne uređaje.

O razvoju PIK.ba Android aplikacije

Prva verzija PIK.ba Android aplikacija je lansirana na dan Pikovog 3. rođendana (31.3.2012.), te je uključivala tada potrebne opcije i funkcionalnosti koje su dovele do toga da smo se dugo zadržali na vrhu top liste po broju preuzimanja i mišljenju korisnika.
Top-free-Play-store
Prethodna verzija aplikacije je unaprijeđivana nekoliko puta, i to početkom, sredinom i krajem 2013. godine, da bismo s puštanjem nove verzije PIK.ba stranice u augustu 2014. odlučili ponuditi vam nešto novo, jedinstveno, što će s pravom ponovo konkurisati za sami vrh top liste na Google Play Store-u.

Nova verzija, OLX platforma, najnoviji standardi

Nakon nekoliko ažuriranja ustanovili smo da je potrebno primijeniti još bolje, naprednije, te prije svega korisniku prihvatljivije standarde, koji su se najbolje i pokazali u kupoprodajnim zajednicama širom svijeta. Rezultat tako usmjerenog razvoja je potpuno nova PIK.ba Android aplikacija bazirana na OLX platformi. Aplikacija je trenutno u beta fazi kako bismo testirali sve funkcionalnosti. Kao što je najavljeno iz PIK ureda krajem prošle godine: “Ulazak Pika u OLX mrežu predstavlja veliki iskorak za našu kompaniju. Postali smo dio globalne mreže sličnih sajtova od kojih imamo priliku mnogo naučiti, te iskoristiti prednosti saradnje za brži razvoj novih servisa. To za krajnje korisnike može značiti samo jedno, još bolju i kvalitetniju uslugu.”, odmah smo počeli sa saradnjom usmjerenoj ka unaprijeđenjima.

Napredna funkcionalnost, brzina i jednostavnost korištenja

Glavna prednost nove PIK aplikacije bazirane na OLX platformi je zastupljenost velikog broja opcija, – kao da koristite standardnu desktop verziju stranice, te brzina i jednostavnost korištenja. Ispod možete vidjeti najznačajnije karakteristike nove aplikacije, te je instalirati na Vaš Android uređaj.

Kako se prijaviti za testiranje nove PIK.ba OLX aplikacije?

1. Pridružite se grupi beta testera klikom OVDJE, a zatim na Join group.
2. Kliknite na “BECOME A TESTER” klikom OVDJE.
3. Download/Preuzimanje aplikacije izvršite klikom na “download it from the Play Store” u već otvorenom linku.

Pokrenite testnu verziju aplikacije, te surfajte Pikom u pokretu, uz poziv da nam se obratite s Vašim komentarima.

Novu verziju aplikacije karakterišu:

✓ Novi i bolji dizajn po posljednjim Google-ovim standardima
✓ Lakša navigacija kroz aplikaciju
✓ Korištenje aplikacije bez prijave na PIK profil
✓ Napredna objava artikla
✓ Sugeriranje kategorije pri objavi artikla
✓ Izmjena svih detalja artikla
✓ Obnova artikla
✓ Promjena kategorije
✓ Puno brže učitavanje podataka
✓ Pretraga po svim filterima (kao i full desktop verzija)
✓ Preglednija galerija slika
✓ Promjena izgleda pretrage (lista/grid)
✓ Navigiranje do odabrane nekretnine na mapi
✓ Spašavanje pretrage, artikala i korisnika
✓ Notifikacije za privatne poruke i javna pitanja
✓ Potpuna promocija artikla (izdvajanje i hitna prodaja)
✓ Mogućnost dopune Pikredita

Molimo Vas da sve komentare vezane za aplikaciju ostavljate putem opcije “Ostavi komentar“, ili ocjenom aplikacije na Google Play Store-u.

Hvala unaprijed na povratnim informacijama.
Vaš PIK

62 mišljenja za “Testirajte novu PIK.ba Android aplikaciju (beta) na OLX platformi

 1. VEZANO ZA PIK.ba OLX

  Za sada aplikacija izgleda i funkcioniše izvrsno. Preglednije je i jednostavnije nego na PC-u, a za staru android aplikaciju pik.ba ovo je definitivno kraj, sa ovim ste napravili pun pogodak, sve pohvale. Mogućnost direktnog pozivanja prodavača samo jednim klikom je izvrsna idea. Lakša je navigacija kroz aplikaciju i sve ostalo je na dohvat ruke.. za sad zaslužuje 5 zvjezdica.. sve pohvale, vas pik korisnik – Sunnah_sarajevo

  Ps.

  Ne može se ostaviti recenzija na google play..pise da je nemoguće jer je testna verzija zato vam komentar ostavljam ovdje..

  Lp

 2. Moze li neko da mi uploaduje APP file od ove aplikacije na net da skinem na PC pa onda da prebacim na android posto nemam Wi-Fi da skinem aplikaciju
  Hvala unaprijed !

 3. Hmm u odnosu na prošlu aplikaciju ova kao da je došla iz daleke budućnosti! Svaka čast čovjeku koji je ovo pravio ( ili timu, svejedno ) vidi se da ima/ju ukusa i da znaju svoj posao. Garantujem da će aplikacija kada bude dostupna svima na GPlay Store-u biti hit i da će je mnogi koristiti. Prošla je stvarno bila veliki promašaj. Bila je vrlo spora, dosta operacija je bilo ubagovano. Koliko sam vidio, to je sve ispravljeno. Svaka čast! 🙂

 4. Sve je super, medjutim..

  push notifikacije ne rade, a u postavkama kad ih ukljucim ili iskljucim dobijem toast poruku “Greska 404: stranica ne postoji”. Pozdrav

  • Poštovani,
   molimo Vas da pod “Settings – Apps” pronađete aplikaciju PIK.ba te uradite Clear Cache i Clear Data.
   Nakon toga, ponovo otvorite aplikcaciju, pristupite Vašem profilu te u postavkama aplikacije isključite i ponovo uključite push notifikacije.
   Lijep pozdrav

 5. ODLICNA JE!!
  Stvarno je super aplikacija ovo smo 2 godine čekali,interface je urađen kao google play store to mi se dopada jer je veoma prosto ali i opsirno.Svaka cast , samo naprijed.

 6. Postovanje,
  koristim Samsung Galaxy Ace s5830i, preuzmem i instaliram aplikaciju ali ne mogu da je pokrenem, tacnije pokrene se i odma nakon sekund/dva se zatvori, pa me zanima da li je to neka terenutna greska ili?

  Hvala
  Lijep pozdrav

 7. Imam problema sa memorijom telefona,pa bih vas molio da mi kažete kolika je težina app.,da li da brišem staru,a stavim novu,da li je velika razlika u memoriji.
  pozdrav!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *