Zašto verifikovati profil?

Zasto-se-verifikovati---Blog
Mnogo korisnika nam se obraća povodom verifikacije profila i potrebi verifikacije.

Već više od pola godine, na snazi je uslovljenost da korisnik ne može objaviti više od 5. artikala ukoliko njegov profil nije 100% verifikovan.

100% verifikovan profil je profil s verifikovanom e-mail adresom i brojem telefona.

Razne su koristi koje vam donosi verifikacija. U online kupoprodaji pokazalo se da je verifikacija izuzetno bitan element u pogledu sigurnosti trgovanja. Zbog toga, od samog nastanka PIK.ba, kreiran je sistem verifikacije e-maila, broja telefona, a zatim i poštanske adrese. Mnogo je veći broj kupaca koji se odlučuju kupiti artikal od verifikovanog prodavača, nego što je to brojka kod neverifikovanih prodavača. Zašto ne povećati svoju prodaju besplatnim, jednominutnim potvrđivanjem unesenih podataka, a da uz to možete sakriti Vaše podatke od drugih korisnika? Odlučite se verifikovati Vaš profil, ukoliko već niste, ili povećajte stepen verifikacije profila.

Povećanje pouzdanosti profila

Verifikacija profila razlikuje prodavača ili kupca sa potvrđenim identitetom, od neverifikovanog korisnika, kojeg većina korisnika okarakteriše kao nepouzdanog.

Verifikovani podaci nisu javni

Vaša e-mail adresa je uvijek skrivena, dok broj telefona možete sakriti jednostavnim klikom unutar postavki profila.

Klikom OVDJE, možete saznati više informacija o verifikaciji profila, kako biste postali još pouzdaniji korisnik velike kupoprodajne zajednice u Bosni i Hercegovini.

70 mišljenja za “Zašto verifikovati profil?

 1. Kako nekom ostaviti dojam ako artikal nikad nije stigao ?
  Prodavac nece prihvatiti da zavrsimo kupovinu ako zna da artikal nije ni poslao?
  Sreca je tu da se radi o sitnici ali vas pitam za ubuduce ?

 2. Svaka čast,zaista profesionalno radite ovaj posao,samo tako nastavite.Još bi vas molio da mi verifikujete email adresu,poslao sam zahtjev,hvala.

 3. Poštovani Pik-a
  Zanima me postupak verifikacije adrese,koju kojičinu pik kredita je neophodno kupiti putem sms-a,odnosno,koja je vrijednost u KM da bi korisnik bio verifikovan(s adresom)?

 4. Trebam da verifikujem kućnu adresu ali ne mogu dok mi ne verifikujete email adresu,pa vas molim da to obavite,poslao sam zahtjev.Lijep pozdrav

 5. Poslala sam zahtijev za verifikaciju adrese, prije nekih 20 i vise dana, jos nista mi nije stiglo na adresu. Kome mogu da se obratim? Sve ostalo za pohvalu dosad.

 6. Zasto brisete pitanja? Ponovo Vas pitam, sta cete uraditi vezano za verifikaciju adrese, jer mi nista nije stiglo na adresu a proslo je 15 dana! Znam da licno do mene nije sigurno. Ocekujem odgovor.

 7. puno je djece koja misle da ako prevare nekog za par KM-ova da su time pametnija
  i naravno se slazem d atreb aukinut pik kredit preko facebooka jer to djeca zloupotrebljavaju i prodjau kredit a imaju 10 fb acounta i 10.000 prijatelja

 8. Poozdrav,

  ne mogu da verifikujem profil, posto kada unesem broj telefona, dobijam sledecu povratnu poruku:
  Danas ste već tri puta poslali zahtjev za verifikaciju. Ukoliko niste dobili kod, kontaktirajte nas putem kontakt forme.

  Iako nisam poslao 3x zahtjev za verifikaciju, ne znam zbog cega mi se ovo desava.

  Lijep pozdrav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *