6. rođendan, veća kupoprodajna mreža

pik_6_rodjendan_blog
Dragi korisnici,

Ne baš tako davno, 31. marta 2009. godine, domaća kupoprodajna zajednica dobila je novo sredstvo za zbližavanje prodavača i kupaca, PIK.ba – Svijet kupoprodaje, spojivši jednostavno, a do tada nezamislivo, prodavače i kupce udaljene ponekad i više od 500 kilometara.

Lansiranjem PIK.ba, kupoprodaja je počela da se odvija na mnogo jednostavniji način, bez troškova odlaska na fizička prodajna mjesta, koja su zamijenili virtuelne prodavnice – PIK radnje, te je svako fizičko lice moglo prodati vlastiti, ili kupiti tuđi artikal, u samo nekoliko klikova. Veliki broj internet korisnika prepoznao je prednost i koristi takve trgovine, a za nešto više od 6 godina rada, najveća kupoprodajna zajednica u BiH, danas može da se pohvali brojkom od više od milion registrovanih korisnika. 

Prepoznavši kvalitet i potencijal domaće kupoprodajne zajednice, a u potrebi da se prošire dostupni izvori resursa i kreativnog ljudskog potencijala, kako bi online trgovina i iskustvo bilo još kvalitetnije, krajem decembra 2014. godine, PIK.ba postaje član OLX mreže oglasnika, te od 16. februara 2015. godine nastavlja rad pod lokaliziranom, OLX.ba domenom, tako se pridruživši oglasnicima iz skoro 40 zemalja širom planete.

Prednosti članstva

Koristi od članstva su brojne, a jedna od takvih je već puštena PIK.ba OLX Android mobilna aplikacija, čiji broj preuzimanja, za samo dva mjeseca od puštanja, prelazi brojku od 100.000. Neke od narednih aktivnosti uključivat će proširenje OLX.ba tima dodatnim osobljem, te ponudu novih, kvalitetnih usluga unutar OLX.ba, koje uključuju efektivniju i povoljniju promociju artikala, proširenje dostupnosti Premium dostave po kategorijama, te druge usluge od kojih krajnji korisnik osjeti značajne prednosti.

Da li ste znali?

– OLX.ba dnevno posjećuje više od 500.000 posjetitelja;
– Mjesečni broj otvaranja stranica prelazi brojku od 700 miliona;
– Broj uređaja koji mjesečno posjete OLX je veći od 5 miliona;
– Svaki posjetitelj prosječno otvori više od 40 stranica pri svakoj posjeti;
– Prosječan broj dnevnih objava novih artikala je veći od 40.000;
– Svakog dana kupoprodajna zajednica je veća za više od 800 novih korisnika;

Vodeći se gore nabrojanim rezultatima, naš tim želi iskazati zahvalu za vaše povjerenje i čestitati rođendan cijeloj bh. kupoprodajnoj zajednici.

Dobrodošli na OLX.ba – Svijet kupoprodaje

48 mišljenja za “6. rođendan, veća kupoprodajna mreža

 1. Jest vam stranica i za pohvaliti bas. Nakon prodaje domene uvlacite se nekim glupostima svojim korisnicima. Shvatite da vas je puno ljudi napustilo zbog toga sto je stranica prodana i da puno njih ne posluje preko vase stranice.

 2. Sretan rodjendan od srca Vam zelim i cestitam na svakom vidu poslovanja. P.S.
  Vise puta sam Vas pitao da li mi mozete omoguciti da promijenim ime iz bodzin1 u iZokton. Hvala!

 3. Bilo bi zanimljivo vidjeti koji je prvi oglas koji je objavljen na PIK-u.
  Koji je prvi prodani artikal?
  Tko je među prvih par korisnika itd…

  Statistika zna biti jako zanimljiva

 4. Srećan rođendan, kao da je juče bilo kad ste počeli sa radom a evo, sad ste među najjačim ako ne i najjači u regionu.
  Želim Vam još mnogo napretka i poslovnih uspjeha na Vaše a i naše zadovoljstvo.
  Nebojša.

 5. Sretan rodjendan i dug niz sve boljih rodjendana i da jednog dana zamjenite google pretrazivac ako vec niste jer kome god sta treba nadje na pik-u

 6. Dragi Piče, ovo više niste vi. Ovo je sada OLX. Molim vas zadržite barem malo PIK-a. Primjeti se na dizajnu da sve više vučete na identitet OLX-a

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *