OLX.ba migriran na HTTPS

https

Poštovani korisnici,

vjerovatno ste u prethodnih par sedmica primijetili probleme na stranici, koji su nažalost uticali na korištenje i pretraživanje. Isti su bili rezultat radova na podizanju sigurnosti.

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je OLX.ba uspješno migriran sa HTTP na HTTPS konekciju.

Glavna ideja HTTPS protokola je da se kreira siguran kanal preko mreže. Ovo obezbjeđuje zaštitu od napada. Ovaj protokol omogućava kriptiranu komunikaciju i sigurnu identifikaciju web servera. HTTPS veze često se koriste za novčane transakcije i ostale povjerljive transakcije u korporativnim informacijskim sistemima.

screenshot_3

Ovo prvenstveno znači sigurnost za Vaše podatke, komunikaciju te prijenos osjetljivih informacija.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

11 mišljenja za “OLX.ba migriran na HTTPS

 1. Želim vam upješan dalji rad i nadam se da će problemi na stranici biti riješini ovom konekcijom..jer je stvarno rad bio usporen a ponekad i skroz blokiran ( kašnjenje prenosa podataka,postavljanje fotografija ,obnova artiakal..itd.itd..)

 2. Zdravo

  Imam pitanje vezano za automatsku objavu artikla, uredno sam platio da svaki dan bude artikal objavljen na naslovnoj stranici i u kategoriji medjutim vidim da artikal danas nije bio objavljen , pa me zanima sta ja placam i kome placam ?

  Artikal je danas u 15:55 trebao da bude obnovljen na naslovnoj stranici i u kategorji medjutim nije, i dalje pise naredna obnova 9 May u 15:50 .

  Lp

 3. Pozdrav,
  imam pitanje u vezi kupovine pik kredita.Do sada sam po potrebi kupovao u Tuzli pik kredite samo na jednom mjestu, tačnije u trafici na autobuskoj stanici nedaleko od SPC Mejdan.To mjesto je daleko manje okupljalište putnika u odnosu na mjesto kod doma zdravlja gdje se nalaze i dvije srednje škole, Slično tome je i naselje Šićki Brod gdje se nalazi i hiper market BINGO u kome se mogu kupiti i listići igara na sreću, koje bi meni, a sigurno i mnogima bilo najpogodnije kupiti pik kredit.S poštovanjem.

 4. Pozdrav.,
  imam komm na objavljivanje oglasa od strana prodavača u kom oglasu ili ponudi ne ukucavaju cijenu artikla koji prodaju, već ostavljaju upisano cijena po dogovoru..
  Takav odnos je nezahvalan prema kupcima jer prodavači vrijeđaju i omalovazavaju kupce traženjem o upitu artikla samo telefonski.. Mislim da to nije u redu i Vi kao administratori stranice bi trebali to da ukinete ,takav način prodaje i da izbacite opciju “cijena po dogovoru” a o tome da se dogovore kupac-prodavač prilikom kupovine a ne da ne objavljuju artikl bez cijene…Hvala

  • U potpunosti podrzavam ovaj komentar .kupcima vec ide na zivce ,kad moraju pitati za cijenu i kad im se odgovara u privatne poruke.kupnja po dogovoru ugrozava zdravu konkurenciju na pik ponudi.i treba tu opciju :Cijena “Po dogovoru”—UKINUTI! hvala

 5. Pozdrav, jučer sam izvojio artikl u kategoriji automobili Ford ka 1,3 benzin, međutim ni u jednoj pretragi ga ne mogu pronači. U čemu je problem?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *