Top
NOVO: OLX brza administracija artikala - OLX blog
fade
4359
post-template-default,single,single-post,postid-4359,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO: OLX brza administracija artikala

blog-brzo-uredivanje-artikala-final

Omogućili smo nove pogodnosti za OLX PRO korisnike, kao i OLX radnje!

Napredniji korisnici, koji na svojim profilima posjeduju veći broj aktivnih artikala, sada mogu uz veliku uštedu vremena na jednom mjestu uređivati sve svoje artikle, uz najznačajniju pogodnost dodavanja količine određenog artikla.

Ovaj način prodavačima omogućava da artikli sa većom količinom budu trajno aktivni ukoliko se prodaja vrši putem OLX brze dostave, što ćemo dodatno pojasniti u nastavku ovog teksta.

Opcija dodavanja količine na artiklima se nalazi pod  “Moj OLX”  – “Brzo uređivanje”, kao na slici ispod:

2-moj-olx-brzo-uredjivanje

Klikom na navedenu opciju, kao napredni OLX PRO korisnik ili OLX radnja imate mogućnost da na brz i jednostavan način upravljate većim brojem artikala, dodajete količinu i vršite određene izmjene.

3-dodavanje-kolicine-brzo-uredjivanje

Dodavanjem količine, i korištenjem OLX brze dostave prilikom prodaje Vaši artikli neće postati završeni, već će i dalje biti aktivni i prilikom svake kupovine automatski će se “oduzimati” stanje artikala.

U praksi to bi izgledalo ovako:

Ukoliko Vam je zahtjev od kupca stigao pod “Prodaja”“OLX brza dostava” folder (kao na slici ispod), i već ranije ste dodali veću količinu određenog artikla, prihvatanjem prodaje putem OLX brze dostave artikal neće postati neaktivan.

za-blog

Kada će artikal postati završen?

Ukoliko je korisnik koristio opciju “Kupi artikal” i zahtjev se na Vašem profilu prikazao pod opcijom “Zahtjevi za prodaju” (kao na slici ispod), artikli nakon odobrenja postaju završeni čak i u slučaju da ste na njemu dodali veći broj količine artikala.

za-blog-2

Dakle, dodavanje veće količine artikala uz korištenje OLX brze dostave omogućava Vam da artikli u svakom trenutku budu aktivni, čak i nakon prodaje i razmjene dojmova.

Ukoliko količina Vaših artikala u bilo kojem trenutku dostigne 0 (nulu) artikal će i dalje biti aktivan (osim u slučaju prodaje putem opcije “Kupi artikal”), te ga možete nadopuniti ili označiti kao završen ukoliko ga više nemate ili nećete imati na stanju.

Ono što je značajno, jeste da i po isteku OLX PRO opcije ili OLX radnje, artikli koje ste dodali u trenutku posjedovanja navedenog će i dalje imati mogućnost dodavanja i korigovanja količine, što znači da navedena opcija na tim artiklima ostaje trajno.

Kako količina izgleda na artiklima pogledajte na slici ispod:

1-kolicina-olx

OLX.ba team trenutno radi na tome da u budućnosti i klasična prodaja putem opcije “Kupi artikal” također smanjuje količinu artikala, te da artikli ostanu aktivni i nakon prodaje, kao što je trenutno slučaj prilikom korištenja OLX brze dostave. Nadamo se da će navedena opcija biti implementirana u što skorijem roku i da će omogućiti još bolje iskustvo kupoprodaje.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara
  • Dejan

    Zašto niste napravili da se automatski skida sa stanja prilikom kupovine artikla. Recimo ako imam na stanju 100 komada jednog artikla, ako neko kupi taj artikal, da na stanju poslije kupovine bude 99 komada.
    Problem nastaje, ako ja izdvojim mjesec dana neki artikal i ako kupac pokrene kupovinu i kupi ga taj atikal kupi gubim sponzorstvo artikla, to bi se trebalo dešavati ako imam na stanju samo jedan komad određenog artikla.

    Tako da pokušajte to doraditi da se ne bi dešavale te stvari.

    28 Februara, 2018 at 12:09 Komentariši
  • mirsad

    super stva drago mi je da oliks napreduje velika podrska i pozdrav za vas

    2 Marta, 2018 at 11:03 Komentariši
  • mirsad

    svaka cast

    2 Marta, 2018 at 11:04 Komentariši
  • Sefik Tabakovic

    koliko kosta dostava iz Tuzle u Sarajevo, (flet veza za laptop) moze stati u koverat

    2 Marta, 2018 at 11:10 Komentariši
  • hack

    Slazem se s predhodnim komentarom!
    Ja sam vam neki dan isto pisao zbog ovakvog problema!
    Podavanjem artikla se gubi sponzoriranje!
    Bili ste mi obecali vratiti kredite i jos nista nisam dobio nazad!

    Pretrazivanje u porukama jos ne funkconira nikako!!!!!!!

    Predlazem isto da se doda opcija izbora dostave brzom postom i slicno, da svak prilikom kupovine moze sam odabrati kojm postom da mu se posalje posiljka!

    Takodjer da se prilikom prodaje mora napisati ili dodati Link ili Broj za pracenje posiljke, tako da kupovina bude sigurna i vjerodostojna!!

    2 Marta, 2018 at 22:21 Komentariši
  • SAKIB

    KAKO U HRVATSKOJ KUPITI OLX KREDIT ZA PRODUŽENJE OGLASA!

    4 Maja, 2018 at 16:40 Komentariši
    • Sale987

      Koliko znam mozes putem paypal-a.

      26 Septembra, 2018 at 10:54 Komentariši

Objavite komentar