Savjeti

Zbog čega je značajna opcija “Obnovi” na OLX.ba?

Zbog čega je značajna opcija “Obnovi” na OLX.ba?

U svakodnevnoj komunikaciji sa našim korisnicima, primijetili smo da opciji “OBNOVI” ne pridodaju onoliki značaj koliki bi trebala imati, stoga smo odlučili da to promijenimo i dodatno pojasnimo zbog čega je ova opcija jako bitna. S obzirom da se rangiranje artikala na pretrazi vrši upravo prema datumu njihove obnove, a ne objave, ova značajka predstavlja jednu od najvažnijih na vašem artiklu.

Benefit koji ćete dobiti nakon što izvršite besplatnu obnovu artikla jeste da će on dobiti bolje mjesto u pretrazi i doći na sam vrh rezultata.

Bitno je napomenuti da ukoliko se među vašim artiklima nalazi artikal objavljen prije naprimjer 30 dana, na listi prije njega nalazit će se izdvojeni artikli ali i svi oni koji imaju noviji datum (mlađi od 30 dana). Ukoliko besplatno obnovite artikal, artikal koji je “star” 30 dana, automatski dolazi ispred svih onih artikala koji imaju stariji datum od njegovog, jer se obnovom dobija trenutni datum i samim time je u vrhu rezultata. Bolja pozicioniranost će svakako doprinijeti i boljim pregledima, što se može vidjeti na primjeru ispod.

Artikal hoverboard koji je objavljen u septembru 2019. godine smo obnovili sat vremena ranije:

A zatim provjerili statistiku artikla nakon samo sat vremena:

Odmah možemo primijetiti da je artikal počeo dobijati posjete, što nije bio slučaj ranije dok je artikal imao stariji datum obnove.

Prije obnove, artikal se nalazio na 13. stranici, unutar kategorije “Hoverboard”:

Nakon besplatne obnove, artikal se sada nalazi na prvoj stranici, odmah ispod izdvojenih artikala. Na ovaj način će, svim korisnicima koji pretražuju “Hoverboard” biti odmah vidljiv i dostupan, što pomaže i doprinosi bržoj prodaji.

Vjerujemo da se pitate i šta se dešava ukoliko ne obnavljate svoje artikle?

Odgovor je, da ukoliko artikal ne obnovite barem jedanput unutar 6 mjeseci, artikal postaje NEVIDLJIV. Artikal može ponovo postati vidljiv kada izvršite njegovu obnovu.

Shodno pravilima i uslovima korištenja na OLX.ba, klasični profili imaju dozvoljenu jednu besplatnu obnovu na artiklu unutar 30 dana, OLX Pro korisnici artikal besplatno mogu obnoviti svako 21 dan, a OLX Shopovi svakih 7 dana.

Listu artikala koje i vi možete obnoviti unutar svog OLX profila pronađite klikom OVDJE.

Nadamo se da ćete redovnom obnovom artikala i uz savjete koje ste mogli pročitati u ovom blog članku, pospješiti svoju prodaju na OLX.ba.


  Napisao:

  Objavljeno 26.02.2020 u 09:26  7
  Ostavite odgovor

  4 Teme za komentare
  3 Odgovori teme
  0 Sljedbenici
   
  Većina je reagovala na komentar
  Najtoplija nit komentara
  Jozo

  Kad planirate da riješite problem sa pretraživanjem u privatnim porukama, već mjesecima vam to ne funkcionise. A uredno uzimate novce za pik kredite, za izdvajanja, olx pro i radnje. A najosnovniju stvar niste u mogućnosti riješiti pola godine.

  Nebitno

  Ne radi to godinama

  shokato

  pritisnes Ctrl+F i gdje hoces trazis sta hoces 😉

  ferdo

  ne znam da li saljem poruku na pravu adresu: Radi se o tome da sam prije 12 dana objavio oglas : Izdajem/ poslovni prostor tržni centar sjenjak te ste mi istog dana dva puta naplatili cijenu objave. Zašto je to tako? Poz

  ferdo

  Ne znam da li šaljem poruku na pravu adresu:
  Radi se o tome da sam prije 12 dana objavio oglas : Izdajem/ poslovni prostor Tržni Centar Sjenjak te ste mi istog dana dva puta naplatili cijenu objave. Zašto je to tako?
  Poz
  Ferdo Nikolic
  Tuzla,
  061964444

  aleksandar

  najgluplja funkcija, prodavci obnavljaju artikle a niko nema nista na stanju, vec se samo vrti u krug, i dok pronadjes sta ti treba izgubis pola dana i 50 poruka.