Kupovina/prodaja Novosti

OLX Black Friday 2020 – Uštedite i osvojite vrijedne nagrade

OLX Black Friday 2020 – Uštedite i osvojite vrijedne nagrade

Tradicija kupovine i posebnih ponuda za Black Friday dolazi nam iz Sjedinjenih Američkih Država, a sam termin “Black friday” datira iz šezdesetih godina prošlog vijeka. Označavao je početak novogodišnje šoping sezone dok danas važi za dan najbolje kupovine i najvećih popusta u godini.

Tradicija kupovine na najveći kupoholičarski dan – Black Friday, proširila se i na Evropu, gdje Evropljani sa nestrpljenjem očekuju posljednji petak u novembru i rasprodaje kako bi kupovali po sjajnim popustima i cijenama.

Ove godine, uslijed pandemije Covida-19 zabilježen je značajan porast online kupovine, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu.

Jasno je već sada da će i Black Friday – dan najbolje kupovine i najvećih popusta u godini, svoj najveći fokus imati upravo na internetu. Na taj način kupci će proizvode moći kupiti i iz udobnosti svog doma, izbjeći gužvu i smanjiti rizik od infekcije coronavirusom.

Bilo da ste kupac ili prodavač na OLX.ba u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako Black Friday možete iskoristiti na najbolji način – i sve to iz udobnosti svog doma.

Osim toga, ove godine smo za kupce i prodavače na OLX.ba obezbijedili super nagrade i bonuse za sve kupoprodaje koje se obave u periodu od 27.11.-30.11.2020.godine.

Šta Black Friday donosi kupcima?

Ukoliko razmišljate o kupovini mobilnog uređaja, opremanju stana bijelom tehnikom ili kupovini nove garderobe savjetujemo da pričekate 27. novembar kada se obilježava ovogodišnji Black Friday koji donosi mnoštvo popusta.

Black Friday online kupovina na OLX.ba ove godine kupcima donosi ne samo odlične popuste, već i mogućnost da osvoje jednu od vrijednih nagrada.

Kupci koji u periodu od 27.11-30.11.2020. godine budu putem integrisane dostave kupovali artikle čija je minimalna cijena 50KM (iz kategorija: Tehnika, Moj Dom, Kompjuteri, Mobilni uređaji, Video igre, Nakit i Satovi, Umjetnost, Sportska oprema, Muzička oprema, Ljepota i zdravlje, Bebe, Igre i igračke) u toku akcije učestvuju u izvlačenju za sljedeće nagrade:

 • 2000 OLX kredita
 • 1500 OLX kredita
 • 1000 OLX kredita
 • 500 OLX kredita
 • 150KM ekupon vaučer
 • 100KM ekupon vaučer
 • 50KM ekupon vaučer
 • 100KM dopuna na korpa.ba profil (samo kupci iz Sarajeva)
 • 50KM dopuna na korpa.ba profil (samo kupci iz Sarajeva)
 • 20KM dopuna na korpa.ba profil (samo kupci iz Sarajeva)

Sretni dobitnici nagradne igre za kupce će biti objavljeni 8.decembra na OLX blogu, kao i na OLX Facebook stranici.

Šta Black Friday donosi prodavačima?

OLX.ba trenutno raspolaže sa više od 3 miliona artikala na svojoj stranici i više od 2 miliona registriranih korisnika. To znači da su mogućnosti za dobru kupoprodaju već tu, a ukoliko ste prodavač pospješiti ih možete uz nekoliko savjeta koje vam donosimo u nastavku:

 • Cijena – svakako najbitniji segment prodaje, tako da preporuka je da na ovaj dan maksimalno snizite cijenu – jednog ili više artikala. Istraživanja pokazuju da je sasvim dovoljno da akcijsku cijenu stavite na samo jedan artikal i privučete potencijalne kupce koji će se potencijalnim dolaskom na vaš profil odlučiti da kupe i druge artikle, naravno ukoliko su atraktivni, ili im u tom trenutku potrebni. Ukoliko ste OLX Shop imate mogućnost kreiranja akcijskih  cijena na samom artiklu
 • Naslov artikla – ključnu riječ “Black Friday” naznačite u naslovu svog artikla – veliki broj kupaca će upravo na osnovu nje vršiti pretragu 27.11.2020. godine 🙂
 • Vizual – fotografija artikla iako je ovo stavka koja je uvijek bitna jer kvalitetne fotografije doprinose boljoj prodaji, za vrijeme Black Friday-a postavite vizual prilagođen upravo ovom prazniku i privucite pozornost na sebe
 • Pravovremeno odgovarajte na upite i narudžbe – vjerujemo da vas i same frustrira kada želite nešto da kupite a prodavač ne odgovara na vaše upite. Dakle nemojte biti takav prodavač, a pogotovo ne na Black Friday. 🙂  Ukoliko imate uključenu OLX brzu dostavu redovno provjeravajte pristigle zahtjeve za kupovinom, te u slučaju nedostupnosti određenog artikla ukoliko ste u mogućnosti kupcima ponudite zamjenski. Zapamtite da iako Black Friday traje samo jedan dan, on vam otvara mogućnosti da pozitivnim iskustvom kupovine dobijete i one koji će možda postati vaši stalni kupci, a razlog za to leži najviše u tome koliko ste ažurni i profesionalni, te naravno u kvaliteti proizvoda.

Za vrijeme trajanja Black Friday akcije, u periodu od 27.11 – 30.11. 2020. prodavači će za svaku uspješno realizovanu besplatnu integrisanu dostavu dobiti veće bonuse i to u iznosu od 150 OLX kredita. 

Osim toga, OLX Shopovi koji se odluče na kupovinu jednog od paketa OLX kredita, na sve zaprimljene uplate izvršene kartičnim plaćanjem ili uplatnicom u periodu od 23.11 – 30.11. 2020., osim postojećih popusta, dobijaju i dodatne gratis kredite i to u sljedećim iznosima:

 • Za paket 100 i paket 200 – 5% gratisa tj. 75 i 150 OLX kredita
 • Za paket 500 – 10% gratisa tj. 900 kredita
 • Za paket 1000 –  20% gratisa tj. 4.000 kredita
 • Za paket 2000 – 25% gratisa tj. 11.250 kredita
 • Za paket 5000 – 35% gratisa tj. 43.750 kredita

Dostupne pakete OLX kredita možete pogledati klikom ovdje pod dijelom “Dopuni OLX kredit” —> Paketi.

Period koji je pred nama, odnosno do 27.11. iskoristite za kreiranje super ponuda i akcija na OLX.ba jer je Black Friday odlična prilika da pospješite svoju prodaju, iskoristite mogućnost za dobijanje besplatnih OLX kredita.

Ukoliko kojim slučajem za vrijeme Black Friday-a ne stignete iskoristiti navedene OLX pogodnosti i akcije – Ne brinite!

OLX je odlučio da kupce i prodavače nagrađuje i za vrijeme Cyber Monday-a, odnosno 30.11.2020. godine.

Cyber Monday prvi put je održan 2005. godine, kao online izdanje Crnog petka (Black Friday – dana s akcijama i popustima sa većim akcentom na fizičke trgovine). Cilj je bio podstaći kupce na obavljanje (pred)prazničnog šopinga, ali u internetskim trgovinama.

Općenito, Black Friday je bolji za veće i skuplje nabavke, dok je Cyber Monday pogodniji za kupovinu mobitela, raznih uređaja, poklona i tehnologiju…

Ukoliko je vaš mobitel, televizor ili neki drugi uređaj dotrajao, Cyber Monday je dan kojem se trebate veseliti. 🙂

Udobno se smjestite u svoje fotelje i uživajte u online kupovini iz udobnosti svoga doma.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!


  Napisao:

  Objavljeno 16.11.2020 u 09:37  Ostavite odgovor