Top
11 uređaja i alata koje "morate" posjedovati, a da ih možete kupiti Online - OLX blog
fade
3017
post-template-default,single,single-post,postid-3017,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

11 uređaja i alata koje “morate” posjedovati, a da ih možete kupiti Online

Alati_Uredjaji-01
Šta je dom bez osnovnih alata za kućne poslove, ili odrastanje bez životnih momenata zabilježenim fotoaparatom?

Neki od takvih uređaja/alata bi zasigurno trebali da se nađu i u Vašem domu, torbi, ili čak – džepu. U ovom članku nastojat ćemo, prilagodivši se i potrebama modernog doba, u kojem vlada tehnologija, navesti neke alate i uređaje koje biste sigurno trebali, a radije bismo rekli “morali” imati.

1. PC/Kompjuter (Desktop ili portabilni)
Alati-i-uredjaji---racunariKako bismo generalno započeli članak, naveli smo osnovnu potrebu svakog domaćinstva – računar. Davno, još 1975. godine, to su prepoznali poznati biznismeni, tada samo pioniri, a donedavno suosnivači kompanije Microsoft, te su imali veliku viziju – računar na svakom radnom stolu i u svakom domu. Bili su upravu. Samo u 2014. godini je prodano oko 300 miliona računara. Na OLX-u možete pronaći njih oko 25.000 – ovdje.

2. Mobitel, ali Smartphone!
Alati-i-uredjaji---mobiteli
Drugi u nizu jeste mobitel, odnosno mobilni uređaj, koji ne mora nužno biti uređaj koji većina nas redovno koristi. Zamjene takvog uređaja možemo pronaći u Tabletu s mrežnim pristupom, ili Pocket PC-u, Smarwatch-u i sličnim uređajima s mogućnošću GSM pristupa. Na OLX-u, potražite ih ovdje.

3. Kamera/Fotoaparat
Alati-i-uredjaji---Fotoaparati
Ne propustite da najznačajnije životne momente zabilježite fotografijom ili video snimkom. Što više fotografija ili snimaka spasite, to ćete duže moći prisjećat se posebnih trenutaka. Na OLX-u možete pronaći više od 12.000 takvih uređaja, klikom ovdje.

4. Digitron/Kalkulator
Alati-i-uredjaji---digitron
Sigurno se ne dogodi da prođe godina dana, a da nemate potrebu za računskim radnjama koje ne možete jednostavno izvesti napamet, ili računom na papiru. Postoji mali ručni uređaj, mnogo koristan svim uzrastima, bilo da se školujete ili obavljate računske operacije koje Vam trebaju za izvršenje posla. Kliknite ovdje kako biste pronašli jedan među 200 takvih. U ponudi su praktični, naučni, print i ostali digitroni, koje možete filtrirati jednostavnim klikom u pretrazi, sa lijeve strane, kao na ovom linku.

5. Televizor
Alati-i-uredjaji---TV
Jednostavno, ne dozvolimo da računari zamijene mnogo veće i korisne televizore, na kojim možemo pratiti razne edukativne sadržaje, što nemamo priliku putem računara. Razumijemo da su mnogi uređaji postali zamjena za uređaje ovakve vrste, međutim ugodnost gledanja sportskog, edukativnog i filmskog sadržaja putem ekrana većeg od desktop, laptop ili mobilnog ekrana predstavlja nezamjenjivu prednost. Na OLX-u možete pronaći više od 8.000 televizora, klikom ovdje.

6. Šarafciger

Pronašli smo posebno mjesto i za one koji s razlogom smatraju da ovakav alat mora biti dio svakog domaćinstva. Često se dogodi da popuste šarafi na Vašim kućnim elementima, kuhinjskim ili sobnim, a Vama se ne isplati pozivati majstore za tako jednostavne i netroškovne poslove. Nabavite sebi po jedan, i to sa krstastom, ravnom i zvjezdastom glavom, klikom ovdje.

7. Čekić
Alati-i-uredjaji---cekici
Kupili ste omiljenu sliku i želite je postaviti na zid, a nedostaje Vam alat za to? Čekić i . Na desetine čekića, raznih vrsta, možete pronaći klikom ovdje.

8. Ekseri i šarafi

S razlogom smo zajedno naveli eksere i šarafe, koji predstavljaju jedne od osnovnih materijala u Vašem domu. Više od 100 različitih možete pronaći ukoliko kliknete ovdje. Ukoliko se obezbijedite različitim dimenzijama eksera i šarafa, tim bolje.

9. Metar

Krenuli ste u kupovinu novog TV-a, komode, stalka, kreveta, ili ugradbene mašine za kuhinju? Bez mjerenja, Vaš odlazak neće imati smisla. Za svako mjerenje potreban Vam je metar. Bilo koji kućni posao, makar se radilo i o bušenju najmanje rupice na zidu, potreban Vam je metar. Naravno, to možete učiniti i vlastitom procjenom, ali ona često može biti pogrešna. Laserske i metre s trakom/rolnom, možete pronaći klikom ovdje.

10. Ručna kliješta

Rad s oštrim i čvrstim materijalima, čvrsto zašarafljenim šarafima nije moguć vlastitom rukom, s toga spas tražimo u jednostavnom alatu, dugogodišnje koristi. Možemo slobodno reći da kliješta nikad neće izaći iz upotrebe. Klikom ovdje možete pronaći više od 100 kliješta, misleći na kombinirke i papagajke, koje će nemoguće operacije s rukama učiniti itekako mogućim.

11. USB stick

Zaboravite CD-ove, DVD-ove, a pogotovo diskete, te se što prije naviknite na korištenje USB uređaja za pohranu podataka. Zašto? Mali su, kompaktni, te moćni, jer mogu pohraniti stotine gigabajta, a stati u Vaš džep. Klikom ovdje možete pronaći sve u ponudi na OLX.ba

Nadamo se da ćete sada lakše pronaći određene alate i uređaje, pri čemu posebno želimo istaknuti lahkoću korištenja pretrage na OLX.ba

sv3
8 0 komentara
 • Mujkeado

  sve osim digitrona treba,a zbog čega kupovati digitron kada tu opciju imate na smartphonu,ili bilo kojem drugom mobilnom telefonu.

  27 Februara, 2015 at 15:33 Komentariši
 • barbie

  A vala ni fotoaparat Nije potreban 😀
  Meni je tablet zamijenio i Telefon i digitron i PC

  2 Marta, 2015 at 22:16 Komentariši
 • agent363

  ako imate prvo dvoje, onda 3. i 4. sigurno nemorate imati.

  15 Marta, 2015 at 01:40 Komentariši
 • Dušan1982

  Članak je ok ali samo da ispravimo jednu gramatičku grešku.
  Kako se pravilno kaže, na primjer: “istaknuti lahkoću” ili “istaknuti lakoću”?
  Ili: “Sa lahkoćom” ili “sa lakoćom”?

  1 Aprila, 2015 at 13:26 Komentariši
  • bossanac

   L a h k o h ć a, ehto tahko se pihše grahmatihčki,jelh ti sad jahsno??H?

   15 Aprila, 2015 at 23:11 Komentariši
 • d

  digitron je brand.
  kalkulator je ispravno 🙂

  2 Aprila, 2015 at 11:21 Komentariši
 • Store glamocani-laktasi

  sve je potrebno

  3 Aprila, 2015 at 13:27 Komentariši
 • ognjen09

  potreban je samo mobilni telefon,on zamjenjuje sve ostale uredjaje

  7 Aprila, 2015 at 22:56 Komentariši

Objavite komentar