Integrisana dostava artikala putem OLX.ba!

olx-dostava-blog-slika

U saradnji sa kurirskom službom A2B Express Delivery, s ponosom vam predstavljamo novu kvalitetnu uslugu na OLX.ba. Riječ je o OLX brzoj dostavi koja će olakšati Vaše poslovanje na način da ga učini bržim, jednostavnijim i sigurnijim!

Ko može koristiti usluge OLX brze dostave?

Ukoliko ste prodavač, potrebno je da ste 100% verifikovani (telefon i e-mail), te uključite uslugu na linku “AKTIVACIJA DOSTAVE” . Na taj način, na svakom Vašem artiklu u kategorijama kao što su: Mobilni uređaji, Kompjuteri, Odjeća i obuća, Literatura, Sportska oprema, Nakit i satovi, Kamere i fotoaparati, određeni dijelovi za automobile, motocikle i bicikle, Literatura, određenim instrumentima i mašinama unutar kategorije Biznis i Industrija, Kolekcionarstvo, Odjeća i igračke za Bebe, Video igre, Ljepota i Zdravlje, te u drugim kategorijama unutar kojih masa artikla većinski ne prelazi 10 kg, kupcima će se pojaviti opcija “ZAPOČNI NARUDŽBU“, kao na slici:

zapocni-narudzbu

Napomena: Da bi artikal mogao biti u procesu OLX brze dostave, mora imati cijenu.

Kako izgleda proces kupoprodaje?

dostava3

Vaša jedina obaveza kao prodavača jeste pakovanje i predaja artikla. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.

Prodavač je dužan predati artikal kuriru koji dođe da preuzme artikal za dostavljanje. Kupac artikal plaća pouzećem kuriru, koji dostavlja novac prodavaču.

Koje su prednosti korištenja Integrisane OLX brze dostave?
– ušteda vremena i novca
– praćenje narudžbe online (tracking kod) uz SMS obavijesti
– brzina isporuke (do 3 radna dana) po cijeloj BiH
– isporuka bez potrebe za odlaskom u poštanski centar
– trgovina bez pozivanja kurira
– dostava novca prodavaču nakon uspješne isporuke
– siguran mehanizam primopredaje robe i novca
– svaku pošiljku je moguće
pratiti putem Online putem OLX.ba, zatim A2B Android, iOS i Windows Phone aplikacije;
– u slučaju nepreuzimanja pošiljke,
BESPLATAN je povrat iste, odnosno, OLX.ba snosi troškove povrata
– za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
– za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje kupac snosi troškove dostave, prodavača (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita

Cijena dostave za paket težine do 10 kg:
9 KM (dostava unutar 3 radna dana) s uključenim povratom novca

Težina/Masa i dimenzije paketa:
– Trenutno je dopuštena dostava paketa mase do 10 kg, te maksimalne dimenzije do 1m3 (1 kubni metar).

Ukoliko težina prelazi dozvoljenu moguća je korekcija cijene dostave na licu mjesta od strane uposlenika A2B kurirske službe.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

70 mišljenja za “Integrisana dostava artikala putem OLX.ba!

 1. kako da dostavljacu prikazem od kad do kad sam dostupan
  jer moje vrijeme dostupnosti je 14:20 – 20:30 prije i poslije me ne moze dobit na telefon niko
  ako neko poruci artikal i dostavljac mene kontaktira prije tog vremena hoce li zvat ponovo mozda on i pokusa vise puta nazvat ali u jutarnjim satima i poslije odustane
  ima li neko rijesenje za to

 2. Pozdrav Svima…
  Ako neko zeli naruciti Skuter 1,5m x1m x 0.5m i tezine oko 100kg… Koliko vi kostala posiljka , i da li uopste pik to radi?

 3. Ne razumijem,aktivirao sam A2B dostavu, ali kad odbijem poruku da je kupac naručio artikl,i kad odaberem kupca , dostave nema ni za 12 dana, šta se dešava?
  Prošli put dostava je došla u roku od 2 dana?

 4. na koji način se može poništiti narudžba ako kupac odustane ili prodavac neće da prihvati vašu narudžbu , u mome slučaju naručio sam jedan artikl a prodavac iako je bio on line neće da potvrdi narudžbu , hvala

 5. Prodavac je aktivirao OLX brzu dostavu,medjutim kad je kurir dostavio posiljku nije mi dozvolio da istu pregledam prilikom placanja.Kontaktirao sam prodavca i on mi je rekao da nije postojala rubrika gdje ce naglasiti da kupac ima pravo pregleda robe prije placanja.Istu posiljku sam odbio prihvatiti,prodavac nije zelio ponovo da mi posalje.Da li je bila rijec o pokusaju prevari ili zaista o jednoj sitnici koja mnogo znaci nisam siguran.Svakako bi bilo dobro da se ovo rijesi.

  • A2B brza pošta sa kojom radi OLX, ne dozvoljava otvaranje i pregled paketa.
   Tako da nije bio pokušaj prevare, već je to politika firme.

 6. vaš kurir nazove par minuta prije preuzimanja treba sjediti i čekati poziv. zali nemože dase javi izajtra porukom sms danas oko sati dolazimo jeli to teško ima narod druga posla sem čekanja kurira vidite to ili više nešaljem.ja imam drugi obaveza sem čekanja.i što nema otvaranja pošiljke pri preuzimanju koja glupost svud prvo vidiš pa platiš

 7. Tema:
  Na Naslovnoj strani OLXa Artikli sa besplatnom dostavom
  mislim da nije fer sto je to ubačeno na vrh stranice nama koji plaćamo izdvajanje na naslovnu stranu, jer sada naši artikli nisu prvi već tek dosta nize čime se gubi pozornost mogućih kupaca.
  A drugo to izdvajanje Artikala sa besplatnom dostavom je samo moguće ako se koristi OLX dostava tj ako je aktivirana ako šaljem besplatno sa drugom poštom ili lično nije moguće sto je druga diskriminacija kako nas korisnika tako i kupaca.

  • Slažem se u potpunosti, mi koji plaćamo izdvajanje smo sada diskiminisani. Šta ako imam povoljniju cijenu dostave od ove koju nudi OLX ili šaljem robu koja je težine 100-200 kg i iz tog razloga ne koristima vaše usluge dostave? Ispada da ne treba da prodajem robu ako ne sarađujem sa vama.

  • U pravu ste i slazem se sa vama a sigurno i velika vecina korisnika ovog servisa a pogotovu zbog toga sto je vecina artikala sa besplatnom dostavom mnogo skuplja od istih artikala i kada se plati najkuplja brza posta jer je u vecini slucajeva to samo fol besplatna dostava , a u cijenu je uracunata i dostava i jos ponesto pa je artikal znatno skuplji.

 8. Da pohvalim, ovo sto je uradjeno je odlično, i vrlo jednostavno, ne moze se npr desit da pogresno unesem broj mob. od kupca, ve kurir dolazi sa stickerom na kome su popunjeni svi podatci. Jedino, kao što je neko predlozio gore, da se nekad u skorijem periodu poradi nešto i na otvaranju paketa prilikom placanja(uz dozvolu prodavača) naravno. I mozda još jedno Info polje za Kupca.
  Inace i bez toga i ovo je odlično, svaka pohvala, zadovoljan 🙂

 9. Poštovani,
  U srijedu sam preko vase usluge brza posta narucio jaknu iz Visokog.
  Vidim sada pise neuspjela pošiljka.Interesuje me iz kojeg razloga.Cijelo vrijeme cekam poziv i nista.

 10. Treba ukljuciti i dostavu subotom koja je moguca kod ostalih i to bez ikakvih dodatnih povecanja troskova. Artikal preuzet u cetvrtak,izabrana postarina od 9KM i artikal ce tek doci u toku iduce sedmice,nema smisla stvarno. Cisto gubljenje vremena i novca.

 11. Pozdrav,

  Molim Vas da uvedete opciju korigovanje cijene prilikom kupovine artikla sa PREMIUM DOSTAVOM.
  Naime naisao sam na problem da sam se dogovorio sa prodavacem o manjoj cijeni nego je to ona koja je na piku.
  Prilikom preuzimanja paketa prodavac je naveo dostavljacu da cijena nije kao na OLX nego niza ali on je na to odgovorio da se tu nista ne moze nego da se nazove njihovo sjediste. Prodavac je nazvao A2B medutim i tu su rekli da nista nemogu nego da se posalje email.
  Ovo je VELIKI PROBLEM obzirom da svi znamo da se cesto desi kupujemo artikl po nizoj cijeni nego je to zadano.
  (Znam da je bilo moguce korigovati cijenu od strane prodavaca prije nego sam zapoceo narudzbu ali je to kasno palo na pamet, a i drugima ce ovo predstavljati isti problem)

  Hvala i nadam se da ce se ovaj problem rijesiti UBRZO.

  • Poštovani,

   prilikom objave artikla imate opciju odabira da Vi snosite troškove dostave. Opcija je također dostupna na već objavljenim artiklima, putem opcije “Uredi artikal – Dodatne informacije”.

   Lijep pozdrav!

 12. Poštovanje,
  da li i kupac mora imati ovjerenu kućnu adresu kako bi se realizovala Premium dostava ili može samo ovjeren telefon i e-mail kao kod prodavača?
  Hvala unaprijed

 13. Mijenjate uslove dostave (cijena, rok dostave…) bez eksplicitnog obavještenja korisnika usluga, što će, svakako, uticati i na obim korištenja Vaših usluga. Bonus kojeg dajete u iznosu od 20 bodova, “prislonili” ste kupcu artikla. Lp

  • Poštovani,

   Shodno vašem komentaru, želimo da Vas upoznamo sa Zakonskim odredbama i zašto je došlo do poskupljenja. Naime, kurirske usluge su po svojoj nomenklaturi poštanske usluge sa dodatnom vrijednošću. Osnovni zakon koji reguliše to tržište je Zakon o Poštama BiH prema kojem su pružaoci kurirskih usluga obavezni da poštuju Zakonom propisanu minimalnu cijenu koja iznosi 9,00 KM sa uključenim PDV. SVI poštanski operateri se moraju pridržavati Zakona i shodno tome došlo je do korekcije cijene dostave i na OLX.ba, prema minimalno propisanoj zakonskoj tarifi od 9 KM. Ono što smo mi trenutno mogli uraditi, jeste da smo podigli prag i prodavačima sada za svaku uspješno realizovanu dostavu dodjeljujemo 30 OLX kredita, umjesto ranijih 20. U budućnosti ćemo svakako pokušati pronaći i druga rješenja. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav!

   • Slažem se sa prethodnim kometarom. Odjednom ste poskupili, bez ikakvog objašnjenja. I ako već morate poskupiti onda bar uvedite standard da se te pošiljke dostavljaju naredni dan, a ne 3 dana! Pa to je najlošija usluga na tržištu!

 14. Imam Ugovor s drugom kompanijom i znatno manju cijenu kvalitetnije usluge. Bonus ste smanjili na 10 bodova za prodavca zato što se kuriri, često, vraćaju neobavljena posla (niste izvršili dobru selekciju kupaca). Zato ste kupcu dali veći bonus. Mislim da idete u lošem smjeru, ali vrijeme će pokazati.

 15. iskontaktirao sam kupca vec 7edam dana sve prema uputstvima KUPI ARTIKAL I ZAPOCNI KUPOVINU , ali dodanas nije se pojavio niko da preuzme artikale koje sam porucio

 16. Poštovani,

  Jedan neodgovorni kupac naručio je od mene artikal putem OLX premium dostave, prihvatio sam i upakovao pošiljku (bio je vikend), onako reda radi sam se javio kupcu da će najvjerovatnije pošiljka biti poslana u Ponedjeljak, na što je odgovorio ležerno “nista ne šalji. LP”
  Obavijestit ću ujutru A2B express, ali ja ne želim da sad zbog neodgovornosti pojedinaca dobijem neki negativan dojam ili slično. Molim Vas za pomoć. Hvala unaprijed.

  LP

 17. Poštovani,
  Interesuje me vrijeme dostave tj povrata novca od strane Kupca prema Prodavacu. Naime prodao sam artikal 02.3.2018 – kupac je preuzeo artikal 05.03. — kurir me nije zvao jos za povrat novca ?!
  Huawei P10 lite 01.03.2018 20:13:17 Do 3 radna dana
  gace
  (139)
  odobreno / isporuceno

  Do sad sam poslovao preko PREMIUM dostave dva puta ovo je treci put, ali se oduzilo !

 18. Postvanje
  S obzirom da ima prodavaca koji imaju artikal do 9 KM i koji ne teži do 10 kg mislim da bi bilo realno da se cijena dostave kurirske sluzbe A2B koriguje.
  Jedan mali primjer
  Maska za mobitel kosta 8 KM (maska ne tezi ni 500g) + 9 KM dostave na adresu, nerealno za saradnju sa bilo kojim kupcem. Lijepo bi bilo imati cijenovnik prema kilazi artikala.

 19. Poslao sam arikal i cekam jos da mi uruce pare. Covjeku isporucen artikal ,umjesto za 3 radna dana, za 5 radnih dana, a ja novac cekam 6 radnih dana od dana preuzimanja artikla. Danas zvao a2b kazu tek u petak da mogu ocekujem novac. Vise nikad necu slati posiljke na ovaj nacin. Neprofesionalno i neogdovorno.

 20. Da li se na ovaj način mogu naručiti trpezarijske stolice i koliko bi koštala dostava za 6 istih?Kad otvorim artikal nudi mi opciju olx dostave iako je težina i zapremina mnogo veća od dopuštene?

 21. Zasto ste ukinuli dostavu od 3 do 5 radnih dana koja kosta 7km? Jer A2B ne isporucuje u roku navedenom tj od 1 do 3 radna dana, cekao sam par puta artikl i do 15 dana a povrat citavih mesec. Promenite dostavu ili neka uvedu jeftiniju dostavu ako ide preko OLX, ima i X Express i EuroExpress koji vrse dostavu u roku 24h a kostaju isto ili manje.

 22. Poštovani, treba mi informacija otišla pošiljka kupac preuzeo platio u čtvrtak prošle sedmice. Iz A2B firme rekli da će dostaviti novac meni nazad od pošiljke u četvrtak ujutro ili četvrtak pa nisu. U četvrtak navečer rekli da će poslati petak pa nisu, pa su u petak rekli da će biti u ponedljejak pa nisu dostavili naravno. Ako možete vi nekako provjeriti šta je stim jer ovi samo pomjeraju termin dostave novca od pošiljke. Lp

 23. danas sam izvraio narudzbu znaci ista treba do petak stic ta 3 radna dana a citam da se nekad oduzi a meni narudzba ne vrijedi vec u subotu
  sta ako do petka ne bude hvala.

 24. Ova dostava je jednostavno nepouzdana! Lazu kuriri, lazu one cure u call centru. Ceka se 2 dana da se preuzme, potom da se novac vrati jos duze. Ili nadjite jos nekog kao konkurenciji ili ih izbacite iz ponude. Nisam jedini koji se zali.

 25. Ne razumijem,da dostava samo bahne na vrata,a da te nece ni nazvati da provjeri,da li si kod kuce, ovaj put sreca da sam bio. Molim Vas da ubuduce covjek prije nego dodje na adresu provjeri telefonom,da li primalac ima kod kuce,a ne ovako,zaista neprofesionalno i nema smisla,da znate.

 26. Poštovani,

  kako da znam da li će mi biti poslata narudžba?
  Kada uđem na olx brza dostava online nema narudžbe nigdje.
  Molim Vas odgovor?

 27. Sad i nikad više. Zove me dostavljač da mi kaže gdje je gradu i da dodjem po pošiljku. Katastrofa! Platio sam 9km dostavu ali sam morao i potrošiti telefon plus gorivo da bih došao do paketa. Jako neodgovorno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *