Top
MOJA dostava - dostava po izboru prodavca - OLX blog
fade
9810
post-template-default,single,single-post,postid-9810,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

MOJA dostava – dostava po izboru prodavca

Prepoznavši zahtjeve rastućeg broja korisnika koji biraju različite kurirske službe za dostavu artikala, dostupna je nova opcija na OLX.ba, MOJA dostava.

MOJA dostava omogućava primanje narudžbi putem OLX-a, a artikle dostavljate lično ili putem željene kurirske službe. 

 

Razlika u odnosu na OLX brzu dostavu jeste da je kompletan proces usluge MOJA dostava prepušten prodavcima. OLX dostava nudi jednostavnu i brzu trgovinu bez potrebe za pozivanjem kurirske službe ili odlaska u poštanski centar, uz sniženu cijenu dostave, a MOJA dostava je u potpunosti u organizaciji prodavca, od biranje kurirske službe do određivanja uslova i cijena dostave.

 

Kako aktivirati opciju MOJA dostava?

 

U postavkama korisničkog profila pod odjeljkom OLX dostave u mogućnosti ste uključiti opciju MOJA dostava. Nakon što dostavu uključite, dostupan vam je panel za unos cijena troškova dostave. Cijene dostave određuje prodavac, te će unesene cijene biti prikazane krajnjim kupcima prilikom slanja zahtjeva za narudžbom.

 

Kako poslati zahtjev za narudžbom?

 

 

  • Na otvorenoj stranici oglasa odaberite opciju “Naruči”.
  • Odabirom opcije “Dostava po izboru prodavca”, otvorit će vam se panel sa cijenama troškova dostave.
  • Izaberite adresu za dostavu i kliknite na “Nastavi”.

 

  • Vašu narudžbu potvrđujete klikom na opciju “Naruči”.

 

Detaljno objašnjenje procesa prihvatanja zahtjeva za narudžbom možete pogledati na našem Centru za pomoć klikom na Moja dostava.

 

Status dostave

 

Ažuriranje statusa dostave vrši prodavac. U postavkama profila pod odjeljkom “Narudžbe”, prodavac je u mogućnosti uređivati status pošiljke.

Savjetujemo vam redovno ažuriranje statusa dostave kako biste kupcu omogućili uspješno praćenje njegove pošiljke.

 

 

OLX dostava vs. MOJA dostava

 

 

 

*MOJA dostava je u potpunosti u organizaciji prodavca. Za sve upite o statusu dostave možete kontaktirati korisnika od kojeg ste naručili željeni proizvod.

Sedina | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar