Top
OLX.ba je podržao i ovogodišnji ultramaraton B-HARD ULTRA RACE & BREVET - OLX blog
fade
9926
post-template-default,single,single-post,postid-9926,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX.ba je podržao i ovogodišnji ultramaraton B-HARD ULTRA RACE & BREVET

Jedan od najprestižnijih i najizazovnijih sportskih događaja u regionu, biciklistički ultramaraton B-HARD ULTRA RACE & BREVET, održan je i ove godine, privukavši profesionalne bicikliste i ljubitelje sporta iz svih zemalja Evrope, Azije i Amerike.

 

Kao uvod za ovogodišnje izdanje biciklističkog ultramaratona, održano je 4. izdanje Velike banjalučke biciklijade na platou ispred teniskog centra u Banja Luci. OLX.ba je, kao dio podrške, pripremio poseban kutak gdje su učesnici mogli preuzeti svoje startne brojeve, ali i za one najbolje smo obezbijedili vrijedne vaučere sa OLX kreditom.

 

 

U toku trajanja ultramaratona, od 14. –  19.06., učesnici su imali priliku voziti kroz neke od najljepših prizora Bosne i Hercegovine. Ruta je počela u Banja Luci, zatim su se učesnici zaputili na Kozaru, Manjaču, Jajce, Kupres, Mostar, Trebinje, Nacionalni park „Sutjeska“, Višegrad, Jahorinu, Konjic, Bjelašnicu, Visočicu, Vlašić i nazad do početne tačke.  Ovo je i jedina manifestacija gdje su svi zainteresovani mogli pratiti učesnike ultramaratona uživo putem GPS-a

Riccardo Kuhar iz Hrvatske pobjednik je 6. izdanja prestižnog biciklističkog ultramaratona B-HARD Ultra Race & Brevet, savladavši stazu dužine 1215 km i s preko 16000 m visinske razlike, u ukupnom vremenu od 58 sati i 3 minute.

 

 

 

Kao drugoplasirani, s vremenom od 61 sat i 46 minuta, na cilj je stigao Mirko Pribanić, također iz Hrvatske, koji je ujedno trijumfovao u kategoriji mladih vozača (do 30 godina), ispred 21-godišnjeg Njemca Björn Wirsching-a, koji je bio najmlađi učesnik ove godine.

Trećeplasirani u B-RACE SOLO kategoriji je Sascha Pseiner iz Njemačke, sa vremenom od 64 sata i 35 minuta.

 

 

S ciljem popularizacije ultramaratonskog biciklizma na ovim prostorima, od ove godine postoji nagrada za najbržeg učesnika iz regije – OLX BALKAN KING – a u toj kategoriji je trijumfovao sveukupni pobjednik trke, Riccardo Kuhar.

 

 

Najbrža žena je bila Susanna Markoff iz Finske, dok su u kategoriji parova odnijeli Thomas Alexander Henn i Andreas Gasteiger, iz Njemačke. Prvoplasirani u kategoriji vozača preko 50 godina starosti je Mića Ivanović iz Srbije. Posljednji učesnik koji je uspješno došao na cilj je 61-godišnji Stephane Klein iz Francuske, s vremenom od 131 h i 8 minuta.

 

 

Specijalna nagrada MICHELIN SUPERHERO AWARD, za uložen nadljudski napor, otišla je u ruke Peter Baines-a iz Velike Britanije.

 

Pored navedenih učesnika, svoje psihofizičke granice su pomjerili i ostali učesnici iz RACE kategorije, kao i brojni učesnici iz BREVET kategorije, na distancama 1200, 600, 300 i 200 km, te promotivnoj vožnji za žene, dužine 125 km. Vožnju nije završilo 16 učesnika.

 

B-HARD ULTRA RACE & BREVET nije samo trka, nego i iskustvo koje kombinuje fizičku izdržljivost, mentalnu snagu i ljubav prema prirodi. Radujemo se budućim izdanjima i rastu ovog događaja, sa nadom da ćemo videti još više učesnika iz različitih dijelova svijeta!

 

Ukoliko ste ljubitelji biciklizma ili se možda planirate prijaviti na idući maraton, kompletnu opremu možete pronaći na OLX-u, u kategoriji bicikli.

Belma
Nema komentara

Objavite komentar