Lansiran novi sistem izdvajanja i obnove artikala na OLX.ba

Novo-izdvajanje-blog
Zadovoljstvo nam je informisati vas o novim pogodnostima prilikom izdvajanja i/ili obnavljanja artikala. OLX.ba je postao još jednostavniji i obavlja aktivnosti umjesto vas, pri čemu štedi vaše vrijeme.

Na koji način funkcioniše?

Posjetite neki od vaših artikala, direktnim klikom ovdje, nakon čega trebate aktivirati opciju “IZDVOJI“. Automatski će Vam se prikazati prozor unutar kojeg ćete moći odabrati vrstu promocije, kao na slici u nastavku:
Izdvoji-novo

Nakon odabira željenog tipa promocije, Vaš artikal će biti osvježen u pretragama, te će biti znatno bolje pozicioniran, privlačeći veliki broj potencijalnih kupaca.
Primjer: Aktivacija obnavljanja svaki dan na vrh izdvojenih u kategoriji i naslovnici.
Aktivacijom takvog tipa promocije, Vaš artikal će svaki dan nanovo zauzimati početnu poziciju kod prikaza artikala u kategoriji. Tim načinom nećete trebati trošiti vrijeme na obnavljanje artikala, a kontakti za artikal će samo rasti, sve do konačne prodaje.

Zašto smo došli na ovu ideju?

Kada tražite neko vozilo, vidite stranice i stranice izdvojenih artikala, dok s druge strane, kada tražite rezervni dio za neko vozilo, iako ih ima više nego samih vozila, tu nećete zateći puno izdvojenih artikala, jer se korisnicima ranije nije isplatilo promovisati artikle niže vrijednosti, po jednakim, starim cijenama.
Upravo iz tog razloga smo odlučili omogućiti vam ogromne popuste i dinamično smanjiti cijenu, ponekad sa 10 pikredita na 2 pikredita (ili više) dnevno na kategoriji, odnosno 22 pikredita dnevno (ili više) na naslovnoj.
Uspjeh našeg poslovanja i razvoja ovisi od poslovanja naših korisnika, te nam je svima u cilju dugorocna saradnja na obostrano zadovoljstvo.

Slušamo želje korisnika

“Prepoznali smo da naši korisnici veliku prednost vide u promovisanju artikala, zbog čega smo odlučili ponuditi još jednostavniji i korisnicima povoljniji sistem izdvajanja i obnove artikala. Saslušali smo prijedloge i želje korisnika, te se odlučiti ponuditi lakšu promociju svima. Novim sistemom, baziranom na dinamičnom algoritmu, korisnici imaju priliku promovisati artikle niže vrijednosti, pri čemu i dalje mogu ostvariti zaradu i pospješiti svoje poslovanje.”, rekla je Aida Raonić, PR & Brand Manager OLX.ba

Vjerujemo da će ovakav način promocije mnogo doprinijeti Vašoj boljoj prodaji, koja je i do sada bila na zavidnom nivou, a koristeći novoponuđene pogodnosti, sigurni smo da će rezultati biti još bolji.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje

102 mišljenja za “Lansiran novi sistem izdvajanja i obnove artikala na OLX.ba

 1. Zanima me dali ce se i ostali stariji artikli biti obnovljeni koji su prije postavljeni odnosno koji su stariji od mjesec dana dali ce i oni biti obnavljani svaki mjesec ili ce biti samo obnavljani oni artikli koji se tek sad postave . Molim vas za odgovor . A svaka cast za ovo sto ste nam omogucili nadam se da ce te nas ponovo nekad obradovati sa necim novim , jedino imam primjedbu sto nas ometate danju kada se najvise prodaje vi tada nesto radite zar to nebi moglo da obavljate nocu kad je dosta manji pregled n.p.r. od 2-6 h tada je bolje za sve mislim da ce se i ostali korisnici sloziti . Molim za odgovor.

  • Postovani,

   svi artikli, stariji i noviji, koji su stariji od 30 dana se mogu rucno jednim klikom obnoviti, tu opciju imate na “MOJ OLX” stranici, kao i na samom artiklu sa desne strane. Izuzetak su OLX radnje koje mogu svakih 7 dana besplatno obnoviti artikal.

   Za OLX korisnike koji ne zele cekati do 30 dana, uveli smo jos povoljnije opcije auomatskog obnavljanja za svaciji ukus.
   Neko prodaje artikal u manje popularnoj kategoriji, ima opciju automatskog obnavljanj svakih 7 dana (do 2 mjeseca). S druge strane neko drugi prodaje artikal u malo popularnijoj kategoriji, ima opciju obnavljanja svaka 24 sata (od 7 do 30 dana).

   Za nase korisnike najljepse od svega je sto je cijena dinamicna ovisno od kategorije, tako da ako obnavljate automobil svakih 7 dana to kosta 10 pikredita, dok obnavljanje punjaca za vas mobitel kosta samo 5 pikredita, i slicno.

   • postovani
    zanima me koja je cijena izdvajanje artikla u kategoriji ovce za dva mjeseca,odnosno koliko mi ya to treba pik kredita.
    unapred zahvalan.

  • Postovani Nermine, cijena se dinamicno formira ovisno od kolicine aktivnih i izdvojenih artikala, tako da za kategoriju automobila nemate neke ozbiljnije popuste, posebno ne za 2, 3 ili 5 dana. Vec od 7 dana mozete ostvariti vece popuste koji se najvise odnose na broj gratis dana koje dobivate na takav period izdvajanja (7 dana 1 dan gratis, 14 dana 3 dana gratis, 30 dana 9 dana gratis).

   Popust do 49% na naslovnoj i kategoriji nije moguc na automobilima, vec ste mozda mislili na rubriku dijelovi i oprema gdje cijena dana spala sa 10 na 2 pikredita, odnosno cijena naslovne sa 30 na 22 pikredita. I taj popust do 49% je moguc jedino ako izaberete maksimalnih 30 dana izdvajanja, uz sta svakako obavezno predlazemo ukljucenje opcije obnavljanja svaki dan ili svaka 3 sata.

   • Upravo mi je isteklo 7 dana izdvajanja na naslovnici i u kategoriji, a nisam dobio gratis 1 dan ….takođe, jutros izdvojio u kategoriji na 14 dana, a nisam dobio 3 gratis?

    Molim za pojašnjenje i ispravku.
    Hvala

 2. Extra stvar, samo jos da napravite opciju da se moze sakriti neki korisnik, koji izbaci 4000 nike kopija pa od njega ne vidimo prave patike. Poz

  • Nisam zadovoljan
   Sad ne mogu ko prije obnovit artikal svako mjesec dana rucno besplatno
   Oke je naplacivat al previse je ov ne moze mi bit ni 30 pik kredita za obnavljanje sad fakticki kako koji artikal istice samo obrisat obrisat i pik i miran
   Hvala

 3. Napravili ste kao “nešto” a u biti niste ništa, sve je to fino prezentovano ali PIK kredit i dalje ostaje skup do bola bez obzira na ove kvazi “popuste”.

  • Postovani, cijena pikredita se nikad nije mijenjala, uvijek je bilo 10 pikredita = 1 KM, samo sto dajemo odredjene bonuse prilikom kupovine vece kolicine kredita.

   Novom uslugom smo u potpunosti promjenili algoritam i sada svaka podkategorija ima svoju cijenu. Ako budete pratili, vidjet cete da u nekim dijelovima dana ili vikendom cijena bude malo povoljnija nego radnim danima jer je manja kolicina izdvojenih. Kako broj izdvojenih bude rastao ili padao, cijena ce se automatski prilagodjavati u stvarnom vremenu da bi se izbjeglo prezasicenje. Napominjemo da je algoritam jos uvijek u testnoj fazi i da cemo dati sve od sebe da nadjemo idealni balans cijene i kolicine izdvojenih koja daje najbolje prodajne rezultate krajnjim korisnicima.

 4. Vidim slusali ste, medjutim jos uvijek nije to to…moglo bi ovo i povoljnije, upravo ste mi za izdvajanje 3 artikla skinuli nekih 700 kredita…al’ hajde vidjet cemo kako ce biti 🙂

 5. Super, puno normalnije cijene za izdvajanje artikala, bar što se mojih kategorija tiče.

  Prije nije imalo nikakvog smisla, sada jeftino i puno bolje formirano..
  Stim da na OLX verziji treba još dosta raditi.

  Puno nepravilnosti..
  Recimo, na svakom artiklu postavim da vraćam novac u slučaju žalbe ili slično dok na OLX mobilnoj aplikaciji na svim artiklima stoji povrat novca “Nema” ??
  I nakon svih ažuriranja aplikacija svaki dan izbacije grešku..
  Prikazuje 1 poruku po 3, 4 puta i tako dalje..

 6. samo drugacije malo upakovali a u biti skoro sve isto ko ima love njemu ne znaci taj popust nista .. ovo bi mogla biti dobra navlakusa za korisnike koji inace nisu izdvajali ( nisu davali novce ) pa sad aj da izdvoje i oni jer je popust a ustvari da bi osjetio popust mora uzeiti vise dana tj. vise platiti 😉 sve se svodi opet na to da ljud iplate a dobiju par dana a inace ne bi nikako placali

  • Postoje dva popusta, jedan se bazira na cijenu jednog dana izdvajanja (do sada je bilo 10 pikredita kategorija, 30 pikredita naslovna i kategorija), a drugi se bazira na ukupan broj dana. Na kategorijama poput automobila se ne osjeti ovaj prvi popust jer ima previse izdvojenih i cijena je uglavnom 9-10 pikredita dnevno, dok u kategoriji dijelovi i oprema gdje trenutno popust oko 80%, dan izdvajanja na kategoriji kosta samo 2 pikredita. Na takvoj kategoriji za 7 dana (gdje 1 dan gratis) dobijete zbirnog popusta oko 83%, odnosno umjesto 70, platite samo 12 pikredita za sedmodnevno izdvajanje na kategoriji.

   Za naslovnu je popust malo manji jer je to ekskluzivna zona. Trenutno ima previse izdvojenih i ljudi koji izdvajaju ne bi bili zadovoljni preglednoscu njihovih artikala ako bi ih odjednom bilo duplo vise.

 7. Mene ste lično odbili uvodjenjem ove opcije a evo i razloga zbog čega.
  Omogučili ste trgovcima automobila i lovatorima da njihovi artikli budu dan noć na početnoj stranici a dokaz je da u posljednja dva dana samo vam se na navedenoj vrte jedni te isti artikli.Ok od 10% posto korisnika uzimate 300% više love za navedenu uslugu (npr. Katergorija vozila,početna stranica dva dana) dok za 90% više vjerovatno nećete jer se više njihovi artikli uopšte neće da vide u ovoj opciji od gore navedenih…samo polako dok raja skonta šta ste uradili…pozz

  • Zaista nismo primijetili da su ovakvim sistemom oštećeni korisnici koji objavljuju artikle izvan kategorije Vozila. Izdvajanje i obnova artikala u drugim kategorijama je jeftinija, te je korisnicima mnogo lakše promovisati artikle, te ih je moguće češće prikazivati nego što je to slučaj kod vozila. Lijep pozdrav.

 8. Poštovanje
  Ako možete da objasnite princip obnavljanja artikla, da li se artikal automatski istoga trena obnavlja za tih, koliko već, stranica (normalno zavisi od opterećenja kategorije) ili svako jutro osvježavate obnavljanje. Pitam zato što sam obnovio artikal svakih sedam dana x2 mjeseca, medjutim on i sada stoji na ko zna kojoj stranici a piše da je na dosta ispred. Vrijeme obnove piše da je obnovljen ali je u rangu kao da je objavljen prije 8 dana.
  Nadam se da pitanje nije konfuzno postavljeno
  LP

  • Postovani,

   moguce je da ste artikal obnovili prije nego smo napravili neke male izmjene, jer sada kada ukljucite obnavljanje svakih 7 dana, sistem automatski obnovi vas artikal odmah i onda jos nekoliko puta dok ne istekne period od 2 mjeseca.
   Ako je kategorija preopterecena (ima vise od par hiljada artikala), onda je bolje ici sa opcijom automatskog obnavljanja svaki dan.

   LP

   • Ne znam da li je do mene ili do vas, artikal sam objavio prije 8 dana prvi puta a danas sam izabrao opciju za obnovu svakih 7 dana. Artikal jeste obnovljen, što i piše, ali je ostao u rangu stranica onih koji su objavljene prije 8 dana a ne da se po nekoj logici pomjere na stranice od prije par sati ili ovoga dana, kako god već.
    Evo slikao sam par slika da se uvjerite , jeste da sam klikao pola sata 🙂
    http://i.imgur.com/vJw5A10.jpg
    http://i.imgur.com/abzX9c9.jpg
    Artikal je Opel Ascona
    LP

 9. Ovo sada je jos skuplje i cesto izdvajam vozila na naslovnoj i u kategoriji i do sada je bilo za dva dana 59 pikredita a sada je 60 u prevodu za jedan dan izdvajanja platim 3 km a onaj ko ima vise vozila zamislite koliko njega to kosta. Samo da zakljucim ovo je previse skupo

  • Cijene variraju od dana u sedmici, subotom i nedjeljom i generalno u jutarnjim satima moze biti povoljnije zbog manjeg broja izdvojenih artikala. Sistem je jos uvijek u testnoj fazi.

   Dodatno, ranije se popust racunao prema broju dana (7 dana = 7%), a sad je 7 dana = 6 dana + 1 dan gratis, sto u konacnici donosi duplo vecu ustedu, odnosno 14% popusta.
   Ranije je izdvajanje automobila na naslovnoj na period od 7 dana s popustom kostalo 195 pikredita, a sada je 180.
   Kada izdvajate na 2, 3 ili 5 dana, nemate gratis dane te zbog toga placate nekoliko pikredita vise, ali ako izdvajate na duzi period, tu ostvarujete pravu ustedu.

   Da napomenemo, ovo je najekstremniji slucaj jer se radi o najzasicenijoj kategoriji u trenutku kada je cijena najskuplja. Ne zaboravite da 95% drugih podkategorija ima znatno nizu cijenu jer je omjer objavljenih/izdvojenih mnogo manji.

 10. Postovani Denise,

  Apsolutno se slazem sa korisnikom “edin dana”. Jedan takav filter korisnika i artikala bi se morao uvesti. Postoje kupci i trgovci sa kojima iz opravdanih razloga, ni u kakvoj situaciji ne bih saradjivao, i njihovi me artikli ne zanimaju. Jedna takva ozbiljna opcija da se filtriraju stvari za koje nemate interesa, bi svakako trebala postojati na OLX.ba.

  Iako su postavke na site-u prilcno dobro “balansirane” ipak bi se ozbiljno trebalo poraditi na filterima, kojih u prvom redu nedostaje, a neki od postojecih i nisu narocito korisni, pogotovo kada se radi o tehnickoj robi [eg. “masa” kada se radi o laptop-ima.. Ja ne znam nikoga ko kupuje laptop “na kilu” 🙂 Salu na stranu, kome treba laksi laptop trazice ga po inchima, svako zna da 17” laptop spada u “desktop replacement” i ako mu je potreban laksi, normalno trazice po modelu (eg. Zenbook) ili po velicini (13” umjesto 17”) i sl.]

  Jos jedan filter, koji bi trebao postojati je filter cijena iz odredjene radnje. Artikli se u radnji mogu sortirati po, kategoriji i po brand-u ali ne i po cijeni (eg. najjeftinija graficka kartica od 150 objavljenih)

  Ps. Svaka cast za novi sistem obnavljanja! Veoma prakticno i jako dobro uradjeno..

  Hvala.

  • I ja bih zelio da imam mogucnost uklanjanja pojedinih prodavaca tako da ne gledam njihove proizvode, dupljak tene me uopste ne zanimaju, zasto moram svaki put na piku pregledati te proizvode koji me na zanimaju i smetaju mi da nadjem ono sto me zanima.

   Ok jasno je da je covjek platio pa ga moram gledati ali platio on ili ne – ja to svakako necu kupiti, samo me nervira ovako.

   Probao sam i da ih blokiram ali se proizvodi i dalje pojavljuju u listi izdvojenih…

   Peglanje

 11. Sorry za “edin dana”, ne komentarisem cesto tako da nisam primjetio da “dana” stoji za datum..

  Iako “edin dana” zvuci kao jako kreativno korisnicko ime 🙂

 12. Popust je veoma dobar, ali kako vidim sve se svodi na trosenje pik kredita, jer ne pamtim kada sam dobio jedan pik kredit na osnovu broja posjeta !!!

  Zbog malverzacija sa pik kreditima preko fejsbuka, ne samo da ste sprijecili dalju zloupotrebu prevarantima vec ste i nas dugogodisnje korisnike koji radimo na posten nacin veoma ostetili !!!

  Hvala !!!

 13. Pozdrav Olx.ba

  Pod prvo, kako bi bilo da rijesite ios aplikaciju a ne prvo windows aplikaciju? Sramora. Pod drugo, oni koji najvise izdvajaju i placaju olx-u su osobe koje prodaju auta jer te osobe imaju pare, a vi pravite sramotni popust u toj kategoriji.

  Da li znate da samo vrijedi prvi oar sati kada se Automobil izdvoji? Zasto? Jer je tad na pocetnoj stranici , sve ostalo je irelevantno.

  Ja radije izdvajam po 2 dana jer tako svako 2 dana mogu objaviti na pocetnoj. Sada sa ovom funkcijom automatskog obnavljanja svaka 3 sata na pocetnoj strani kosta 180 kredita za 2 dana.

  Mislim da je to preskupo jer ste druge kategorije znatno znizili. Pa dobro, znaci ovi sto prodaju auta imaju pare , njih treba odrati.

  Gdje vam je funkcija aukcije? Sa mogucnosti da samo 100% verifikovani clanovi mogu da ucestvuju??

  Ugledajte se malo na ricardo.ch olx.ch vasu grupu.

  Evo, nemogu ni dopuniti kredite jer koristite Java script koja neradi.

  Cijene pik radnje mjesecno one osnovne 49 KM? Pa niste u Svicarskoj?? A o vecim radnjama da nepricam preko 100 KM mjesecno?

  Popustite malo, bice bolje za sviju. U kolicini je zarada. Bolje da 100'000 ljudi uzme radnje po 10 KM mjesecno to je 1'000'000 KM ili 12 miliona maraka godisnje nego 10'000 ljudi osoba po 49 KM to je 490'000 KM mjesecno ili 6 miliona maraka godisnje.

  Nove funkcije su dobre ali nisu za sve osobe ravnopravne.

  S postovanjem
  Sanel

 14. Po meni ovo nije bas dobro.
  Sada je izdvajanje artikala i to, puno povoljnije, pa će mnogo više korisnika izdvajati artikle. Čime ce se stvoriti guzva i pregledanost nekog artikla opada, zbog velikog broja drugih artikala.
  Kad malo pogledamo na naslovnu stranu…svake minute netko izdvoji artikl, iako je 59 pikredita potrebno. Šta ce tek sad biti?
  59 pikredita nije tesko sakupiti, i to je jedna realna cijena za izvajanje na naslovnu. Nebi trebalo biti povoljnije.

 15. Ja bih da pitam zbog čega mi je profil blokiran., a onda bi da dodam još jedan predlog., naime desilo mi se da sam tražio neki deo za motociklo marke BMW., i kad ukucam: dijelovi i oprema-za motocikle, jedina mi je opcija da tražim po brendu., a ja sam pokušavao da ukucam gore u polje za pretraživanje BMW da pronađe po datoj reči., i automatski me izbacuje iz kategorije dijelovi i oprema za motocikle, i vraća me u sve kategorije, i onda nemam šanse između silne gomile automobila i dijelova za njih., da pronađem ono što meni pdgovara.

 16. Ponovo da naglsim, jer iz nekog razloga ne objavljujete moj post, ali eto, barem pročitajte, ispravite grešku na koju ukazuje, pa onda ne morate ni da objavite.

  1. Izdvojio sam jedan artikl na naslovnicu i u kategoriju na 7 dana + 1 gratis sa obnavljanjem svaka 3 sata. Pjelo mi je 400 i neto kredita. Nakon isteka 7 dana nisam gobio taj gratis 1 dan…..Molim d anekako rijesite ovo..

  2. Trenutno mi je jedan artikl izdvojen u kategoriji. Prvobitno je trebalo na 14 dan a+ 3 gratis, ai nisam dobio ta 3 gratis…pa vas molim da uvažite ove primjedbe i ispravite.

  Do sada sam ima fer saradnju od vas, tako da i očekujem i za ubuduće.

  Unaprijed HVALA
  Nex

  • Pri aktiviranom izdvajanju od 7 dana (1 dan gratis), iznos koji biva skinut s pikredit stanja je u vrijednosti 6 dana izdvajanja, a dodatni 1 dan gratis dobijate od OLX-a zbog odabranog većeg perioda izdvajanja. Prikazani periodi su u trajanju od 2, 3, 5, 7, 14, 21 i 30 dana, unutar kojih su uračunati gratis dani. Nadamo se da smo sada pojasnili slučaj. Želimo Vam uspješnu kupoprodaju.

 17. Molim vas za pojasnjenje. Pokusavala sam da izdvojim proizvod u kategoriji AUTOMOBILI. Isla sam na opciju IZDVOJI ARTIKAL,popunila ponuđene opcije,dopunila PIK kredit u dovoljnom iznosu i potvrdila, međutim nisam uspjela da ga izdvojim. U čemu griješim?

 18. Poštovani,
  Prije dva dana sam putem SMS-a kupila 55 pik kredita i aktivirala opciju obnavljanja svaki dan u roku od mjesec dana, za koju je trebalo 50 pik kredita.
  Trenutno ne mogu da pronađem svoju nekretninu PRODAJEM STAN PREKO PUTA BRISTOLA, a prelistala sam 50 stranica sa filterima: stanovi, Sarajevo, samo prodaja.
  Trenutno imam 5 pik kredita, što znači da je transakcija izvršena, ali me interesuje šta je sa obnavljanjem.
  Zamolila bih da mi objasnite o čemu se radi.

  • Poštovana, zaista nismo primijetili takve probleme. Molimo Vas da nam se obratite putem kontakt forme na stranici, te navedete link artikla kako bismo Vam pomogli. Hvala na korištenju dodatnih pogodnosti. Lijep pozdrav.

 19. sve ovo super ali nema bas neke logike,mislim ima za Vas jer uzimate novce lijepe,al zar nebi trebali najveci popusti da budu na prodaji automobila,ipak ovaj pik je i napravljen za prodaju automobila,ali popusti su nikakvi,i jako rijetki,moram auto obnoviti na 7 dana da dobijes nesto,mislim to je stvarno malo,pik krediti pravo skupi,nista ja tu nevidim snizeno niti povoljno,najveca ste stranica za internet prodaju i drzite monopol nemate konkurenciju sto je steta za nas prodavce,ipak ljudi sve ovo kosta a mi nismo Njemacka,mislim da bi Vasa uprava ili sta vec imate trebala dobro obratiti paznju na svoje korisnike i napokon dati nesto povoljnije od sebe,da nebude da onaj koji ima novce moze izdvajati i dobijati popuste a ljudi koji nemaju neka stoje tam na nekoj stranici i nemora nikad nista ni prodati. HOCEMO POVOLJNIJE PIK KREDITE I VECE POPUSTE NA IZDVAJANJE ARTIKALA PA I ONIH NA DVA DANA. NEMOJTE GLEDATI SAMO SVOJU KORIST IMA LJUDI KOJI ZIVE OD OVOGA.

  • Takva mogućnost više nije aktivna, te je potrebno da doznačite pikredit na Vaš profil, a zatim ga iskoristite.
   Bitno je naglasiti da je na taj način obnova artikala i do 5 puta povoljnija u odnosu na prijašnjih 20 pikredita (2 KM + PDV).

 20. Stvarno je previše 2 kredita za izdvajanje fotografije na ojavljenim artiklima, sve ovo je do sada ok, ali previse je vjerujte,…vise sam razocaran u vas nego sto mi je zao para,… prvobitno nisam mogao vjerovati, bas sramota,…

 21. Sve je to super, nego KADA ćete ukloniti tu reklamu sa naslove stranice, ne mogu vam opisati koliko me izbija svaki put kad otvorim početnu stranicu i vidim SAZNAJ VIŠE!
  Stoji pola godine već, mislim da je dosta.

 22. Kao jedan od prvih korisnika Pik-a, smatram se kompetentnim da prokomentarišem neke dobre ali liše strane.
  Naime, kako se to žargonski kaže, rasli smo zajedno, razvijali se …
  Ja sam već imao solidno iskustvo u internet kupoprodaji tako da mi je sve manje-više bilo poznato, početak Pik-a je imao i svoje smiješne strane (U pozitivnom smislu!), što je opet sasvim normalno, jer se kuća gradi od temelja ka krovu, tek onda slijede finese, i sad mi prisjećanje na neke sitnice izmami osmijeh na lice 🙂

  Uglavnom, Pik.ba je bilo nešto sasvim novo, usudiću se da kažem, za 90% stanovništva BiH nešto nepoznato, nešto što je iz korijena promijenilo kupoprodajnu svijest građana na ovom prostoru, jer htjeli mi to da priznamo ili ne, mnogo smo kaskali za ostatkom ex YU republika po tom pitanju, o Evropi neću ni da pričam …

  Preskočiću sve te godine u kojima je bilo i lijepih, ali i ružnih perioda, međutim, život je takav, samo se lijepe stvari pamte i to je jedino bitno, sve trzavice, loša iskustva, prevare, sve se to vremenom zaboravlja!

  I, sad smo ovdje.
  Pik je vrtoglavo uznapredovao, što je meni, naravno, neizmjerno drago, međutim, da li svjesno ili nesvjesno, imate par jako velikih propusta koji Vam nikako ne idu u prilog!
  Prvo bih Vam skrenuo pažnju na ove tzv “drukare”, kojima je jedini smisao bitisanja na Pik-u prijavljivanje drugih Članova zarad bijednih par kredita, takođe, cijene izdvajanja su stvarno megalomanske uzimajući u obzir da živimo u zemlji gdje većina stanovništva (Ako uopšte ima tu sreću da je zaposlena!), radi za minimalac a penzioneri se prehranjuju iz kontejnera!?
  Gospodo, sve je to lijepo, ja razumijem da je Vaš prevashodni cilj zarada, ali, dajte malo smanjite apetite, budite primjer razuma jer i Vi živite u BiH!?

  Dalje, svaka žalba upućena Administraciji Pik-a se, kao po default-u, završava čuvenom rečenicom “Mi tu ne možemo ništa da uradimo, kontaktirajte tog i tog i probajte da rješite nesporazum!???
  Pa, ako Vi ne možete da rješite problem i da sagledate stvari realno, koja je onda svrha Administracije, ili je i kod Vas kao u čitavom pravosudnom sistemu ove “Države”, da Vi nemate pojma ni o čemu, i da se Vi ništa ne pitate?!

  Što se tiče svega ostalog, svaka čast, Pik svakim danom nastavlja da raste što je jako pohvalno, za sve Članove koji kukaju na cijene izdvajanja artikala, moram da kažem, da je to sasvim normalna praksa, naravno, već sam naveo NE po ovoj cijeni, ali, oglas se plaća i u novinama, tako da stvarno ne vidim razlog za ljutnju!

  Suma-Sumarum, ne želim da moje riječi shvatite kao nezadovoljstvo već isključivo kao pozitivnu kritiku, želim Vam još mnogo lijepih i naprednih godina poslovanja i nadam se da ćete moje primjedbe uzeti u obzir i primiti sa razumjevanjem!

  Lijep pozdrav i svako dobro Vam želim 🙂

  Nebojša

 23. A gdje je nestala ona opcija istakni naslov?! To me je najmanje koštalo, a ima efekat kao i vaše izdvajanje artikla koje se uopće ne isplati.

 24. Dokupio sam OLX kredit od 3 KM I opet ne mogu. Nikako da izoliram artikal a imam 45 kredita a izaberem opcije do 45 kredita ili manje al opet neceeeeee nikako, samo kradja para

 25. ;Dokupio sam OLX kredit od 3 KM I opet ne mogu. Nikako da izoliram artikal a imam 45 kredita a izaberem opcije do 45 kredita ili manje al opet neceeeeee nikako, samo kradja para

 26. SVAKA CAST PIK. OLX. TIMU
  MNOGI KOMENTARISU IZ DOSADE JER NE ZNAJU STA BI DRUGO. GRESAKA IMA ALI SVE JE TO RAZUMLJIVO IPAK TEHNOLOGIJA JE TO. AKO NESTO PRODAJETE NE TREBA VAM NEKO POSEBNO IZDVAJANJE. SVE JE DO KOUPCA KOLIKO JE NEKO ZAINTERESIRAN ZA ONO STO PRODAJETE. SVAKA CAST JOS JEDNOM

 27. Dopunio OLX kredit da bi izdvojio oglas, ali ne postoji opcija da kliknem i platim izdvajanje. Stoji da imam 43 OLX kredita ali ne mogu platiti izdvajanje. Ili sam ja neuk ili ima neki problemčić, a ja nemam vremena za gubljenje da bih “provalio” šta dalje.

 28. “Dobro ste skontali!”
  Normalno da ako objavim nešto što prodajem za 10KM da mi ne pada napamet dati 2KM dnevno za promociju. A da prodajem auto od 10k KM nije mi problem 2KM dnevno dati za promociju I logično da prema traženoj cijeni i vrsti robe algoritam treba da odredi cijenu za promociju.
  Isto, ako udarim novu promociju po isteku stare, treba da dobijem popust. Ne mogu ja staviti promociju 7 dana ako možda već sutra prodam. Stavim 2 dana, pa ako ne prodje dodam još, ali na to dodam još treba popust.
  I drugo, treba još načina da ljudi zarade pik kredite a da ne daju vama pare. Recimo, bilo koji oglas koji objavim na zidu fejsbuka, ne reklamira samo moju robu (ili mog prijatelja) nego reklamira i Vaš cjenjeni sajt. A taj sajt je mogao biti i neki drugi, ili bez ikakvog sajta na kraju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *