Top
Predstavljamo novu kategoriju na OLX.ba - Pokloni - OLX blog
fade
4265
post-template-default,single,single-post,postid-4265,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Predstavljamo novu kategoriju na OLX.ba – Pokloni

pokloni

Kao i do sada, OLX team konstantno radi na razvoju i implementaciji novih rješenja i opcija unutar platforme. Primijetivši sve veći broj oglasa u kojima korisnici poklanjanju određene artikle željeli smo da ovaj segment dodatno razvijemo i omogućimo najbolje korisničko iskustvo. Osim standardnih opcija objave artikala, uvrstili smo potpuno novu pod nazivom “Pokloni”.

Šta da poklonim?

Svako od nas periodično poklanja, daje ili donira stvari. Motivi mogu biti različiti, nekada nam pojedine stvari više nisu potrebne, postaju višak ili ih mijenjamo novim. Ponekada davanjem želimo pomoći drugima prateći drevnu poslovicu: “Bogat si onoliko koliko daješ drugima”.

Koji god nam bio motiv poklanjanje je dio naše svakodnevnice. OLX služi kupcima, prodavačima i zajednici tako što omogućava brzu, jednostavnu i efikasnu online trgovinu. Jednako učinkovito sada omogućavamo i poklanjanje (stvari ili usluga).

Objavite artikal koji želite pokloniti i pronađite nekoga kome baš taj artikal treba ili može biti od koristi.

 slika-blog-2

 

Pokloniti možete bilo koji artikal, uključujući stari namještaj, mobilne uređaje, garderobu koju više ne nosite ili kućne ljubimce o kojima ne možete brinuti. Cilj je da određeni poklon stigne u prave ruke osobe kojoj je zaista i potreban, ili se o njemu može skrbiti na pravi način.

Objava poklona funkcioniše prema principima standardne objave artikala, jedina razlika jeste što ne sadrži opciju cijene, već je jasno naznačeno i istaknuto da se radi o poklonu.

Objavom poklona korisnici čine dobro djelo i misle na druge kojima je određeni artikal zaista potreban. Jako je bitno da on ode u prave ruke, korisnika koji ga neće zloupotrijebiti u svrhu sticanja materijalne dobiti.

Kao nagradu, OLX team će dodijeliti posebne medalje korisnicima koji su barem jednom poklonili nešto putem OLX.ba.

srcez

 

Iznimno nam je drago što ćemo putem opcije Objavi poklon”, imati mogućnost da stvaramo još jaču i vrijedniju zajednicu sa lijepim i značajanim ciljem – da usreći nas i druge.

Imate stvari koje ne koristite a drugima mogu poslužiti? Objavite poklon!

Anesa
8 0 komentara
  • Boris Balaban

    Samo još trebate omogućiti lakši pristup kategoriji “Poklon”, možda na početnoj stranici. Kad se izlistaju kategorije ova kategorija se još uvijek ne prikazuje. Sve pohvale za ideju.

    30 Oktobra, 2017 at 18:06 Komentariši
    • Anesa

      Pozdrav, dodali smo tab “Pokloni” u dijelu gdje se nalaze izdvojeni artikli, akcije… Hvala na pohvalama. Srdačan pozdrav!

      31 Oktobra, 2017 at 11:39 Komentariši
  • Fatima

    Ovo je zaista super, samo da poklonjeno ode onome kome zaista treba !

    30 Oktobra, 2017 at 18:58 Komentariši
  • Darko M. B.

    Bravo! ?

    31 Oktobra, 2017 at 12:13 Komentariši
  • Šefik

    Ideja vam je jako humana ali ima jedan veliki propust sa Vaše strane.
    Kod poklona koji dajemo nema opcije premijum dostave tako da ne možemo pokloniti korisnicima kojima je potreban artikal i ne mogu ga platiti a udaljeni su previše za lični dolazak po njega a preskupa im je klasična brza pošta.

    2 Novembra, 2017 at 20:18 Komentariši
    • Darko Dronjić

      To sam baš htio reći!!! I nemojte mi radi toga stavljati moje poklone u ovu kategoriju jer nije fer da ja sad moram plaćati još i dostavu jer nisam ni ja bogataš!!!

      5 Novembra, 2017 at 18:55 Komentariši
  • AdoSarajevo604

    Lijepa kategorija,samo previse ljudi se fokusiralo na poklone u vidu zivotinja..

    Ima takodzer pojedinaca sa poremecajem morala i etike pa objavljuju artikle tipa ;

    “Poklanjam mobitel uz kupovinu necega sa mog profila”

    Kako dodju do logike da “poklanjaju” a de facto prodaju..

    Do cilja preko mrtvih,pobij sve da zaradis 5 KM..

    Uzas !

    3 Novembra, 2017 at 15:47 Komentariši
  • Dzevdo10

    Svaka cast za ovu opciju !!!

    10 Novembra, 2017 at 18:35 Komentariši

Objavite komentar