Top
Statistike kategorije "Vozila" na OLX.ba - OLX blog
fade
4498
post-template-default,single,single-post,postid-4498,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Statistike kategorije “Vozila” na OLX.ba

statistike-vozila

Kategorija “Vozila” čini jednu od najpopularnijih kategorija na OLX.ba.

Ukupan broj vozila koji se može pronaći na OLX.ba je 123.000.
Od toga, motocikli čine skoro 14.000 dok u kategoriji “Teretna vozila” ima oko 9 hiljada artikala.

Najveći broj vozila svakako čini kategorija “Automobili”. Ukupan broj automobila na OLX.ba je više od 100.000. U nastavku možete pronaći neke od statistka za ovu kategoriju.

Na OLX.ba postoji veliki broj dodatnih formi, odnosno filtera koji olakšavaju pretragu artikala. Tako i unutar kategorije “Automobili” postoje filteri koji Vam pomažu da suzite izbor i pretragu artikala, te među rezultatima pronađete baš one koji Vas zanimaju. Između ostalih, prisutna je forma “Gorivo” koja Vam nudi mogućnost pretrage automobila po vrsti goriva.

broj-automobila-po-vrsti-goriva

Najveći je broj dizel vozila – ukupno 67.414 dok benzinaca ima 23.597. Broj vozila na plin je 6.356 dok vozila na hibridni ili električni pogon još uvijek čine zanemariv broj sa ispod 200 artikala.

Najzastupljeniji automobili su proizvođača Volkswagen, dok listu najtraženijih zajedno sa ukupnim brojem automobila koji se nalazi u zagradi je na slici ispod.

najveci-broj-artikala-po-proizvodjacu

U prilogu je i statistika broja automobila po godištu. Najveći broj automobila je godišta proizvodnje 2001.-2006.

broj-automobila-po-godinama

Najveći broj automobila na OLX.ba, odnosno više od 70% čine automobili sa manuelnim tipom transmisije ili popularno – manuelnim mjenjačem.

Pri odabiru automobila važnu ulogu igra i kubikaža motora. Među automobilima na OLX.ba najviše ima automobila u rasponu od 1600 do 1900cm3. Interesantno je da je veliki broj automobila i sa preko 2000 ‘kubika’.

automobili-po-kubikazi

Sve forme i filtere pretrage uvijek možete pronaći sa lijeve strane stranice ili u desnom meniju OLX.ba mobilnih aplikacija. Isti su dostupni u svim kategorijama na OLX.ba.

Međutim, potrebno je obratiti pažnju da je unos filtera artikla na strani samih korisnika. Samo unosom svih formi možete biti sigurni da će Vaš artikal biti uvijek zastupljen u pravim pretragama. Određeni broj formi je obavezan za unos prilikom objave artikla, te se artikal ne može objaviti bez ispravnog unosa istih.

OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Amer
Nema komentara

Objavite komentar