NOVO: OLX brza dostava – BH Post Express

olx-brza-dostava-bh-post-express

Dragi korisnici,

kroz korištenje sistema OLX brze dostave, bilježili smo i zapisivali sve prijedloge i sugestije za nadogradnju te uvođenje novih opcija.

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da smo u sistem OLX brze dostave, dodali još jednu partnersku kurirsku službu: BH Post Express

Na ovaj način, svi naši korisnici, prodavači a i kupci imaju mogućnost odabira brze pošte putem koje će vršiti narudžbe, te transport artikala. Usluga je jedinstvena na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, te uključuje sva tri javna poštanska operatera: BH Poštu, Pošte Srpske i HP Mostar.

odabir-olx-brza-dostava

Cjenovnik korištenja usluge OLX brze dostave Cijene zavise od mase (kg) artikala:

olx_brza_dostava_promo_cijene_2018

* U slučaju gabaritne pošiljke, vrši se izračun volumetrijske težine pošiljke kako bi se odredila zapremina paketa. Volumetrijska težina je zapreminska težina koja pokazuje koliko će prostora pošiljka zauzeti u tovarnom prostoru. Volumetrijska ili zapreminska težina izračunava se za svaku pošiljku na osnovu dimenzija i upoređuje se sa stvarnom težinom pošiljke da bi se utvrdilo koja težina je veća. Veća težina se uzima kao parametar za izračunavanje cijene otpreme pošiljke. Volumetrijska masa izračunava se po standardnoj IATA formuli: dužina x širina x visina (u cm)/5000 = zapreminska masa (u kg).

Više informacija možete pronaći na našem centru za pomoć.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

90 mišljenja za “NOVO: OLX brza dostava – BH Post Express

 1. upravo sam poslao pošiljku preko BH expresa gdje ja plaćam pošiljku, ali mi je kurir tražio da je odmah platim, što je kod A2B pošte regulisano od naplate od kupca artikla koje šaljem. Pitao sam ga za slučaj ne preuzimanja pošiljke, da li mi se iznos poštarine vraća? Rekao je da ne zna! Pitam vas kako je to regulisano kod BH pošte?!

  • Poštovani,
   pravila su potpuno ista kao i prilikom slanja putem A2B brze pošte. Koliko vidimo, na samom artiklu ste naveli i označili da Vi snosite troškove dostave, odnosno da je ista besplatna za kupca koji naruči. Iz tog razloga i jeste izvršena naplata poštarine od Vas. Na samim artilima imate mogućnost označavanja da li troškove poštarine snosi kupac ili Vi kao prodavač. U slučaju povrata pošiljke, gdje Vi snosite troškove poštarine, nažalost, iste ne nadoknađujemo. U slučaju da troškove poštarine snosi kupac, prilikom eventualnog povrata pošiljke, troškove povrata snosi OLX.ba.
   Lijep pozdrav!

 2. Postovani,

  Prije par dana poslao sam paket preko bh poste gdje kupac snosi troskove dostave ,ali on je nije preuzeo nego mi je vracena posiljka i trazili su kuriri da im platim 7KM zato sto on nije preuzeo posiljku. Ja sam im rekao da inace to OLX.ba snosi te troskove ,ali su rekli da njima je receno i napisano da ja moram platiti iako je stavljeno da kupac snosi troskove.

 3. Bh post express mi je bolje pokazao bolje od Ab expresa. Kod Bh post expressa sve su državne pošte uvezane. Od naružbe do dosatve na adresu kupaca za manje od 48 h.
  AB express od naružbe prošlo 4 dana i još nisu dosatavili, a što najgore udaljenost od mjesat narudžbe do dosatve do kupaca je 35 km.
  Preko Bh post express je jeftinije i brže.
  Naručivao sam preko AB expressa i privatno mimo PIk-a i tu nisu ništa ažurniji

  • Potpisujem sve navedeno. Probao sam dosta kurirskih službi (A2B, Euroexpress, 24VIP…) i sa svima sam imao nekakav problem (ili kasni povrat novca, ili lažu da su pokušali dostavu a nisu…). Sa BHPost Express radim 2 godine i nikad nisam imao nijedan problem. Jedini njihov “problem” je taj što primalac ne može otvoriti paket prije plaćanja (regulisano njihovim pravilnicima).

 4. Da li je.,u slucaju da prodavac snosi troskove dostave,predvidjena nagrada od 30 kredita po transakciji ili nije?
  Naime,poslao sam nesto BHPexpresom,brzo je isporuceno,i brzo sam dobio novac na adresu…Medjutim,u sistemu,na artiklu,tamo gdje se moze pratiti dostava,artikal je prema informacijama,”zaglavio” negdje na pola puta,tamo oko Nevesinja :):)…odnosno BHPexpres nikada nije zavrsio transakciju…nikada se nije ukazalo ono zutim slovima “ISPORUCENO”..
  Nisam dobio ni 30 Kredita..Zvao sam,ne zbog 30 kredita,vec da saznam kako hoda to sa njima i u Postu i kod Vas i dobio oprecne informacije:
  Oni kazu da vi zakljucujete transakciju,sto mi dodje nelogicno,jer kako cete vi znati kada je isporucen artikal…..vi ste mi rekli da oni zakljucuju transakciju,ali da ne dajete bonus od 30 kredita jer jos niste ugovorili sve detalje s'njima.
  Osim toga,postar je dosao jednom do mene,i odmah ostavio cedulju da dodjem u glavnu Postu po novac…sto onda cini da se gubi smisao komforne trgovine.
  A2B takodje zna doci u “nevakat”,ali se bar “ganjamo” i po dva dana dok se ne “uganjamo”,odnosno dok mi se ne donese novac.
  Stoga sam odbio par ponuda za BHPexpres i zamolio ljude da proberu opciju A2B,jer kada se kredit uzme u obzir,dodje A2B jeftiniji od BHPexpresa..
  Molim Vas smisleno i jasno mi odgovorite na pitanje i probajte sa njima korigovati nedostatke.
  Lijep pozdrav

   • Poštovanje, do sada sam samo par puta ima priliku da mi kupci naruce preko olx brze dostave, te mi je kurir bh poste dosao radi preuzimanja artikla. Svaki put mi je naplacena 10KM postarina, a ne 7KM kako je navedeno, Molim objasnjenje?

    • Poštovani,

     kako bismo bili u mogućnosti izvršiti provjere, te djelovati adekvatno, potrebno je da nam se obratite putem kontakt forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285

     Ukoliko artikal ne prelazi težinu od jednog kilograma, te nije okarakterisan kao gabaritna pošiljka, cijena dostave putem BH Post Express usluge je 7KM.

     Napominjemo Vam ukoliko narudžba nije kreirana putem OLX sistema dostave, kurirska služba vrši naplatu prema redovnom cjenovniku.

     Da li ste sigurni da je dostava kreirana putem OLX.ba stranice?

 5. Kupac iz Banja Luke narucio je dostavu artikla u cetvrtak, petak je 19h niko me jos nije kontaktirao da preuzme paket iz BH expres poste. Ako im je ovo usluga brze poste ( koja je sporija od regularne poste) onda vise nikad necu kotistiti njihove usluge. Mogao sam paket licno poslati jos juce, a ovako moram cekati i sutra cijeli dan da samo preuzmu. Bog zna kad ce isporuka. Mozda se kupac i predomisli do tada i odustane od kupovine. Prokletnici.

 6. Obzirom da radim u BH Pošti, ponekad kao pojačanje mojim kolegama
  preuzimam ili dostavljam pošiljku (artikal) od prodavca ili uručujem kupcu. Prednost BH Post expresa je da uvjek možete otvoriti – pregledati kupljeni artikal što kod većine drugih dostavljača to nije moguće. Usput jeftiniji smo između 30-40% od drugih dostavljača, sa većom brzinom dostave artikla ili novca na kućna vrata kupca ili prodavca, zbog većeg broja vozila i geografske pokrivenosti sa poslovnicama Pošte. Srdačan pozdrav …..

  • Poštovani Mustafa, razumijem da hvalite firmu u kojoj radite ali i kod drugih pošta se može paket otvoriti i cijena nije 30-40% niža nego 14% jer to je razlika imedju 7 i 8KM, povrat novca je očajan ukoliko niste u vrijeme prve dostave na adresi, za novac uopšte ne kontaktiraju putem telefona več samo pošptar naidje i ako niste trenutno na adresi ostavi cedulju i morate ići mimo svih svojih poslova na poštu i čekati na red, ostavljati auto na parkingu itd… nema teorije da ikad više i jednu dostavu odradim preko nih…

   • Poštovani Zorane, ne vjerujem da će vas nijedan operater čekati pred vratima da vam uruči pošiljku ili novac, samo me zanima kako oni rade kad vas ne zateknu kod kuće, i kako tada preuzimate vašu pošiljku ili novac? Ipak svako ima pravo izbora, a nama to nije jedina djelatnost, ali želimo dati bolju uslugu sa manjom cijenom pošto smo na svom terenu.
    Cjenovnik je na vrhu ipak smo najjeftiniji LP.

    • Nazovu na telefon i dogovore dostavu negdje gdje odgovara i meni i njemu, a ne ovako dolaze na adresu i ako ne nađu na adresi ne bi pozvali na ostavljen broj telefona nego samo vrate u Poštu. Znači u 21 vijeku ne znaju koristiti telefon nego samo ostavljaju ceduljice po kapijama čak ni u sanduče da ostave ili ostave na vrata. Tako da što se tiče i cijene niste najjeftiniji jer BH Pošti je sve ovo usput jer zajedno prevoze obične pošiljke i brze i tako da bi cijena trebala biti i niža od 7 KM.

    • @Mustafa,
     Jeftiniji ste za 2 KM i to je za pohvalu! Kao sto ste rekli, cijena je ipak najvaznija, ali ovdje se postavlja pitanje kako ste uspjeli ici sa cijenom od 7KM kada su sve brze poste u CIJELOJ BIH, dakle ponavljam u cijelij BIH morale formirati minimalnu cijenu od 9KM kako je propisano nekim pravilnikom koji je vjerovatno i neustavan. Tako da, od svih brzih posta, jedino vi imate cijenu 7KM. Prvom prilikom cu poslati vasom postom bas me zanima da vidim da li ce sve biti ispostovani, s obzirom da ste drzavna firma vec vidim probleme i vrlo sam skeptican da ce biti problema u svemu, od dostave paketa do povrata novca (imam prodavnicu koja radi non-stop tako da kurir moze preuzet paket kad god hoce i uraditi povrat novca kad god hoce tako da vam to ne moze biti argument da “nisam kuci” i slicno.). Ako uspijete ispostovati sve u ovih 7 KM, vjerujem da cete “poubijati” konkurenciju, ali opet kazem, vrlo sam skeptican (uzmimo npr. drzavni BHTelecom koji vec odavno propada).

    • Pa zar vam treba objašnjavati ili crtati kako ćete kontaktirati stranku da joj uručite novac. Zar vi Mustafa u 21.vijeku očekujete da neko danima dežura pred vratima čekajući vašeg operatera, a tvrdite da on ne treba čekati stranku. Niko nikoga ne treba čekati. Pismeni distributeri mogu uvezati sve mušterije toga dana da niko nikoga ne čeka i da svako zna u nekoliko minuta omaške gdje će i kada imati kontakt. Samo je pitanje sposobnosti i nesposobnosti ili htijenja i nehtijenja. Sreća da niste kontrolori leta. Ljudi uprate gdje je koji avion na nebu a vi ne možete upratiti gdje vam je mušterija, nego jedva dočakate da ga nema, pa da ostavite ceduljicu kako bi on dovršio vama plaćeni posao. Sramota! Ko ne zna kako se nešto radim neka uzme metlu, lopatu i drugi blagodareni alat za njega. Ne mogu svi uzeti u ruke, stetoskop, volan, slikarsku četkicu, violinu itd.
     P.S. ne ljuti se i brukaj nam BH poštu tamo gdje uopće niste upravi. Zadivio me ovaj tvoj kolega, gore iznad, koji tako kulturno prihvata informaciju o greškama i propustima svojih kolega i nastoji poboljšati stanje, a ne kao ti pravdati stanje. Uči makar od njega. Svako dobro vam želim.

    • Poštovani Mustafa, drago mi je da ste odgovorili da vam pojasnim, rekao sam za prvu dostavu novca, kod A2B oni me zovu čim završavaju jednu dostavu i ja im se javljam da nisam kući tada dogovorimo dostavu kasnije u toku dana da mu se javim ja kad stignem ili da me prozove sutra… tako on ne dolazi i ne gubi vrijeme a novac ostaje kod njega dok ga ne uruči a predaja paketa ide tako da samo sidjem do auta i on u tom trenutku štampa ljepljivi nalog u 2 primjerka a jedan odmah lijepi na paket a drugi daje meni… ništa me ne pita jer je već taj štampač učitao sve podatke… i sve to bez ikakvih prvjera i stalnog legitimisanja koje državne pošte obavljaju… ako nekad ta primopredaja bude onakva kako mi odgovara prećiću kod njih bez obzira na cijenu… Lp

   • Po meni najveći je problem što BH Pošta pri povratu novca ne komunicira mobitelom i dostavlja vrečicu s novcem nego ostavlja poruku i onda morate i do pošte i u red na pa gnjavaža ,sve to nije vrijedno 1km .A2B su uvijek po tom pitanju vrh

    • Naravno to je i meni problem, pogotovo što nekad od početka do kraja sve traje 1 sat… U zgradi sam i neki dan mi poštar ostavio ceduljicu u tudje sanduče, srećom komšija je brzo reagovao… to je prevršilo čašu sad uglavnom kontaktiram kupca i odbijem dostavu i uputim ga da ponovo aktivira preko A2B.

 7. JA MISLIM DA NECU SLATI POSILJKE OVAKO DA JA PRODAVAC SNOSIM TROSAK NASI LJUDI NISU JOS ZA TO JEDINO DA KUPAC NARUCI I ON SNOSI TROSAK DOSTAVE .I OVAKO STE JAKO SKUPI 7 MARAKA NIJE MALO ZA SITNICU MALU VI UZMETE PUNO NOVCA JOS OVO SA DOSTAVOM TAKO DA MISLIM DA NEMA VISE SVAMA SARADNJE .ZNACI NEKO NARUCI NESTO JA PLATIM DOSTAVU ON VRATI JA GUBIM NOVAC KUPAC NISTA I TO VAMA NORMALNO …IMAM JA JEDAN PREDLIG DA KUPAC MORA IMATI KREDITNE BODOVE NA PIKU KAO I KUOAC U VREDNOSTI DOSTAVE I KO PREKRSI DOGOVOR DA PIK ODUZME BODOVE NJEMU ZA DOSTAVU AKO NE DOSTAVI U ROKU OD 48 SATI DA I ONO SNOSE TROSAK ILI DA SVAKI DAN KASNJENJA SMANJUJU CJENU DA DAN KASNJENJA 1 KM BRZE POSE OVAKO NEMOZE NECE NIKO SLATI NISTA…POZDRA IZ BIJELJINE

 8. Ja sam juce zvao A2B da posaljem iz Cazina do Prijedora paket nepune 2kg i rekli su mi 20km, a vidim gore ste naveli da bi trebalo biti 9km. Kako?

 9. Državne pošte su daleko po profesionalnosti od drugih brzih pošta, vrlo komplikovano i sporo preuzimanje pošiljaka, dolaze nenajavljeno u bilo koje doba dana do 19h, samo se poajave na adresi, uvijek pitaju ko plaća transport iako im to mora pisati u sistemu, za jednu pošiljku moraš cijeli dan biti kući…povrat novca je očajan ukoliko niste u vrijeme prve dostave na adresi, za novac uopšte ne kontaktiraju putem telefona več samo poštar naidje i ako niste trenutno na adresi ostavi cedulju i morate ići mimo svih svojih poslova na poštu i čekati na red, ostavljati auto na parkingu itd…kod A2B se dogovoriš sa kurirom kad da dodje ili se susretneš negdje u gradu ili se za novce dogovoriš i za drugi dan ali uglavnom donesu na vrata, (nije da hvalim A2B jer već odavno ne radim redovno sa njima već samo za OLX PREMIUM DOSTAVU) nema teorije da ikad više i jednu dostavu odradim preko BH pošta…

 10. Nisam zadovoljna ni jednom postom, jer kako ja mogu da znam kolika bi cijena dostave bila u slucaju da je veci gabarit posiljke.
  Kad se dogovaram sa kupcem osnovno je da zna kolika bi bila cijena dostave,kako bi se odlucio za kupovinu.
  Ako ne znam ,naravno da nece pristati.
  Dzaba onda pisu cijene, 7 km, 9 km, kad to opet nije def.
  Trebali bi onda da napisu i formulu za izracunavanje zapremine, da znamo.
  Dzaba tezina, kad ima druga cijena za zapreminu.
  Covjek mi naruci mali stocic A2B, koji je kao slika, treba ga montirati, po cijeni od 9 km, oni me zovu da mjerim ,oduzimaju mi vrijeme, pa zovu covjeka hoce li pristati na cijenu, koja naravno vise nije 9 km, vec 17 km, paopet mene. Uzassss.
  Strasno gubljenje vremena.
  Ne mogu da prodam artikal, kad ne znam kolika ce biti dostava.
  Ako vec ima cijena, onda ne maltretirajte narod.
  Napravite onda cijenu za tezinu i za zapreminu i kraj price.
  Ostala sam bez mnogih porudzbina zbog toga

 11. Poštovanje…..
  Dobio sam artikl preko vas i prodavac mi je rekao da ću dobiti 20 olx kredita kad dobijem i platim robu ali ja ih nisam dobio

 12. bh expres nemoze nikako biti brzi i jednostavniji od privatnih dostavljaca.moze biti jeftiniji,ali koja svrha kad se mora ici u postu po novac,ako niste kuci.cisto gubljenje vremena.nek odvoje bh express od bh poste i rade samo brzu postu.

 13. Prezadovoljan sam uslugom BH post expressa za razliku šarlatanske i neodgovorne A2B kompanije.
  Zahvaljivao sam univerzumu da sam se mogao napokon riješiti njihovih brojnih grešaka i neodgovornosti.
  Navest ću samo neke od njih :

  1.Kupac mi naručuje artikle u vrijednosti 59 km preko A2B kompanije.
  Sve spakujem i čekam ih dva dana da dođu preuzeti iako živim blizu njihovog glavnog centra na nekih dva kilometra udaljenosti.
  U međuvremenu dok još nisu došli po pošiljku kupac iz Tuzle koji je naručio artikle me kontaktira i upoznaje sa paradoksalnom situacijom – da su mu A2B kuriri dopremili paket od mene koji je očekivao ali po cijeni od 599 km.
  Upoznajem kupca sa činjenicom da od mene još nije preuzet paket koji je namjenjen za njega i da slobodno taj od 599 km može vratiti.
  Na kraju zovem A2B glavni centar i objašnjavam problem koji su riješili tek naredni dan sa još nekoliko dodatnih pozivanja i mene i kupca.

  2.Nakon jedne druge transakcije trebali su mi donijeti 25 km na adresu ali prolazi nekih 3-4 dana i novca nema.Kontaktiram ih i oni mi kažu da je vozač koji je radio moj region na bolovanju,ja ih upitam – pa može li neko drugi dovući novac i oni odgovore potvrdno.Prolazi još dva dana novca nema.ponovo ih kontaktiram i oni mi kažu da će riješiti u toku dana.Međutim-opet ništa od toga.Zovem ih ponovo sutradan,i uvijek objašnjavam isti problem jer se uvijek jave drugi operateri i pitam ih – da li mogu doći direktno u njihov glavni centar da preuzmem novac jer smo blizu,da bi mi odgovorili da mogu doći ali je novac u drugom skladištu u Doglodima.Tek kada se taj vozač vratio sa bolovanja dobio sam novac a prošlo je 15 dana od toga.

  3.Kupac iz Mostara naručuje dva artikla,i klika na svaki od artikala na ”zapocni narudzbu”. Kurir dolazi i kaže da trebaju napraviti jedinstveni račun jer se radi o istoj adresi i ja im napišem cijene oba artikla na paketu i sve detalje.
  Oni dostave u Mostar artikle ali naplate samo jedan iako ih je još i kupac upozorio da manje naplaćuju a to je napisano i na paketu.
  Donose mi novac od samo jednog artikla,zovem u centar i oni obećavaju da će u narednim danima nekoga poslati ponovo na adresu ovog kupca da plati i drugi artikal…..

  Da ne duljim dalje,katastrofa i od vozača i od usluge i navodne ”kompanije” !

  Svaka čast OLX-u na pametnom ugovoru sa državnom firmom koja je do sada besprijekorna i premašila je sva moja očekivanja a čak sam siguran da bi Vam i druga opcija bila takodjer isto tako odlična a ona je – potpuni raskid sa tkz. kompanijom A2B.

  Također moram navesti da su i jeftiniji za 2 km što kupcima mnogo znači a sve moje pošiljke su preuzete isti dan i stigle su na odredište u roku narednih 24 sata bez obzira u koje dijelove BiH su otpremane.
  Što se tiče preuzimanja novca,za one koji imaju nekoga od porodice u kući i ostave mu svoju ličnu kartu,poštar ih dobro poznaje i nema nikakvih problema da im uruči novac a i to je jako brzo bar u mom slučaju – prvi dan nakon završene transakcije.
  Jedina stvar koja bi se trebala ispraviti a mislim da je to više stvar OLX-a jeste da se naglasi da se pošiljke koje su ”LOMLJIVE” naplaćuju dodatno 4 km.
  Nedavno sam poslao tablet i zvali su me iz BH pošte da naglase da se to doplaćuje dodatno 4 km.
  Zbog toga mislim da bi se trebao uvesti neki filter u opciji narudžbe od strane OLX-a u kojoj bi se moglo navesti ako se radi o lomljivoj pošiljci da se može odmah uračunati tih dodatnih 4 km kako bi bilo lakše svima.

  Sretno u daljem poslovanju !

 14. Pa svako ko bude htio da naruči neki artikal ili predmet prelo Pika kliknuće na BH EXPRES tj. Pošte Srpske jer su jeftiniji.A2B pošta je dugo vremena vršila dostavu i mislim da su sada pojavom ovog drugog dostavljača “izigrani” i da nije fer prema njima…

  • AB2 SAME SU ZEBI NAPAVILE PROGLEM NJEVI VOZACI NECE DA IDU POSILJKE BIRAJU KOME IDU KAZU DOLEKO NECEMO DA IDEMO PO TAJ PAKET TO KAZE JEDAN RADNIK VELIKE FIRME U BIJELJINI SA KOMJ PRICAJU VOZACI AB2 JEDNOM SAM CEKO 10 DANA DA DODJU KUPAC KAZE DACE POSLATI EXPRES BRZU DRUGI DAN ZOVU ONI DOLAZE PO PAKET POSLE PAR SATI PAKET STIZE KUPCU DRUGI DAN MENE SU ODUSEVILI BRZINOM DOK AB2 NIJE ZA TAJ POSO NECE ONI DA RADE PIK TREBA DA TRAZI OZBILJNE SARADNIKE NE OVE BRZE KO PUZ OVOJE SRAMOTA DASE ONI ZOVU BRZOM TREBA ODREDITI BRZIM POSTAMA VRVEME ZA KOJE MORA DA DOSTAVI PAKET A ZA LEGITIMISANJE TO TREB POD OBAVEZNO DA NEDOLAZI DO PREVARE NASJE NAROD ISKVAREN PUNO

 15. Pozdrav, radio sam sa A2B OLX dostavom cijelo ljeto i nemam baš riječi hvale. Aljkavi su po pitanju svega, i preuzimanje, dostava….Jedino sto je kod njih dobro je sto detaljno mozes pratit status posiljke al koja korist kad posiljka ne bude dostavljena u predviđenom roku. Bavim se prodajom mobitela i nije jednostavno kad vam izgube paket a bilo je i takvih slucajeva, tek onda idu belaji. Radnice u Call centru rade kao da im posao ne treba, tacnije ne rade. Obecavaju da ce posiljka biti tokom dana dostavljena a ja na pracenju posiljke vidim da je u magacinu. Kap koja je prelila casu je posiljka koja je otisla u Tuzlu u ponedjeljak a dostavljena tek iduci ponedjeljak. Puna sedmica dana. Razumio bih ja da je neko selo u Tuzli, al ulica nedaleko od skladista, pješe su mobli odnijet bukvalno. Kasnije nazvao EuroExpress, oni mi poslali komercijalistu na kucnu adresu, dobio ugovor 10 KM (ukljucen povrat novca) ma milina. Ljudi rade kao singerica. zadnjih 2 mjeseca radim samo sa niima, ma vrh ljudi. OLX je odlican sajt, al partneri sa kojima rade (A2B…..) im kvare reputaciju. Nazalost. Svako dobro 🙂

 16. Koristio sam mnoge privatne brze poste kao i drzavnu bh expres,sa svakom budes jedno vrijeme zadovoljan i poslije se pokvare pa ih napustim tako i bh expres bio u pocetku extra pa los pa sad ko opet dobar,A2B je vrh bio ali je u poslj vrijeme poceo lose radit dostava preko olxove opcije na A2B je spora i traje 4-6 dana,a sto se tice bhexpres usluge vecinom je dobra,ali evo predzadnja narudjba poslata bhexpres poste privatno bez olxa i 7 dana je proslo dok nije dosla otkupnina a 6 do isporuke kupcu sto je dno dna a placena je 10km,svi su oni slicni i dobri kako kad pozz

 17. BH posta najveci kiks i fula uvijek problemi s njima i nikad im za vjerovati vazda nesto petljaju kao i sva javna preduzeca dok A2B sve regularno i kako treba biti sve 5+

 18. Ja sam prije par dana slao posiljku putem BH poste odnosno HT poste, paket je vracen i nisam platio troskove postarine jer je kupac trebao platiti postarinu. To je znaci po pravilima OLX.ba.
  Takodje sam i narucio jedan artikal putem BH poste i naznacio 7 KM postarinu ali sam po prijemu posilje plati 10 KM postarinu , ne znam o kojoj se kilazi radi.

 19. Dobra stvar za korisnike ali ne i za prodavce ako uzmemo u obzir da na povrat novca nakon dana dostave cekam i po 7-10 dana onda ta brza posta i nije tako brza.Primjedba se odnosi i na bh brzu postu gdje u mom gradu nemaju kurirsku sluzbu i ako je povrat veci od 100 km moram cekati 10 dana na povrat novca zato sto u posti smiju zaduziti ili ti ga trebovati samo 300km dnevno.O a2b brzoj posti necu ni da trosim rijeci jer mi je par kupaca otkazalo kupovinu zbog njihove ”brze” usluge.Jedino sto valja su kuriri koji su prijatni ma da je usluga nikakva.
  Trebalo bi da se radi na efikasnosti,ako kupac ili prodavac vec placa uslugu da to bude na zeljenom nivou.

 20. Danas odem u bh postu da predam dva paketa jedan saljem brzom postom i naglasavam gosp.da prvi put tako saljem..vise pricao sa nekim kolegama nego sto je bio zainteresovan za moje pakete…za obicni paket dobijem papiric da sam poslala.a za paket brze poste nista mi nije dao..gospodja kojoj sam slala placa paket+usluge bh poste….kaze on meni “to je to”ja mu se obracam “molim vas samo da pitam”gosp se okrece svojim kolegama i nastavlja razgovor na mene ne obraca…znaci nisam dobila nikakav papiric kako cu ja naplatiti svoj paket hoce li na adr doci novac ili ja idem u postu…stim da je toliko bio drzak i to nije prvi put…radnici su katastrofaaaaaa

 21. Odlično i hvala vam na ovim opcijama. Bilo bi dobro ukoliko bi postojala opcija za više adresa, pa tako da mogu dodati adresu na poslu, kao i kućnu adresu. Mogućnost dodavanja dva broja telefona bi isto tako bila dobra.

 22. Zasto BHPOST EXPRESS ne azurira u opciji PRATI DOSTAVU, kao sto to radi A2B DELIVERY? Ovak ne znas u kojoj je fazi posiljka i izgubis dan-dva cekajuci da oni to donesu.
  Hvala
  Oizdrav

  • Poštovani,

   Na Vaš OLX profil je upućena poruka sa detaljnim informacijama. U slučaju dodatnih pitanja, molimo da nas kontaktirate putem kontakt forme.

   Ono što Vam možemo potvrditi putem blog odgovora jeste da je od preuzimanja do pokušaja uručenja pošiljke prošao jedan dan. Nažalost, Vaš kupac nije zatečen na adresi, te nije moguće stupiti u telefonski kontakt.

   Hvala Vam na iskazanom razumijevanju.

 23. Sve preporuke za BHPOST EXPRESS..Vec 3 transakciije obavljena sa novim dostavljacem…Sve korektno..dolazak na adresu..dostava novca sve za desetkuB

 24. Zasto BH POST EXPRES ne azurira podatke u RATI DOSTAVU.Nema podataka ni da je posiljka preuzeta ni gdje se nalazi i sl. Ja evo, cijeli dan sam pokusavao da udjem u trag posiljci koja je meni poslata iz Bilece, uz pomoc sluzbenika poste u Bileci doznam da je u Sarajevu. Nakon silnog pozivanja raznih brojeva dobijem obavijest da mi posiljka nije mogla bitu urucena i da vracena i salju me na salter da je preuzmem niti imam ikakvu potvrdu da su donosili posiljku. MORAM NAPOMENUTI DA NI 16.01 I 17.01 NISAM MAKNUO OD KUCE CEKAJUCI POZIV DA PREUZMEM POSILJKU-KOJEG NIJE BILO.
  SPREMAN SAM DATI NA EXPRETIZU SVOJ MOBITEL I DA SE VIDI DA NJIHOVOG POZIVA NIJE BILO I DA GA NISAM IZBRISAO. A DANAS SAM POTROSIO 10KM NA TELEFONSKE RAZGOVORE.

  • Poštovani,

   u slučaju problema pri korištenju OLX Dostave, dovoljno je da kontaktirate našu korisničku podršku, koja će izvršiti provjere sa poštom, te će Vam artikal biti dostavljen na adresu koja je korištena pri kreiranju narudžbe.

   Vaše navode ne možemo provjeriti ukoliko nas ne kontaktirate.

 25. Konacno, nakon silnih razgovora, dostavili su mi naruceni artikal. Medjutim, neko ne govori istinu ili OLX i PH POST EXPRESS, postarinu su mi naplatili 8KM a ne 7 kako pise u na Vasoj reklamnoj ponudi.
  Srdacan pozdrav

 26. Prekjuče odobrim 2 pošiljke preko BH expressa i poslije 3h samo neko pozvoni na vrata, preuzima pošiljke i niti šta lijepi na njih niti zapisuje, ja kažem daj da zapišemo da ne zamjenite i on tada piše hemijskom ali ništa ne ostaje, ja mu dam marker i on krenu, pitam ga jeli ja dobijem kakav papir, kaže ništa i ne znam kako on to obrazloži… bože, šta reći.

 27. Molim Vas, tek sam video ovu novinu i povoljnost za slanje predmeta preko BH post expresa pa ako moze samo objasnjenje kako koristiti ovu kurirski sluzbu, kako kupac da poruci preko ove sluzbe da bi ja kao prodavac imao te povoljnosti? Hvala.

 28. Do sada najbolja dostava, brzo i jednostavno. Preporučujem da PIK administracija zadrži BH EXPRES i dalje, jer tu nema nikakvih problema oko slanja i preuzimanja pošiljke. Jednostavno, baš sve funkcioniše do maksimuma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *