Top
NOVO: OLX brza dostava - BH Post Express - OLX blog
fade
4918
post-template-default,single,single-post,postid-4918,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO: OLX brza dostava – BH Post Express

olx-brza-dostava-bh-post-express

Dragi korisnici,

kroz korištenje sistema OLX brze dostave, bilježili smo i zapisivali sve prijedloge i sugestije za nadogradnju te uvođenje novih opcija.

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da smo u sistem OLX brze dostave, dodali još jednu partnersku kurirsku službu: BH Post Express

Na ovaj način, svi naši korisnici, prodavači a i kupci imaju mogućnost odabira brze pošte putem koje će vršiti narudžbe, te transport artikala. Usluga je jedinstvena na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, te uključuje sva tri javna poštanska operatera: BH Poštu, Pošte Srpske i HP Mostar.

odabir-olx-brza-dostava

Cjenovnik korištenja usluge OLX brze dostave – Cijene zavise od mase (kg) artikala:

bhposta_promo cijene

* Maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati su 70x70x70cm

** U slučaju gabaritne pošiljke, vrši se izračun volumetrijske težine pošiljke kako bi se odredila zapremina paketa. Volumetrijska težina je zapreminska težina koja pokazuje koliko će prostora pošiljka zauzeti u tovarnom prostoru. Volumetrijska ili zapreminska težina izračunava se za svaku pošiljku na osnovu dimenzija i upoređuje se sa stvarnom težinom pošiljke da bi se utvrdilo koja težina je veća. Veća težina se uzima kao parametar za izračunavanje cijene otpreme pošiljke. Volumetrijska masa izračunava se po standardnoj IATA formuli: dužina x širina x visina (u cm)/5000 = zapreminska masa (u kg)

*** Maksimalna vrijednost jedne pošiljke koja može biti transportovana putem brze dostave BH Post Express iznosi 2000KM

Više informacija možete pronaći na našem centru za pomoć.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Amer
281 0 komentar
 • Jelovac

  upravo sam poslao pošiljku preko BH expresa gdje ja plaćam pošiljku, ali mi je kurir tražio da je odmah platim, što je kod A2B pošte regulisano od naplate od kupca artikla koje šaljem. Pitao sam ga za slučaj ne preuzimanja pošiljke, da li mi se iznos poštarine vraća? Rekao je da ne zna! Pitam vas kako je to regulisano kod BH pošte?!

  10 Januara, 2019 at 09:40 Komentariši
  • Amer | OLX.ba

   Poštovani,
   pravila su potpuno ista kao i prilikom slanja putem A2B brze pošte. Koliko vidimo, na samom artiklu ste naveli i označili da Vi snosite troškove dostave, odnosno da je ista besplatna za kupca koji naruči. Iz tog razloga i jeste izvršena naplata poštarine od Vas. Na samim artilima imate mogućnost označavanja da li troškove poštarine snosi kupac ili Vi kao prodavač. U slučaju povrata pošiljke, gdje Vi snosite troškove poštarine, nažalost, iste ne nadoknađujemo. U slučaju da troškove poštarine snosi kupac, prilikom eventualnog povrata pošiljke, troškove povrata snosi OLX.ba.
   Lijep pozdrav!

   10 Januara, 2019 at 10:02 Komentariši
   • Aladin

    malo je poglupo to ja snosim troškove dostave, bolje snizit cijenu artikla za 7 km i poslat da kupac snosi troskove dostave.

    i eventulno ako se ne preuzme da bude nadoknađeno

    11 Januara, 2019 at 16:58 Komentariši
    • Benjamin | OLX.ba

     Poštovani Aladine,

     upravo Vi kao vlasnik artikla birate opciju troškova dostave, odnosno da li ista ide na teret Vas kao prodavača, ili kupca.

     OLX.ba garantuje besplatan povrat artikla na adresu pošiljaoca, ukoliko troškove dostave snosi kupac.

     U slučaju dodatnih pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

     11 Januara, 2019 at 19:26 Komentariši
     • Mirzet

      Duplo ste jeftiniji i bolji od ostalih obicni euro expres naplacuje slanje mobilnog telefona iz cazina za banjaluku 17.90 km ..

      11 Maja, 2019 at 23:24
   • Amir

    Poslao sam posiljku i nisam dobio nikakav papir bhpost navodno zbog zurbe otpremnice uredno potpisao sta ciniti?

    15 Januara, 2019 at 00:11 Komentariši
   • suncica02

    Mogucnost dostave CG?

    24 Januara, 2019 at 22:38 Komentariši
    • Amer | OLX.ba

     OLX brza dostava je dostupna samo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Hvala Vam na razumijevanju!

     25 Januara, 2019 at 09:48 Komentariši
   • ZainteresovanaMijenjatiDostavu

    Jednostavno pitanje, do koje kilaze vazi ovo 7KM dostava?

    13 Februara, 2019 at 08:54 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

     Poštovani/a,

     Na slici unutar ovog bloga možete vidjeti da se navedena cijena odnosi na težinu do 10 kg.

     Lijep pozdrav!

     13 Februara, 2019 at 10:22 Komentariši
   • Mirsad

    Kako odjavit posisljku

    26 Februara, 2019 at 19:35 Komentariši
  • Meris

   kupac mi poslao zahtjev za dostavu na ovaj način. PIK me nikad anije nazvao. Poslao poruku, kao fol, ne možemo te dobiti, zovni ti nas…Sramota

   28 Januara, 2019 at 08:01 Komentariši
   • Anesa | OLX.ba

    Poštovani,

    OLX brza dostava funkcionira na način da sve ide online putem gdje nakon odobrenja dostave, odn. zahtjeva za narudžbu niko Vas ne kontaktira telefonskim putem niti Vi imate potrebu za pozivanjem kurira. Molimo da navedeno sa više detalja prijavite našoj korisničkoj podršci da bi Vam mogli pomoći u rješavanju istog: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285#top.

    Lijep pozdrav!

    28 Januara, 2019 at 11:42 Komentariši
    • momakzasve

     DA ZNATE PTT BRZO DODJU PO NARUDZBINU BRZO I DOSTAVE ALI KAD TREBA DA DOSTAVE NOVAC TO NIJE BRZO NI JEDNOSTAVNO POSTAR DODJE KUCI MOJE POSLE NEKI 7 DANA OD DOSTAVE JA NISAM KUCI ON OSTAVI OBAVJEST DA DODJEM DO POSTE I TOJE KRAJ POSTAR DOLAZI PONOVO ALI NENOSI NOVAC JA MORAM DA ODEM DO POSTE … RAZMISLICU DOBRO DALI PONOVO DA SA PTT SARADJUJEM A ONI IMAJU MOJ BR MOBILNOG NECU DA NAZOVU OVOJE SRAMOTA OD POSTE ONI OCE DA RADE KO PRIJE 20 GODINA TO NE IDE TAKO —BRZA NAZOVE PITA JESI KUCI AKO NISAM DODJU PONOVO ZA DAN DVA POSTE OCU DA RADE ALI NE DA ZOVU VEC NASLEPO DODJU ONI VISE NECE DA NOSE STA RECI GOSPODA VELIKA NASE POSTE

     5 Februara, 2019 at 21:54 Komentariši
  • Meho

   Kolimo bi koštala poštari a za traktorsku frezu duzina 1,8m širina60 visina50 i težina oko 500/600kg

   6 Marta, 2019 at 15:31 Komentariši
  • ljilja

   Postovani, prije neki dan sam preko BH Poste poslala paketic sa djecijim teksas pantalonicama tezine do 1 kg ,vrijednosti 15 km I naznakonm da kupac placa postarinu.Paketic je uredno otisao I stigao na adresu u roku,ali je postarina naplacena 10 km,sto je stvarno mnogo. Da li je to bilo u redu I da li kod vas jos uvijek ostaju cijene za paket do 10 kg. 8 km,od 10 do 20 kg ,10 km i.t.d. I koji broj da se zove. Hvala l.p.

   19 Jula, 2019 at 23:12 Komentariši
   • Anesa | OLX.ba

    Poštovana,

    Cijene su iste, dakle 8 KM za pošiljku do 10 kg. Molimo da nam navedeni slučaj prijavite na pomoc@olx.ba. Navedite nam Vaše korisničko ime na OLX-u i o kojoj pošiljci je riječ. Kolege će Vam se nakon izvršene provjere javiti sa povratnom informacijom.

    Lijep pozdrav!

    22 Jula, 2019 at 10:02 Komentariši
 • Jasminko

  Postovani,

  Prije par dana poslao sam paket preko bh poste gdje kupac snosi troskove dostave ,ali on je nije preuzeo nego mi je vracena posiljka i trazili su kuriri da im platim 7KM zato sto on nije preuzeo posiljku. Ja sam im rekao da inace to OLX.ba snosi te troskove ,ali su rekli da njima je receno i napisano da ja moram platiti iako je stavljeno da kupac snosi troskove.

  10 Januara, 2019 at 17:17 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani Jasminko,

   možemo Vam potvrditi da je greška na strani uposlenika dostavne službe.

   Molimo Vas da nam se obratite putem forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285 kako bismo izvršili dodatne provjere.

   Vjerujemo da nakon naše intervencije, slučaj neće biti ponovljen.

   Zahvaljujemo na iskazanom razumijevanju.

   11 Januara, 2019 at 19:17 Komentariši
  • Irma

   I meni su upravo naplatili postarinu u iznosu od 7 KM jer kupac nije preuzeo pošiljku!!

   14 Januara, 2019 at 12:45 Komentariši
   • Benjamin | OLX.ba

    Poštovana,

    izvršenim provjerama ustanovili smo da je zaista došlo do greške pri naplati poštarine. Prema našim informacijama, kurir će danas izvršiti povrat pogrešno naplaćene poštarine. Zaista nam je žao zbog neugodnosti, te vjerujemo da slična situacija neće biti ponovljena.

    U slučaju bilo kakvih problema, OLX administracija Vam stoji na raspolaganju.

    Zahvaljujemo na iskazanom strpljenju.

    14 Januara, 2019 at 13:23 Komentariši
    • Irma

     Sve je rijeseno. Hvala puno na brzom rjesenju problema i lijepoj saradnji. Svaka cast

     14 Januara, 2019 at 19:49 Komentariši
 • iso

  Jesul ovo cijene pouzeća ili samo dostave ?

  10 Januara, 2019 at 18:39 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani Iso,

   navedena cijena se odnosi za narudžbu i dostavu artikla na adresu kupca, bez dodatnih troškova povrata novca.

   Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

   11 Januara, 2019 at 19:18 Komentariši
 • Anonimus

  Molim Vas da napravite detaljno uputstvo kako da se razmjenu dojmovi (putem mobilne aplikacije ali i desktop verzije) nakon upotrebe Olx brze dostave, jer je prava patnja objasniti kupcima, koji manje koriste Olx, kako se to radi. Imate staro uputstvo ali samo za desktop verziju dok za mobilnu aplikaciju nisam nasao. I bilo bi dobro da se u tom uputstvu objasni razlika izmedju “Zapocni narudzbu” i “Kupi artikal” jer mnogima nije jasna razlika.

  Hvala

  11 Januara, 2019 at 08:30 Komentariši
 • Mario

  Bh post express mi je bolje pokazao bolje od Ab expresa. Kod Bh post expressa sve su državne pošte uvezane. Od naružbe do dosatve na adresu kupaca za manje od 48 h.
  AB express od naružbe prošlo 4 dana i još nisu dosatavili, a što najgore udaljenost od mjesat narudžbe do dosatve do kupaca je 35 km.
  Preko Bh post express je jeftinije i brže.
  Naručivao sam preko AB expressa i privatno mimo PIk-a i tu nisu ništa ažurniji

  11 Januara, 2019 at 15:33 Komentariši
  • Kolins

   Potpisujem sve navedeno. Probao sam dosta kurirskih službi (A2B, Euroexpress, 24VIP…) i sa svima sam imao nekakav problem (ili kasni povrat novca, ili lažu da su pokušali dostavu a nisu…). Sa BHPost Express radim 2 godine i nikad nisam imao nijedan problem. Jedini njihov “problem” je taj što primalac ne može otvoriti paket prije plaćanja (regulisano njihovim pravilnicima).

   14 Januara, 2019 at 09:35 Komentariši
   • Benjamin | OLX.ba

    Poštovani,

    drago nam je da ste zadovoljni. U slučaju bilo kakvog problema, OLX administracija Vam stoji na raspolaganju.

    Želimo Vam ugodnu i uspješnu kupoprodaju na OLX.ba

    14 Januara, 2019 at 12:02 Komentariši
   • Nedim

    Ja sam otvorio paker kod BH poste i fino pregledao artikal. S tim da je prodavac to odobrio.

    14 Januara, 2019 at 16:29 Komentariši
   • Muvedeta

    Može i to ukoliko pošiljaoc odobri uvid u pošiljku prije isporuke.

    5 Marta, 2019 at 21:54 Komentariši
 • Deki

  Da li je.,u slucaju da prodavac snosi troskove dostave,predvidjena nagrada od 30 kredita po transakciji ili nije?
  Naime,poslao sam nesto BHPexpresom,brzo je isporuceno,i brzo sam dobio novac na adresu…Medjutim,u sistemu,na artiklu,tamo gdje se moze pratiti dostava,artikal je prema informacijama,”zaglavio” negdje na pola puta,tamo oko Nevesinja :):)…odnosno BHPexpres nikada nije zavrsio transakciju…nikada se nije ukazalo ono zutim slovima “ISPORUCENO”..
  Nisam dobio ni 30 Kredita..Zvao sam,ne zbog 30 kredita,vec da saznam kako hoda to sa njima i u Postu i kod Vas i dobio oprecne informacije:
  Oni kazu da vi zakljucujete transakciju,sto mi dodje nelogicno,jer kako cete vi znati kada je isporucen artikal…..vi ste mi rekli da oni zakljucuju transakciju,ali da ne dajete bonus od 30 kredita jer jos niste ugovorili sve detalje s'njima.
  Osim toga,postar je dosao jednom do mene,i odmah ostavio cedulju da dodjem u glavnu Postu po novac…sto onda cini da se gubi smisao komforne trgovine.
  A2B takodje zna doci u “nevakat”,ali se bar “ganjamo” i po dva dana dok se ne “uganjamo”,odnosno dok mi se ne donese novac.
  Stoga sam odbio par ponuda za BHPexpres i zamolio ljude da proberu opciju A2B,jer kada se kredit uzme u obzir,dodje A2B jeftiniji od BHPexpresa..
  Molim Vas smisleno i jasno mi odgovorite na pitanje i probajte sa njima korigovati nedostatke.
  Lijep pozdrav

  11 Januara, 2019 at 18:29 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani Deki,

   bonusi se obračunavaju na način da prodavač bude nagrađen sa 30 OLX kredita ukoliko snosi troškove dostave, a ukoliko troškove dostave snosi kupac bonus je 10 OLX kredita, dok kupac ostvaruje bonus od 20 OLX kredita.

   Molimo Vas da nas kontaktirate putem forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285 kako bismo izvršili provjere zbog čega dostava nije označena sa tačnim statusom.

   Zahvaljujemo na iskazanom strpljenju.

   11 Januara, 2019 at 19:21 Komentariši
 • Velida

  Da li je u ovih 7km uracunat povrat novca ili samo slanje?

  11 Januara, 2019 at 19:01 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovana Velida,

   povrat novca je uračunat u cijenu dostave.

   Želimo Vam ugodnu i uspješnu kupoprodaju na OLX.ba

   11 Januara, 2019 at 19:22 Komentariši
   • Adann

    Poštovanje, do sada sam samo par puta ima priliku da mi kupci naruce preko olx brze dostave, te mi je kurir bh poste dosao radi preuzimanja artikla. Svaki put mi je naplacena 10KM postarina, a ne 7KM kako je navedeno, Molim objasnjenje?

    14 Januara, 2019 at 11:17 Komentariši
    • Benjamin | OLX.ba

     Poštovani,

     kako bismo bili u mogućnosti izvršiti provjere, te djelovati adekvatno, potrebno je da nam se obratite putem kontakt forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285

     Ukoliko artikal ne prelazi težinu od jednog kilograma, te nije okarakterisan kao gabaritna pošiljka, cijena dostave putem BH Post Express usluge je 7KM.

     Napominjemo Vam ukoliko narudžba nije kreirana putem OLX sistema dostave, kurirska služba vrši naplatu prema redovnom cjenovniku.

     Da li ste sigurni da je dostava kreirana putem OLX.ba stranice?

     14 Januara, 2019 at 11:59 Komentariši
 • janes town

  Kupac iz Banja Luke narucio je dostavu artikla u cetvrtak, petak je 19h niko me jos nije kontaktirao da preuzme paket iz BH expres poste. Ako im je ovo usluga brze poste ( koja je sporija od regularne poste) onda vise nikad necu kotistiti njihove usluge. Mogao sam paket licno poslati jos juce, a ovako moram cekati i sutra cijeli dan da samo preuzmu. Bog zna kad ce isporuka. Mozda se kupac i predomisli do tada i odustane od kupovine. Prokletnici.

  11 Januara, 2019 at 19:01 Komentariši
 • Mustafa Šučurović

  Obzirom da radim u BH Pošti, ponekad kao pojačanje mojim kolegama
  preuzimam ili dostavljam pošiljku (artikal) od prodavca ili uručujem kupcu. Prednost BH Post expresa je da uvjek možete otvoriti – pregledati kupljeni artikal što kod većine drugih dostavljača to nije moguće. Usput jeftiniji smo između 30-40% od drugih dostavljača, sa većom brzinom dostave artikla ili novca na kućna vrata kupca ili prodavca, zbog većeg broja vozila i geografske pokrivenosti sa poslovnicama Pošte. Srdačan pozdrav …..

  11 Januara, 2019 at 19:10 Komentariši
  • Zoran P.

   Poštovani Mustafa, razumijem da hvalite firmu u kojoj radite ali i kod drugih pošta se može paket otvoriti i cijena nije 30-40% niža nego 14% jer to je razlika imedju 7 i 8KM, povrat novca je očajan ukoliko niste u vrijeme prve dostave na adresi, za novac uopšte ne kontaktiraju putem telefona več samo pošptar naidje i ako niste trenutno na adresi ostavi cedulju i morate ići mimo svih svojih poslova na poštu i čekati na red, ostavljati auto na parkingu itd… nema teorije da ikad više i jednu dostavu odradim preko nih…

   12 Januara, 2019 at 11:28 Komentariši
   • Mustafa Šučurović

    Poštovani Zorane, ne vjerujem da će vas nijedan operater čekati pred vratima da vam uruči pošiljku ili novac, samo me zanima kako oni rade kad vas ne zateknu kod kuće, i kako tada preuzimate vašu pošiljku ili novac? Ipak svako ima pravo izbora, a nama to nije jedina djelatnost, ali želimo dati bolju uslugu sa manjom cijenom pošto smo na svom terenu.
    Cjenovnik je na vrhu ipak smo najjeftiniji LP.

    12 Januara, 2019 at 13:10 Komentariši
    • Jovan J

     Nazovu na telefon i dogovore dostavu negdje gdje odgovara i meni i njemu, a ne ovako dolaze na adresu i ako ne nađu na adresi ne bi pozvali na ostavljen broj telefona nego samo vrate u Poštu. Znači u 21 vijeku ne znaju koristiti telefon nego samo ostavljaju ceduljice po kapijama čak ni u sanduče da ostave ili ostave na vrata. Tako da što se tiče i cijene niste najjeftiniji jer BH Pošti je sve ovo usput jer zajedno prevoze obične pošiljke i brze i tako da bi cijena trebala biti i niža od 7 KM.

     12 Januara, 2019 at 15:19 Komentariši
    • kiki

     @Mustafa,
     Jeftiniji ste za 2 KM i to je za pohvalu! Kao sto ste rekli, cijena je ipak najvaznija, ali ovdje se postavlja pitanje kako ste uspjeli ici sa cijenom od 7KM kada su sve brze poste u CIJELOJ BIH, dakle ponavljam u cijelij BIH morale formirati minimalnu cijenu od 9KM kako je propisano nekim pravilnikom koji je vjerovatno i neustavan. Tako da, od svih brzih posta, jedino vi imate cijenu 7KM. Prvom prilikom cu poslati vasom postom bas me zanima da vidim da li ce sve biti ispostovani, s obzirom da ste drzavna firma vec vidim probleme i vrlo sam skeptican da ce biti problema u svemu, od dostave paketa do povrata novca (imam prodavnicu koja radi non-stop tako da kurir moze preuzet paket kad god hoce i uraditi povrat novca kad god hoce tako da vam to ne moze biti argument da “nisam kuci” i slicno.). Ako uspijete ispostovati sve u ovih 7 KM, vjerujem da cete “poubijati” konkurenciju, ali opet kazem, vrlo sam skeptican (uzmimo npr. drzavni BHTelecom koji vec odavno propada).

     12 Januara, 2019 at 18:00 Komentariši
    • Pingvin1963

     Pa zar vam treba objašnjavati ili crtati kako ćete kontaktirati stranku da joj uručite novac. Zar vi Mustafa u 21.vijeku očekujete da neko danima dežura pred vratima čekajući vašeg operatera, a tvrdite da on ne treba čekati stranku. Niko nikoga ne treba čekati. Pismeni distributeri mogu uvezati sve mušterije toga dana da niko nikoga ne čeka i da svako zna u nekoliko minuta omaške gdje će i kada imati kontakt. Samo je pitanje sposobnosti i nesposobnosti ili htijenja i nehtijenja. Sreća da niste kontrolori leta. Ljudi uprate gdje je koji avion na nebu a vi ne možete upratiti gdje vam je mušterija, nego jedva dočakate da ga nema, pa da ostavite ceduljicu kako bi on dovršio vama plaćeni posao. Sramota! Ko ne zna kako se nešto radim neka uzme metlu, lopatu i drugi blagodareni alat za njega. Ne mogu svi uzeti u ruke, stetoskop, volan, slikarsku četkicu, violinu itd.
     P.S. ne ljuti se i brukaj nam BH poštu tamo gdje uopće niste upravi. Zadivio me ovaj tvoj kolega, gore iznad, koji tako kulturno prihvata informaciju o greškama i propustima svojih kolega i nastoji poboljšati stanje, a ne kao ti pravdati stanje. Uči makar od njega. Svako dobro vam želim.

     12 Januara, 2019 at 22:42 Komentariši
     • momakzasve

      BRAVO JA TE PODRZAVAM U TOME ISTI PROGLEM KOD MENE CEKAM NOVAC OD PTT DA DONESE ZA PAKET UZMU BROJ NECU DA ZOVU OSTAVE CEDULJU POSTARA VIDIM DANAS PITAM ZA NOVAC ON KAZE NIJE PONJEO MISLI ON DASAM JA PREUZEO ON DOLAZIJO U SUBOTU I OSTAVIJO CEDULJU DOSO U PONEDELJAK ALI NE SA NOVCOM — PA RECITE DALI POSTA TREBA DA RADI BRZU DOSTAVU …OVOJE SRAMOTA

      5 Februara, 2019 at 22:19
    • Zoran P.

     Poštovani Mustafa, drago mi je da ste odgovorili da vam pojasnim, rekao sam za prvu dostavu novca, kod A2B oni me zovu čim završavaju jednu dostavu i ja im se javljam da nisam kući tada dogovorimo dostavu kasnije u toku dana da mu se javim ja kad stignem ili da me prozove sutra… tako on ne dolazi i ne gubi vrijeme a novac ostaje kod njega dok ga ne uruči a predaja paketa ide tako da samo sidjem do auta i on u tom trenutku štampa ljepljivi nalog u 2 primjerka a jedan odmah lijepi na paket a drugi daje meni… ništa me ne pita jer je već taj štampač učitao sve podatke… i sve to bez ikakvih prvjera i stalnog legitimisanja koje državne pošte obavljaju… ako nekad ta primopredaja bude onakva kako mi odgovara prećiću kod njih bez obzira na cijenu… Lp

     12 Januara, 2019 at 23:12 Komentariši
   • Providur12

    Po meni najveći je problem što BH Pošta pri povratu novca ne komunicira mobitelom i dostavlja vrečicu s novcem nego ostavlja poruku i onda morate i do pošte i u red na pa gnjavaža ,sve to nije vrijedno 1km .A2B su uvijek po tom pitanju vrh

    13 Januara, 2019 at 00:00 Komentariši
    • zoran P.

     Naravno to je i meni problem, pogotovo što nekad od početka do kraja sve traje 1 sat… U zgradi sam i neki dan mi poštar ostavio ceduljicu u tudje sanduče, srećom komšija je brzo reagovao… to je prevršilo čašu sad uglavnom kontaktiram kupca i odbijem dostavu i uputim ga da ponovo aktivira preko A2B.

     13 Januara, 2019 at 13:02 Komentariši
     • Benjamin | OLX.ba

      Poštovani,

      ukoliko je dostava kreirana putem OLX sistema dostave, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem kontakt forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285 kako bismo izvršili provjere, te reagovali adekvatno.

      Napominjemo Vam da problem ne možemo ni otkloniti ukoliko ne zaprimimo prijavu.

      Zahvaljujemo na razumijevanju.

      14 Januara, 2019 at 12:07
 • momakzasve

  JA MISLIM DA NECU SLATI POSILJKE OVAKO DA JA PRODAVAC SNOSIM TROSAK NASI LJUDI NISU JOS ZA TO JEDINO DA KUPAC NARUCI I ON SNOSI TROSAK DOSTAVE .I OVAKO STE JAKO SKUPI 7 MARAKA NIJE MALO ZA SITNICU MALU VI UZMETE PUNO NOVCA JOS OVO SA DOSTAVOM TAKO DA MISLIM DA NEMA VISE SVAMA SARADNJE .ZNACI NEKO NARUCI NESTO JA PLATIM DOSTAVU ON VRATI JA GUBIM NOVAC KUPAC NISTA I TO VAMA NORMALNO …IMAM JA JEDAN PREDLIG DA KUPAC MORA IMATI KREDITNE BODOVE NA PIKU KAO I KUOAC U VREDNOSTI DOSTAVE I KO PREKRSI DOGOVOR DA PIK ODUZME BODOVE NJEMU ZA DOSTAVU AKO NE DOSTAVI U ROKU OD 48 SATI DA I ONO SNOSE TROSAK ILI DA SVAKI DAN KASNJENJA SMANJUJU CJENU DA DAN KASNJENJA 1 KM BRZE POSE OVAKO NEMOZE NECE NIKO SLATI NISTA…POZDRA IZ BIJELJINE

  11 Januara, 2019 at 22:14 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   upravo Vi, kao prodavač, putem opcija na artiklu vršite odabir da li artikal šaljete besplatno, ili opciju po kojoj troškove dostave snosi kupac.

   Lijep pozdrav.

   13 Januara, 2019 at 10:12 Komentariši
  • Igor

   Ako ti je skupo ti sam odnesi za 7 KM iz bjeljine u trebinje npr ,pozdrav.

   13 Januara, 2019 at 11:47 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Vi ne morate snošiti troškove dostave. Na OLX.ba postoje dvije opcije – da kupac snos troškove dostave, i da prodavač snosi troškove dostave. Za više informacija i pojašnjenje u vezi korištenja dostave molimo da kontaktirate našu korisničku podršku: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285#top.

   Lijep pozdrav!

   28 Januara, 2019 at 14:17 Komentariši
 • Davor

  Za kupce koji nisu iz bih dali postoji mogucnost narucivanja artikla i slanje u neku od pogranicnih posta. Pa licno preuzimanje i placanje artikla u posti ili u vasm predstavnistu.

  12 Januara, 2019 at 07:24 Komentariši
 • Said

  Ja sam juce zvao A2B da posaljem iz Cazina do Prijedora paket nepune 2kg i rekli su mi 20km, a vidim gore ste naveli da bi trebalo biti 9km. Kako?

  12 Januara, 2019 at 10:10 Komentariši
 • Zoran P.

  Državne pošte su daleko po profesionalnosti od drugih brzih pošta, vrlo komplikovano i sporo preuzimanje pošiljaka, dolaze nenajavljeno u bilo koje doba dana do 19h, samo se poajave na adresi, uvijek pitaju ko plaća transport iako im to mora pisati u sistemu, za jednu pošiljku moraš cijeli dan biti kući…povrat novca je očajan ukoliko niste u vrijeme prve dostave na adresi, za novac uopšte ne kontaktiraju putem telefona več samo poštar naidje i ako niste trenutno na adresi ostavi cedulju i morate ići mimo svih svojih poslova na poštu i čekati na red, ostavljati auto na parkingu itd…kod A2B se dogovoriš sa kurirom kad da dodje ili se susretneš negdje u gradu ili se za novce dogovoriš i za drugi dan ali uglavnom donesu na vrata, (nije da hvalim A2B jer već odavno ne radim redovno sa njima već samo za OLX PREMIUM DOSTAVU) nema teorije da ikad više i jednu dostavu odradim preko BH pošta…

  12 Januara, 2019 at 11:40 Komentariši
 • Bane34

  Nisam zadovoljna ni jednom postom, jer kako ja mogu da znam kolika bi cijena dostave bila u slucaju da je veci gabarit posiljke.
  Kad se dogovaram sa kupcem osnovno je da zna kolika bi bila cijena dostave,kako bi se odlucio za kupovinu.
  Ako ne znam ,naravno da nece pristati.
  Dzaba onda pisu cijene, 7 km, 9 km, kad to opet nije def.
  Trebali bi onda da napisu i formulu za izracunavanje zapremine, da znamo.
  Dzaba tezina, kad ima druga cijena za zapreminu.
  Covjek mi naruci mali stocic A2B, koji je kao slika, treba ga montirati, po cijeni od 9 km, oni me zovu da mjerim ,oduzimaju mi vrijeme, pa zovu covjeka hoce li pristati na cijenu, koja naravno vise nije 9 km, vec 17 km, paopet mene. Uzassss.
  Strasno gubljenje vremena.
  Ne mogu da prodam artikal, kad ne znam kolika ce biti dostava.
  Ako vec ima cijena, onda ne maltretirajte narod.
  Napravite onda cijenu za tezinu i za zapreminu i kraj price.
  Ostala sam bez mnogih porudzbina zbog toga

  12 Januara, 2019 at 17:39 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   volumetrijska masa izračunava se po standardnoj IATA formuli: dužina x širina x visina (u cm)/5000 = zapreminska masa (u kg).

   14 Januara, 2019 at 12:11 Komentariši
 • Senad

  Ja bih htio da vas pitam kada prodajes jedan artikal a kupac hoce 5 a istaknuta cijena je za jedan i kurir kad dodje kaze da moze samo cijena sa OLXa kako to rijesiti.Da pojasnim prodajem artikal 5KM a kupac hoce 5 artikala kad dodje kurir on dodjr sa otkupnine 5km a ja saljem 5 artikala kako to rijesiti.Pozdrav

  12 Januara, 2019 at 18:19 Komentariši
 • Draško

  Poštovanje…..
  Dobio sam artikl preko vas i prodavac mi je rekao da ću dobiti 20 olx kredita kad dobijem i platim robu ali ja ih nisam dobio

  12 Januara, 2019 at 18:57 Komentariši
 • Mufid

  Poštovani,
  kada će kupci moći ostaviti dojam za kupljeni artikal i kada ćemo moći završiti prodaju artikala koji su poslani preko BH Pošte? Kupac nema opcije da kupi artikal ima samo mogućnost da ostavi dojam o dostavi ali ne i artiklu kojeg je kupio.

  12 Januara, 2019 at 19:53 Komentariši
  • Amer | OLX.ba

   Poštovani,
   trenutno je sistem takav, gdje se može ocijeniti i dati samo dojam o dostavi na samom artiklu. Kolege će svakako uvezati navedeni sistem sa starim, te će se svi dojmovi prikazivati i na profilu. Nažalost, nemamo informaciju kada će ovo biti moguće.
   Lijep pozdrav!

   28 Januara, 2019 at 12:02 Komentariši
 • alen pulic

  bh expres nemoze nikako biti brzi i jednostavniji od privatnih dostavljaca.moze biti jeftiniji,ali koja svrha kad se mora ici u postu po novac,ako niste kuci.cisto gubljenje vremena.nek odvoje bh express od bh poste i rade samo brzu postu.

  13 Januara, 2019 at 00:27 Komentariši
 • Jasmin

  Prezadovoljan sam uslugom BH post expressa za razliku šarlatanske i neodgovorne A2B kompanije.
  Zahvaljivao sam univerzumu da sam se mogao napokon riješiti njihovih brojnih grešaka i neodgovornosti.
  Navest ću samo neke od njih :

  1.Kupac mi naručuje artikle u vrijednosti 59 km preko A2B kompanije.
  Sve spakujem i čekam ih dva dana da dođu preuzeti iako živim blizu njihovog glavnog centra na nekih dva kilometra udaljenosti.
  U međuvremenu dok još nisu došli po pošiljku kupac iz Tuzle koji je naručio artikle me kontaktira i upoznaje sa paradoksalnom situacijom – da su mu A2B kuriri dopremili paket od mene koji je očekivao ali po cijeni od 599 km.
  Upoznajem kupca sa činjenicom da od mene još nije preuzet paket koji je namjenjen za njega i da slobodno taj od 599 km može vratiti.
  Na kraju zovem A2B glavni centar i objašnjavam problem koji su riješili tek naredni dan sa još nekoliko dodatnih pozivanja i mene i kupca.

  2.Nakon jedne druge transakcije trebali su mi donijeti 25 km na adresu ali prolazi nekih 3-4 dana i novca nema.Kontaktiram ih i oni mi kažu da je vozač koji je radio moj region na bolovanju,ja ih upitam – pa može li neko drugi dovući novac i oni odgovore potvrdno.Prolazi još dva dana novca nema.ponovo ih kontaktiram i oni mi kažu da će riješiti u toku dana.Međutim-opet ništa od toga.Zovem ih ponovo sutradan,i uvijek objašnjavam isti problem jer se uvijek jave drugi operateri i pitam ih – da li mogu doći direktno u njihov glavni centar da preuzmem novac jer smo blizu,da bi mi odgovorili da mogu doći ali je novac u drugom skladištu u Doglodima.Tek kada se taj vozač vratio sa bolovanja dobio sam novac a prošlo je 15 dana od toga.

  3.Kupac iz Mostara naručuje dva artikla,i klika na svaki od artikala na ”zapocni narudzbu”. Kurir dolazi i kaže da trebaju napraviti jedinstveni račun jer se radi o istoj adresi i ja im napišem cijene oba artikla na paketu i sve detalje.
  Oni dostave u Mostar artikle ali naplate samo jedan iako ih je još i kupac upozorio da manje naplaćuju a to je napisano i na paketu.
  Donose mi novac od samo jednog artikla,zovem u centar i oni obećavaju da će u narednim danima nekoga poslati ponovo na adresu ovog kupca da plati i drugi artikal…..

  Da ne duljim dalje,katastrofa i od vozača i od usluge i navodne ”kompanije” !

  Svaka čast OLX-u na pametnom ugovoru sa državnom firmom koja je do sada besprijekorna i premašila je sva moja očekivanja a čak sam siguran da bi Vam i druga opcija bila takodjer isto tako odlična a ona je – potpuni raskid sa tkz. kompanijom A2B.

  Također moram navesti da su i jeftiniji za 2 km što kupcima mnogo znači a sve moje pošiljke su preuzete isti dan i stigle su na odredište u roku narednih 24 sata bez obzira u koje dijelove BiH su otpremane.
  Što se tiče preuzimanja novca,za one koji imaju nekoga od porodice u kući i ostave mu svoju ličnu kartu,poštar ih dobro poznaje i nema nikakvih problema da im uruči novac a i to je jako brzo bar u mom slučaju – prvi dan nakon završene transakcije.
  Jedina stvar koja bi se trebala ispraviti a mislim da je to više stvar OLX-a jeste da se naglasi da se pošiljke koje su ”LOMLJIVE” naplaćuju dodatno 4 km.
  Nedavno sam poslao tablet i zvali su me iz BH pošte da naglase da se to doplaćuje dodatno 4 km.
  Zbog toga mislim da bi se trebao uvesti neki filter u opciji narudžbe od strane OLX-a u kojoj bi se moglo navesti ako se radi o lomljivoj pošiljci da se može odmah uračunati tih dodatnih 4 km kako bi bilo lakše svima.

  Sretno u daljem poslovanju !

  13 Januara, 2019 at 03:03 Komentariši
 • Nina

  Molim vas interesuje me slanje posiljki. Često saljem posiljke pa me zanima koja je cijena i da li treba neki ugovor 🙂

  13 Januara, 2019 at 12:04 Komentariši
 • Zoran

  Pa svako ko bude htio da naruči neki artikal ili predmet prelo Pika kliknuće na BH EXPRES tj. Pošte Srpske jer su jeftiniji.A2B pošta je dugo vremena vršila dostavu i mislim da su sada pojavom ovog drugog dostavljača “izigrani” i da nije fer prema njima…

  13 Januara, 2019 at 12:21 Komentariši
  • momakzasve

   AB2 SAME SU ZEBI NAPAVILE PROGLEM NJEVI VOZACI NECE DA IDU POSILJKE BIRAJU KOME IDU KAZU DOLEKO NECEMO DA IDEMO PO TAJ PAKET TO KAZE JEDAN RADNIK VELIKE FIRME U BIJELJINI SA KOMJ PRICAJU VOZACI AB2 JEDNOM SAM CEKO 10 DANA DA DODJU KUPAC KAZE DACE POSLATI EXPRES BRZU DRUGI DAN ZOVU ONI DOLAZE PO PAKET POSLE PAR SATI PAKET STIZE KUPCU DRUGI DAN MENE SU ODUSEVILI BRZINOM DOK AB2 NIJE ZA TAJ POSO NECE ONI DA RADE PIK TREBA DA TRAZI OZBILJNE SARADNIKE NE OVE BRZE KO PUZ OVOJE SRAMOTA DASE ONI ZOVU BRZOM TREBA ODREDITI BRZIM POSTAMA VRVEME ZA KOJE MORA DA DOSTAVI PAKET A ZA LEGITIMISANJE TO TREB POD OBAVEZNO DA NEDOLAZI DO PREVARE NASJE NAROD ISKVAREN PUNO

   19 Januara, 2019 at 22:36 Komentariši
 • Nele

  Pozdrav, radio sam sa A2B OLX dostavom cijelo ljeto i nemam baš riječi hvale. Aljkavi su po pitanju svega, i preuzimanje, dostava….Jedino sto je kod njih dobro je sto detaljno mozes pratit status posiljke al koja korist kad posiljka ne bude dostavljena u predviđenom roku. Bavim se prodajom mobitela i nije jednostavno kad vam izgube paket a bilo je i takvih slucajeva, tek onda idu belaji. Radnice u Call centru rade kao da im posao ne treba, tacnije ne rade. Obecavaju da ce posiljka biti tokom dana dostavljena a ja na pracenju posiljke vidim da je u magacinu. Kap koja je prelila casu je posiljka koja je otisla u Tuzlu u ponedjeljak a dostavljena tek iduci ponedjeljak. Puna sedmica dana. Razumio bih ja da je neko selo u Tuzli, al ulica nedaleko od skladista, pješe su mobli odnijet bukvalno. Kasnije nazvao EuroExpress, oni mi poslali komercijalistu na kucnu adresu, dobio ugovor 10 KM (ukljucen povrat novca) ma milina. Ljudi rade kao singerica. zadnjih 2 mjeseca radim samo sa niima, ma vrh ljudi. OLX je odlican sajt, al partneri sa kojima rade (A2B…..) im kvare reputaciju. Nazalost. Svako dobro 🙂

  13 Januara, 2019 at 15:49 Komentariši
  • momakzasve

   A2B nema gore brze poste

   20 Januara, 2019 at 14:11 Komentariši
  • Muvedeta

   Probaj preko BHPostexpres-a

   5 Marta, 2019 at 22:12 Komentariši
 • Hakija

  Koristio sam mnoge privatne brze poste kao i drzavnu bh expres,sa svakom budes jedno vrijeme zadovoljan i poslije se pokvare pa ih napustim tako i bh expres bio u pocetku extra pa los pa sad ko opet dobar,A2B je vrh bio ali je u poslj vrijeme poceo lose radit dostava preko olxove opcije na A2B je spora i traje 4-6 dana,a sto se tice bhexpres usluge vecinom je dobra,ali evo predzadnja narudjba poslata bhexpres poste privatno bez olxa i 7 dana je proslo dok nije dosla otkupnina a 6 do isporuke kupcu sto je dno dna a placena je 10km,svi su oni slicni i dobri kako kad pozz

  13 Januara, 2019 at 20:52 Komentariši
 • Dzevad

  BH posta najveci kiks i fula uvijek problemi s njima i nikad im za vjerovati vazda nesto petljaju kao i sva javna preduzeca dok A2B sve regularno i kako treba biti sve 5+

  14 Januara, 2019 at 02:27 Komentariši
 • Amir

  Ja sam prije par dana slao posiljku putem BH poste odnosno HT poste, paket je vracen i nisam platio troskove postarine jer je kupac trebao platiti postarinu. To je znaci po pravilima OLX.ba.
  Takodje sam i narucio jedan artikal putem BH poste i naznacio 7 KM postarinu ali sam po prijemu posilje plati 10 KM postarinu , ne znam o kojoj se kilazi radi.

  14 Januara, 2019 at 12:42 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   ukoliko je dostava kreirana putem OLX sistema dostave, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem kontakt forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285 kako bismo izvršili provjere, te adekvatno reagovali.

   Zahvaljujemo na razumijevanju.

   14 Januara, 2019 at 13:45 Komentariši
   • Amir

    Nema potrebe da Vas zamaram jer nisam siguran o kojoj se kilazi radi. Vama hvala u svakom slucaju i podrzavam Vas rad a greske se desavaju u svakom poslu.

    14 Januara, 2019 at 19:31 Komentariši
 • Armin

  Dobra stvar za korisnike ali ne i za prodavce ako uzmemo u obzir da na povrat novca nakon dana dostave cekam i po 7-10 dana onda ta brza posta i nije tako brza.Primjedba se odnosi i na bh brzu postu gdje u mom gradu nemaju kurirsku sluzbu i ako je povrat veci od 100 km moram cekati 10 dana na povrat novca zato sto u posti smiju zaduziti ili ti ga trebovati samo 300km dnevno.O a2b brzoj posti necu ni da trosim rijeci jer mi je par kupaca otkazalo kupovinu zbog njihove ”brze” usluge.Jedino sto valja su kuriri koji su prijatni ma da je usluga nikakva.
  Trebalo bi da se radi na efikasnosti,ako kupac ili prodavac vec placa uslugu da to bude na zeljenom nivou.

  14 Januara, 2019 at 23:15 Komentariši
 • Hizreta

  Danas odem u bh postu da predam dva paketa jedan saljem brzom postom i naglasavam gosp.da prvi put tako saljem..vise pricao sa nekim kolegama nego sto je bio zainteresovan za moje pakete…za obicni paket dobijem papiric da sam poslala.a za paket brze poste nista mi nije dao..gospodja kojoj sam slala placa paket+usluge bh poste….kaze on meni “to je to”ja mu se obracam “molim vas samo da pitam”gosp se okrece svojim kolegama i nastavlja razgovor na mene ne obraca…znaci nisam dobila nikakav papiric kako cu ja naplatiti svoj paket hoce li na adr doci novac ili ja idem u postu…stim da je toliko bio drzak i to nije prvi put…radnici su katastrofaaaaaa

  15 Januara, 2019 at 01:51 Komentariši
 • Milan D.

  Odlično i hvala vam na ovim opcijama. Bilo bi dobro ukoliko bi postojala opcija za više adresa, pa tako da mogu dodati adresu na poslu, kao i kućnu adresu. Mogućnost dodavanja dva broja telefona bi isto tako bila dobra.

  15 Januara, 2019 at 14:03 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   hvala Vam na prijedlogu koji je proslijeđen razvojnom timu na razmatranje.

   Želimo Vam ugodnu i uspješnu kupoprodaju na OLX.ba

   15 Januara, 2019 at 14:13 Komentariši
 • Goran

  Postovanje kako mogu provjeriti dokle mi je stigla posiljka, s obzirom da sam pozivao centar al su dame jako drske i bezobrazne.

  16 Januara, 2019 at 14:10 Komentariši
 • Bruno Bradarić

  Zasto BHPOST EXPRESS ne azurira u opciji PRATI DOSTAVU, kao sto to radi A2B DELIVERY? Ovak ne znas u kojoj je fazi posiljka i izgubis dan-dva cekajuci da oni to donesu.
  Hvala
  Oizdrav

  16 Januara, 2019 at 15:18 Komentariši
 • emir

  isporucio sam u cetvrtak robu za Međugorje,jos nije stigao. kupac mi javlja da nemoze cekati vise.pozz

  16 Januara, 2019 at 22:20 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   Na Vaš OLX profil je upućena poruka sa detaljnim informacijama. U slučaju dodatnih pitanja, molimo da nas kontaktirate putem kontakt forme.

   Ono što Vam možemo potvrditi putem blog odgovora jeste da je od preuzimanja do pokušaja uručenja pošiljke prošao jedan dan. Nažalost, Vaš kupac nije zatečen na adresi, te nije moguće stupiti u telefonski kontakt.

   Hvala Vam na iskazanom razumijevanju.

   17 Januara, 2019 at 10:59 Komentariši
 • BRKIC1970

  Sve preporuke za BHPOST EXPRESS..Vec 3 transakciije obavljena sa novim dostavljacem…Sve korektno..dolazak na adresu..dostava novca sve za desetkuB

  17 Januara, 2019 at 12:55 Komentariši
 • Bruno Bradarić

  Zasto BH POST EXPRES ne azurira podatke u RATI DOSTAVU.Nema podataka ni da je posiljka preuzeta ni gdje se nalazi i sl. Ja evo, cijeli dan sam pokusavao da udjem u trag posiljci koja je meni poslata iz Bilece, uz pomoc sluzbenika poste u Bileci doznam da je u Sarajevu. Nakon silnog pozivanja raznih brojeva dobijem obavijest da mi posiljka nije mogla bitu urucena i da vracena i salju me na salter da je preuzmem niti imam ikakvu potvrdu da su donosili posiljku. MORAM NAPOMENUTI DA NI 16.01 I 17.01 NISAM MAKNUO OD KUCE CEKAJUCI POZIV DA PREUZMEM POSILJKU-KOJEG NIJE BILO.
  SPREMAN SAM DATI NA EXPRETIZU SVOJ MOBITEL I DA SE VIDI DA NJIHOVOG POZIVA NIJE BILO I DA GA NISAM IZBRISAO. A DANAS SAM POTROSIO 10KM NA TELEFONSKE RAZGOVORE.

  17 Januara, 2019 at 19:12 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   u slučaju problema pri korištenju OLX Dostave, dovoljno je da kontaktirate našu korisničku podršku, koja će izvršiti provjere sa poštom, te će Vam artikal biti dostavljen na adresu koja je korištena pri kreiranju narudžbe.

   Vaše navode ne možemo provjeriti ukoliko nas ne kontaktirate.

   18 Januara, 2019 at 15:59 Komentariši
 • Bruno Bradarić

  Konacno, nakon silnih razgovora, dostavili su mi naruceni artikal. Medjutim, neko ne govori istinu ili OLX i PH POST EXPRESS, postarinu su mi naplatili 8KM a ne 7 kako pise u na Vasoj reklamnoj ponudi.
  Srdacan pozdrav

  18 Januara, 2019 at 08:59 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   kako bismo bili u mogućnosti izvršiti provjere, te djelovati adekvatno, potrebno je da nam se obratite putem kontakt forme https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285

   Možemo Vam potvrditi da je dostava do 10 kilograma 7KM.

   18 Januara, 2019 at 15:56 Komentariši
   • Bruno Bradarić

    Postovani,
    Šta ja imam od toga kako Vi navodite?
    Kad donesu posiljku oni traze 8KM, mozes jedino da platis ili da vratis posiljku.
    Pozdrav

    19 Januara, 2019 at 17:59 Komentariši
    • Benjamin | OLX.ba

     Poštovani,

     ukoliko je dostava izvršena putem OLX Dostave, nakon što potvrdimo pogrešnu naplatu, novac će biti nadoknađen pošiljaocu.

     Vjerujemo da nakon naše intervencije kurir neće ponoviti grešku.

     20 Januara, 2019 at 10:34 Komentariši
     • Bruno Bradarić

      Postovani,
      Bila je OLX dostava. Bilo bi lijepo da ih upozorite.
      Pozdrav

      20 Januara, 2019 at 12:41
     • Benjamin | OLX.ba

      Poštovani,

      nakon što nam proslijedite broj dostave, možemo izvršiti kontakt ka pošti, te izvršiti dodatne provjere.

      21 Januara, 2019 at 15:43
 • misko91

  Prekjuče odobrim 2 pošiljke preko BH expressa i poslije 3h samo neko pozvoni na vrata, preuzima pošiljke i niti šta lijepi na njih niti zapisuje, ja kažem daj da zapišemo da ne zamjenite i on tada piše hemijskom ali ništa ne ostaje, ja mu dam marker i on krenu, pitam ga jeli ja dobijem kakav papir, kaže ništa i ne znam kako on to obrazloži… bože, šta reći.

  18 Januara, 2019 at 09:22 Komentariši
 • Mico

  Molim Vas, tek sam video ovu novinu i povoljnost za slanje predmeta preko BH post expresa pa ako moze samo objasnjenje kako koristiti ovu kurirski sluzbu, kako kupac da poruci preko ove sluzbe da bi ja kao prodavac imao te povoljnosti? Hvala.

  18 Januara, 2019 at 22:58 Komentariši
 • cidrem

  Do sada najbolja dostava, brzo i jednostavno. Preporučujem da PIK administracija zadrži BH EXPRES i dalje, jer tu nema nikakvih problema oko slanja i preuzimanja pošiljke. Jednostavno, baš sve funkcioniše do maksimuma.

  19 Januara, 2019 at 22:29 Komentariši
 • Dzihad

  Nakon uspjesne dostave preko BH Post expresa, gdje preuzimam novac?

  20 Januara, 2019 at 12:38 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   poštar dostavne kompanije vrši povrat novca na Vašu adresu, sa koje je izvršeno preuzimanje artikla.

   21 Januara, 2019 at 15:43 Komentariši
   • Sejla

    U kojem vremenskom periodu,jer ja cekam vec 15 dana novac

    27 Septembra, 2020 at 20:53 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

     Poštovana Šejla,

     Zaista nam je žao zbog navedene situacije. Povrat novca ne treba toliko dugo da traje i molimo da pozovete našu korisničku podršku na broj 033/407-702 ili se javite putem e-maila na: pomoc@olx.ba. Obavezno navedite ID broj pošiljke da kolege mogu provjeriti i javiti Vam povratnu informaciju.

     Lijep pozdrav!

     28 Septembra, 2020 at 09:34 Komentariši
 • vojkan

  Već sam imao prepisku sa administracijom OLX-a u vezi sa radom BH brzih pošta i prije nekih dvije godine prestao sam uopšte da vršim dostavu sa tim poštama naročito kad se radi o Sarajevu i Zenici i neki dan se isto ponovilo , sada sam pokušao da izaberem opciju A2B kao brzu poštu sa kojom bi radio ali ne vidim tu opciju nego nametnutu samo varijantu BH post , da napomenem nikad nisam imao problem sa brzim poštama RS i HP Mostar čak su ovi drugi apsolutno najuredniji u dostavi i povratu novcu i ove dvije pošte rade dostavu u roku 24 sata i povrat novcu isto tako .Zanima me da li mogu izabrati da radim sa A2B jer ne želim da radim sa BH post jer stojim iza toga da su neuredni u dostavi i jako neprofesionalni u radu

  23 Januara, 2019 at 23:24 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Prije svega želimo da naglasimo da usluga BH Post Express – koja je na OLX.ba implementirana tek nedavno, i klasično slanje paketa BH Poštom nisu iste usluge. BH Post Express je usluga brze pošte, slična bilo kojoj drugoj dostavnoj kompaniji. Što se tiče odabira A2B, to naravno možete uraditi jer niko na OLX.ba nije uslovljen da koristi BH Poštu. Ukoliko imate određenih nedoumica ili pitanja možete se obratiti našoj korisničkoj podršci koji Vam mogu detaljnije pojasniti dostavu, odabir dostavnih kompanija i slično: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285#top.

   Lijep poozdrav!

   28 Januara, 2019 at 11:36 Komentariši
 • Ivan

  “brza” pošta BH Expres Post..
  Svi ostali dostavljači pokupe pošiljku isti dan za razliku od ovih koji se jave na telefon da će doći pa ne dođu taj dan već sutra tako da dostava traje najmanje dva dana ili više!!
  NIKAD više s neradničkim, nesposobnim iz BH Expresa..

  24 Januara, 2019 at 09:24 Komentariši
 • MARIO

  Postovani dana 18.01.2019. u 12:18 h vaš dostavljač je preuzeo posiljku u Čapljini od mene kod pošiljke:206220 .Dostava je trebala biti do u Mostra razdaljina 33 kilometra , danas mi kupac javlja da ga jos nisu kontaktirali vezano za preuzimanje posiljke pa Vas molim da mi objasnite kako je moguće da već 6 dana posiljka nije dostavljena a kod Vas pise u roku 3 radna dana da dostavljate

  24 Januara, 2019 at 21:12 Komentariši
 • Sale

  Poslata mi je pošta BH Expres međutim naplaćeno mi je umjesto 7 12 km samo što je stavljeno da je lomljivo.Čista 0 jel to nešto Državno budi spreman da te zaskoče.

  25 Januara, 2019 at 12:13 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Sve dostavne kompanije “specijalne” usluge naplaćuju dodatno, kao što je veća kilaža od predviđene, lomljivi artikli i slično. Ukoliko budete imali slične narudžbe naš savjet je da se prije toga informirate za cijenu, call centar BH Post Expresssa je 1312, a A2B dostavne kompanije 1300.

   Također, na OLX.ba možete pročitati i detaljniji članak o brzoj dostavi, gdje smo između ostalog postavili rangove kilaža i njihove cijene: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/articles/208481769-Uputstvo-za-OLX-brzu-dostavu.

   Lijep pozdrav!

   28 Januara, 2019 at 11:48 Komentariši
 • Ognjen

  Postovanje, poslao sam posiljku prije 15 dana preko bh post expresa, medjutim momak koji je narucio izgleda da je odustao. 4 Puta pise neuspjesan pokusaj urucenja, interesuje me dokle ce to tako i kad cete vratit posiljku nazad kao i da li cu dobiti povracaj novca jer sam ja platio postarinu

  25 Januara, 2019 at 14:14 Komentariši
 • Tahir

  Do kolko radi bh express

  25 Januara, 2019 at 16:41 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Za navedeni upit molimo da kontaktirate call centar Bh Post Express-a na broj 1312.

   Lijep pozdrav!

   28 Januara, 2019 at 11:30 Komentariši
 • cidrem

  Dva puta sam narucio artikal iba puta STORNIRANO iako je artikal propisno narucen i prodavac propisno odobrio narudzbu. Evo i linka: https://www.olx.ba/mojpik/kupovina/narudzbe

  25 Januara, 2019 at 20:08 Komentariši
 • nikola

  do sada sam u pet navrata koristio bh express i zadovoljan sam njihovom uslugom i preporucujem ih. jedino sto mi smeta je sto u dva navrata nisu azurirali status paketa, paket je bio odavno isporucen, ali oni to nisu bili unijeli u sistem. uglavnom zadovoljan sam. uvijek isti dan preuzmu posiljku i sljedeci dan vec stigne kod kupca, svaki put je do sada bilo tako. ja saljem iz banja luke i do sada su se pokazali ozbiljni. nastavite 🙂

  26 Januara, 2019 at 10:51 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani Nikola,

   Zaita na je drago da su Vaša iskustva pozitivna. Nažalost, s vremena na vrijeme dese se određeni tehnički problemi, pa je to razlog zašto status pošiljke nije bio ažuriran. Međutim kod takvih situacija naš tehnički tim odmah pristupa otklanjanju istog i vrlo brzo bude riješeno. Nadamo se da je sada sve u redu, i da ćete i u budućnosti biti zadovoljni slanjem pošiljki putem OLX.ba brze dostave.

   Srdačan pozdrav!

   28 Januara, 2019 at 11:20 Komentariši
  • Zoran

   Paket odavno isporucen ali status nije azuriran.Na pracenju dostave pise “kurir preuzeo posiljku”

   29 Januara, 2019 at 18:19 Komentariši
 • Ejub Tokić

  Poštovani,
  obavljate li dostavu ptica, konkretno paunova.

  26 Januara, 2019 at 11:41 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da za navedeni upit kontaktirate call centar BH Post Expressa na 1312.

   Lijep pozdrav!

   28 Januara, 2019 at 11:38 Komentariši
 • dajo65

  Slao sam preko raznih brzih pošta već par godina i svašta doživljavao, a kako sam prešao na BH POST EXPRESS, oduševljen sam njihovim uslugama od: brzine preuzimanja nakon što odobrim narudžbu, od dogovora gdje se naći i predati paket, od konkurentske cijene 7,00 KM što je najprihvatljivije na našem tržištu, od brzine dostave robe, od oslobađanja plaćanja povrata robe, jer kupac plaća dostavu, Kupac ima pravo otpakovati paket prije preuzimanja nakon što ja naglasim da sam saglasan, a kako sam korisnik OLX PRO dobro mi dođu nagradni bodovi da ne moram mjesečno dopunjavati. Hvala!

  28 Januara, 2019 at 12:37 Komentariši
 • baljulji

  Pozdrav, koliko vidim u bazi ima puno registriranih korisnika koji nisu aktivni i po par godina. Moja je preporuka da se oni brišu ako nisu bili aktivni 12 mjeseci.
  Isto tako imao sam stari profil i na njemu ste me banirali zbog kršenja pravila. E sad jeli moguće da obrišete taj profil pošto više nije aktivan.
  Hvala.

  29 Januara, 2019 at 18:28 Komentariši
 • Ensar

  Paket odavno isporucen ali status nije azuriran.Na pracenju dostave pise ” Dodijeljeno kuriru “, a kupac jucer dobio paket. Pozdrav

  30 Januara, 2019 at 22:58 Komentariši
 • buzokudelic

  Pozdrav, Trebalo bi stavit opciju da kupac može odabrat koliko istih atrikala hoće da kupi a da se cijena automacki poveća. Npr ja prodajem sonoff prekidače i ako neko naručuje preko olx brze dostave nema opcije da kupi 4 prekidača koji bi išli u jedan paket. Lp

  31 Januara, 2019 at 09:25 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Hvala na sugestiji. Upoznati smo sa navedenim i u planu je da bude implementirano, ali nažalost ne možemo precizirati kada će se to desiti.

   Lijep pozdrav!

   31 Januara, 2019 at 16:21 Komentariši
 • adnan

  bh posta vratila poslatu posiljku i zeli naplatiti transport

  1 Februara, 2019 at 11:01 Komentariši
 • Alen

  Poslao sam pošiljku i nisam dobio nikakav papir/otpremnicu,paket su preuzele Pošte Srpske,kažu da ne izdaju nikakav dokument,kupac plaća poštarinu. Da li je to OK i kada mogu očekivati povrat novca?

  13 Februara, 2019 at 20:13 Komentariši
 • kajmak21

  Pozdrav, odobrio sam narudjbu prije 2 dana, medjutim kurir me jos nije zvao da preuzme posiljku, nemam nikakvih informacija kada ce doci po artikal. LP

  14 Februara, 2019 at 12:07 Komentariši
 • BRKIC1970

  PAKET PREUZET KOD MENE KUCI 11.2 2019 u 13 sati i 54 minute…12.2 u 8 i 44 minute dodjeljeno kuriru u ljubuskom i do danas nista ..nikakve povratne info…

  14 Februara, 2019 at 19:45 Komentariši
 • Irma

  Moze li mi neko objasniti kako da razmjenim dojmove s kupcem kod ovog tipa narudzbe? Znaci odradjeno je sve, kupac dobio artikl, ja novce al ne znamo sad kako razmjeniti dojmove 🙁

  15 Februara, 2019 at 08:35 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   OLX.ba stranica je uvela novi sistem dojmova, te se još uvijek radi na istom. Potrebno je da završite prodaju i da odaberete kupca artikla koji je naručio isti, kako bi mogli razmijeniti klasične dojmove. Novi sistem dojmova se odnosi na artikle sa količinom, te ukoliko imate više artikala na stanju, dobijati ćete dojmove na taj artikal, i samo korisnici koji naruče artikal putem dostave će imati mogućnost ostavljanja dojma.

   Smatramo da će novi sistem biti mnogo vjerodostojniji nego stari, i da će kroz neko vrijeme dostići veoma dobre rezultate.

   Hvala Vam na razumijevanju.

   15 Februara, 2019 at 11:37 Komentariši
 • Dado

  Zašto se klikom na “Započni narudžbu” i verifikacijom naloga automatski ne uključuje opcija “Kupi artikal” pa da se nakon transakcije mogu razmijeniti dojmovi? Osim toga, ne bi smjelo biti omogućeno korisnicima da brišu iz baze artikal na kojem je aktivna dostava. Ja sam juče naručio artikal putem BH Expressa, vidio da je pošiljka preuzeta a nakon toga je druga strana izbrisala artikal iz baze i kod mene sad stoji da nemam aktivne dostave niti mogu pratiti tok dostave.

  15 Februara, 2019 at 09:08 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   OLX.ba stranica je uvela novi sistem dojmova, te se još uvijek radi na istom. Potrebno je da završite prodaju i da odaberete kupca artikla koji je naručio isti, kako bi mogli razmijeniti klasične dojmove. Novi sistem dojmova se odnosi na artikle sa količinom, te ukoliko imate više artikala na stanju, dobijati ćete dojmove na taj artikal, i samo korisnici koji naruče artikal putem dostave će imati mogućnost ostavljanja dojma.

   Smatramo da će novi sistem biti mnogo vjerodostojniji nego stari, i da će kroz neko vrijeme dostići veoma dobre rezultate.

   Problem vezan za brisanje artikala je prijavljen tehničkom timu, te se zaista nadamo da ćemo uskoro pronaći optimalno rješenje.

   Hvala Vam na razumijevanju.

   15 Februara, 2019 at 11:37 Komentariši
 • Momcilo

  Može li se transportovati pas?

  16 Februara, 2019 at 19:33 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Za navedeni upit bismo Vas zamolili da kontaktirate BH Post Express na broj 1312.

   Lijep pozdrav!

   18 Februara, 2019 at 09:36 Komentariši
 • Privatnik

  Razočaran sam sa BH Poštom koja obavlja svoje zadatke na teritoriji Mostara, 0 informisani na pultu čak i do te mjere da nisu imali pojma o čemu pričam kada sam im postavio jednostavno pitanje: “Možete li provjeriti koji su artikli poručeni na moje ime” oni jednostavno nisu imali tu najjednostavniju informaciju..mislim trebalo bi biti dovoljno da ukucaju moje ime prezime i da nađu sve naručeno sa PIKa (?)

  Također mi je kurir rekao u lice samo sa tobom imamo problema oko pošiljkih “Nek ti ne poručuju sa PIKa preko BH Pošte idi preko EuroExpressa ili A2B” ..mislim ko zaposli ove malo-umne smradove da razvlače robu po Hercegovini…nikada neprofesinalnije garibe nisam sreo u svom životu… EuroExpress je izmislio kurir-službu za ove sve ostale – i definitivno ostajem u suradnju sa njima.

  19 Februara, 2019 at 04:20 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Zaista nam je žao zbog navedenog iskustva. Ukoliko želite da provjerimo Vašu pošiljku i reagiramo na ovaj slučaj možete ga prijaviti na pomoc@olx.ba.

   Hvala unaprijed i lijep pozdrav!

   19 Februara, 2019 at 16:07 Komentariši
 • Nedim

  19.2.2019 naručio artikal,2 dana poslije isti nije jos ni preuzet…Šta reći…

  21 Februara, 2019 at 15:12 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da nam ovaj slučaj prijavite na pomoc@olx.ba, sa podacima o kojem artiklu je riječ. Naše kolege će izvršiti provjeru i javiti Vam se sa povratnom informacijom.

   Lijep pozdrav!

   22 Februara, 2019 at 14:16 Komentariši
   • Nedim

    Nema razloga da mi se javlja bilo ko 3 dana od naručivanja nisu sposobni preuzeti artikal,ja sam s ovom poštom završio za sva vremena,euroexpres je za njih svijet izmislio…

    22 Februara, 2019 at 14:51 Komentariši
 • ivan

  sve ste objavili gdeje kontakt tel lp ivan uso5ra

  28 Februara, 2019 at 07:30 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Nismo sigurni da li smo najbolje razumjeli Vaš komentar. Kontakt telefon Vam nije potreban jer se radi o integrisanoj dostavi unutar platforme gdje nema potrebe za pozivanjem kurira. Ukoliko imate drugih upita možete pozvati call centar BH Post Expressa na: 1312.

   Lijep pozdrav!

   7 Marta, 2019 at 11:41 Komentariši
 • Wuxan

  Prekljuce sam porucio artikl i vas obiljezio kao dostavu
  Jos se niko nije pojavio kod prodavca

  1 Marta, 2019 at 09:42 Komentariši
 • Muhamed

  Zdravo narucio sam artikal preko bh post express u subotu pise do 3 dana dana medjutim jos nije preuzet artikal

  4 Marta, 2019 at 11:55 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Promakao nam je Vaš komentar i izvinjavamo se što kasno odgovaramo. Da li je sve u redu prošlo sa narudžbom? Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć molimo da kontaktirate naše kolege iz korisničke podrške na pomoc@olx.ba ili na broj telefona: 033/407-700.

   Lijep pozdrav!

   8 Marta, 2019 at 09:29 Komentariši
 • kajmak21

  Paket odavno isporucen ali status nije azuriran, a kupac dobio paket. Rijec je o BH Post Express. Ovo je vec nekoliko puta da se ovo desava sa BH Post Express. Pozdrav

  6 Marta, 2019 at 17:47 Komentariši
 • mirhad007

  Ja lično sam zadovoljan sa A2B, ljudi zovnu i dogovoriš se gdje će se preuzeti pošiljka a isto tako kod preuzimanja novca, a to što neki kažu da piše cijena dostave 9KM a bude više i nije istina, slao sam 4 alu.felge (min.40kg) iz Cazina za Tešanj isto tako naručivao 4 alu.felge i dostava je 9KM.A što se tiče BH pošte, još nisam imao priliku da šaljem i naručujem preko njih, a po tim komentarima vjerovatno ni neću, 2KM gore-dole, A2B je stvarno extra kao i kuriri.

  9 Marta, 2019 at 19:50 Komentariši
  • mirhad007

   Nekad zna ukočit taj status da je pošiljka isporučena, al to i nije bitno toliko, najbitnije da je sve uredno i na vrijeme.

   9 Marta, 2019 at 19:52 Komentariši
 • Emina

  Poštovani,

  Zanima me da li prilikom korištenja Bhpošte kurir dolazi na kućnu adresu i preuzima artikal, ili artikal moram odnijeti u lokalnu poštu lično?

  Lijep pozdrav

  20 Marta, 2019 at 08:46 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovana,

   Kurir preuzima artikal na adresi prodavača.

   Lijep pozdrav!

   22 Marta, 2019 at 09:48 Komentariši
 • Almir

  dobio sam narudzbu i uredno predao artikal. Pratio sam dostavu preko pika i vidim da je bio jedan bezuspjesan pokusaj predaje artikla. Nazvao sam kupca i kaze da mu je ostavljen papir da ode u postu pa ce skontati kada da ode.
  Pitanje: Zasto ne pozovu kupcu i dogvore s njim kada da mu predaju paket a ne samo jednom pokusaju jednom ga naci na adresi i ako ne uspiju onda drze robu u svom magacinu dok se ne javi kuapc a ako se ne javi onda ga vrate posljaocu. Sve mi se cini da se ovaj kupac nece javiti sam tako da predlazem da ga neko pozove i dogovori s njim preuzimanje. Evo i kod za pracenje da mozete provjeriti (248027)

  22 Marta, 2019 at 07:24 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da ovaj upit pošaljete na pomoc@olx.ba i navedite koja dostavna kompanija je u pitanju. Hvala unaprijed.

   Lijep pozdrav!

   22 Marta, 2019 at 09:49 Komentariši
 • Slaviša

  Poštovani,
  Od strane kupca preko sajta su naručene stolice, za iste sam provjerio u službi BHPOST EXPRESS i potvrđeno mi je da je pošiljka moguća, međutim kurir je po dolasku odbio da primi pošiljku, te je kao razlog naveo da ih ne može primiti jer prelaze dozvoljenu velicinu.
  Kako je pošiljka u procesu, molio bih za brz odgovor kako da riješimo novonastalu situaciju!
  Kod pošiljke 256197

  26 Marta, 2019 at 16:02 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da ovaj upit proslijedite do naših kolega iz korisničke podrške da izvrše provjeru na pomoc@olx.ba ili na broj telefona 033/407-700.

   Lijep pozdrav!

   27 Marta, 2019 at 11:58 Komentariši
 • kajmak21

  30.3.2019 odobrena narudzba na artikal,2 dana poslije isti nije jos ni preuzet BH POST nemam komentar…Šta reći…

  1 Aprila, 2019 at 14:25 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   S obzirom da je bio vikend preuzimanje bi trebalo biti danas. Ukoliko se to ne desi do kraja radnog dana molimo da nam se javite na pomoc@olx.ba.

   Lijep pozdrav!

   1 Aprila, 2019 at 14:48 Komentariši
   • Alden

    Ja trebam da posaljem graficku u gradacac ali kako to da uradim?

    5 Aprila, 2019 at 09:42 Komentariši
    • Amer | OLX.ba

     Poštovani,
     Kako biste iskoristili opciju OLX brze dostave, prije svega, potrebno je da je u postavkama profila uključena opcija dostave, i kod prodavača i kod kupca. Nakon toga, potrebno je da kupac klikne na opciju “Započni narudžbu” koja se nalazi na artiklu. Dostava je potpuno automatizovana. Nakon što kupac klikne na opciju “Započni narudžbu” stvara se zahtjev koji stiže prodavcu, te isti možete odobriti ili odbiti. Nakon eventualnog odobravanja, nalog se automatski šalje kurirskoj službi. Nakon toga ćete dobiti poziv u toku radnog vremena isti dan ili sutradan od kurira, koji će preuzeti paket na Vašoj adresi. Više informacija možete pronaći na:
     https://pomoc.olx.ba/hc/bs/articles/208481769-Uputstvo-za-OLX-brzu-dostavu
     Lijep pozdrav!

     5 Aprila, 2019 at 10:16 Komentariši
 • Kalinovik

  Sve pohvale za bh post, narucio artikal u ponedeljak iz Bijeljine stigao u utorak u Kalinovik. Ovi iz A2B su bili teški debili, kod njih narucim televezor iz Sarajeva i čekam 7 dana da dođe do Kalinovika ali ne dolazi…zovu oni iz Dobrog Polja i kazu nama se to ne isplati goniti tamo jer nemamo više pošiljki, šta mene boli uvo isplatili se njima goniti ili ne!!! Otjeram ih u pi materinu i kazem nemojte ga ni dostavljat, ovi iz radnje gdje sam narucio televizor pošalju drugi preko euro expresa, takodjedobra dostava, a A2B teški retardi.

  8 Aprila, 2019 at 21:11 Komentariši
 • Ljiljana

  Gospodo,nafucila sam zamrzivac dimenzkja 60×50×85 cm i pfodavac me zove kao navodno nece da prduzmu posiljku jer je duza ld 50 cm. Nkje mi jasno zasto

  13 Aprila, 2019 at 13:27 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovana,

   Na ovom članku možete vidjeti da maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati putem BH Post Expressa su 50x50x50cm.

   Lijep pozdrav!

   15 Aprila, 2019 at 09:42 Komentariši
 • ljubimac.ba

  Pozdrav, vec dugo zelim da vas pitam zasto hrana za pse i macke ne podleze brzoj dostavi i zasto se ne moze slati, dok recimo oprema,higijena i kozmetika mogu?
  Svako dobro

  21 Aprila, 2019 at 06:54 Komentariši
  • Amer | OLX.ba

   Poštovani,
   hrana se ne može transportovati. To su pravila brze pošte.
   Lijep pozdrav!

   22 Aprila, 2019 at 09:38 Komentariši
 • Almedin

  Sve ok sa dostavom paketa,ali kada treba da naplatim,nazovu i kazu da ja dodjem do poste,to nije korektno,da li ste brza posta ili niste?Ja saljem mjesecno 10-20 paketa,i nisam zadovoljan time,ako mozete to promjeniti,promjenite,bio bih zahvalan,ili ubuduce saljem postom kojom ce mi kurir donijeti novac na kucnu adresu

  25 Aprila, 2019 at 22:54 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani Almedine,

   Da li biste bili ljubazni i proslijedili nam na pomoc@olx.ba detalje o navedenoj pošiljci (link artikla, broj najave/pošiljke), da bismo mogli izvršiti provjeru zašto novac nije vraćen na Vašu adresu.

   Hvala unaprijed!

   26 Aprila, 2019 at 11:56 Komentariši
 • sanin

  Odobrena narudzba na artikal,3 dana poslije preuzet BH POSTA nemam komentar…Šta reći…BH Pošta ako želi poslovati pod hitno treba mjenjati način poslovanja. 2 puta za redom sam zvao OLX da ponovo pošalju zahtjev BH Pošti za preuzimanje pošiljke.

  30 Aprila, 2019 at 15:51 Komentariši
 • Wuxan

  ko i sve u o ovoj drzavi sporo i kilavo artikl porucen 26. 4. preuzet 29. 4. obecano da ce biti na adrsi ujutro 30. 4. nije dostavljen 1 i 2 nerdni sto znaci da ce biti tek 3. 5.

  30 Aprila, 2019 at 20:46 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Pozdrav,

   Žao nam je zbog kašnjenja pošiljke, međutim iza nas su praznici i moguća kašnjenja smo najavili putem naših kanala na društvenim mrežama, gdje je objavljen tačan raspored preuzimanja i isporuke pošiljaka, po datumima, shodno praznicima koji su iza nas.

   Lijep pozdrav!

   6 Maja, 2019 at 10:18 Komentariši
 • munir

  Ne znam zašto se uopšte zove EXPRES – Mušterija naručila dio u četvrtak u jutro nisu došli , ja reagirao pa došli u petak – danas je srijeda šesti dan a povrata novca nema – s njima treba potpisati ugovor pa ih tužiti ali ni ugovora ne daju – samo usmeno TRUBA -SEXPRES

  1 Maja, 2019 at 01:28 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Putem naših kanala na društvenim mrežama smo objavili tačan raspored preuzimanja i isporuke pošiljaka, po datumima, shodno praznicima koji su iza nas. Žao nam je zbog kašnjenja ali ona su nažalost prisutna u ovakvim situacijama. Za više detalja molimo da posjetite našu Facebook stranicu “OLX BiH”.

   Lijep pozdrav!

   6 Maja, 2019 at 10:20 Komentariši
 • Allen

  Pozdrav narcio sam artikal od korisnika gruja83 Nokia 8 sirocco preko ove neke nove poste bh expres klikno na naruci artikal prosle sedmice u cetvrtak i tjt,medzutim nikako ne pise da su preuzeli zovem momka pitam kaze nisu doce u utorak do 5 sati da preuzmu telefon da mi mogu dostaviti,5 sati prolazi pitam covjeka da li je poslao kaze jesam druze morao sam ga ganjat po gradu kao da nije brza posta i slikao mi papir ali medutim na piku jos uvjek stoji da nije preuzeto da je procesiranje u toku hocel mi neko objasnit u cemu je problem ? da li je poslato ili nije ?

  3 Maja, 2019 at 10:19 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   S obzirom da su praznici iza nas dešavala su se kašnjenja u preuzimanju i isporuci. Tačan raspored po datumima smo objavili na našim kanalima društvenih mreža gdje možete pronaći više detalja. Za konkretnu provjeru Vaše pošiljke molimo da se javite našoj korisničkoj podršci na: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285#top ili email: pomoc@olx.ba.

   Lijep pozdrav!

   6 Maja, 2019 at 10:22 Komentariši
 • Mile

  Razočaran u bh brzu poštu. Naručio artikl da odmah kažem nisu bili praznici I tek trećeg dana preuzet od prodavca a da I kažem da je prodavac u Sarajevo centar a ja u BL, I čekao dva dana na isporuku, znači od procesa naručivanja artikla preko bh pošte do isporuke je trajalo 5 dana. I to brza pošta I to reklama ovaj artikl može biti na Vašim vratima u roku 24 sata. Može biti ako odem po njega. Razočaran

  16 Maja, 2019 at 13:08 Komentariši
 • Sanjin

  Poštovani,

  Zanima me u kojem periodu se javi kurir BH Post express-a? Naime, kupac i ja smo jos jucer ujutro dogovorili sve i ispunili neophodne obrasce a iz navedene sluzbe se niko ne javlja za preuzimanje posiljke. Malo cudno da im treba vise od 24 sata da se uopce jave, pretpostavljam da im onda treba i dosta vremena da paket dostave?

  Lijep pozdrav

  22 Maja, 2019 at 12:39 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   U pravilu preuzimanje ne treba da traje toliko dugo. Molimo da se javite na pomoc@olx.ba sa podacima Vašeg profila i pošiljke, da bi kolege mogle izvršiti provjeru.

   Lijep pozdrav!

   22 Maja, 2019 at 14:04 Komentariši
 • Sandi

  Postovani,

  Nakon sto smo kupac i ja ispunili neophodno 06.06.2019., artikl je preuzet 07.06.2019. a dodijeljenj kuriru tek 10.6.2019. medjutim dostava nije uspjesno realizirana a kupac ne zeli odgovoriti na poruku. Trenutni status aritkla je da je dodijeljen kuriru i tako stoji od jucer. Ne znam sta se desava sa artiklom, hoce li se vratiti ili ce kupac ipak preuzeti? Koliko u pravilu kupac ima vremena da preuzme artikl? Iskreno sumnjam da ce ga preuzeti jer nema ni traga ni glasa od istog. Inace, ovo je vec drugi put da BH posta kasni sa isporukom zbog cega kupci najcesce odustaju. Molim Vas za odgovor.

  11 Juna, 2019 at 16:48 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da se javite na pomoc@olx.ba sa detaljima Vašeg profila i pošiljke da bi kolege mogle izvršiti provjeru.

   Lijep pozdrav!

   12 Juna, 2019 at 15:20 Komentariši
 • Albin

  Zdravo.
  Zanima me samo koliko je potrebno dana da iz BH poste isplate novac nakon uručena pošilje koji je trebao biti naplaćen.

  26 Juna, 2019 at 09:20 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Što se tiče isplate novca, rok je od 24-48h u zavisnosti od lokacije. Ukoliko traje duže potrebno je da kontaktirate OLX podršku na pomoc@olx.ba da provjerimo mogući problem.

   Treba napomenuti da artikal dostavljen u subotu može biti isplaćen tek u utorak, s obzirom da se transakcije ne vrše vikendom.

   Lijep pozdrav!

   2 Jula, 2019 at 14:53 Komentariši
 • Zarifovic Saban

  Pozdrav zanima me jel imam kakav popust ako saljem 10 posiljki mjesecno ili vise i neki kontakt za sklapanje ugovora jer sa trenutnom postom sam nezadovoljan!
  Lijep pozdrav

  2 Jula, 2019 at 13:52 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Ne postoji mogućnost nažalost, ali određene benefite možete ostvariti na drugi način putem OLX.ba. Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
   – za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje kupac snosi troškove dostave, prodavača (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita.

   Lijep pozdrav!

   2 Jula, 2019 at 14:42 Komentariši
 • kajmak21

  Ovi u BH Post express-a su nesposobni. Dva kupca su mi narucili dva artikla, i odabrali BH Post express (cist lopovluk), prvo su kasnili skoro 2 dana da dodju po artikle, a druga stvar da su na pogresne adrese poslali artikle iako je na svakom artiklu napisana tacna adresa i sada ja to moram rijesavat zato sto su oni nesposobni da posalju dvije posiljke na dvije razlicite adrese.

  Neka nam je dragi Bog na pomoci, kakve su nam drzavne firme.

  9 Jula, 2019 at 12:11 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da nam navedeni slučaj sa nazivom Vašeg profila i detaljima o kojim pošiljkama je riječ, prijavite na pomoc@olx.ba.

   Lijep pozdrav!

   9 Jula, 2019 at 14:20 Komentariši
 • Ivan

  Plinski sporet 50x60x88 je li moguce dobit iz Tuzle do Mostara

  23 Jula, 2019 at 16:45 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Maksimalne dimenzije artikala koje mogu biti realizirane putem OLX brze dostave su 70x70x70. Nažalost u ovom slučaju morali biste dogovoriti dostavu sa prodavačem drugim putem, odnosno nije je moguće realizirati putem OLX brze dostave.

   Lijep pozdrav!

   23 Jula, 2019 at 17:01 Komentariši
 • Nebojsa

  25.07. nakon dogovora sa kupcem i njegove narudžbe preko OLX-a, poslao sam artikal koji je dotični, nakon otvaranja paketa i pregleda artikla pred kurirom BH pošte, odbio da primi uz obrazloženje “kako to nije to što je on mislio” (!?), a što mi je potvrdio i kurir BH pošte telefonskim pozivom.
  I ako sam dotičnom sve detaljno objasnio, ili bolje rečeno odgovorio na 1001 njegovo pitanje, pored originalnih fotografija postavljenih na oglasu slao i dodatne u pp, čovek mi je samo odgovorio da “njemu ne odgovara artikal i da za svoje pare može da bira šta će da kupi”.
  Nakon toga sam kontaktirao OLX podršku, gdje mi je rečeno da će mi artikal biti vraćen, troškove dostave snosiće OLX, a da će dotična osoba biti banovana, od čega naravno nije bilo ništa.
  26.07. mi je vraćena pošiljka, gdje mi je kurir naplatio 8 KM dostavu, a na moju primjedbu da OLX pokriva poštarinu u slučaju nepreuzimanja pošiljke, rekao je da ne zna ništa o tome, tako da sam još platio i poštarinu.
  U utorak, 30.07. poslao sam displej za laptop, ponovo putem OLX brze dostave, koji je čovjek uredno preuzeo i ustanovio da je displej prilikom transporta nagnječen.
  Prvo sam nazvao OLX podršku, gdje mi je rečeno “da OLX nema ništa sa tim i da kupac kontaktira BH poštu i objasni situaciju, a da ja nemam svrhe da zovem jer je to njegova dužnost”.
  Čovjek je nazvao i rečeno mu je kako na pošiljci nije navedeno da se paket smije otvoriti, (što je laž, jer je ovaj iz prvog slučaja mogao!), kao i da na paketu nije navedeno da se radi o lomljivoj robi – što je tek jeziva laž, jer sam lično pred kurirom naveo da je u paketu lomljiv predmet, i svojim očima vidio da je čovjek na otpremnici naveo isto.
  Dakle, Vama koji se ponašate bahato, dozvoljeno je da naručite artikal, otvorite paket i ako vam se ne svidi na oko isti vratite, a prodavac će platiti vašu bahatost.
  Vi, pošteni prodavci i kupci, pošaljite i preuzmite svoj artikal, i molite Boga da sa istim bude sve u redu, alii imajte u vidu da u slučaju štete niko ne snosi krivicu, jer će u protivnom jedna strana u svakom slučaju biti oštećena.
  Srdačan pozdrav i samo tako nastavite.

  2 Augusta, 2019 at 08:25 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Jako nam je žao zbog Vašeg neugodnog iskustva. Upravo iz razloga da bismo zaštitili prodavače od kupaca koji odbiju preuzeti pošiljku, odlučili smo da OLX snosi trošak povrata. Zašto se desio propust u Vašem slučaju to ne znamo. Zato Vas molimo da se da ID brojem pošiljke koja Vam je vraćena, javite našoj korisničkoj podršci putem e-maila: pomoc@olx.ba. Što se tiče oštećenja pošiljke, tu Vam nažalost ne možemo pomoći jer je za rješavanje takvih slučajeva zadužena dostavna kompanija koja vrši dostavljanje pošiljke. Nadamo se da ćete Vi ili kupac uspjeti riješiti navedeni slučaj sa BH Post Expressom.

   Lijep pozdrav!

   2 Augusta, 2019 at 10:15 Komentariši
   • Nebojsa

    Poštovana Anesa,
    Poslao sam Vam e-mail sa svim podacima vezanim za prvi slučaj koji sam naveo.
    Što se tiče drugog slučaja u kome je prilikom dostave oštećen displej laptopa, sa Poštom nismo uspjeli ništa da riješimo, jer se svaki poziv, i moj i kupčev, sveo na prebacivanje krivice sa jednih na druge, odnosno sa BH Pošte na Pošte Srpske i obratno, tako da nismo ništa riješili jer smo očigledno nas dvojica krivi što smo koristili njihove usluge.
    Na kraju smo Kupac i ja između sebe riješili problem, jer je očigledno da su se Pošte u svakom slučaju zaštitile i na svaku primjedbu imaju spreman odgovor.
    Vama najljepše hvala, Anesa, želim Vam svako dobro i šaljem srdačan pozdrav.

    2 Augusta, 2019 at 17:08 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

     Poštovani Nebojša,

     Kolege će riješiti problem u vezi naplaćivanja dostave pošiljke koju kupac nije preuzeo i novac će Vam biti vraćen. Nažalost ponekad se dese propusti ali nas uvijek možete kontaktirati na pomoc@olx.ba i isti će biti ispravljen. Drago nam je da ste uspjeli sa kupcem riješiti problem, a mi ćemo Vašu prijavu svakako proslijediti Poštama. Hvala Vam što imate razumijevanje i svakako nam svaki “sporan” slučaj prijavite, iako se iskreno nadamo da ih u budućnosti neće više biti.

     Srdačan pozdrav i za Vas!

     5 Augusta, 2019 at 09:24 Komentariši
     • hapa

      To je kad se pravis pametan i zbog 2 marke ocekujes savrsenu uslugu. Da sam na mjestu bhposte vase posiljke bih nogama dostavljao. Od toliko savrsenih brzih posta, vi odabrali propalu drzavnu postu bhpost zato sto je neustavno jeftinija, pazi sad, dvije marke! i treba vam tako

      6 Oktobra, 2019 at 00:53
 • Vlado

  Postovana gospodo, jel postoji mogucnost da u narednom periodu bhpostexpres , smanji cjenu prevoza kada ta kilaza ne bi prelazila kilogram, i da ta cjena bude 5 6 maraka. i na taj nacin postane najkorisnija i najvise koristena mreza u bosni i hercegovini. lep pozdrav i svako dobro

  7 Augusta, 2019 at 11:15 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Svi uslovi i cijene zavise od dogovora sa našim partnerima. Trenutno Vam ne možemo dati odgovor na ovo pitanje, ali ono što je sigurno jeste da radimo na unaprijeđenju usluge brze dostave, posebno nakon ankete provedene među korisnicima ove usluge na OLX.ba. Nastavite nas pratiti da biste bili blagovremeno obaviješteni o svim promjenama.

   Lijep pozdrav!

   7 Augusta, 2019 at 13:23 Komentariši
 • Mirza

  BH posta ima kurrire koji su bukvalno imbecili i neradnici …zaista nemam drugi naziv za takve ljude !
  Po drugi put ostavljaju uputnicu postansku oko zgrade gdje se navodi da nisam da nisam bio u stanu pri tome je u oba slucaja neko u stanu bio.
  Nisam jedini kojem se ovakve stvari desavaju takodje prijatelji koji su korisnici pika imaju slicne ili cak gore probleme sa sa njima .

  7 Augusta, 2019 at 13:33 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Hvala Vam na prijavi. Naime ovakve situacije se dešavaju, ali ne toliko često pa je potrebno da nam ovakve individualne slučajeve prijavite na pomoc@olx.ba sa ID brojem pošiljke/naloga sa OLX.ba da bismo mogli izvršiti provjeru. Svakako, naš cilj je da u suradnji sa našim partnerom BH Post Expressom u budućnosti ovakve situacije minimiziramo, ali s obzirom da se radi o velikom sistemu to je proces koji se odvija malo sporije.

   Srdačan pozdrav!

   8 Augusta, 2019 at 09:38 Komentariši
 • salko

  Kako da vam nije ista cijena de nemoj da bezveze pricate narodu svaki put kad sam narucio i kad mi dodje u postu ja dodjem gore i NIKADA AL NIKADA NISU MI DALI DA OTVORIM PAKET KAO NE MOzETE TO OTVORIT !! BRUKA 2 kile tezine 10 km…. 🙂 dostavaku sam svaki put platio

  11 Marta, 2020 at 16:16 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Cijena dostave putem BH Post Expressa iznosi 8 KM i vrijedi za pošiljke do 10 kg. Dostavu uvijek plaća kupac, osim ako prodavač nije naznačio da je dostava besplatna. Pošiljku također možete otvoriti ukoliko je prodavač naznačio da je dozvoljeno otvaranje, pa naredni put sugerišite prodavaču da navedeno naznači. Zašto Vam je naplaćeno 10 KM, zaista ne znamo jer do sada nismo imali taj slučaj. Možete nam se javiti na e-mail: pomoc@olx.ba sa ID brojem pošiljke, i mjestom gdje su Vam naplatiti taj iznos, da izvršimo provjeru. Detaljnije o dostavi možete pročitati ovdje: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/articles/208481769-Uputstvo-za-OLX-brzu-dostavu.

   Lijep pozdrav!

   12 Marta, 2020 at 10:16 Komentariši
 • ljiljana

  da li kod slanja pošiljke odnosno kad kurir preuzima pošiljku za slati, dobija papir ili nešto o preuzetom paketu? Kada se i gdje preuzima novac od uredno uručene pošiljke?

  12 Marta, 2020 at 11:44 Komentariši
  • Amer | OLX.ba

   Poštovani,
   prilikom predaje pošiljke kuriru, dobit ćete adresnicu odnosno priznanicu sa svim podacima. Nakon što se pošiljka dostavi, te izvrši naplata od strane primatelja (kupca), novac se vraća ponovo poštanskim putem do Vas.
   Lijep pozdrav!

   13 Marta, 2020 at 09:45 Komentariši
 • Vlado

  Narucio sam artikl ima tri dana trebalo je vec stici na adresu a niko nije jos ni preozeo posiljku pa sam reko prodavacu da posalje preko druge poste zato sto je ova nepouzna i neodgovorna

  12 Marta, 2020 at 13:06 Komentariši
 • marakes

  Totalno razocarana u poslovanje Bh Expres poste. Najava je izvrsena u cetvrtak, posiljka je preuzeta u petak i receno je da ce u subotu biti dostavljena kupcu.

  Posiljka nije dostavljena u subotu, kao ni u ponedjeljak, a od ponedjeljka ujutru od 7:30 stoji da je posiljka u odredisnoj posti Olovo.

  Kontaktirana je bh posta, gdje apsolutno nemaju adekvatno objasnjenje ni izvinjenje, jer ce posiljka biti vracena meni, kao prodavcu!

  Realno, posiljku sam mogla poslat i kao obicni paket po cijeni od 2km, bila bi prije isporucena, a ne koristiti uslugu “brze poste” gdje kupac treba da snosi troskove od 8km, za njihovu neazurnost!

  I niie prvi put da se desava, desava se konstantno!

  Lp

  7 Aprila, 2020 at 08:26 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovana,

   Jako nam je žao zbog navedenog slučaja. Molimo da nam napišete ID broj pošiljke da kontaktiramo poštu i izvršimo provjeru zašto nije uručeno na vrijeme. Možete nam napisati ovdje ili se javiti na e-mail: pomoc@olx.ba. Ukoliko se pošiljka vrati, troškove dostave nećete snositi Vi, već OLX. Također, broj naše korisničke podrške u slučaju da Vam zatreba dodatna informacija ili asistencija je 033/407-702.

   Lijep pozdrav!

   7 Aprila, 2020 at 10:06 Komentariši
 • Saler19

  Poslao sam paket u utorak
  Gospoda je dobila paket u srijedu i platila kada da ja ocekujem da mi kurir donese novce broj najave je:715670i još ima broj iznad bar voda a on je
  EA24173 200 5 BA
  Lijep pozdrav

  16 Aprila, 2020 at 14:40 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da pozovete našu korisničku podršku na broj 033/407-702 ili BH Post Express na 1312 da Vam pruže informaciju kada možete očekivati novac.

   Lijep pozdrav!

   16 Aprila, 2020 at 16:44 Komentariši
 • Radovan

  Kupac je 9.5.2020. započeo kupovinu preko olix-a i vi ste 10.05. prihvatili poziv, medjutim još mi se niko iz vaše pošte nije javio radi preuzimanja robe! Sta je u pitanju?

  13 Maja, 2020 at 17:53 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Morate se javiti našim kolegama iz korisničke podrške na e-mail: pomoc@olx.ba. Navedite ID broj pošiljke da izvrše provjeru u sistemu, kao i naziv Vašeg OLX profila.

   Lijep pozdrav!

   14 Maja, 2020 at 08:59 Komentariši
 • Ivan

  Prihvatio sam posiljku prije tj.dana,kurir je preuzeo tek sad u subotu i jos mi nije stigla posiljka!

  27 Maja, 2020 at 15:49 Komentariši
 • Kraja

  Koliko vremenski maksimalno moze da traje proces dostave

  22 Juna, 2020 at 10:32 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Optimalno pošiljka bi trebala da se isporuči u roku od 2-3 dana. Međutim, postoje faktori koji mogu uticati da potraje i duže kao što su: dani vikenda, praznici, ukoliko pošiljalac/primalac nije na adresi itd. Ukoliko pitate zbog kašnjenja Vaše pošiljke molimo da se javite našoj korisničkoj podršci na e-mail: pomoc@olx.ba i svakako navedite ID broj pošiljke da kolege mogu izvršiti provjeru i javiti Vam povratnu informaciju.

   Srdačan pozdrav!

   23 Juna, 2020 at 09:12 Komentariši
 • Esad_71

  Pitanje, zašto kod mene na artiklima nema brza dostava olx_a? Mada je u narudžbi sve aktivirano. Jučer je čovjek kupio tri bicikla koja treba za Zenicu da idu, šta da radim da bi olx to preuzeo i dostavio? Kako da aktiviram brzu dostavu tako da na artiklima ima onaj kamion gdje iza piše naruči? Hvala lp

  29 Juna, 2020 at 07:38 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Bicikla zbog svojih gabarita nije moguće poslati putem sistema integrisane OLX dostave. Po automatizmu, integrisana dostava je isključena na takvim artiklima. Potrebno je da pozovete kurirsku službu i direktno se dogovorite u vezi dostave.

   Lijep pozdrav!

   29 Juna, 2020 at 09:56 Komentariši
 • Mirza

  Sve uredno popunjeno i naručeno ali niko ne dolazi kod prodavca po paket,iako je dodijeljen broj,a kokretno radi se o BH Post Express ? Poručeno prije 4 dana i ne miče.

  17 Jula, 2020 at 17:34 Komentariši
 • dragan sucic

  Molim vas,ako zelim kupiti gume sa felgom 4 kom i poslati BH POST EXPRESS-om,da li ja moram nositi u postu ili oni dolaze meni na adresu.Pozdrava puno i unapred hvala.

  21 Jula, 2020 at 20:01 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Ukoliko koristite OLX brzu dostavu, kurir uvijek dolazi na adresu. Ukoliko nije tako to nam možete prijaviti na e-mail: pomoc@olx.ba. Što se tiče slanja guma, ukoliko želite prodati sve četiri one prelaze gabarite predviđene za jednu dostavu, pa bi bilo potrebno razdvojiti artikle i poslati 2×2 gume. Najbolje je da pozovete kolege iz podrške da Vam detaljnije objasne ovaj proces. Broj telefona je 033/407-702.

   Srdačan pozdrav!

   22 Jula, 2020 at 09:01 Komentariši
 • dragan sucic

  Oprostite,ako zelim prodati gume sa felgom?

  21 Jula, 2020 at 20:02 Komentariši
 • Mrco

  Koja glava se samo sjetila da zabrani pregled paketa prije plaćanja

  8 Augusta, 2020 at 11:24 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Kupac ima pravo da otvori paket prije plaćanja. Potrebno je da prodavač navede da je dozvoljeno otvaranje (prilikom predaje paketa kuriru).

   Lp.

   10 Augusta, 2020 at 09:12 Komentariši
 • Matija

  Moze te li mi reci kako da prarim moj paket posto nigdje to ne mogu da nadjem?

  12 Augusta, 2020 at 17:07 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da kontaktirate našu korisničku podršku putem e-maila na: pomoc@olx.ba ili broja telefona 033/407-702.

   Srdačan pozdrav!

   13 Augusta, 2020 at 09:35 Komentariši
 • Amel

  Kako da pošaljem paket od 1 kg, koji je postupak slanja.

  15 Augusta, 2020 at 11:46 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da kontaktirate našu korisničku podršku putem e-maila na: pomoc@olx.ba ili broja telefona 033/407-702.

   Srdačan pozdrav!

   17 Augusta, 2020 at 09:20 Komentariši
 • Sejla

  Deset dana kako je posta odnesena jos uvijek mi postar nije dostavio novac.(mozda jer se radi od 4 KM pa misli da ne treba da dostavi)
  Sramota,danas donio racune ,ostavio ih ispred vrata pokisli nije ni zvonio a o novcu ni traga.vise nikad ova vrsta usluge.slala sam pakete sa druge adrese i postar je uredno donosio drugi dan novac al na kucnu adresu uzas

  25 Septembra, 2020 at 17:37 Komentariši
 • Gordana

  Molim da mi objasnite kako da pošaljem jednu pošiljku koja je većih dimenzija od propisane: 125x60x155, tačnije sa jedne strane visina je 155 a sa druge visina oko 50cm, trenažer je u pitanju, težine oko 32kg? Mogla bih nekako da je spakujem na 115x60x65. Da li je moguće izvršiti isporuku pošiljke ovih dimenzija preko OLX brze dostave-BH Post Express? L.P.

  14 Oktobra, 2020 at 10:27 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovana,

   Maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati putem OLX integrisane dostave su 70x70x70cm.

   Vi svakako možete kontaktirati direktno BH Post Express i dogovoriti slanje pošiljke, ali taj proces se onda dešava van OLX sistema.

   Lijep pozdrav!

   15 Oktobra, 2020 at 09:15 Komentariši
 • rade113

  jasam poslao paket za brcko koije imao tezine maksimalno 16 kilograma naravno dostavu placa kupac znaci kupac je trebao da za paket uplati 97 maraka plus 10 dostavu takoje stalo i na odresku koi je ostao kod mene medjutim kupcu su naplatili kako on tvrdi 117,5 maraka menije vracen moj iznos od 97 maraka tako daje po rijeci kupca dostava 20.5 maraka

  23 Novembra, 2020 at 20:28 Komentariši
  • Benjamin | OLX.ba

   Poštovani,

   ljubazno Vas molimo da problem prijavite putem odgovarajuće forme navedene na https://pomoc.olx.ba/

   U slučaju da je nastao problem, vrlo rado ćemo izvršiti provjere, te zatražiti od kurirske službe više informacija.

   Lijep pozdrav,
   OLX adminsitracija.

   30 Novembra, 2020 at 17:01 Komentariši
 • Nisvet

  Brza posta BH expres je na pocetku bila dobra ali u zadnje vreme se dosta iskvarila.Nedolaze po narudjbe sutradan razvuku pp 2 -3 dana u medjuvremenu postoji mogucnost da kupac odustane od kupovine.Od petka imam narudjbu i od nedelje jos jednu.Licno sam ih zvao i pitao da li ce kurir dolaziti i rekli su da hoce da je prosledjeno ,medjutim nije dosao.Povoljniji jesu od drugih al kvalitetniji nisu sigurno. ja definitivno vise necu slati preko bh expresa.Ovo nije prvi put da razvlace.Licno znam da prosledjuju posiljke i novac na obucne postare pa nelad novac cekam i do 10 dana dok se postar nakani da dodje.Nedavno sam narucio trimer za kosenje trave i taj paket su prosledili ma postara da mi motorom dovuce.Vjerovatno su mislili da vozi jednom ruku a drugom da drzi paket od 130 cm duzine.Da bih ga na kraju ponovno uzeli od postara dovukli mi i oduzilo se sedmicu duze.Zelio bih da nije ovako.Ako ovako nastave izgubice mnoge korisnike.

  30 Novembra, 2020 at 23:14 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani Nisvete,

   Žao nam je što ste imali negativno iskustvo sa dostavom. Ukoliko se nešto slično ponovi budite slobodni da nas kontaktirate i da OLX administracija poduzme korake za rješavanje spornih situacija. Možete nam se javiti putem emaila na pomoc@olx.ba ili broj telefona 033/407-702, svaki radni dan od 9-20h, i subotom od 9-14h.

   Lijep pozdrav!

   4 Decembra, 2020 at 09:00 Komentariši
 • Indira

  Zanima me cijena dostave stola iz Sarajeva, dimenzije 100x70x50

  14 Decembra, 2020 at 09:38 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovana,

   Maksimalne dimenzije za slanje OLX integrisanom dostavom iznose 70X70X70.

   Sve što izlazi iz navedenih gabarita možete dogovoriti slanje direktno sa BH Post Expressom i pozvati ih na broj 1312 za sve detalje i upite.

   Srdačan pozdrav!

   14 Decembra, 2020 at 13:51 Komentariši
 • Nihad

  postovanje.zanima je ukljucena mi je olx brza dostava ali nema ispod opcije zapocni narudzbu.sad vidim da svi artikli na mom profilu isto.molim za odg.

  21 Decembra, 2020 at 17:33 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Za određene kategorije dostava nije moguća, bez obzira ukoliko Vam je uključena na profilu. Za detaljniju provjeru molimo da kontaktirate našu korisničku podršku na broj 033/407-702 ili e-mailom na pomoc@olx.ba.

   Lijep pozdrav!

   28 Decembra, 2020 at 09:01 Komentariši
 • Bax

  Moze mi neko reci koliko bi bila cijena prijevoz skutera iz Bugojna do zivinica

  27 Decembra, 2020 at 14:50 Komentariši
 • Mihajlo Šormaz

  Naručio sam računar sa olx. Ba iz Zenice koji je trebao doći 28/29. Decembra i koji još nije stigao. Posta se ne javlja l. Sta da radim i zašto se ovo dešava?

  3 Januara, 2021 at 12:23 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da pozovete našu korisničku podršku na broj 033 407 702, ili se javite na email:pomoc@olx.ba.

   Navedite ID broj narudžbe i naziv Vašeg OLX profila.

   Srdačan pozdrav!

   11 Januara, 2021 at 09:06 Komentariši
 • Haris

  Postovani, koliko bi kostao transport tv- a od 65” tezine 42.5 kg iz Brčkog do Sarajeva? Lp

  12 Januara, 2021 at 15:11 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Pozdrav Harise,

   Nažalost maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati OLX integrisanom dostavom je 70x70x70cm.

   13 Januara, 2021 at 10:16 Komentariši
 • Zuhdija

  Postovani. Zelim ovom prilikom istaci da sam u zadnje vrijeme prodao dvije posiljke preko BH Expres poste. Jako sam zadovoljan sa saradnjom, pogotovo sto se to realizije nasim javnim BH preduzecem. Citam neke komentare u vezi sporosti dostave novca. Meni su oba puta u roku od pet dana novci uruceni. Treba nam svima malo vise strpljenja jer novac nemoze propasti. Hvala OLX na saradnji

  21 Januara, 2021 at 20:09 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani Zuhdija,

   Hvala Vam što se nama podijelili Vaše iskustvo. Mnogo je manje spornih situacija, ali i kada se dese i njih uspješno riješimo za naše korisnike kojima smo uvijek tu na raspolaganju.

   Hvala Vam još jednom i srdačno Vas pozdravljamo!

   22 Januara, 2021 at 13:21 Komentariši
 • Yugoslavijaaaa

  Dobar dan, prije sedam dana sam predao paket bh post experess i nisam dobio nikakav papir do danas se ne javljaju, kako provjeriti stanje poslatog paketa

  28 Januara, 2021 at 11:59 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Možete kontkatirati našu korisničku podršku na broj 033 407 702. Oni će Vam reći status Vaše pošiljke, ili po potrebi dodatno izvršiti provjeru sa BH Post Express.

   Lijep pozdrav!

   28 Januara, 2021 at 13:49 Komentariši
 • Dusko

  Danas sam dobio povrat paketa i morao platit 8KM postaru, ID 1362338..nazvao sam kupca da vidim sta je u pitanju..znas izvaran sam od ljudi..narucio sam dva ista proizvoda i jedan morao vratiti???

  13 Februara, 2021 at 13:14 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Ukoliko je dostava bila putem OLX integrisane dostave, a kupac je odbio da preuzme pošiljku, trošak dostave snosi OLX. Molimo da nam se sa ID brojem pošiljke, nazivom Vašeg profila i profila kupca javite putem emaila na pomoc@olx.ba.

   15 Februara, 2021 at 11:23 Komentariši
 • Damira

  Poštovanje, 

  Nedavno sam pocela sa dostavama brzom pošto i odlucila sam se za BH brzu poštu da bih podrzala našu državnu poštu..

  Imam dvije žalbe, prva dostava za Bihać je bila prošle sedmice i do dana danas nije dostavljena na adresu, kupac je danas bio u posti, trazili su paket cijeli dan nisu ga našli, tako da je paket vjerovatno zagubljen. 

  Druga isporuka je došla oštećena, a jasno se moglo vidjeti da je lomljivo i da treba paziti.

  Samo da naglasim da mi paketi dolaze na ADRESU svake sedmice minimalno po 2 puta i nemam problema. (Ostale brze poste)

  Molim Vas da nesto uradite po tom pitanju inace cu biti primorana da promijenim postu.

  Hvala unaprijed

  18 Februara, 2021 at 16:49 Komentariši
 • Nermin

  Pozdrav, da li bhpost dopusta otvaranje paketa kupcu pri preuzimanju posiljke

  5 Marta, 2021 at 19:14 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Pozdrav Nermine,

   Dozvoljeno je, ali je potrebno da zahtijevate od prodavača da naglasi kuriru da je dopušteno otvaranje paketa.

   8 Marta, 2021 at 09:26 Komentariši
 • Faruk

  Pozdrav
  Kupio sam Monitor preko OXL-a polovan. Pokvaren je i prodavač je rekao da pošaljem nazad. Kako da pošaljem nazad kupljenu robu?

  14 Aprila, 2021 at 19:55 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da za pomoć kontaktirate našu korisničku podršku na broj 033/407-700 ili na e-mail pomoc@olx.ba.

   Srdačan pozdrav!

   15 Aprila, 2021 at 08:58 Komentariši
 • mire335i

  Pozdrav. Prvi put zelim poslati preko vase usluge BH posta paket. Nikad do sada nisam to radio. Zanima me kako ja naplacujem dobivam moj novac nakon sto kupac izvrsi placanje po uzecem. Kolko vremenski se ceka naplata
  Hvala

  12 Jula, 2021 at 20:00 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Molimo da za navedeni upit kontaktirate našu korisničku podršku koja Vam je na raspolaganju svaki radni dan od 9-20h i subotom od 9-14h, na broj telefona 033 407 700 ili e-mail pomoc@olx.ba.

   Srdačan pozdrav!

   13 Jula, 2021 at 09:02 Komentariši
 • Predrag

  Poštovani interesuje me moja posiljka koja nikako da stigne evo vec pet dana,a da bi me jutros zvali iz poste Kriškovcima da ja trebam doci po pošiljku jer je nemaju čime dostaviti,mislim da nije ok i da ako pise da je dostava treba da se dostavi na moju adresu….

  11 Septembra, 2021 at 08:15 Komentariši
 • Goran

  Poštovani,
  kako mi prijatelj može poslati paket iz Konjica a da ga ja preuzmem u Odžaku?
  Ja sam trenutno u Hr, u Osijeku i imam bh osobnu iskaznicu.
  Postoji li takva mogućnost da preuzmem paket

  27 Septembra, 2021 at 05:21 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   kako bismo bili u mogućnosti adekvatno odgovoriti na Vaš upit, ljubazno Vas molimo da kontaktirate OLX podršku putem dostupne opcije na https://pomoc.olx.ba/hc/bs, ili na e-mail pomoc@olx.ba.

   27 Septembra, 2021 at 11:05 Komentariši
 • Sabina

  Mogućnost slanja ajvara,povrca?

  27 Novembra, 2021 at 19:13 Komentariši
 • Samir

  Pozdrav, interesuje me slanje posiljke preko olx brze dostave… Kupac je narucio posiljku od mene i ja sam prihvatio, ali ne znam kako to sada ide jer mi je prvi put da saljem na ovakav nacin… Da li ja trebam otici u BH Postu i predati posiljku , ili ce kurir doci na moju adresu i preuzeti posiljku te je dostaviti na adresu kupca

  20 Marta, 2022 at 19:30 Komentariši
 • majakovski

  Koliko je potrebno dana da kurir preuzme posiljku od prodavaca? Ja cekam vec 4 dana paket iz Bijeljine za Banja Luku.

  25 Jula, 2022 at 12:39 Komentariši
  • Belma

   Poštovana,

   Molimo Vas da kontaktirate našu korisničku podršku na broj telefona 033 407 700.

   Hvala i lijep pozdrav.

   25 Jula, 2022 at 12:45 Komentariši
 • Bego

  kupio sam klavijaturu itrebalo je do sad da bude na mojoj adresi preuzeta je u ponedeljak a danas je cetvrtak malo prije iz poste Duboki Potok grad Srebrenik me zovu da sam dođem po paket kao oni mi ga nisu u stanju da dostave.napomena ovo nije prvi put ti ljudi dole ne rade svoj posao kako treba i nikad vise necu sa njima slati niti narucivati posiljke

  11 Augusta, 2022 at 11:45 Komentariši
  • Belma

   Poštovani, za detaljniju pomoć možete pozvati našu korisničku podršku na broj telefona 033 407 700. Hvala i lijep pozdrav.

   11 Augusta, 2022 at 12:01 Komentariši
   • bego mehmedovic

    jes da ja mogu govoriti imao sam prije par godina operaciju totalni laringotomiju i nemogu da govorim izgubio sam glasnice tako da mi ostaje samo porukom da se zalim i to ovi moji u posti znaju zato iako platim dostavu moram sam otici sest kilometara da donesem svoj paket iako uredno naplate dostavu na kucnu adresu.Ta ista posta danas je dolazila mom komsiji u dva navrata i nisu htjeli ocito namjerno da moj paket dovuku na adresu nego moram u postu 75358 Duboki Potok otici sam jasam posla Email u glavnu direciju BiH a poste pa cekam opdgovor ali otici cu sutra po svoj paket i trziti da mi naprave napismeno zasto nisu dostavili paket na kucnu adresu a naplatili su ili naplatice kao i uvijek dostavu za istu. Pozdrav

    11 Augusta, 2022 at 13:24 Komentariši
    • Belma

     Poštovani,

     u tom slučaju, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem forme dostupne na https://pomoc.olx.ba.

     Hvala na razumijevanju.

     Lijep pozdrav

     11 Augusta, 2022 at 15:05 Komentariši
 • Mersud

  Koliko sada košta slanje paketa do 10 kg

  27 Augusta, 2022 at 16:47 Komentariši
  • Belma

   Poštovani,

   Cijena paketa do 10 kg iznosi 8 KM.

   Lijep pozdrav

   29 Augusta, 2022 at 11:39 Komentariši
 • Valerio

  PITANJE -mogao sam do jucer da pratim posiljku i preuzimanje artikla koji sam poslao kupcu, i danas nakon sto mi je kupac poslao poruku da je preuzeo paket, vise ne mogu da pratim artikl i kurira i tu mi se gubi sva mogucnost da saznam sta je sa mojim novcem, dali ga je kurir bh poste preuzeo, i kada i kako cu dobiti novac? Takodjer mi je kurir pri preuzimanju paketa rekao da ce kupac da plati 10km, umjesto 8km kako je navedeno za brzu postu. Ni malo nisam zadovoljanValerio.

  20 Maja, 2023 at 13:10 Komentariši
  • Belma

   Poštovani, kako bi izvršili detaljnje provjere molimo Vas da se javite na mail pomoc@olx.ba. Lijep pozdrav

   23 Maja, 2023 at 10:22 Komentariši

Objavite komentar