Top
OLX.ba proslavio 10. rođendan - OLX blog
fade
5121
post-template-default,single,single-post,postid-5121,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX.ba proslavio 10. rođendan

Proteklog vikenda u krugu medija i partnera, ugodnoj atmosferi i uz brojna iznenađenja proslavili smo za nas, veliki jubilej – 10. godišnjicu postojanja.

Od male startup kompanije za samo nekoliko godina uspjeli smo postati regionalno prepoznatljiv brend i lider na tržištu online oglasnika.

Pik.ba je lansiran 31. marta 2009. godine i već nakon tri mjeseca je brojao 30 hiljada registrovanih korisnika. Danas se možemo pohvaliti statistikama koje odavno prelaze dva miliona registracija, 1,5 miliona preuzimanja Android aplikacije – što je najveći broj na lokalnom i regionalnom tržištu, te preko 2,6 miliona aktivnih artikala, i 32 miliona do sada objavljenih oglasa.

Uspješno poslovanje domaće kompanije Pik d.o.o. prepoznala je i Naspers grupacija, koja je tokom 2015. godine tadašnji Pik.ba pridružila vodećoj svjetskoj platformi za objavu oglasa, OLX i od tada nastavljamo rasti kao najposjećenija lokalna domena sa više od 700 hiljada aktivnih korisnika svakog mjeseca.

„Naša misija i vizija je bazirana na spajanju ljudi u svrhu ostvarivanja obostranih interesa i s ponosom možemo reći da već 10 godina uspješno ostvarujemo svoje planove. Istina je, kada imate tim od 20 i više zadovoljnih uposlenika i kada slušate njihove ideje, kao i sugestije korisnika ili klijenata, ne možete biti na pogrešnom putu “, istakao je suosnivač i direktor kompanije Pik d.o.o., Emir Pilavdžić.

Osim kontinuiranog unaprjeđenja najposjećenijih kategorija (Vozila, Nekretnine, Mobilni uređaji…) tim OLX.ba aktivno razvija i nove sadržaje. Tako je nedavno lansirana i kategorija Poslovi putem koje je moguće nuditi i pretraživati oglase za posao.
Da je platforma za promoviranje kako polovnih, tako i sadržaja premium brandova, dokazuje i činjenica da sve više popularnih kompanija svoje proizvode nudi putem OLX-a. Porsche grupacija, brojne finansijske institucije poput Raiffeisen banke ili prodajnog lanca Bingo s kojim već godinama uspješno surađujemo.

„Veliki broj korisnika i naših redovnih pretplatnika koji godinama raste dokazuje da online biznis preuzima sve veću ulogu u svakodnevnom poslovanju. Online platforma koja za svrhu ima spajanje korisnika, razmjenu informacija, ponude i potražnje roba ali i usluga je već postala standard u BiH i regiji. Integracijom finansijskih i logističkih usluga naši korisnici će dodatno unaprijediti svoje kupoprodajno iskustvo. Za naredni period u fokus prevashodno stavljamo zadovoljstvo naših korisnika i unapređenje korisničkog iskustva na OLX.ba“, kazao je na Press konferenciji Jasmin Marić, direktor Sektora za razvoj poslovanja.

LRM_EXPORT_66517930834613_20190329_191809295

Tokom press-konferencije, Marić je najavio i stipendiranje 10 studenata kao simboliku obilježavanja 10. godišnjice postojanja na domaćem tržištu.

„Plan nam je do početka nove školske godine putem javnog poziva prikupiti aplikacije i odabrati 10 stipendista fokusiranih na online biznis. Učenici ili studenti ne moraju nužno imati najbolji prosjek ocjena – fokus stavljamo na poduzetnički duh, najkvalitetnije poslovne ideje i ambicije novih generacija online poduzetnika u BiH“.

OLX nije zaboravio ni svoje vjerne klijente, partnere i prijatelje za koje smo pripremili više od 100 plaketa kao zahvalu za dugogodišnju saradnju i povjerenje. Ovom prilikom plakete su dodijeljene predstavnicima marketing agencija Media Pool, Raiffeisen banke te agencije za posredovanje nekretninama Prostor.

„S OLX-om sarađujemo gotovo deceniju i slobodno mogu reći da smo rasli, razvijali se i učili jedni od drugih. Zasigurno ćemo dobre odnose graditi i u budućnosti“, kazala je Nermina Kelić, koja je plaketu preuzela u ime agencije Universal Media, članice Media Pool-a.

LRM_EXPORT_66546045803478_20190329_191837410

Predstavnik agencije „Prostor“ je objasnio kako je OLX danas nezaobilazan kanal za plasiranje nekretnina i kako je gotovo nemoguće planirati bilo kakve aktivnosti bez promocije putem OLX-a.

„Godinama uspješno sarađujemo. Jako cijenimo današnje priznanje i sav trud koji ulažu kako bismo zajedno pratili trendove i pružili korisnicima najbolja rješenja“, istakao je Boris Marić iz agencije „Prostor“.

LRM_EXPORT_66530823856142_20190329_191822188

Jedan od dobitnika značajnog priznanja je i Raiffeisen banka u BiH.

„Iskreno čestitamo OLX web portalu na ovom značajnom jubileju. OLX je u zadnjih deset godina izrastao u najpopularniju online platformu za prodaju i kupovinu u Bosni i Hercegovini. Saradnja između Raiffeisen banke i OLX se prirodno nametnula. Živimo u digitalnom svijetu, a novu dimenziju bankarske industrije karakteriziraju moderne i globalne bankarske usluge. Raiffeisen banka aktivno radi na prepoznavanju novih poslovnih niša, konstantnom razvoju i prilagođavanju svojih usluga u eri digitalne ekonomije, te pronalaženju novih online kanala komunikacije u cilju kvalitetnije interakcije sa svojim korisnicima. Sigurna sam da će saradnja između Raiffeisen banke i OLX-a biti dugoročna i uspješna“, Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

LRM_EXPORT_66532300469834_20190329_191823664

I u budućnosti planiramo nastaviti spajati vjerne korisnike, nagrađivati ih kvalitetnim sadržajima i brojnim novitetima s ciljem što uspješnije kupoprodaje.

Kompletnu FOTO galeriju sa Press konferencije možete pogledati ovdje.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara
  • Ahmed Hodzic

    Želim dase zahvalim OLXu sto postoji sve ove godine i sto nam omogucuje legalnu trgovinu.OLX mijenja stanje u BiH sa lošeg n dobro.Bosna je drzava kojoj je potrebna ova stvar .Lp.HVALA!

    1 Aprila, 2019 at 11:23 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na lijepim riječima i što koristite OLX.ba. Trudit ćemo se i u budućnosti da opravdamo Vaše povjerenje. 🙂

      Lijep pozdrav!

      1 Aprila, 2019 at 13:34 Komentariši
      • MILAN

        SRETAN VAM ROĐENDAN SA ZAKAŠNJEM DA OVAKO DOBRO BUDE I UBUDUĆE OD SRCA SRETNO

        5 Aprila, 2019 at 22:40 Komentariši
        • Anesa | OLX.ba

          Poštovani Milane,

          I nama je promakao Vaš komentar, tako da se sa zakašnjenjem zahvaljujemo na Vašim lijepim željama.

          Srdačan pozdrav od OLX BiH teama!

          25 Aprila, 2019 at 14:29 Komentariši
          • Alen

            Svakako se i ja pridružujem svim mogućim čestitkama, zaslužili ste za sve ove godine. I ja sam godinama na OLX.ba i mnogo sam stvari nabavio i prodao uz vašu pomoć i evo ako smijem uz čestitku dati i koji savjet 🙂 naravno za još bolji rad i nama lakše se snalaziti. U padajučem izborniku bi bilo dobro staviti jednu kolonu najnovije tako da ne listamo sve kad tražimo određeni artikal, ovo se odnosi na kad recimo bilarmo vozilo da samo možemo pogledati najnovija ili alate i slično 🙂

            3 Maja, 2019 at 07:53
          • Anesa | OLX.ba

            Pozdrav Alene,

            Hvala Vam na čestitkama i drago nam je da je Vaše iskustvo kupoprodaje na OLX.ba pozitivno. Što se tiče Vaše sugestije. ukoliko smo je dobro razumjeli, navedena opcija već postoji. Artikle možete pretraživati tako što kliknete na opciju “Poredaj po” a zatim “Najnovije”, “Cijeni najnižoj”… 🙂

            Srdačan pozdrav!

            8 Maja, 2019 at 11:47
  • Aldin

    Pozdrav.Dali ce biti ikakva medalja posto sam vas aktivni clan od 16.04.2009,znaci i ja uskoro slavim jublej 🙂 Sve najbolje u buducem radu vam zelim,Nebih toliko kupovao,ni automobila,ni mobitela,tableta bicikala, i puno drugih stvari,realizovao da nije bilo vas.Hvala vam sto postojite.Vas Adi81

    1 Aprila, 2019 at 16:58 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na lijepim željama. Drago nam je da aktivno koristite OLX.ba i nadamo se da ćete i u budućnosti imati još mnogo uspješnih kupoprodaja :). Naš tehnički tim aktivno radi na novitetima koje planiramo uvesti u skorije vrijeme, a da li će to biti i medalje povodom 10 godina zaista Vam u ovom trenutku ne možemo potvrditi. U svakom slučaju čast nam je i zadovoljstvo što ste naš korisnik već skoro punih 10 godina, i svakako i mi Vama čestitamo nadolazeći jubilej :).

      Lijep pozdrav!

      2 Aprila, 2019 at 13:14 Komentariši
  • ZahvalanVasemServisu

    Za ovakve prigodbe, trebali ste se potruditi i ukazati povjerenje nekim od najvrednijih korisnika, jer na taj način doprinosite još kvalitetnijem razvoju, a i motivišete potencijalne prodavce/kupce

    1 Aprila, 2019 at 20:06 Komentariši
  • Tarik

    Poštovani,
    zadovoljstvo je biti Vaš član i koristiti pogodnosti koje pružate.
    Neka vam je sretna prva decenija.
    Pozdrav iz Visokog

    2 Aprila, 2019 at 10:19 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam u ime OLX BiH teama i drago nam je što ste naš član. Trudit ćemo se da u budućnosti budemo još bolji i opravdamo Vaše, i povjerenje svih drugih korisnika.

      Srdačno, Vaš OLX.ba.

      2 Aprila, 2019 at 11:15 Komentariši
  • Biza1

    Pozdrav Piku.ba
    Pa ja bih isto tako pohvalio sam portal jer je pomogao ljudima da bolje zive … jer sto se kaze svaka roba ima svoga kupca … no i predlozio bih jos profesionalnije ideje po piranju placanja ili prevare jer licno sam koao i mnogi prevaren a nikad nisam nasao lopova… tako da mozda da to poboljsate! No svaka cast na svemu… moj Pik moja svakodnevnica❤️

    2 Aprila, 2019 at 22:40 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Prije svega hvala Vam na lijepim riječima i što smo dio Vaše svakodnevnice :). Što se tiče sigurnosti to svakako jeste najbitnija stavka na kojoj svakodnevno radimo, u suradnji sa našim korisnicima koji vrše prijave, a na osnovu kojih se određeni korisnici sankcionišu. Ukoliko je u pitanju ozbiljniji problem, takvi slučajevi se moraju prijaviti nadležnim organima gdje se u suradnji s nama rješavaju ozbiljniji slučajevi. U svakom slučaju mi naše korisnike uvijek savjetujemo da kupoprodaju vrše sa verifikovanim profilima jer to donosi veću dozu sigurnosti.

      Lijep pozdrav od OLX BiH teama!

      3 Aprila, 2019 at 16:47 Komentariši
  • sonda4

    Sretan rodjendan i sve najbolje zelje u daljnjem radu vam zelim

    4 Aprila, 2019 at 18:41 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam 🙂

      Srdačan pozdrav od OLX BiH teama!

      5 Aprila, 2019 at 09:24 Komentariši
  • NeBitno

    Ovi osnivaci ko Sheldon, Any i ostala ekipa iz The big bang theory LMAO.

    Ima tu po koja greska na sajtu, propust i slicno… ali sve u svemu funkcionalno, za sad.

    7 Aprila, 2019 at 22:00 Komentariši
  • Milan

    Cestitam vam od srca 10 godina uspjesnog rada ! Vasim radom i zalaganjem ste takodje pripremili teren i za buducnost, u kome cete biti lider u regionu, kao sto ste i sada.
    Pozdrav od “clana” iz 2009 godine.

    15 Aprila, 2019 at 23:27 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Milane,

      Hvala Vam na lijepim riječima. Radujemo se što ste naš korisnik već 10 godina i hvala Vam što nam ukazujete povjerenje sve ovo vrijeme. Trudit ćemo se da budemo još bolji :).

      Srdačan pozdrav od OLX BiH teama!

      16 Aprila, 2019 at 09:23 Komentariši
  • Branko Škrobo

    Sretna vam 10 obljetnica rada.
    Hvala za dosadašnju suradnju.
    Zajedno smo već 9 godinu.

    Srdačan pozdrav.

    16 Aprila, 2019 at 10:18 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Branko

      Hvala Vam na čestitci i što na ukazujete povjerenje već punih 9 godina. 🙂

      Srdačno, Vaš OLX.ba!

      16 Aprila, 2019 at 10:55 Komentariši
  • deltashop

    Sretna Vam 10-godišnjici ,zasigurno više nego uspješnog rada.
    Radujem se našoj budućoj saradnji .
    Puno pozdrava OLXtimu od vjernog korisnika ,sa Vama od početka kreiranja platforme.
    Više nego prijatno iznenađen plaketom …Puno hvala!
    Ide i slika čim je okačimo na zid,naravno..:)

    deltashop

    24 Aprila, 2019 at 19:55 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani deltashop,

      Hvala Vama na lijepim riječima, željama i na povjerenju koje nam ukazujete godinama. Radujemo se fotografiji svakako i možete nam je poslati na marketing@olx.ba.

      Srdačan pozdrav od OLX BiH teama! 🙂

      25 Aprila, 2019 at 12:00 Komentariši
  • nasmir

    sretan rodendan puno uspjeha u daljenjem radu

    25 Aprila, 2019 at 14:02 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam! 🙂

      Srdačan pozdrav od OLX BiH teama

      25 Aprila, 2019 at 14:27 Komentariši

Objavite komentar