Novosti Servisi/Usluge

NOVO: Besplatni pozivi unutar OLX.ba aplikacije!

NOVO: Besplatni pozivi unutar OLX.ba aplikacije!

U novoj verziji OLX.ba aplikacije za Android uređaje dostupno je veliko poboljšanje u vidu opcije besplatnih poziva!

Ova opcija će uveliko olakšati korištenje stranice i kupoprodaju korisnicima, s obzirom da se sada sva komunikacija može obaviti putem OLX.ba, i pisana i usmena. Za finalni dogovor ne morate izlaziti iz aplikacije, već je dovoljno kliknuti na dugme “Poziv” uz odabir “Besplatan OLX poziv”.

Korisniku kojeg pozivate će zazvoniti mobilni uređaj, te se prihvatanjem poziva uspostavlja veza. Ukoliko se korisnik ne javi, obavijestit ćemo ga o propuštenom pozivu, uz navođenje profila sa kojeg je poziv propušten.

Ukoliko želite koristiti navedeno, unutar aplikacije je potrebno uključiti opciju “OLX Pozivi” te odobriti kao na slici ispod:

OLX besplatni pozivi rade neovisno od broja telefona na Vašem OLX profilu, što znači da će – ukoliko ste ih uključili, raditi i kada je Vaš broj telefona na profilu sakriven.

Dodatno, u opcijama menija možete pronaći i spisak svih poziva sa korisnicima, propuštene pozive te datum i vrijeme poziva. Postoji i kratica sa spašenim korisnicima koje možete pozvati jednim klikom, te podešavanja gdje možete izmijeniti ton zvona, uključiti vibraciju ili onemogućiti pozive.

Opcija poziva je dostupna na nivou samog uređaja, te ukoliko jedan profil koristite na više uređaja, potrebno je na svakom uključiti ili isključiti opciju, što je čest slučaj kod OLX Shopova. Na ovaj način će svi uređaji dobiti poziv, te se nakon javljanja na jednom, poziv na drugim uređajima prekida.

Ukoliko posjedujete pametni sat, odnosno Smartwatch, sa operativnim sistemom Wear OS – od sada pored privatnih poruka i javnih pitanja, možete odgovarati i na besplatne OLX pozive putem istog.

Odnedavno, dostupna je i iOS verzija OLX besplatnih poziva.

OLX.ba – Svijet kupoprodaje!


  Napisao:

  Objavljeno 14.11.2019 u 14:39  3
  Ostavite odgovor

  2 Teme za komentare
  1 Odgovori teme
  0 Sljedbenici
   
  Većina je reagovala na komentar
  Najtoplija nit komentara
  Zoran

  Kako mogu da se registrujem. Ispunim sve lako treba i opet kaže da nisam registrovan

  […] jednom mjestu obaviti kompletan kupoprodajni proces uz integrisane servise kao što su dostava, besplatni pozivi prema korisnicima unutar OLX aplikacije, ili API integracija  za unos većeg broja novih artikala […]