Top
Mi podržavamo društveno odgovorne priče - OLX blog
fade
6296
post-template-default,single,single-post,postid-6296,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Mi podržavamo društveno odgovorne priče

Mjesec oktobar je protekao u znaku prevencije karcinoma dojke, čemu se pridružio i OLX.ba. Nizom aktivnosti smo imali za cilj povećati svijest o važnosti prevencije i težini oboljenja, te ohrabriti bh. građane da se pravilno i redovno kontrolišu kako bi izbjegli teže posljedice.

OLX.ba je ovom prilikom, u saradnji sa kompanijom Roche, svim OLX korisnicima, njih 954, koji su tokom kampanje ispunili edukativnu anketu dodijelio 50 OLX kredita, protuvrijednosti 5 KM.

Napominjemo, svaka osma žena će tokom svog života oboljeti od raka dojke, a svake godine se u Bosni i Hercegovini dijagnostifikuje više od 1400 novih slučajeva ove bolesti.

Karcinom dojke se može pojaviti u svakoj životnoj dobi. Najčešći je oko i nakon menopauze. Rizik za razvoj karcinoma dojke je češći kod osoba kod kojih postoji pozitivna porodična anamneza (rak u porodici), zatim kod žena sa ranom menarhom i kasnom menopauzom, kod žena koje nisu rađale, kod žena koje su prvo dijete rodile nakon tridesete godine života, koje duže vrijeme koriste hormonsku terapiju, alkohol, duhan, koje su gojazne i fizički neaktivne.

Važnost preventivnih pregleda ne završava sa mjesecom oktobrom, te apelujemo na sve bh. građane da se redovno kontrolišu i brinu za svoje zdravlje.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar