Top
Podržimo zajedno aktivnosti socijalnog preduzeća "Životna pomoć" - OLX blog
fade
8036
post-template-default,single,single-post,postid-8036,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Podržimo zajedno aktivnosti socijalnog preduzeća “Životna pomoć”

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK, osnivač je i vlasnik socijalnog preduzeća Životna pomoć iz Goražda koje okuplja, evidentira, pomaže i zapošljava osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije. Kroz niz aktivnosti i programa, bore se za prava svojih članova, pružajući im moralnu i materijalnu podršku s ciljem da im omoguće mjesto u društvu te unesu vedrinu i radost u njihove živote.

U Životnoj pomoći, naši članovi proizvode niz proizvoda, među kojima se izdvajaju kućne papuče. Pored njih, proizvode se pamučni cekeri, posteljine, kecelje, ukrasni i jastuci za putovanja. S obzirom da imamo mašinu za vez, na svim našim proizvodima mogu se naći natpisi po želji. Materijal za proizvodnju papuča dobijamo besplatno od firme Prevent, od ostataka materijala za autopresvlake – što ih čini iznimno kvalitetnim, naveli su iz Udruženja.

U njihovoj radionici svakodnevno radi desetak osoba, od kojih su četiri prijavljene u radni odnos, a ostali angažovani kao članovi korisnici radne okupacije. Dnevno ova mala, ali vrijedna grupa, proizvede 50-ak kućnih papuča ili ukrasnih jastuka, te drugih aksesoara. Svi građani mogu pomoći Udruženju i doprinijeti boljem životu članova kupovinom nekog od proizvoda iz njihovog asortimana. Proizvode je moguće kupiti i putem njihovog shopa na OLX.ba.

Naše tržište je zasad lokalno, no imamo sve preduslove da jednog dana naši proizvodi izađu u region, pa i Evropu. Sva podrška koju nam možete pružiti, bilo kupovinom našeg proizvoda, bilo doniranjem svog vremena i stručnosti, bilo savjetom – našim članovima će biti dragocjena, naveli su iz Udruženja.

Kazali su i kako sanjaju Bosnu i Hercegovinu u kojoj će osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije, kao i svi koji danas pripadaju marginaliziranim grupama živjeti kao ravnopravni članovi zajednice i imati svoje mjesto u društvu.

Misija Udruženja je borba za život dostojan čovjeka za sve njihove članove, ali i edukacija šire javnosti da osobe sa cerebralnom paralizom i distrofijom nisu samo brojke.

„Svi zaslužujemo živjeti i raditi kao ravnopravni članovi zajednice“.

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar