Top
OLX Black Friday 2021 – Uštedite i osvojite vrijedne nagrade - OLX blog
fade
8209
post-template-default,single,single-post,postid-8209,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX Black Friday 2021 – Uštedite i osvojite vrijedne nagrade

Budite dijelom Black Friday magije na OLX.ba

Tradicija kupovine na najveći kupoholičarski dan – Black Friday, proširila se iz Amerike, šezdesetih godina prošlog vijeka i na Evropu, gdje sa nestrpljenjem očekujemo posljednji petak u novembru i rasprodaje kako bismo kupovali po sjajnim popustima i cijenama.

Black Friday – dan najbolje kupovine i najvećih popusta u godini, posljednjih godina najveći fokus ima na internet kupovinama. Na taj način kupci mogu proizvode kupiti iz udobnosti svog doma, izbjeći gužvu i smanjiti rizik od zaraze coronavirusom.

Bilo da ste kupac ili prodavač na OLX.ba, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako Black Friday možete iskoristiti na najbolji način.

I ove, kao i prethodnih godina, za kupce i prodavače na OLX.ba obezbijedili smo super nagrade i bonuse za sve kupoprodaje koje se obave u periodu od 26.11.-29.11.2021.godine.

Šta Black Friday donosi kupcima?

Ukoliko razmišljate o kupovini mobilnog uređaja, opremanju stana bijelom tehnikom ili kupovini nove garderobe savjetujemo da pričekate 26. novembar kada se obilježava ovogodišnji Black Friday koji donosi mnoštvo popusta.

Black Friday online kupovina na OLX.ba ove godine kupcima donosi ne samo odlične popuste, već i mogućnost da osvoje jednu od vrijednih nagrada.

Kupci koji u periodu  od 26.11-29.11.2021. godine budu putem integrisane dostave kupovali artikle čija je minimalna cijena 50KM (iz kategorija: TehnikaMoj domKompjuteriMobilni uređaji, Video igreNakit i SatoviUmjetnostSportska opremaMuzička opremaLjepota i zdravljeBebe, Igre i igračke) u toku akcije učestvuju u izvlačenju za sljedeće nagrade:

  • 2000 OLX kredita
  • 1500 OLX kredita
  • 1000 OLX kredita
  • 500 OLX kredita
  • Twistshake – dječija kolica
  • Twistshake – veliki poklon paket
  • Twistshake – mali poklon paket
  • Dopertech – Smartphone One Plus Nord N100 4GB / 64GB Midnight Frost
  • Kuća kafe – Delonghi Nespresso Inissia sa paketom Pagliero kafe
  • Bizshop – Sega Genesis gaming konzola + 40 igrica

Sretni dobitnici nagradne igre za kupce će biti objavljeni 7.decembra na OLX blogu, kao i na OLX Facebook stranici.

 Šta Black Friday donosi prodavačima?

OLX.ba trenutno raspolaže sa više od 4,5 miliona artikala na svojoj stranici i više od 2 miliona registrovanih korisnika. To znači da su mogućnosti za dobru kupoprodaju već tu, a ukoliko ste prodavač unaprijediti ih možete uz nekoliko savjeta koje vam donosimo u nastavku:

  • Cijena – svakako najbitniji segment prodaje, tako da preporuka je da na ovaj dan maksimalno snizite cijenu – jednog ili više artikala. Istraživanja pokazuju da je sasvim dovoljno da akcijsku cijenu stavite na samo jedan artikal i privučete potencijalne kupce koji će se potencijalnim dolaskom na vaš profil odlučiti da kupe i druge artikle, naravno ukoliko su atraktivni, ili im u tom trenutku potrebni. Ukoliko ste OLX Shop imate mogućnost kreiranja akcijskih  cijena na samom artiklu

  • Naslov artikla – ključnu riječ “Black Friday” naznačite u naslovu svog artikla – veliki broj kupaca će upravo na osnovu nje vršiti pretragu 26.11.2021. godine 🙂
  • Vizual – fotografija artikla iako je ovo stavka koja je uvijek bitna jer kvalitetne fotografije doprinose boljoj prodaji, za vrijeme Black Friday-a postavite vizual prilagođen upravo ovom prazniku i privucite pozornost na sebe

  • Besplatna dostava – besplatna dostava uvijek donosi dodatnu vrijednost i povećava šansu da se kupac odluči na kupovinu baš vašeg artikla

  • Pravovremeno odgovaranje na upite i narudžbe – vjerujemo da vas i same frustrira kada želite nešto da kupite a prodavač ne odgovara na vaše upite. Dakle nemojte biti takav prodavač, a pogotovo ne na Black Friday. 🙂  Ukoliko imate uključenu OLX brzu dostavu redovno provjeravajte pristigle zahtjeve za kupovinom, te u slučaju nedostupnosti određenog artikla ukoliko ste u mogućnosti kupcima ponudite zamjenski. Zapamtite da iako Black Friday traje samo jedan dan, on vam otvara mogućnosti da pozitivnim iskustvom kupovine dobijete i one koji će možda postati vaši stalni kupci, a razlog za to leži najviše u tome koliko ste ažurni i profesionalni, te naravno u kvaliteti proizvoda.

Za vrijeme trajanja Black Friday akcije, u periodu od 26.11 – 29.11. 2021. prodavači će za svaku uspješno realizovanu besplatnu integrisanu dostavu dobiti veće bonuse i to u iznosu od 150 OLX kredita. 

Osim toga, OLX Shopovi koji se odluče na kupovinu jednog od paketa OLX kredita, na sve zaprimljene uplate izvršene kartičnim plaćanjem ili uplatnicom u periodu od 22.11. – 29.11. 2021., osim postojećih popusta, dobijaju i dodatne gratis kredite i to u sljedećim iznosima:

  • Za paket 100 i paket 200 – 5% gratisa tj. 75 i 150 OLX kredita
  • Za paket 500 – 10% gratisa tj. 900 kredita
  • Za paket 1000 – 20% gratisa tj. 4.000 kredita
  • Za paket 2000 –25% gratisa tj. 11.250 kredita
  • Za paket 5000 –35% gratisa tj. 43.750 kredita

Dostupne pakete OLX kredita možete pogledati klikom ovdje pod dijelom “Dopuni OLX kredit” —> Paketi.

Period koji je pred nama, odnosno do 26.11. iskoristite za kreiranje super ponuda i akcija na OLX.ba jer je Black Friday odlična prilika da pospješite svoju prodaju, iskoristite mogućnost za dobijanje besplatnih OLX kredita.

Udobno se smjestite u svoje fotelje i uživajte u online kupovini iz udobnosti svoga doma.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar