Top
Poslovna etika je "IN"! - OLX blog
fade
8323
post-template-default,single,single-post,postid-8323,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Poslovna etika je “IN”!

Tehnološki napredak je učinio ljude kreativnijim u poslovnom svijetu. O tome svjedoči i postojanje naše i Vaše OLX.ba platforme, odnosno kupovina i prodaja putem interneta.

Veliki utjecaj na nivo povjerenja svakog aktera u poslovanju ima poslovna etika. Suština etike je u tome što ona ukazuje na postojanje drugih ljudi i uvažavanje njihovih potreba i prava. Prodavac i kupac su akteri u poslovanju koji direktno utječu jedan na drugog. Svaki akter mora održavati etiku, kako bi se povjerenje koje je princip rada moglo održati kako treba. Dobra usluga će dodatno poboljšati dobru etiku i održati povjerenje između prodavca i kupca.

Ključ za opstanak i dugoročni poslovni uspjeh jeste poslovna etika. Poslovna etika je “IN”!

Kupovinom putem OLX.ba platforme kupac želi:

1. Dobiti jasne informacije o proizvodu koji kupuje

Informišite kupca o detaljima artikla. Originalne fotografije daju uvid u realno stanje artikla, navođenje prodajne cijene, kao i jasno definisani uslovi kupoprodaje doprinose prodaji artikla, a kupcu daju sigurnost i povjerenje prije zaključivanja kupoprodaje.

Objavom i navođenjem detaljnih informacija doprinosite boljoj vidljivosti artikala koji su predmet prodaje. Analizom objavljenih oglasa na OLX.ba stranici ustanovili smo da se korisnici prvenstveno odlučuju na kupovinu onih artikala kod kojih su navedene jasne informacije, odnosno karakteristike, cijena, te fotografije.

Za više informacija i savjeta za objavu i promociju oglasa preporučujemo Vam da pročitate naš informativni članak Na koji način objaviti oglas, a da on dospije do kupca koji pretražuje OLX? kao i Kako privući posjete na Vaš artikal?

2. Kupiti artikal koji odgovara njegovim željama, kako po kvalitetu i veličini, tako i po cijeni

Uvažite kupca! U slučaju da artikal nemate na stanju, kupcu ponudite zamjenski artikal koji odgovara njegovim željama i potrebama, ali i finansijskim mogućnostima.

Primjer uspješne komunikacije, te ostvarene kupoprodaje

3. Garanciju da je proizvod funkcionalan i koristan

Nastojte navesti što više informacija o artiklu koji prodajete. Ako je kupac dobro informisan o artiklu, Vaša prodaja će biti olakšana.

Navedite svako oštećenje ili nedostatak!

Vašu prodaju, etiku poslovanja, kao i reputaciju pouzdanog prodavca može ugroziti svaka nepotpuna informacija.

Dobar primjer detaljnog opisa artikla

Loš primjer detaljnog opisa artikla

4. Garanciju da ako kupljeni artikal nije prikladan ili funkcionalan, isti može vratiti

OLX.ba nudi jednostavnu i brzu trgovinu Vašim artiklima putem OLX integrisane dostave.

OLX integrisana dostava kupcu pruža uvid u sadržaj paketa ukoliko prodavac dozvoli. Transport i povrat artikla je pokriven OLX dostavom – bez troškova za prodavca.

Za više informacija o funkcionisanju OLX brze dostave možete pročitati i na našem članku Kako radi OLX brza dostava? Uputstvo za OLX brzu dostavu

I za kraj, savjet!

Nemojte preuveličavati tvrdnje o kvaliteti proizvoda. Ako ne ispunite ono što obećate, pored zakonske odgovornosti, internet može raditi protiv Vas, jer dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje.

Sedina | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar