Top
OLX proslavio 13. rođendan - OLX blog
fade
8370
post-template-default,single,single-post,postid-8370,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX proslavio 13. rođendan

Dragi korisnici,

OLX.ba je, 31.marta, proslavio svoj 13. rođendan. 🥳

Kroz sve ove godine pratio nas je veliki rast – korisnika, partnera, projekata i onog najvažnijeg – ogromnog povjerenja koje ste nam ukazali i na čemu smo iznimno zahvalni.

Od samih početaka, 31. marta 2009. godine, kada je domaća kupoprodajna zajednica dobila novo sredstvo za zbližavanje prodavača i kupaca – Pik.ba veliki broj internet korisnika u Bosni i Hercegovini prepoznao je prednost i koristi takve trgovine.

Svaka naredna godina donosila je rast, unaprjeđenja, ali i brojne izazove koje smo uspješno savladali u odličnoj sinergiji i komunikaciji koje imamo sa svim našim korisnicima.

Protekla – pandemijska godina, kao i godina prije (2020.) promijenila je način poslovanja, kako za naše korisnike, tako i za tim koji se svakodnevno brine da se svi procesi kupoprodajne zajednice odvijaju bez problema.

Noviteti u protekloj godini

Proteklu, 2021. godinu, obilježilo je mnoštvo noviteta i unaprjeđenja, a ono na šta smo posebno ponosni jeste što smo bili dio brojnih #giveback inicijativa, odnosno društveno odgovornih akcija (kampanja za pomoć socijalnim preduzećima, akcija darivanja krvi, kampanja 10.000 sadnica za zdravo društvo…)

OLX u brojkama

Iz godine u godinu OLX ostvaruje kontinuirani rast, a u nastavku sa vama dijelimo nekoliko bitnih parametara: 

  • Mjesečno novih registrovanih korisnika – 22 hiljade
  • Ukupno registrovanih korisnika – 3.118.971
  • Mjesečno pregleda stranica – skoro 500 miliona (uključujući i aplikacije)
  • Aktivnih artikala – 4.6+ miliona
  • Ukupno do sada objavljenih artikala – 46+ miliona
  • Broj downloada aplikacija – 1+ milion
  • Mjesečno novih artikala – 420+ hiljada
  • Mjesečno posjeta korisnika – 33+ miliona (GA Sessions)

Planovi za budućnost

U 2022. godini imamo velike planove.

Po prvi put sa javnosti možemo podijeliti informaciju da OLX već dugo vremena radi na potpuno novoj verziji web stranice, kao i aplikacija čiji akcenat je usmjeren na unaprjeđenje kompletnog korisničkog iskustva kao i novim tehničkim rješenjima koja će prije svega omogućiti stabilan rad stranice, ali i brojne nove funkcionalnosti.

Osim navedenog u planu je razvoj i popularizacija iOS aplikacije, unaprjeđenje usluga online plaćanja, dostava i još mnogo toga.

I na kraju, OLX tim želi iskazati zahvalnost svojim vjernim korisnicima i partnerima te čestitati rođendan cijeloj bh. kupoprodajnoj zajednici.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

 

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar