Top
Korisnici OLX.ba donirali 1.177 doza krvi - OLX blog
fade
8628
post-template-default,single,single-post,postid-8628,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Korisnici OLX.ba donirali 1.177 doza krvi

U saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, OLX.ba je, u periodu od 01. do 31. avgusta 2022. godine, organizirao akciju doniranja krvi koja je dosegla broj od 1.177 donora.

S obzirom da jedna doza može spasiti do 3 života potencijalno smo spasili 3.531 ljudski život.

Kako bi krv bila dostupna svakome kome je potrebna, željeli smo postići što veći broj darivaoca koji su bili spremni iskazati svoju humanost te smo svakom od korisnika koji su izvršili darivanje krvi, u znak zahvalnosti na OLX profil dopunili 500 OLX kredita (protuvrijednosti 50 KM).

Zdravstveni benefiti darivanja krvi su mnogobrojni, a također smo željeli podići i humanu svijest u spašavanju ljudskih života. Pored toga što je darivanje krvi dobro za vas, još je bolje za sve ljude koji su u potrebi za istom.

Tokom ljetnog perioda se javlja najveća potreba za dozama krvi svih krvnih grupa. Pored OLX korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine, OLX uposlenici su odlučili učestvovati i podržati akciju u prostorijama kompanije.

Želimo podstaći i buduće darivaoce krvi da i pored ovogodišnje akcije nastave svoju humanu misiju te još jednom ističemo benefite ukoliko se odlučite da darujete krv:

a) Saznat ćete krvnu grupu i RH faktor

b) Vaša krv bit će testirana na krvlju prenosive bolesti (hepatitis B, C HIV i sifilis)

c) Prema Zakonu o radu FBiH član 53.” Radnik dobrovoljni davalac krvi, za svako darivanje ima pravo na najmanje jedan dan plaćenog odsustva.”

d) Ukoliko ste zdravstveno osigurani, a darivali ste krv 10 i više puta oslobođeni ste participacije (Službeni list FBiH, br 21/09)

e) spašavate nekome život

Ponosni smo što iz godine u godinu podižemo svijest i humanost građana BiH pa se tako brojka dobrovoljnih darivaoca povećava. Ovim putem se želimo zahvaliti OLX zajednici na nesebičnoj podršci i humanosti!

Belma
Nema komentara

Objavite komentar