Top
Inovacije i noviteti na Pik.ba - OLX blog
fade
303
post-template-default,single,single-post,postid-303,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Inovacije i noviteti na Pik.ba

U proteklih par sedmica su se desile neke velike izmjene koje želimo da s vama podjelimo.
Najbitnije, konačno smo pronašli pravi uzrok zašto je stranica malo sprije radila tokom večernjih sati (dok je na stranici preko hiljadu korisnika istovremeno) i još bitnije, riješili smo problem. S obzirom da je pretraga najbitniji i najkorišteniji dio Pik-a, ta ista pretraga je najveći krivac za sporo loadiranje stranice. Implementirali smo potpuno novi search engine i sada je stranica do 10 puta brža!

Još jedna zanimljiva inovacija dolazi iz nedavno lansiranog Pik.ba Lab-a. Kombinovanjem google maps-a u saradnji sa OpenStreetMap projektom, omogučili smo našim posjetiocima da uživo (real time) prate koji artikli se otvaraju iz kojeg grada putem interaktivne mape Bosne i Hercegovine. Ovo predstavlja veliki iskorak u razvoju BH interneta i otvara brojne mogučnost grafičkog prikaza posjećenosti vaših artikala na Pik-u koje planiramo realizovati u nadolazećem periodu.

Primjetili smo da veliki broj korisnika koristi opciju “Dodaj u tab” (čitaj: “Spasi artikal”), pa je naš razvojni tim također poradio na uljepšavanju te kategorije. Sada puno preglednije po rubrikama možete listati artikle koje ste spasili kako bi ih naknadno lakše pronašli.

Novost za učesnike aukcija: U slučaju da vas prodavač zavlači, od sada ste u mogućnosti da mu/joj ostavite negativan dojam samo 10 dana od trenutka pobjede na aukciji.

S obzirom da u 2010. godinu ulazimo sa ozbiljnim naporima da pročistimo Pik od lažnih artikala (neistiniti kontakt podaci, lažni opis artikla, dupli artikli, prodani artikli i slično), odlučili smo da vas sve dodatno stimulišemo. Sada za svaku prijavljenu i prihvaćenu zloupotrebu od strane pik urednika, vaš nalog biva nagrađen sa 3 pikredita (30 feninga).

Za kraj, sa malim zakašnjenjem vam svima želimo sretnu novu 2010. godinu, zajedno sa svim pratečim praznicima!

Vaš Pik.ba tim

Aida
Nema komentara

Objavite komentar