Top
Novosti o promjenama i implementiranim prijedlozima na PIKu - OLX blog
fade
2658
post-template-default,single,single-post,postid-2658,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Novosti o promjenama i implementiranim prijedlozima na PIKu

bugovi_prijedlozi_vol1

Radili smo aktivno na stvarima koje mnogo znače vašem poslovanju na Piku.

Tome u prilog idu i novosti o implementiranim olakšicama u komunikaciji i korištenju Pika generalno.

Počet ćemo od olakšica u vašem korištenju PIK.ba, pa tako možete da vidite listu blokiranih korisnika:

blokirani korisnici
Na ovaj način uvijek imate uvid u listu korisnika kojima ste onemogućili komunikaciju s Vama.

Također, omogućili smo uvid u sva javna pitanja koja ste postavili drugim korisnicima, što možete vidjeti na slici ispod:
moja javna pitanja

Kako bismo olakšali pristup artiklima i pretragama koje ste ranije izvršili, omogućen je i brz pristup spašenim pretragama, te detaljan uvid u detalje pretrage koja je spašena:
spasi pretragu

Vjerujemo da će vam se dopasti izmjene, te očekujemo povratnu informaciju o željenim opcijama, za koje smatrate da bi vam dodatno pomogle u radu.

Lijep pozdrav od PIK tima!

sv3
14 0 komentara
 • Ramović Enes

  HVALA na poboljšanjima i olakšanjima pika, savršenstvo nije moguće da bi zadovoljilo sve ukuse i potrebe- napravljen je dobar pomak naprijed, idemo dalje nema stajanja. pozz…

  27 Oktobra, 2014 at 21:27 Komentariši
 • bećir

  odlične su promjene ,sve je super !imam samo jedno pitanje :KAKO PROMIJENITI IME NA PROFILU ?!

  28 Oktobra, 2014 at 16:59 Komentariši
  • sale987

   Ne možeš promijeniti ime, ili ne možeš ga besplatno mijenjati to bi se morao obratiti administraciji pika

   29 Oktobra, 2014 at 08:18 Komentariši
   • Finc

    Poštovani,
    Želim da promijenim ime profil korisnika, jeli to moguće jer je neko skontao pa upućuje bez veze neke poruke i šale.
    Hvala

    30 Septembra, 2015 at 09:50 Komentariši
    • Denis | OLX.ba

     Molimo Vas da nam se za upite vezane za profil obratite putem kontakt forme.

     30 Septembra, 2015 at 14:07 Komentariši
 • goran

  Nista niste donijeli ovom novom verzijom pika,ono sto je bilo korisno je ukinuto :))),automatski refres poruka nestao u roku par dana,ostalo bezveze sve ste na staru verziju mogli nadogradit,totalan promasaj je nema bitnih razlika a bagova dosta cak nekih koji se nemogu opisat ;)))),covjek se navikne i na dobro i na lose te tako i na ovu verziju pika,mislim da su aukcije nepotrebno izbacene,vise ne saljete ni sms na javna pitanja….moja ocjena je jako losa,ova promjena je samo uradjena da s eproji da ste dobili novu verziju i meni kao korisnikiu nije nista doprinjela u radu cak naprotiv svakakvih ima gluposti koje me usporavaju,hvala

  29 Oktobra, 2014 at 21:52 Komentariši
 • elvis

  super

  31 Oktobra, 2014 at 10:25 Komentariši
 • Alen

  Poštovanje,

  Imam neke prijedloge za poboljšanje stranice, pa na koji email se mogu obratiti.

  Lijep pozdrav,
  Alen

  3 Novembra, 2014 at 12:20 Komentariši
  • Amer | PIK.ba

   Poštovani,

   možete nam se obratiti putem kontakt forme na stranici, gdje upit stiže direktno do Pik.ba administracije.

   Lijep pozdrav,

   3 Novembra, 2014 at 14:48 Komentariši
 • Dejan

  Pik je najbolji,

  Sve najbolje

  13 Novembra, 2014 at 12:50 Komentariši
 • almir

  dobra stvar

  29 Decembra, 2014 at 16:53 Komentariši
 • almir

  Pik je najbolji,

  Sve najbolje

  29 Decembra, 2014 at 16:53 Komentariši
 • korisnik 1

  Citam komentare i ima smislenih , ali i potpuno nepotrebnih. Sa jednim bi se svakako slozio, a to je da se dosta izgubilo ukidanjem aukcija.
  Razlog je jednostavan, ja kao prodavac imam zamisljenu cijenu koju cu postaviti na aukciju i ako je proizvod interesantan logicno da ce biti i vise interesanata a samim tim i ja cu postici bolju cijenu . Kao kupac imam sansu da uzmem nesto po nizoj cijeni ako nema drugih interesanata. Postavljanjem fixne cijene javi mi se nekoliko ” navodnih kupaca” i ponude mi cijenu koja je ispod moje zamisljene i cak i kada prihvatim tu ponudjenu cijenu kupac se vise ne javi. Na ovaj nacin sam skoro pa primoran da ne odgovaram na poruke i da kupce ne gledam kao kupce vec kao diletante kojima je dosadno i koji mi ispipavaju puls i moje strpljenje.
  Misljenja sam da bi trebalo poraditi na vracanju aukcija pa cak i kada bi se one naplacivale dodatno putem pik kredita ili kako vec zamislite.
  Druga zamjerka je za same prodavce i za opciju koja im omogucava da se ne moze postaviti kako javno tako ni privatno pitanje putem pik poruka.
  Jedan od oglasa koji me je interesirao je imao zabranu kontakta putem pik poruka, prodavac je napisao ” ozbiljni kupci zovu, i ne pisu poruke” . Ovo me je toliko iziritiralo da sam blokirao prodavca i vise nikad necu pomisliti da nesto kupim od njega , ne treba napominjati da kada ga nazovem na mobilni javi mi se automatska sekretarica.
  Na mom profilu stoji broj mobilnog, zbog pika sam uzeo jos jedan mobilni i njega takodjer stavljam u kontakt formi, napisano je ime i prezime i cak i broj racuna na koji se mogu uplatiti kupovine, nejasno mi je zasto se tolerisu i zasto je omoguceno da pojedini prodavci i kupci ne mogu biti kontaktirani ni na jedan nacin putem pika. Po meni je to cisto cisto podcjenjivanje pika kao mjesta za dogovor i transakcije i nekima pik sluzi samo da iz svojih prodavnica postave nekoliko slika sa neta i da cekaju da im se musterije jave na broj mobilnog, to jest oni preko pika vrse samo reklamu svog biznisa i svoje prodavnice za razliku od vecine korisnika pika koji ove pik oglase gledaju kao svoju vlastitu prodavnicu. Ako se stvarno zapitate dali je to tako vidjecete da sam u pravu i da ovakvim prodavcima treba jednostavno iznajmiti mjesto za banere i naplacivati im usluge reklamiranja, jer to u sustini nisu pravi oglasi za prodaju i iz razloga sto se jednostavno nema uvida u kolicinu pik dojmova posto se prodaje i kupovine obavljaju mimo pik-a. Po meni to su spam oglasi i mozda bi u formi za prijavu zloupotrebe trebalo uvesti i oglase ovakve formulacije.
  Zeljno ocekujem vas odgovor pa cak i ako ne zelite javno da odgovorite bio bi zahvalan kada bi mi odgovorili putem meila, a vjerujem da ima jos citatelja bloga koje interesuje odgovor na ova pitanja.
  zelim vam svako dobro u radu i lijep pozdrav za ekipu PIK-a

  5 Januara, 2015 at 00:55 Komentariši
 • Sadmir

  Da li je moguće u profilu adreesu dodatno potvrditi sa postavljanjem Google maps tacke na kucu ili ulicu. Kako bi dostava sa navigacijom mogla dostaviti artikal bez nepotrebnih telefonski objašnjenjem gdje se nalazim😫

  11 Novembra, 2020 at 23:48 Komentariši

Objavite komentar