Top
OLX.ba migriran na HTTPS - OLX blog
fade
4079
post-template-default,single,single-post,postid-4079,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX.ba migriran na HTTPS

https

Poštovani korisnici,

vjerovatno ste u prethodnih par sedmica primijetili probleme na stranici, koji su nažalost uticali na korištenje i pretraživanje. Isti su bili rezultat radova na podizanju sigurnosti.

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je OLX.ba uspješno migriran sa HTTP na HTTPS konekciju.

Glavna ideja HTTPS protokola je da se kreira siguran kanal preko mreže. Ovo obezbjeđuje zaštitu od napada. Ovaj protokol omogućava kriptiranu komunikaciju i sigurnu identifikaciju web servera. HTTPS veze često se koriste za novčane transakcije i ostale povjerljive transakcije u korporativnim informacijskim sistemima.

screenshot_3

Ovo prvenstveno znači sigurnost za Vaše podatke, komunikaciju te prijenos osjetljivih informacija.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Amer
11 0 komentara
 • Menko

  Želim vam upješan dalji rad i nadam se da će problemi na stranici biti riješini ovom konekcijom..jer je stvarno rad bio usporen a ponekad i skroz blokiran ( kašnjenje prenosa podataka,postavljanje fotografija ,obnova artiakal..itd.itd..)

  9 Maja, 2017 at 14:36 Komentariši
  • josip

   vec treci put uplacujem preko telefona 35 pik kredita uzme novac ne vrati kod molim rijesite nesto.Ne vvjerujem da je neka prevara hvala.

   30 Maja, 2017 at 20:02 Komentariši
 • Nedzad

  Zdravo

  Imam pitanje vezano za automatsku objavu artikla, uredno sam platio da svaki dan bude artikal objavljen na naslovnoj stranici i u kategoriji medjutim vidim da artikal danas nije bio objavljen , pa me zanima sta ja placam i kome placam ?

  Artikal je danas u 15:55 trebao da bude obnovljen na naslovnoj stranici i u kategorji medjutim nije, i dalje pise naredna obnova 9 May u 15:50 .

  Lp

  9 Maja, 2017 at 17:59 Komentariši
 • Dražen

  Da li to miriše na PIK Pay plaćanje na PIK-u? Kako god da bilo, korak u dobrom smjeru.

  11 Maja, 2017 at 17:58 Komentariši
  • Azur

   Pozdrav zadnjih sedmica mi neće olx.Samo izbaci “Stranica nije pronađena”.Da li neko zna sta je u pitanju?
   Hvala

   14 Maja, 2017 at 09:09 Komentariši
 • exs_imp

  Pozdrav,
  imam pitanje u vezi kupovine pik kredita.Do sada sam po potrebi kupovao u Tuzli pik kredite samo na jednom mjestu, tačnije u trafici na autobuskoj stanici nedaleko od SPC Mejdan.To mjesto je daleko manje okupljalište putnika u odnosu na mjesto kod doma zdravlja gdje se nalaze i dvije srednje škole, Slično tome je i naselje Šićki Brod gdje se nalazi i hiper market BINGO u kome se mogu kupiti i listići igara na sreću, koje bi meni, a sigurno i mnogima bilo najpogodnije kupiti pik kredit.S poštovanjem.

  18 Maja, 2017 at 08:30 Komentariši
 • Asim Memagić

  Pozdrav.,
  imam komm na objavljivanje oglasa od strana prodavača u kom oglasu ili ponudi ne ukucavaju cijenu artikla koji prodaju, već ostavljaju upisano cijena po dogovoru..
  Takav odnos je nezahvalan prema kupcima jer prodavači vrijeđaju i omalovazavaju kupce traženjem o upitu artikla samo telefonski.. Mislim da to nije u redu i Vi kao administratori stranice bi trebali to da ukinete ,takav način prodaje i da izbacite opciju “cijena po dogovoru” a o tome da se dogovore kupac-prodavač prilikom kupovine a ne da ne objavljuju artikl bez cijene…Hvala

  25 Maja, 2017 at 17:13 Komentariši
  • Goran-Fenderman

   U potpunosti podrzavam ovaj komentar .kupcima vec ide na zivce ,kad moraju pitati za cijenu i kad im se odgovara u privatne poruke.kupnja po dogovoru ugrozava zdravu konkurenciju na pik ponudi.i treba tu opciju :Cijena “Po dogovoru”—UKINUTI! hvala

   7 Juna, 2017 at 15:07 Komentariši
 • dzeka17

  Pozdrav, jučer sam izvojio artikl u kategoriji automobili Ford ka 1,3 benzin, međutim ni u jednoj pretragi ga ne mogu pronači. U čemu je problem?

  17 Augusta, 2017 at 23:33 Komentariši
 • luka

  nestao mi je pik kredit

  4 Februara, 2018 at 14:58 Komentariši

Objavite komentar