Top
Nova opcija za OLX radnje - Interna šifra artikla - OLX blog
fade
4848
post-template-default,single,single-post,postid-4848,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Nova opcija za OLX radnje – Interna šifra artikla

interna_sifra_artikala_olx

Kroz korištenje OLX radnji, a posebno onih sa velikim brojem artikala smo primijetili potrebu za uvođenjem novog polja prilikom same objave ili uređivanja – opciju Interne šifre artikla (SKU).

OLX radnje u većini slučajeva za svaki svoj artikal svakako imaju posebnu šifru.

Naime, do sada su OLX radnje prilikom objave i uređivanja svojih artikala, internu šifru navodile u naslovu oglasa ili detaljnom opisu istog. Međutim, pretraga po navedenoj šifri nije bila moguća, ili se morala odraditi putem same pretrage kompletne stranice.

Nova opcija, omogućava unos prilikom same objave, ili naknadno, putem opcije “Uredi artikal”. Primijetit ćete novo polje koje izgleda kao na slici ispod:

objava_interna_sifra_artikla

Pretragu artikala putem navedene opcije možete vršiti pod Moj OLX na linku Brzo uređivanje . Ispod možete pogledati sam izgled opcije za pretragu:

interna_sifra_artikla_olx_brza_administracija_brzo_uredjivanje

Navedena opcija je dostupna svim Premium plus i Ekskluzivnim OLX radnjama, te se nadamo da će olakšati korištenje stranice.

Ukoliko imate prijedlog ili sugestiju za novu opciju koja Vam je potrebna, budite slobodni da kontaktirate našu podršku korisnicima. OLX radnje imaju i posebnu podršku, koja je uvijek na raspolaganju.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Amer
Nema komentara
 • Krsto

  Postovani OLX-e,

  Da li mozete da uvedete opciju da kada obnavljam artikle da ih jednim klikom npr. obnovih njih 300, jer imam dosta artikala i moram svaki ponaosob obnoviti..

  U nadi da cete mi dati odgovor,

  Srdacno Vas pozdravljam

  Krle64

  17 Augusta, 2018 at 16:21 Komentariši
 • Zoran

  Konačno korisna opcija u moru beskorisnih noviteta iz OLX-a ali na žalost ne mogu je koristiti jer nisam ni excluziva ni premium plus…

  18 Augusta, 2018 at 12:02 Komentariši
 • mrx1

  dali mozete uraditi nesto po pitanju cijena (konkretno auta) jer auto kuce pisu cijene (VECINA NIJH) bez PDV, jer na kraju to nije ta cijena koja pise u oglasima, hvala na razumjevalju

  27 Augusta, 2018 at 10:54 Komentariši
 • slavica

  Izdajrm stan u Kotor Varosu…i kada trazim stan Kotor Varos,mog oglasa nema..u cemu je problem

  2 Septembra, 2018 at 20:29 Komentariši
 • Niko Djuric

  Pozdrav,
  mnogo toga e može dodati za lakše i bolje snalaženje na Piku.ba, sa pojednstavljenjen registracije, i prijavom na Pik. Ja pokušavam 3 godine da otvorim prodavnicu na piku ali nikako da uspijem. Najvjerojatnije je do mene jer mi je 76 godina. Svaki put kad pošaljem zahtjev dobije da otvorim mjesecdana besplatno. Ja to i uradim, ali to ostane na tome.. Šta i kako dalje raditi ima li kakva edukacijia bar sa decidnim uputuma kako postaviti artikle kojih imam preko 3000 za ponuditi. u mojoj firmi i sa mojim prodajnim programom mi je jednom objašnjeno i bezprijekorno radim 20 godina. imam redni broj, naziv artikla, šifra artikla, kratak opis artikla, jedinačna cijena, količa na stanju,
  Kad prodam artikal stanje količine se smanji za prodatu robu tako da ja uvijek znam koliko još imam na stanju, a i potencijalni kupc kad kupuje ne mora me zvati i pitati imam li još toliko, stanje uvijek može vidjeti. molio sam nekoliko puta za pomoć, ali nikad mi nitko nije odgovorio.

  4 Oktobra, 2018 at 17:23 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani g.Niko,

   Zaista nam je žao što još uvijek niste uspjeli otvoriti OLX radnju, i izvinjavamo se što nam je promakao Vaš raniji upit za pomoć. S obzirom da imate jako puno artikala i da se ne snalazite najbolje na našoj stranici molimo Vas da kontaktirate naše kolege na broj: 033 407 705, koji će Vam vrlo rado pomoći u otvaranju Vaše prve OLX radnje.

   16 Oktobra, 2018 at 13:25 Komentariši

Objavite komentar