Klikom do posla uz OLX.ba

poslovi-blog-658x298

Prateći potrebu tržišta i sve veći interes za promoviranjem ponude poslodavaca, predstavljamo redizajniranu stranicu kategorije „Poslovi“.

OLX.ba kao dio grupacije globalno bilježi veliki uspjeh u oglašavanju poslova gdje poslodavci i radna snaga redovno pretražuju i apliciraju na poslove koristeći naš oglasnik.

Glavna odlika je što brzo, jednostavno i povoljno sada svako može objaviti oglas, ponuditi posao i brzo uspostaviti kontakt sa potrebnim kadrovima.

 

Objava posla (poslodavci)

Sam proces objave posla za poslodavce je jako jednostavan i potrebno je u okviru OLX profila kliknuti na dugme “Objavite”, a zatim odabrati opciju “Objavite posao”.

1-poslovi-copy

U narednim koracima potrebno je upisati naziv oglašavane pozicije…

screenshot-2019-01-16-at-17-39-30

…a zatim detaljnije informacije kao što je lokacija radnog mjesta (u BiH, ili van BiH), vrsta zaposlenja (stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme, honorarni posao, sezonski…), traženi nivo obrazovanja, radno vrijeme, da li je potrebno prethodno iskustvo, posjedovanje vozačke dozvole i slično.

2-poslovi

Nijedna od navedenih značajki nije mandatorna za popunjavanje, ali oglasi koji sadrže više potrebnih informacija o poziciji, povećavaju šansu poslodavcima na brz način dođu do adekvatnog radnika koji posjeduje vještine potrebne za oglašenu poziciju.

U sekciji za dodavanje fotografija, preporučujemo dodavanje logotipa kompanije, ili fotografije koja na najbolji način opisuje poslodavca ili oglašeno radno mjesto.

screenshot-2019-01-16-at-17-43-16

Bitno je da napomenemo da OLX shopovi i unutar kategorije poslovi uživaju određene pogodnosti, te im je omogućena objava oglasa za posao uz popust od 50%.

Pretraga poslova

Od sada, korisnici više ne moraju kreirati oglase u kojima će potraživati posao, već je dovoljno da ih pretražuju unutar  kategorije poslova, shodno poziciji koja je predmet njihovog interesovanja.

Dostupne pozicije je moguće pretraživati unutar posebne kategorije “Poslovi”, koristeći tražilicu ili pretragom oglasa unutar jedne od 27 kategorija.

screenshot-2019-01-16-at-17-45-34

Prijave na posao se vrše na način koji je poslodavac opisao unutar oglasa, a to je najčešće putem e-maila ili kontakt telefona.

U narednom periodu nastavit ćemo pratiti i razvijati segment poslova, te se nadamo da će OLX.ba postati centralno mjesto i za brzo i jednostavno spajanje poslodavaca i radnika.

Vaš OLX.ba!

 

11 mišljenja za “Klikom do posla uz OLX.ba

 1. Pozz, mislim da bi na site-u trebali implementirati opciju ZAMJENE u kategoriji automobila.

  Primjerice, ako ja imam vozilo XY, a želim mijenjati za XYZ, da ukoliko XYZ traži vozilo XY da pomoću opcija to mogu i pronaći. itd…ima još par kombinacija

  • Poštovani,

   Hvala Vam na sugestiji. Razmotrit ćemo je svakako ali ne možemo Vam obećati da li će ista biti implementirana.

   Lijep pozdrav!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *