Top
NOVO: Odabir preferirane kurirske službe - OLX blog
fade
5084
post-template-default,single,single-post,postid-5084,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO: Odabir preferirane kurirske službe

blog-658x298

Ukoliko ste prodavač na OLX.ba, imate mogućnost da svoje artikle šaljete putem integrisane “OLX brze dostave” , gdje poštarinu snosi kupac ili putem opcije gdje je dostava besplatna, odnosno gdje troškove dostave snosite Vi.

Benefiti prodaje artikala sa “besplatnom dostavom” su višestruki, a izdvajamo:

● Doprinose atraktivnosti samog artikla gdje se kupac jednostavnije odlučuje na kupovinu

● Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita.

Od sada, ukoliko ste prodavač i svoje artikle šaljete besplatno, možete odabrati i preferiranu kurirsku službu kojom želite da Vaši artikli budu dostavljeni kupcima.

Navedenoj opciji možete pristupiti u nekoliko jednostavnih koraka:

1. Kliknite na “Postavke”
2. Zatim opciju “Adresa za dostavu” ili klikom ovdje
3. U dnu odaberite preferiranu kurirsku službu (kao na slici ispod) i spasite podatke

screenshot-21

Ukoliko ne odaberete preferiranu kurirsku službu, kupac u tom slučaju ima mogućnost samostalnog odabira prilikom narudžbe.

Trenutno se na OLX.ba nalazi više od 28 hiljada artikala sa označenom besplatnom dostavom i možete ih pogledati klikom ovdje.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara
  • yolo

    Koliko plaća prodavac kad odabere BH express poštu i označi da šalje besplatno?

    26 Februara, 2019 at 20:00 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Cijena dostave je ista. Razlika je jedino što za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita.

      Lijep pozdrav!

      7 Marta, 2019 at 11:37 Komentariši
      • Galeb79

        Kao prodavac sam prije par dana poslao posiljku preko bh post expressa koja je uspjesno realizovana.Kad mogu da ocekujem svojih 30 olx kredita? Lp.

        23 Marta, 2019 at 20:34 Komentariši
        • Anesa | OLX.ba

          Poštovani,

          Kredit se doznačava kada realizacija dostave prođe kroz naš sistem. Ukoliko se navedeno već desilo, a niste dobili kredit molimo da se javite našim kolegama iz korisničke podrške da izvrše provjeru i doznače Vam kredit.
          Možete nas kontaktirati putem ovog linka: https://pomoc.olx.ba/hc/bs/requests/new?ticket_form_id=118285#top.

          Lijep pozdrav!

          25 Marta, 2019 at 11:00 Komentariši
  • Posiljalac

    Ovo A2B-u “dosadilo” raditi sa OLX-om :):)
    Ocito imaju previse posla…Jedina negativna strana je sto smo sada ostavljeni na milost i nemilost nesposobnjakovica iz BHExpresa,odnosno sto mozemo ocekivati da ce njihovi genijalci dici cijenu sada..kada nemaju konkurencije.
    Predlazem OLX-u da potrazi jos jednog partnera koji bi bio protuteg BHExpresu..siguran sam da ima zainteresovanih.Samo im pokazite broj posiljki koje bi imali dnevno (pod uslovom da budu expeditivni i ozbiljni)..
    Fino sam radio sa A2B-om..bili su nagodni i prilicno brzi…”nedostajace” nam,vidjecete :):)

    26 Februara, 2019 at 20:54 Komentariši
    • Zoran

      A2B je za ove poštare izmislio svijet ali šta se može…

      11 Marta, 2019 at 15:40 Komentariši
  • Haris

    Da li BH Post Express ima opciju otvaranja paketa prije plaćanja, već sam imao dvije dostave preko njih ali nisam se sjetio da pitam 🙂

    27 Februara, 2019 at 22:09 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Primalac može otvoriti ambalažu (zaštitno pakovanje) kurirske službe, ali ne može izvršiti testiranje artikla, ili otvaranje originalne ambalaže artikla. Moguće je dakle izvršiti vizuelni pregled artikla. Originalnu ambalažu artikla nije moguće otvarati jer u slučaju da se kupac predomisli onda je taj artikal oštećen i gubi na vrijednosti u odnosu na stanje kada je fabrički zapakovan.

      Lijep pozdrav!

      7 Marta, 2019 at 12:52 Komentariši
  • Nex

    Pozdrav, zašto je cijena dostave preko A2B pošte povecana sa 9 KM na 15 KM. Sto je duplo više od bh post expresa koji je 7 KM. Da li imaju neke vece pogodnosti slanjem preko poste koja je skuplja ili..?

    2 Marta, 2019 at 19:54 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Zakonom propisana minimalna cijena dostave iznosi 9KM za privatne ponuđače. Kompanija A2B je dala svoj prijedlog nove cijene i mi kao kupoprodajna platforma je dalje komuniciramo dalje prema našim korisnicima. Na povećanje cijene su uticali najviše povećani fiksni troškovi (veća cijena nafte i naftnih derivata i sl.)

      Lijep pozdrav!

      7 Marta, 2019 at 11:22 Komentariši
      • kiki

        Pa kako onda BHExpress ima cijenu 7KM a pisete da je minimalna zakonska cijena 9KM? I nije to nikakav zakon, to je protivustavna odredba nekog ministarstva, a koju su dogovorili kurirske sluzbe udruzujuci se u kartel kako bi podigli cijenu jer su vidjeli da u Bosni moze sve ono sto nigdje u normalnom svijetu ne moze. Isto sto je BH Posta i posta RS-a uvela dodatnih 1,8KM na vec placenu posiljku iz Kine. Gdje god pogledas oko sebe tu je i kriminal, narocito kada je veca lova u pitanju. Sta mislite koliko se dnevno uveze posiljki iz Kine u Bosnu, ili koliko se dnevno isporuci artikala sa OLX-a unutar BiH? Ovdje su lobiji postali jaci od samih posti, velika je lova u pitanju da bi neko prepustio cijenu slobodnom demokratkog trzistu. To je isitina koju trebate reci i za koju se vi iz OLX-a trebate boriti. Radije iskljucite obje kurirse sluzbe iz vaseg sistema dostave nego sto ste napravili ovaj cirkus. Samo u Bosni ima ovoliko problema na pisljivih 3.5 miliona stanovnika, eBay radi sa milijardu ljudi u svim zemljama svijeta pa sve funkcionise, a kod nas bi mater rodjenu prodali za 9KM koliko je propisano tom neustavnog odredbom.

        8 Marta, 2019 at 23:06 Komentariši
        • Anesa | OLX.ba

          Poštovani,

          Razumijemo Vas ali mi nažalost ne kreiramo zakone niti možemo uticati na njih. Mi samo nudimo integrisanu OLX dostavu kao jednostavniju opciju naručivanja, bez potrebe pozivanja kurira ili prodavača/korisnika, a ona se ne mora koristiti – opcionalna je. Na nama je da poštujemo navedene propise i zakone i da ih komuniciramo dalje prema našim korisnicima. Naveli smo Vam ranije da je minimalna propisana cijena 9 KM za privatne dostavne kompanije, a BH Post Express spada u državne.

          Hvala na razumijevanju!

          11 Marta, 2019 at 11:24 Komentariši
  • johnn

    Pozdrav, stavite istu fer cijenu od 9KM i A2B expressu i državnoj brzoj pošti, do ove situacije ste vi doveli forsiravši bez ikakvog razloga nedokazanu firmu, koja očito nije dorasla zadatku.

    12 Marta, 2019 at 08:49 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Cijena se formira u dogovoru sa svakim partnerom posebno. Mi ne preferiramo nijednu kurirsku službu i cilj nam je da ih u ponudi imamo više, da biste Vi kao korisnik mogli odabrati onu koja Vam najviše odgovara.

      Lijep pozdrav!

      13 Marta, 2019 at 09:32 Komentariši
  • Mirko

    Postovanje,htio sam da pitam koliko treba brzoj posti da preuzme paket tacnije bh expres,posto sam narucio artikl prije dva dana preko pik brze dostave i prodavac mi javlja da niko jos nije dosao po paket.kakva je to brza posta kad je proslo dva dana i jos nisu preuzeli paket.volio bih da mi neko napise komentar u vezi toga.unaprijed hvala

    13 Marta, 2019 at 19:44 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Preuzimanje bi trebalo biti isti dan, eventualno sutradan ukoliko je kasno naručeno. Molimo da se javite na pomoc@olx.ba da naše kolege provjere zašto još uvijek nije preuzeto.

      Lijep pozdrav!

      14 Marta, 2019 at 09:18 Komentariši
  • Sale

    Poštovani, ima jedna mana koju je POTREBNO ispraviti. Naime, artikal koji prodajem, vrijedi 22KM, ja sam tokom procedure “POSALJI ARTIKAL” napisao da artikal vrijedi 20KM (jer to program omogućava) i da ja (kao prodavač) plaćam dostavu 7KM (i meni će se ukupno vratiti 27KM). Zatim, kada je KUPAC dobio obavijest, on je stariji čovjek i nije znao gdje i šta kliknuti, zato što mu je izgleda ponuđeno dosta opcija, te je nešto “čačkao”, nakon čega je meni došla obavijest da Ja PRODAVAČ prodajem KUPCU artikal za 22km i da on plaća dostavu 7km(tj meni će doći 29KM). Sad meni ovdje u OLX dostavama piše da će on platiti dostavu.
    Moj prijedlog je da nakon Što PRODAVAČ pošalje KUPCU ponudu/prijedlog, da KUPAC onda nema drugu mogućnost nego prihvatiti ono što ja njemu kao PRODAVAČ pošaljem, kako bi se izbjegle komplikacije.
    Hvala,
    LP

    19 Marta, 2019 at 10:17 Komentariši
    • Amer | OLX.ba

      Poštovani,

      pogrešno ste shvatili proces dostave. Cijena dostave se ne vraća korisniku pošiljatelju, te se ista samo može naplatiti od korisnika pošiljatelja ili primatelja. Samo otkupna cijena artikla, odnosno cijena koja je navedena na oglasu se vraća prodavaču nakon uspješno obavljene dostave.

      19 Marta, 2019 at 16:35 Komentariši
      • Sale

        Pozdrav, ja se izvinjavam, sad sam sa drugovim profilom uradio testnu kupoprodaju, i našao sam da je s vašim sistemom sve u redu. Već, ispostavilo se , da sam ja iz poruka kliknuo na “POŠALJI ARTIKAL” i podesio dogovorenu cijenu s kupcem (tj nižu nego što je navedeno na OLX), ali kupac umjesto da otvori poruku i prihvati moju ponudu, on je ustvari ponovno našao artikal na OLX i kliknuo na “KUPI ARTIKAL”, i onda mu je normalno program izračunao da plati onu cijenu koja piše na OLX.
        Malo je komplikovano, ali nadam se da razumijete šta želim reći, i izvinite na neugodnostima.
        Sve u svemu odlična stvari sa BH Post Expressom, jer mi je poslovnica 100m od mene 🙂
        Svaki uspjeh želim.
        LP

        19 Marta, 2019 at 23:33 Komentariši
  • Providur12

    Pozdrav !
    Moram da se pridružim kritikama na račun ugovorenih dostavljača.
    Od kako ste sklopili ugovor sa BH Poštom napravili ste problem i sebi i nama korisnicima.Od tog dana A2B ne radi kvalitetno pogotovo na povratu novca a BH Pošta je upala u ova totalno nepripremljena i bez ikakvog istraživanja te ne mogu odgovoriti na ovo ni kadrom ni resursima.Sada imamo problem da ni jedna od ove 2 ne radi kako je radio A2B .BH Pošta prvo ne preuzima pošiljku do 16 h ,drugo mnogo kasne i u predaji a da ne pričamo da komunikacija nije dobra i situacije da samo ubacuju obavijesti u sandučad.A2B pored toga što je digao cijene sada ne vraća novac ni u 24 sata ili bar 48 (a naplatili su ga) pa mi se dešava da za zadnjih 7-8 pošiljki (koje su više stotina km) povrat novca dolazi 6-7 dan od dostave kupcu.To mi sve liči na propast firme ,jer kako razumjeti da drže novac 7 dana koji su uredno uzeli od kupca.Mada su po meni njihovi radnici ljubazni i brzi očigledno menadžment ih vodi u propast.
    Sa nastalom situacijom gubite i Vi dragi OLX jer ste doveli do ovoga a ničim niste zaštitili nas koji šaljemo i kupujemo .Gubimo vrijeme ,živce,brinemo se,komunikacija je sve gora i još mislimo kada će i da li će se novci vratiti.Stavljanjem različite cijene očigledno se preferira jedan dostavljač koji ima nižu cijenu ali nema kvalitet ,brzinu drugog a sada i taj drugi koje je brži nema pouzdanost.Moj prijedlog je da se stavi srednja cijena od 10 km i da mi biramo po kvalitetu rada .Ovako kako je sada kupovina i prodaja nema svrhe ako je nema ko brzo ,pouzdano dostaviti i vratiti novac brzo .A2B očigledno propada i ne preporučujem više nikome da šalje preko njih jer čekam 7. mi dan povrat novca a Bh Pošta je katastrofa u svakom pogledu jer imaju nesposoban podoban menadžment .

    19 Marta, 2019 at 11:33 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Prije svega izvinjavamo se zbog kašnjenja novca i molimo da se javite našoj korisničkoj podršci na pomoc@olx.ba da bi mogli provjeriti Vaše pošiljke i zašto povrat novca kasni po 7 dana, jer to nije praksa i ne bi se smjelo dešavati. Što se tiče cijena dostave iako Vas potpuno razumijemo, mi ih nažalost ne kreiramo, već naši partneri i nijedna dostavna kompanija nije “preferirana” sa naše strane. Cilj je da ponudimo više različitih da biste Vi kao prodavač ili kupac mogli odabrati onu koju želite koristiti. OLX.ba podrška Vam je u svakom trenutku na raspolaganju za sve Vaše upite, provjere o pošiljkama i slično, na gore već navedeni e-mail ili na broj telefona 033/407-700, svaki radni dan od 9-20h. Molimo dakle da nam svako kašnjenje pošiljke, novca ili bilo koju drugu neregularnost prijavite da bismo mogli blagovremeno djelovati, naši korisnici su nam uvijek na prvom mjestu i stojimo na raspolaganju za sve upite ili poteškoće koje imate.

      Lijep pozdrav!

      19 Marta, 2019 at 16:27 Komentariši
  • Almir

    Preko A2B brze poste sam poslao artikal u Capljinu i nakon par dana dobio poziv iz A2B sluzbe s pitanjem sta da radimo kupac nije htio preuzeti artikal. Nazvao sam kupca i rekao mi je da je artikal neispravan (sto naravno nije istina, jer sam kasnije ponovo provvjerio) a ja ga pitao kako to zna ako nisam naglasio da moze otvoriti paket. Kaze da ga je otvorio. Zbilja kada se artikal vratio meni vidni su tragovi otvaranja ali jos veci bezobrazluk od A2B brze poste je sto su to pokusali maskirati da se ne vidi. Profil kupca je bio suspendovan. Javio sam u A2B i pitao otkud pravo kupcu da otvara paket ako nisam naglasio da moze. Dobio sam od njih odgovor da se se zalim na nekakv mail. Napisao sam mail a onda ponovo dobijam mail u kojem mi daju drugi mail da se zalim. Nije mi bilo mrsko pa sam i po terci put se zalio ali sada pounio reklamacioni zapisnik. Nakon toga mi se vise nisu javljali ali vidio sam da kupac vise nije suspendovan. Razocaran ponovo sam se javio u A2B na viber broj i trazio da me izvjeste o ishodu reklamacije ali me ovi ponovo upucuju da saljem neke mailove. Naravno nisam odustao i opet posao mail ali jos uvijek nisam dobio odgovor. Kod posiljke je 747539774033, i ovo je zadnji kod koji cu imati od A2B brze poste.

    22 Marta, 2019 at 07:42 Komentariši
  • saud

    A2B najgora brza pošta. Povrat novca čekao preko 20 dana i još morao otići 3 km po novac jer dostavljaču mrsko doći do vrata. Pisao prigovore i ništa. Žao mi je što nisam obavijestio inspektorat za poštanski promet. Hvala na OLX što je omogućio alternativu, jer neposlovnost i neprofesionalizam korisnici usluga će znati kazniti. Toliko o A2B, a hvala još jedanput OLX, nadam se uskoro proširenju dostavljača, naravno pouzdanih i korektnih.

    26 Marta, 2019 at 15:05 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Zaista nam je žao zbog Vašeg neugodnog iskustva. Molimo da nam ubuduće sve sporne situacije prijavite na pomoc@olx.ba da bismo ih mogli provjeriti i riješiti.

      Lijep pozdrav!

      27 Marta, 2019 at 12:02 Komentariši
  • Sale

    Postovani, ne znam koliko je ostvarivo, ali možda bilo bi korisno na vrhu prozora pored taba “Moj OLX” i “Poruke” dodati jos jedan tab za korisnike koji uključe OLX Dostavu, koji bi se zvao npr “OLX DOSTAVA” kako bi se direktno moglo pristupiti OLX Dostavi i tako pratiti dešavanja.
    2. Takođe još jedna vjerovatno bitna stavka jest to da se omogući direktno “Printanje” narudzbi na printer, (u nekom obliku koji vi smatrate da je pogodan) tako će lakše biti kuriru pronaći i polijepiti one svoje stickere kad dodje po pakete. (Pokušao sam ja i Ctrl+P čitavog prozora, ali pomiješa slova i ne liči ni na šta). To kažem jer ako danas imam npr 5 il 10 paketa, onda je potrebno da na svaki napišem šta je u pitanju, što je malo naporno.
    Hvala
    LP

    28 Marta, 2019 at 07:43 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na kvalitetnim sugestijama. Prenijeli smo ih našem tehničkom timu i iskreno se nadamo da će iste u budućnosti biti implementirane.

      Lijep pozdrav!

      28 Marta, 2019 at 11:54 Komentariši
  • Zoran

    Ne znam zasto uopste radite sa bh post,narucio sam cipelar dimenzija 106x58x15 cm oni kazu da ga ne mogu dostaviti zbog dimenzija.Pa sta oni dostavljaju,izgleda samo neke jako male pakete.

    4 Aprila, 2019 at 17:00 Komentariši
  • elvir sarač

    Šta znači narudžba stornirana? zašto i šta dalje?

    8 Aprila, 2019 at 12:09 Komentariši
    • Amer | OLX.ba

      Poštovani,
      koliko vidimo, izvršili ste dvije iste narudžbe. Iz tog razloga je jedna stornirana, dok je druga preuzeta i uspješno isporučena.
      Lijep pozdrav!

      15 Aprila, 2019 at 10:57 Komentariši
  • Admir

    Poštovani, podijelio bih svoje iskustvo sa vašom dostavom. Naime, iako sam skeptičan prema firmama koje još uvijek posluju sa komunističkom tradicijom, pojavi se jedan artikal koji mi je potreban i kliknuh. Uzeli su artikal sljedeći dan i to je jedini plus. U toku radnog vremena zove me kurir i naravno nisam kući. Kažem mogu doći za pola sata, poče kukati on će biti ( par minuta voznje dalje), mrsko mu se vraćati. O.K. kažem, u koliko sutra? Kaže, ne znam. Pitam ga pa kako da onda preuzmem paket, jer radim. Sav sretan kaže ostaviće mi žuti listić??? Prema njihovom poslovanju ja bi trebao uzeti dan godišnjeg da primim paket. Uglavnom sutra je ostavio listić (petak). Izađem ranije sa posla i idem u poštu. Tamo nema paketa, napokon u ponedeljak opet odem u poštu i uzmem paket. Znači sve kurirske službe koje postoje donosile su mi pakete, ali ovaku aroganciju nisam doživio. Donosili su mi pakete i na radno mjesto, u kafanu, išao sam i ja na suprotni dio grada da ga preuzmem, sve po dogovoru. Vi ste nama kao konkurenciju ponudili jedinu brzu poštu koja dostavlja papiriće umjesto paketa, tako da sam sa ovim expresom završio. Iskoristio bih priliku da pohvalim odličan poslovni potez A2B sa povećanjem cijene. Ko hoće kvalitet neka plati, i ko hoće malo veći paket isto tako. Kad covjek jednom “prelomi” da plaća poštarinu 15 KM, otvaraju se mnoge mogućnosti. U mom slučaju ( a vjerovatno i kod drugih informatički pismenih) to je ebay.com, Iz Kine se čeka po mjesec i više, ali iz Engleske, Njemačke, Francuske po desetak dana. Aukcije, veći izbor, niže cijene, sigurnost u kupovini… Tako da sa ovom politikom olx je sam sebi napravio konkurenta i to u vidu jedne od najvećih kompanija.

    29 Maja, 2019 at 00:54 Komentariši
  • Tajmer

    Da li prilikom popunjavanja obrasca postoji izbor da troškove snosi prodavac.Trebam poslati pošiljku a moji su troškovi dostave.Pomoć..

    21 Septembra, 2021 at 20:23 Komentariši
    • Benjamin | OLX.ba

      Poštovani,

      opcije Vašeg artikla omogućavaju izbor troškova poštarine, gdje plaćanje može izvršiti prodavač, ili kupac, kao što je prikazano na https://prnt.sc/1tbj96v

      U slučaju dodatnih pitanja, ili nejasnoća, ljubazno Vas molimo da kontaktirate OLX podršku, pisanim putem, ili direktno telefonski.

      Lijep pozdrav.

      23 Septembra, 2021 at 11:25 Komentariši
  • Damir

    Koji je rok za dostavu novca prodavaocu,poz.

    17 Januara, 2022 at 14:05 Komentariši

Objavite komentar