Top
NOVO: Kupovina OLX kredita uz HuHu mobilnu aplikaciju i Mastercard - OLX blog
fade
5109
post-template-default,single,single-post,postid-5109,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO: Kupovina OLX kredita uz HuHu mobilnu aplikaciju i Mastercard

Untitled-21

HuHu i Mastercard najavili su jedinstvenu HuHu mobilnu aplikaciju koja će od aprila 2019. godine, biti dostupna na tržištu Bosne i Hercegovine. Aplikacija predstavlja pionirski poduhvat na domaćem tržištu jer po prvi put primjenjuje tehnološka rješenja koja omogućavaju sigurno i brzo plaćanje usluga. Zajednička vizija dvije kompanija o modernom platnom tržištu omogućila je da svakodnevne servise sada svi korisnici mogu plaćati sigurno, brzo i jednostavno.

HuHu donosi niz pogodnosti krajnjim korisnicima, u okviru koje su objedinjeni najpopularniji servisi. Uz jednostavnu registraciju, svi korisnici HuHu aplikacije će moći, u ovom trenutku, izvršiti plaćanje sljedećih usluga: plaćanje javnog parkinga u Sarajevu – KJKP Rad, plaćanje dopune za prepaid korisnike svih mobilnih operatera u Bosni i Hercegovini (BH Telecom, HT Eronet, Mtel, Halo, Happy, Go Free), plaćanje usluga – Nextbike vožnja i kupovinu OLX kredita .

Screenshot (100) copy

„Huhu korisnik postajete uz jednostavnu registraciju putem Google ili Facebook računa. Omogućavamo Vam plaćanje jednim klikom uz prethodno sačuvanu Mastercard ili Maestro karticu. Uz navedeno imate mogućnost jednostavne kontrole potrošnje, spašavanje kartica lojalnosti, a kao dodatak aktivan je i program nagrađivanja, u periodima kampanja, koncipiran na temeljima povrata novca“, izjavio je Dženan Muftić, jedan od tvoraca HuHu aplikacije.

Tehnologija iza aplikacije omogućava plaćanja unutar HuHu aplikacije koje su u potpunosti usklađena sa digitalnim karakterom savremenog potrošača, pa se sva plaćanja obavljaju iz aplikacije. Kod ponavljajućih plaćanja, dodatnu pogodnost predstavlja primjena credentials-on-file rješenja, odnosno registracija podataka o kartici u mobilnoj aplikaciji i čuvanje podataka potrebnih za sva kasnija plaćanja.

IMG_0384

“Digitalne tehnologije su odličan način da se premosti jaz između izazova koje donosi nedostatak vremena i realne potrebe ljudi. Proces registracije je jednostavan: HuHu korisnici jednostavno, samo jednom unesu podatke o svojoj Mastercard kartici u aplikaciju koji se zatim tokenizuju i postaju spremni za korišćenje, tako da nema potrebe da se podaci ponovo unose prilikom narednih plaćanja. To znači da su podaci podeljeni sa registrovanim i ovlašćenim trgovcem, sigurni i spremni za korišćenje prilikom svake naredne kupovine”, rekao je Nikola Mehandžić, direktor za razvoj poslovanja za tržište Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

HuHu aplikacija pored već pomenutih pogodnosti nudi i program lojalnosti. Program podrazumijeva da korisnici Mastercard ili Maestro kartica mogu sakupljati HuHu novčiće u visini do 10.000 HuHu novčića, odnosno 100 KM koji se potom, mogu iskoristiti za usluge Nextbike vožnje, kupovinu OLX kredita i Top-up servisima. Program lojalnosti se odnosi samo na korisnike Mastercard ili Maestro kartica i trajaće od 27. marta 2019. godine dok se ne iskoristi kompletan nagradni fond.

ANL09247

HuHu je postao tržišni pionir jer su prvi u BiH primijenili credentials-on-file rješenje i time se svrstali rame uz rame sa tehnološkim gigantima koji se već oslanjaju na istu tehnologiju kao što su Amazon, Booking, Uber, Netflix, AirBnB, Deezer, ili na primjer CarGo, Donesi.com.
Prateći svjetske trendove i lidere društvenih mreža, sastavni dio HuHu politike će biti i ažuriranje aplikacije na dvosedmičnom nivou. Svi korisnici HuHu aplikacije koji budu aktivno uključeni u traženju i prijavljivanju aplikativnih neispravnosti će sa zadovoljstvom biti nagrađeni. Sve prijave ove prirode korisnici mogu prijaviti na support@huhu.ba.

HuHu powered by Mastercard Android mobilnu aplikaciju možete preuzeti na sljedećem linku: http://huhu.ba/app-download

Korisnici iOS uređaja će nakon odobrenja Apple Store-a svoju verziju aplikacije moći preuzeti na istom linku.

Anesa
Nema komentara
 • ime

  treba promjenit u kategoriji poslovi
  da oni koji traze poso ne moraju placat za objavu tog oglasa
  i tako namamo posla ni para jos moramo uplatit 8km da bi objavili oglas da mozda nađemo neki poso
  a za one firme koje traze radnike njima nek ostane da moraju placat oni imaju para

  29 Marta, 2019 at 12:17 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Poštovani,

   Kategorija poslovi nije ni predviđena da korisnici koji potražuju posao vrše objavu oglasa. Naplata se vrši poslodavcima koji su u potrazi za radnicima, a Vi možete pretraživati oglase i shodno tome prijavljivati se – nema dakle potrebe da Vi vršite objavu oglasa u kojem potražujete posao i takvi oglasi se čak brišu od strane OLX.ba administracije. Hvala na razumijevanju.

   Lijep pozdrav!

   29 Marta, 2019 at 13:31 Komentariši
 • ATECH SHOP

  Još da uvedete plaćanje radnji na ovaj način

  29 Marta, 2019 at 19:36 Komentariši
 • Aleksandar

  Glupost beskorisna
  Može se PIK kredit na bilo kojoj trafici

  10 Aprila, 2019 at 19:48 Komentariši
  • Anesa | OLX.ba

   Pozdrav Aleksandre,

   Da u pravu ste, ne samo to, OLX kredit se može kupiti na preko 5 000 lokacija širom Bosne i Hercegovine, ali postoje korisnici koji preferiraju i online kupovinu iz udobnosti svoga doma, tako da za njih je ovo svakako odlična pogodnost :).

   Lijep pozdrav!

   15 Aprila, 2019 at 09:39 Komentariši

Objavite komentar