Top
Predstavljamo vam novi Samsung Galaxy Note10|10+ - OLX blog
fade
5374
post-template-default,single,single-post,postid-5374,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Predstavljamo vam novi Samsung Galaxy Note10|10+

galaxy note 10 olx 2

Samo nekoliko dana nakon svjetske premijere OLX tim je iz prve ruke mogao saznati sve o dva nova Samsung uređaja za kojima će vapiti ljubitelji Androida najviše klase. U ugodnom ambijentu sarajevskog restorana Manolo testirali smo smartphone iz osvježene Galaxy Note serije.

Galaxy Note serija spada u red najpopularnijih na OLX.ba, dizajnirana je da zadovolji potrebe najzahtjevnijih poslovnih korisnika, kao i kreativaca, omogućavajući im da dostignu svoj maksimum u svakodnevnim izazovima.

Ovo je prvi put da je Samsung odlučio istovremeno predstaviti dva Galaxy Note uređaja. Glavna razlika leži u dimenzijama ekrana, a Note 10+ dolazi sa nekoliko nadogradnji ispod haube i u odjelu kamere u usporedbi sa standardnim modelom.

8

Najveća promjena dizajna u odnosu na prethodnike leži u povećanom screen to body odnosu kao i izrezom za prednju kameru koja je sada centrirana za razliku od Galaxy S serije gdje se kamere nalaze u gornjem desnom uglu.

galaxy note olx 10

Dobre stvari kod Note-a počinju s hardverom, od dizajna, materijala i pristupačnosti dugmadi, sve se nalazi na svome mjestu. Uz još manje okvire i znatno bolji izrez prednje kamere jednostavno je fokusirati se na najbolji AMOLED panel koji smo vidjeli do sada. Odziv senzora otiska prsta smještenog ispod ekrana je veoma brz, poput onoga na prethodnoj Galaxy S seriji.

samsung note 10

Vrhunski, nagrađivani Dynamic AMOLED displej,  poboljšana S Pen olovka, super brzo punjenje i konektivnost uređaja garantuju korisnicima da će biti na visini zadatka, bilo da hvataju zabilješke na poslovnom sastanku, montiraju kreativni video ili jednostavno pretražuju internet.

Screenshot_3

Trebalo bi nam više vremena sa kamerom da vidimo šta se to promijenilo od prethodne serije, ali zasad se stvari čine više nego odlične: čvrsta, dosljednja i ugodna za oko, neovisno o uslovima osvjetljenja. Video editor omogućava montiranje snimaka uz pomoć S Pen olovke, tako da umjesto da stalno klikaju kako bi pregledali i editovali snimak, korisnici mogu precizno odabrati tačan trenutak koji žele isjeći.

galaxy olx note 10

Prerano je za komentarisati trajanje baterije ili brzinu punjenja ali uz štedljiviji procesor i dodatne miliampere Samsung obećava duže trajanje. Raduje i to što Samsung Note 10+ nudi 45W brzo punjenje što znači da će se napuniti za manje od sat vremena – impresivno!

7

Treba dodati da Samsung nikada nije bio škrt sa internom memorijom, tako i ovaj put Note dolazi sa najmanje 256 GB memorije za ogromnu količinu fotografija i videozapisa koje ćete moći zadržati na vašem smartphoneu.

note 10 olx galaxy

Softverske inovacije koje nova Galaxy Note10 serija donosi, poslovnim korisnicima daje još veći stepen kontrole nad njihovim projektima, uz povećanu produktivnost i efikasnost. Galaxy Note10 donosi moćnu inovaciju uz pomoć redizajnirane S Pen olovke. Sada, korisnici mogu da hvataju zabilješke i da automatski konvertuju svoj rukopis u digitalni tekst uz pomoć Samsung Notes aplikacije, kao i da ga eksportuju u čitav niz formata, uključujući Microsoft Word.

Galaxy Note10 biće dostupan u aura sjajnoj, aura pink i aura crnoj boji dok će Galaxy Note10+ biti dostupan u aura sjajnoj, aura bijeloj i aura crnoj boji od 23. avgusta.

6

Amer
6 0 komentara
  • Namik

    Poštovani,

    zašto ne reagirate po pitanju prodaje Samsung S10 i drugih sličnih uređaja koji su zapravo blijede kopije i prodaju se po 300-350 KM, bez ikakve jasne naznake u opisu artikla? Da li kupci uopće na OLX imaju zaštitu od potencijalnih prevara? Primjer je korisnik Bedrudin123.

    22 Augusta, 2019 at 08:46 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Ukoliko smatrate da se odvijaju radnje koje su suprotne uslovima korištenja OLX.ba stranice, imate mogućnost da OLX administraciji pošaljete prijavu, putem opcije “Prijavi” na profilu korisnika.

      Lijep pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 09:36 Komentariši
  • Zare

    Ne znam gdje da pitam pa da probam ovdje… Kako da razmjenim dojmove sa prodavcem (koji ima opciju dostave preko OLX-a) nakon što sam kliknuo na započni narudžbu jer u tom slučaju mi nestane polje ili opcija kupi artikal. Da li onda treba prvo kliknuti na kupi artikal pa tek onda započeti narudžbu. Hvala

    26 Augusta, 2019 at 13:01 Komentariši
    • Amer | OLX.ba

      Poštovani,
      opcija narudžbe artikala ne završava transakciju, te se iz tog razloga ne nudi mogućnost razmjene dojmova. Možete kliknuti i na opciju “Kupi artikal” i “Započni narudžbu”, te ćete na taj način pokrenuti i dostavu a i završiti transakciju sa korisnikom.
      Lijep pozdrav!

      27 Augusta, 2019 at 10:32 Komentariši
  • Zare

    U redu, samo mi nije jasno zašto gubim opciju kupi artikal kada izvršim narudžbu i kako onda u tom slučaju razmjeniti dojmove i završiti transakciju.

    30 Augusta, 2019 at 08:38 Komentariši
  • Luna

    Telefon Note 10+ je zaista vrhunski.
    Imao sam do sada Note 8. Razlika je uocljiva u kameri, kao i u ekranu. Kod ekrana drasticno vidljiva razlika. Fotografije, pogotovo uslikane nocu, mnogo bolje. Sto se brzine procesora tice, ne moze se uociti razlika…i Note 8 je bio fenomenalan.
    E sad, da li vredi 1200eura? Ko voli, neka izvoli… svaka roba ima svoga kupca 🙂

    23 Septembra, 2019 at 00:18 Komentariši

Objavite komentar