Top
OLX zajednica donirala 706 doza krvi - OLX blog
fade
7470
post-template-default,single,single-post,postid-7470,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX zajednica donirala 706 doza krvi

Krv je lijek koji nije moguće proizvesti i jedini izvor tog lijeka je čovjek, a jedno doniranje krvi može spasiti do tri života

Nakon izuzetnih prošlogodišnjih rezultata OLX.ba se i ove godine, u vrlo specifičnim uslovima, odlučio organizirati akciju doniranja krvi, kao podršku svim sugrađanima kojima je ova vrsta pomoć prijeko potrebna.

Iako u vrijeme pandemije, ograničenog kretanja i umanjenog broja potencijalnih davalaca, u akciji organiziranoj sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH možemo se pohvaliti sa brojem od 706 doniranih doza, što je dovoljno za spašavanje 2.118 života.

Akciju ne bi bilo moguće realizirati, niti sa radošću objavljivati impozantne brojke bez nesebične podrške naših korisnika koji su se odazvali apelu i učinili nas beskrajno ponosnima.

Tokom mjeseca oktobra smo, za svakog dobrovoljnog davaoca iz cijele Bosne i Hercegovine, obezbijedili 500 OLX kredita (50 KM), čime smo se željeli zahvaliti za učešće u akciji i kreiranju boljeg, humanijeg i sigurnijeg društva.

Važno je napomenuti da smo tokom akcije ostvarili gotovo duplo bolje rezultate od prošlogodišnjih, kada smo uz pomoć naših korisnika i uposlenika prikupili 369 doza krvi.

Riječi koje bi opisale darivoce krvi ne postoje ni u jednom rječniku. Ni pandemija COVID-19 nije spriječila darivaoce krvi da pomognu onima kojima je krv potrebna kao lijek. Drago nam je što je OLX.ba prepoznao značaj davalaštva i darivanja krvi te, i ove godine pokrenuo akciju darivanja krvi za svoje korisnike i našao način da  ih obraduje i nagradi. Zahvaljujemo se  svim darivocima krvi, kao i OLX.ba na razumijevanju i podršci,” istakla je Maida Šalaga-Baždar iz Odsjeka za promociju davalaštva Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Akcija je organizirana s ciljem podizanja svijesti kod građana o važnosti redovnog doniranja krvi, vrijednosti svake donirane doze krvi, te benefitima po zdravlje davaoca. Posebno je potrebno istaći da su se na nju odazvali korisnici iz cijele Bosne i Hercegovine, te gradova kao što su: Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar, Gračanica, Banja Luka, Doboj, Orašje…

Napominjeno da je krv nemoguće proizvesti na umjetan način, te su darivaoci jedini izvor za dobijanje ovog lijeka, a također i jedini predstavljaju istinsku sponu između zdravog i bolesnog dijela populacije. Da bi krv bila dostupna onima kojima je potrebna, neophodno je animirati dovoljan broj darivalaca krvi (DDK) koji su spremni svojom humanošću pomoći drugima u nevolji.

Vjerujemo da ćemo i naredne godine rušiti vlastite rekorde i biti velika podrška društvu. 

Hvala vam, dragi korisnici! Uistinu smo ponosni što ste dijelom OLX zajednice.

Anesa
1 Comment
  • Jasmin

    Pozdrav ja sam upravo danas donirao krv po pozivu Kantonalne bolnice Bihac

    11 Novembra, 2020 at 13:15 Komentariši

Objavite komentar