Promo

Podržimo zajedno aktivnosti socijalnog preduzeća “Životna pomoć”

Podržimo zajedno aktivnosti socijalnog preduzeća “Životna pomoć”

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK, osnivač je i vlasnik socijalnog preduzeća Životna pomoć iz Goražda koje okuplja, evidentira, pomaže i zapošljava osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije. Kroz niz aktivnosti i programa, bore se za prava svojih članova, pružajući im moralnu i materijalnu podršku s ciljem da im omoguće mjesto u društvu te unesu vedrinu i radost u njihove živote.

U Životnoj pomoći, naši članovi proizvode niz proizvoda, među kojima se izdvajaju kućne papuče. Pored njih, proizvode se pamučni cekeri, posteljine, kecelje, ukrasni i jastuci za putovanja. S obzirom da imamo mašinu za vez, na svim našim proizvodima mogu se naći natpisi po želji. Materijal za proizvodnju papuča dobijamo besplatno od firme Prevent, od ostataka materijala za autopresvlake – što ih čini iznimno kvalitetnim, naveli su iz Udruženja.

U njihovoj radionici svakodnevno radi desetak osoba, od kojih su četiri prijavljene u radni odnos, a ostali angažovani kao članovi korisnici radne okupacije. Dnevno ova mala, ali vrijedna grupa, proizvede 50-ak kućnih papuča ili ukrasnih jastuka, te drugih aksesoara. Svi građani mogu pomoći Udruženju i doprinijeti boljem životu članova kupovinom nekog od proizvoda iz njihovog asortimana. Proizvode je moguće kupiti i putem njihovog shopa na OLX.ba.

Naše tržište je zasad lokalno, no imamo sve preduslove da jednog dana naši proizvodi izađu u region, pa i Evropu. Sva podrška koju nam možete pružiti, bilo kupovinom našeg proizvoda, bilo doniranjem svog vremena i stručnosti, bilo savjetom – našim članovima će biti dragocjena, naveli su iz Udruženja.

Kazali su i kako sanjaju Bosnu i Hercegovinu u kojoj će osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije, kao i svi koji danas pripadaju marginaliziranim grupama živjeti kao ravnopravni članovi zajednice i imati svoje mjesto u društvu.

Misija Udruženja je borba za život dostojan čovjeka za sve njihove članove, ali i edukacija šire javnosti da osobe sa cerebralnom paralizom i distrofijom nisu samo brojke.

„Svi zaslužujemo živjeti i raditi kao ravnopravni članovi zajednice“.


    Napisao:

    Objavljeno 23.07.2021 u 12:59    Ostavite odgovor