Top
Praktična plaćanja mobilnim novčanicima donose i povrat novca - OLX blog
fade
8676
post-template-default,single,single-post,postid-8676,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Praktična plaćanja mobilnim novčanicima donose i povrat novca

Kada razmišljate o novčaniku, vjerovatno pomislite na kožni novčanik u koji stavljate kartice, gotovinu, ličnu i zdravstvenu knjižicu, gomilu papirića i računa, fotografije i gomilu drugih stvari koje taj novčanik čine kabastim i nepraktičnim za savremeno, digitalno doba. Ako već koristite telefon za komunikaciju sa prijateljima i porodicom, kao foto-aparat i foto-album sa hiljadama slika, zašto ga onda ne biste koristili i kao novčanik i tako sebi olakšali svakodnevna plaćanja?

Pitate se kako? Jednostavno i u svega nekoliko koraka:

  1. Provjerite da li je banka kod koje imate račun i koja vam je izdala platnu karticu omogućila korištenje mobilnih novčanika – u Bosni i Hercegovini su to trenutno: UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka i Nova Banka a.d. Banja Luka.
  2. Instalirajte aplikaciju mobilnog novčanika ili ukoliko već postoji na telefonu, otvorite je i odaberite karticu koju želite digitalizovati klikom na „+“ pored slike kartice.
  3. Vaš telefon je postao sredstvo za plaćanje.

Mobilnim novčanikom plaćate tako što mobilni telefon prislonite na POS terminal u radnji, na isti način kao što već plaćate beskontaktnim karticama, što znači da ćete svoja plaćanja obavljati praktično i jednostavno, tako da još brže možete da pređete na najbolji dio plaćanja – uživanje u onome što ste kupili.

I na kraju – ne zaboravite, u novembru vas pored svih navedenih prednosti, očekuje i mogućnost da ostvarite cash back, odnosno povrat novca.  Dovoljno je da, u periodu od 1. do 30. novembra, tri  puta platite bilo koju uslugu ili proizvod svojim mobilnim novčanikom u kome je Mastercard kartica, a da ukupan iznos bude najmanje 30 KM, i na vaš račun vratiće se 10 KM.

Belma
Nema komentara

Objavite komentar