Top
Otkrijte prednosti OLX integrisane dostave - OLX blog
fade
9455
post-template-default,single,single-post,postid-9455,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Otkrijte prednosti OLX integrisane dostave

OLX brza dostava pruža korisnicima mogućnost trgovanja direktno na kućnom pragu, a posredstvom partnerskih kurirskih službi. U okviru ove usluge integrisan je sistem naplate prilikom isporuke proizvoda. Sve faze transporta – od narudžbe do dostave i naplate, moguće je pratiti online, putem platforme OLX.ba.

 

Ko sve može koristiti OLX brzu dostavu?

 

Ukoliko ste prodavac, potrebno je da ste 100% verifikovani (verifikovan telefon i e-mail), te uključite uslugu na link-u OLX dostave.
Na taj način, na svakom vašem oglasu (u kategorijama u kojima je OLX integrisana dostava omogućena), kupcima će se pojaviti opcija “NARUČI“, kao na primjeru koji slijedi:

 

Napomena: Da biste započeli proces OLX brze dostave, na vašem oglasu mora biti postavljena cijena.

 

Vaša jedina obaveza kao prodavca jeste pakovanje i predaja proizvoda kurirskoj službi. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.

 

Koje su prednosti OLX brze dostave?

 

 

  • Ušteda vremena i novca
  • Praćenje narudžbe online (tracking kod) na OLX.ba uz SMS obavijesti
  • Brzina isporuke (do 3 radna dana) na teritoriji BiH
  • Isporuka bez potrebe za odlaskom u poštanski centar
  • Trgovina bez pozivanja kurira
  • Dostava novca prodavcu nakon uspješne isporuke
  • Sigurna primopredaja robe i novca
  • U slučaju nepreuzimanja pošiljke u kojoj kupac snosi troškove poštarine, povrat je BESPLATAN, odnosno, troškove povrata snosi OLX.ba
  • Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, gdje prodavac snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
  • Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, gdje kupac snosi troškove dostave, prodavca (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita
  • Aktivacijom besplatne dostave smanjujete ukupne troškove za svoje kupce, što značajno može povećati broj vaših prodaja. 

 

Kako aktivirati dostavu kao prodavac?

 

Potrebno je da posjetite postavke klikom OLX dostave zatim aktivirate dostavu, te tako omogućite naručivanje vaših proizvoda putem OLX brze dostave. Nakon aktivacije, na vašim oglasima će se pojaviti kamiončić koji će označavati mogućnost OLX brze dostave. Proces narudžbe započinje kupac klikom na “NARUČI”, nakon čega vi trebate odobriti dostavu na linku NARUDŽBE. 

 

Prednosti OLX brze dostave možete ostvariti i ako vaš kupac nije korisnik OLX.ba platforme. Na otvorenoj stranici oglasa potrebno je da odaberete opciju “Pošalji artikal”, nakon čega unosite vaše podatke i podatke kupca, čime se pokreće proces dostave.
Prodavac za uspješno realizovanu dostavu, gdje i sam snosi troškove dostave, će biti nagrađen sa 30 OLX kredita.
Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, gdje kupac snosi troškove dostave, prodavca (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita.

 

Cjenovnik slanja putem OLX brze dostave

 

 

Maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati OLX integrisanom dostavom su 70x70x70cm. Shodno tome, OLX integrisana dostava omogućena je na većini oglasa iz kategorija: Mobilni uređaji, Kompjuteri, Odjeća i obuća, Literatura, Sportska oprema, Nakit i satovi, Literatura,Biznis i Industrija, Kolekcionarstvo, Bebe, Igre i Igračke, Video igre i Ljepota i Zdravlje.

 

Maksimalna vrijednost jedne pošiljke koja može biti transportovana putem brze dostave BH Post Express iznosi 2000KM.

 

 Trenutno se OLX brza dostava može vršiti putem partnerske kompanije BH Post Express.

 

*Prilikom korištenja OLX brze dostave, slažete se sa Uslovima korištenja partnerskih kompanija. Uslove korištenja za BH Post Express klikom ovdje.

 

Za više informacija o OLX integrisanoj dostavi posjetite pomoc.olx.ba.

Belma
15 0 komentara
  • Vladimir

    Partnerske kurirske službe su Vam BH POST i POŠTE SRPSKE. Ako šaljem iz Banja Luke(Republika Srpska) u Mostar(FBiH), a paket je malo veći(bicikl,televizor,wc šolja…), to ne preuzimaju. Samo male pakete. OLX dostavu sam koristio dok je vozila A2B brza pošta, a ovo sada je smeće! A Vi očigledno nemate sluha da problem riješite.

    2 Decembra, 2023 at 07:49 Komentariši
  • BRUNO

    ocito imate problema sa BHPOSTOM i POSTOM RS, roba odobrena i vise nikakve obavijesti na OLX/PIK. Korisnici kazu da su kuriri preuzeli artikle.
    Lijep pozdrav

    5 Decembra, 2023 at 08:41 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      kako bi izvršili detaljne provjere molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona 033 407 700. Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

      6 Decembra, 2023 at 13:22 Komentariši
  • Milorad

    Samo pozitivna iskustva imam sa državnim brzim poštama (BRZIM POŠTAMA SRPSKE i BH POST EXPRESS-оm). Najbolje pohvale za OLX, koji je integrisao dostavu sa državnim poštama.

    7 Decembra, 2023 at 11:25 Komentariši
  • Mijo

    Ocito imate problema sa HT MOSTAR.BHPOSTOM i POSTOM RS, roba odobrena i vise nikakve obavijesti na OLX/PIK. Korisnici kazu da su kuriri preuzeli artikle.Cekam i po sedam dana na dostavu i vi to zovete brza posta
    Lijep pozdrav

    8 Decembra, 2023 at 17:12 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      kako bi izvršili detaljne provjere molimo Vas da se sa upitom javite na mail pomoc@olx.ba.

      Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

      10 Decembra, 2023 at 10:44 Komentariši
  • Belmin

    Narucio sam paket prije 2 dana, nitko mi se ne javlja, nemam broj neki da nazovem a niti mogu poništiti dostavu. Samo mi piše da je paket preuzet od strane kurira, dostava je udaljena svega 50km.
    Mislim da je ovo posljednji put da ovako narucujem gdje je dostavljac bh post. Hvala prijatno.

    13 Decembra, 2023 at 16:26 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      molimo Vas da kontaktirate korisnički podršku na broj telefona 033 407 700.

      Lijep pozdrav

      15 Decembra, 2023 at 15:18 Komentariši
  • Dragana Andrijašević

    Poštovanje,

    naručila sam paket prije 5 dana, još nije stigao, zvala sam i korisničku službu i Hrvatsku poštu Mostar, rekli su da će se javiti ali nitko nije nazvao, a paketa nigdje. Ovo je zadnji put da nešto naručujem, krajnje ste neozbiljni.

    Lijep pozdrav

    19 Decembra, 2023 at 07:29 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      status Vaše narudžbe možete provjeriti kontaktiranjem kurirske službe na broj 1312. Hvala na razumijevanju.

      Lijep pozdrav

      21 Decembra, 2023 at 09:31 Komentariši
  • Mirsad

    Imao sam provokaciju od naručioca i pokušaj hakerske prevare,vi ste ga otkrili i suspendovali,međutim,ponovo me isti provocirao a vi znate ko je pa vas molim da se takvi suspenduju zauvijek i sankcionišu,pozdrav

    3 Januara, 2024 at 14:18 Komentariši
  • milutin

    sa vasom dostavom je u redu al nije u redu da vi placate za povracenu robu po mome bi trebao prodavac. meni se desilo da vratim robu moja zena trazila sibirski limun dobila jabuku 2 komada ja trazio od istog pola godine kasnije on mi poslao zivu ogradu dva struka to sam vratio vjerujte da me sram bilo kad sam vama objasnjavao sta sam dobio vidjeli su dostavljaci u cemu je stvar hvala

    21 Januara, 2024 at 13:40 Komentariši

Objavite komentar