Top
Otkrijte prednosti OLX integrisane dostave - OLX blog
fade
9455
post-template-default,single,single-post,postid-9455,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Otkrijte prednosti OLX integrisane dostave

OLX brza dostava pruža korisnicima mogućnost trgovanja direktno na kućnom pragu, a posredstvom partnerskih kurirskih službi. U okviru ove usluge integrisan je sistem naplate prilikom isporuke proizvoda. Sve faze transporta – od narudžbe do dostave i naplate, moguće je pratiti online, putem platforme OLX.ba.

 

Ko sve može koristiti OLX brzu dostavu?

 

Ukoliko ste prodavac, potrebno je da ste 100% verifikovani (verifikovan telefon i e-mail), te uključite uslugu na link-u OLX dostave.
Na taj način, na svakom vašem oglasu (u kategorijama u kojima je OLX integrisana dostava omogućena), kupcima će se pojaviti opcija “NARUČI“, kao na primjeru koji slijedi:

 

Napomena: Da biste započeli proces OLX brze dostave, na vašem oglasu mora biti postavljena cijena.

 

Vaša jedina obaveza kao prodavca jeste pakovanje i predaja proizvoda kurirskoj službi. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.

 

Koje su prednosti OLX brze dostave?

 

 

 • Ušteda vremena i novca
 • Praćenje narudžbe online (tracking kod) na OLX.ba uz SMS obavijesti
 • Brzina isporuke (do 3 radna dana) na teritoriji BiH
 • Isporuka bez potrebe za odlaskom u poštanski centar
 • Trgovina bez pozivanja kurira
 • Dostava novca prodavcu nakon uspješne isporuke
 • Sigurna primopredaja robe i novca
 • U slučaju nepreuzimanja pošiljke u kojoj kupac snosi troškove poštarine, povrat je BESPLATAN, odnosno, troškove povrata snosi OLX.ba
 • Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, gdje prodavac snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
 • Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, gdje kupac snosi troškove dostave, prodavca (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita
 • Aktivacijom besplatne dostave smanjujete ukupne troškove za svoje kupce, što značajno može povećati broj vaših prodaja. 

 

Kako aktivirati dostavu kao prodavac?

 

Potrebno je da posjetite postavke klikom OLX dostave zatim aktivirate dostavu, te tako omogućite naručivanje vaših proizvoda putem OLX brze dostave. Nakon aktivacije, na vašim oglasima će se pojaviti kamiončić koji će označavati mogućnost OLX brze dostave. Proces narudžbe započinje kupac klikom na “NARUČI”, nakon čega vi trebate odobriti dostavu na linku NARUDŽBE. 

 

Prednosti OLX brze dostave možete ostvariti i ako vaš kupac nije korisnik OLX.ba platforme. Na otvorenoj stranici oglasa potrebno je da odaberete opciju “Pošalji artikal”, nakon čega unosite vaše podatke i podatke kupca, čime se pokreće proces dostave.
Prodavac za uspješno realizovanu dostavu, gdje i sam snosi troškove dostave, će biti nagrađen sa 30 OLX kredita.
Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, gdje kupac snosi troškove dostave, prodavca (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita.

 

Cjenovnik slanja putem OLX brze dostave

 

 

Maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati OLX integrisanom dostavom su 70x70x70cm. Shodno tome, OLX integrisana dostava omogućena je na većini oglasa iz kategorija: Mobilni uređaji, Kompjuteri, Odjeća i obuća, Literatura, Sportska oprema, Nakit i satovi, Literatura,Biznis i Industrija, Kolekcionarstvo, Bebe, Igre i Igračke, Video igre i Ljepota i Zdravlje.

 

Maksimalna vrijednost jedne pošiljke koja može biti transportovana putem brze dostave BH Post Express iznosi 2000KM.

 

 Trenutno se OLX brza dostava može vršiti putem partnerske kompanije BH Post Express.

 

*Prilikom korištenja OLX brze dostave, slažete se sa Uslovima korištenja partnerskih kompanija. Uslove korištenja za BH Post Express klikom ovdje.

 

Za više informacija o OLX integrisanoj dostavi posjetite pomoc.olx.ba.

Belma
Nema komentara

Objavite komentar