Top
Inovativni sistem preporučenih oglasa - OLX blog
fade
9429
post-template-default,single,single-post,postid-9429,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Inovativni sistem preporučenih oglasa

Dragi korisnici,

 

Vodeća online kupoprodajna platforma, OLX.ba, predstavlja inovativni sistem koji donosi personalizirane preporuke oglasa na temelju aktivnosti na platformi, spašenih pretraga i spašenih oglasa. Sistem preporučenih oglasa je prvi ovakav feature u Bosni i Hercegovini, prvi među konkurentima u regiji i prvi unutar OLX grupacije! OLX sistem preporučenih oglasa ima za cilj poboljšanje korisničkog iskustva i unaprijeđenje prodaje na OLX.ba.

 

Kako funkcioniše sistem preporučenih oglasa?

 

Koristimo machine learning (ML) kako bismo analizirali aktivnosti korisnika. Sistem bilježi i analizira korištene ključne riječi, kategorije koje ste pregledavali i oglase  na koje ste kliknuli. Navedeni podaci se ažuriraju sa svakim novim pretraživanjem i pripremaju se personalizirani oglasi koji su u skladu sa vašim preferencijama. Naslove preporuka generiše umjetna inteligencija (AI).

 

 

Primjeri pretraga i preporučenih oglasa

  • U slučaju da vas interesuje kategorija “Automobili” i pretražujete, na primjer, “Golf 7 Mostar” sistem će vam preporučivati ​​više oglasa povezanih sa automobilima brenda “Volkswagen”.
  • Ako korisnik pregleda oglase za “iPhone 15”,  OLX.ba će mu preporučiti više oglasa iz kategorije “Mobiteli” koji pripadaju brendu “Apple”.
  • Na isti način se izlistavaju i preporučeni oglasi iz kategorije “Nekretnine”, na primjer, predmet pretrage je “Stan Sarajevo” i sistem će vam preporučiti više oglasa iz kategorije “Stanovi” na području Kantona Sarajevo.
  • Ukoliko vas interesuju poslovni prostori sa područja Banja Luke, te vršite pretragu navedenih oglasa ili ste iste spasili, sistem će vam preporučiti više oglasa iz kategorije “Poslovni prostori” na području Banjalučke regije.

 

Sistem preporučenih oglasa na temelju pretraživanja korisnika predstavlja benefit kako za kupce, tako i za prodavce. Ključni benefit za kupce jeste jednostavniji i brži proces kupovine. Sistem preporučuje oglase koji se temelje na aktivnostima na platformi OLX.ba, te vam se izlistavaju precizne i relevantne preporuke oglasa, onih koji baš vas zanimaju.

 

Uz sistem preporučenih oglasa povećava se učinkovitost platforme i povećava prodaja prodavcima. Korisnicima se preporučuju oglasi koji bi ih mogli zanimati i time se privlače kupci na kupovinu preporučenih oglasa, što direktno utječe na povećanje uspješnih kupoprodaja i povećanje profita prodavaca.

Također, korisnicima mogu biti predloženi i oglasi za koje nisu znali da postoje, a pripadaju  kategoriji oglasa koji ih zanimaju i na taj način povećava se šansa da taj korisnik kupi preporučeni proizvod.

 

Nova opcija je rezultat posvećenosti našeg lokalnog tima kako bismo pružili precizne i relevantne preporuke, koje zadovoljavaju individualne potrebe i preferencije naših korisnika. Nadamo se da će vam nova opcija olakšati pretragu i poboljšati korisničko iskustvo, te učiniti online kupoprodaju jednostavnijom i uspješnijom.

 

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Sedina | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar