Top
Unaprijeđena opcija objave oglasa automobila na OLX.ba - OLX blog
fade
9491
post-template-default,single,single-post,postid-9491,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Unaprijeđena opcija objave oglasa automobila na OLX.ba

Odlučili ste se za prodaju vašeg automobila? Želite ga prodati putem interneta i u što kraćem roku? Najbolji odgovor na sva vaša pitanja jeste OLX.ba. 

 

OLX.ba je najveća online baza automobila u Bosni i Hercegovini. Centralno kupoprodajno mjesto, OLX.ba, nudi vam mogućnost kupovine i prodaje automobila na brz i jednostavan način. Impozantan statistički podatak jeste da se dnevno na OLX.ba proda čak 450 automobila. 

 

Aktivaciju oglasa u kategoriji Automobili vršite na period od 15, 30 ili 90 dana, gdje kod dužih perioda ostvarujute značajnije uštede. Posebne pogodnosti i popuste prilikom aktivacije automobila imaju OLX shopovi, određeni popusti dostupni su i za OLX PRO korisnike.

 

U nastavku vam predstavljamo unaprijeđenu objavu oglasa u kategoriji “Automobili” koja je rezultat posvećenosti našeg lokalnog tima, s ciljem olakšanja objave oglasa i unaprijeđenja korisničkog iskustva. Nova objava je dostupna na web i mWeb pretraživaču.

 

1. Nakon uspješne prijave na korisnički profil, posjetite link OBJAVA, nakon čega je potrebno odabrati Automobil kao vrstu oglasa kojeg želite objaviti.

2. Broj šasije – unosom vašeg broja šasije automatski se popunjavaju polja proizvođač i model, godište, gorivo, kubikaža, snaga motora, transmisija i broj vrata.  Broj šasije nije javno dostupan podatak.

 

3. Nemate broj šasije? – Odaberite proizvođača i model vašeg automobila

4. Unesite obavezne informacije o vašem automobilu

5. Detaljni opis – Nastojte navesti što više detalja. Ako je kupac dobro informisan o automobilu u ponudi, vaša prodaja će biti olakšana kao i zaključivanje iste. U opisu možete navesti i stanje automobila. Ukoliko automobil ima određenih nedostataka ili je oštećen, najbolje je da to sami navedete. Ako kupac sazna za bilo kakvu skrivenu bitnu informaciju o automobilu, to može ugroziti priliku za prodaju istog. Savjetujemo vam da uključite i razlog zbog kojeg prodajete svoj automobil. Kupci to uvijek žele znati.

 

6. Osnovni podaci – Odabir lokacije i dostupnosti oglasa

7. Cijena – Ispravna prodajna cijena ključ je za kvalitetan oglas. Budite direktni sa traženom cijenom. Dobit ćete puno više odgovora od kupaca kada svom automobilu dodate vrijednost.

8. Dodatne informacije – U dodatnim informacijama možete odabrati specifikacije vašeg automobila, kao i dodatnu opremu koju isti posjeduje.

9. Fotografije – Uspjehu objavljenog oglasa doprinose i kvalitetne fotografije, na taj način kupac može da vizualizira sve detalje koje ste spomenuli u oglasu. Uzmite vremena za snimanje i učitavanje kvalitetnih fotografija automobila, iste će učiniti vaš oglas autentičnim i izdvojiti ga od ostalih oglasa na OLX.ba platformi.

 

10. Maskiranje tablica – Odabirom opcije iznad, slažete se da tablice vašeg vozila budu maskirane na fotografijama.

 

11. Odabirom opcije “Završi objavu”, potvrđujete sve unesene informacije i uspješno objavljujete vaš automobil.

12. Posljednji korak jeste odabir vidljivosti oglasa. Kako smo ranije istakli, aktivaciju oglasa možete izvršiti na period od 15, 30 ili 90 dana. Nakon odabira željenog perioda, klikom na opciju “Aktiviraj oglas”, dobit ćete obavijest da ste uspješno aktivirali vaš automobil.

 

13. Čestitamo! Uspješno ste aktivirali oglas za vaš automobil. Vaš automobil je prikazan na vašem profilu i na pretrazi OLX.ba.

 

 

AKTIVACIJA OBJAVLJENOG AUTOMOBILA

 

Ukoliko na profilu nemate dovoljno OLX kredita za aktivaciju, sistem će vam ponuditi mogućnost dopune OLX kredita. Nakon izvršene dopune OLX kredita, možete nastaviti sa aktivacijom.

U slučaju da aktivaciju automobila želite izvšiti naknadno, oglas će se spremiti na vaš korisnički profil, te će isti postati neaktivan. Naknadnu aktivaciju vršite putem opcije “Neaktivni oglasi”.

Pronalaskom neaktivnog oglasa potrebno je na brzom editu odabrati opciju  “Aktiviraj” ili na otvorenoj stranici oglasa odaberite opciju “Aktiviraj oglas”.

 

Nadamo se da će vaš automobil uspješno pronaći put do naše platforme, a nakon toga i put do novog vlasnika.

 

OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Sedina | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar