Top
Unaprijeđena statistika oglasa - OLX blog
fade
9540
post-template-default,single,single-post,postid-9540,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Unaprijeđena statistika oglasa

OLX.ba, najveća kupoprodajna platforma u Bosni i Hercegovini, predstavlja vam unaprijeđenu verziju statistike oglasa. Uvidom u statistike oglasa možete identificirati trendove, otkriti područja za poboljšanje i prilagoditi objavu i promociju oglasa u skladu sa time. Unaprijeđena verzija statistike oglasa prikazuje relevantne statističke podatke u posljednjih 30 dana. Nova verzija statistike dostupna je na web/mWeb pregledniku, kao i na Android i iOS aplikacijama.

Broj pregleda

 

Ukupan broj pregleda je ključan pokazatelj uspješnosti vašeg oglasa. Predstavlja ukupan broj puta koliko su potencijalni kupci pregledali vaš oglas u posljednjih 30 dana. Dostupni su i podaci o pregledu oglasa u toku jednog dana, jučerašnjeg dana i u posljednjih sedam dana.

Izdvajanje oglasa – Promocija

Na unaprijeđenoj verziji statistike omogućen vam je uvid u detaljne statističke podatke o vašem oglasu tokom odabranog perioda promocije oglasa. Promocija oglasa na OLX.ba je od iznimne važnosti za vašu prodaju. Promovišite vaš oglas i istaknite isti među hiljadama drugih, pozicionirajte se na vrh liste rezultata pretrage i privucite pažnju potencijalnih kupaca. Više informacija i detaljno objašnjenje promocije oglasa na OLX.ba možete pogledati na našem Centru za pomoć klikom na PROMOCIJA OGLASA.

 

Broj snimanja

 

Broj snimanja predstavlja podatak o ukupnom broju korisnika koji su vaš oglas spasili na svoj korisnički profil.

 

 

Broj poruka

 

Ukupan broj poruka za objavljeni oglas pokazuje da je vaš oglas privukao pažnju potencijalnim kupcima, aktivirajući ih za slanje upita o predmetu vaše prodaje.

 

 

Posjeta po izvorima i platformama

 

Posjete po izvorima pokazuju koja mjesta na platformi pridonose najvećem broju pregleda, dok posjete po platformama pružaju uvid u uređaje koje koriste potencijalni kupci.

 

 

Pojmovi i stranice na pretrazi

 

Pojmovi na pretrazi otkrivaju vam koje fraze ili ključne riječi korisnici pretražuju i pokazuju ukupan broj pretraga vašeg oglasa. Stranica na pretrazi predstavlja ukupan broj prikazivanja vašeg oglasa na određenim stranicama pretrage.

 

Praćenjem ključnih metrika oglasa pružena vam je mogućnost za boljim razumijevanjem potencijalnih kupaca i poboljšavanjem strategije oglašavanja i strategije prodaje. 

 

OLX.ba – Svijet uspješne kupoprodaje!

Sedina | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar